Sadece Efe Aydal izleyerek ateist olduğumu nereden çıkardınız, eskiden namaz kılan bir müslümandım, islam dini hakkında sizden daha fazla bilgiye sahip olduğuma emin olabilirsiniz, ayrıca kendimi havalı filan sanmıyorum, düşününce mantıksız gelmeye başladı ve vesveseye kapılmaktan, cehennemden korkmaktan sıkıldım, uzun süre kararsız kaldım yani bir video izleyip ateist olacak bir insan değilim, önünüze gelen her ateist insanı aynı sanmayı bırakın artık, ayrıca alay etmeniz empati kuramadığınız anlamına geliyor, lütfen biraz olgunlaşın ve insanlara saygı duyun.
Her dini, her düşünce yapısını, her ibadeti denedim. Her kitabı tefsiri dahil okudum, mantıksız gelen bir ayet varsa meal'indendir tefsirinden değil, bu yüzden karşılaştırma yapmaya kalkmasan müteşekkir olurum. Ateizm şansını %0 a düşürüyor, %50 yerine 0 ı kullanıyorsun, %100 lose alıyorsun. Eğer yeterince bilgi sahibiysen dediğimi zaten anlarsın.
Şahsen bir ayetin mantıksız veya mantıklı gelmesini umursamıyorum, mantıksız geliyor derken ayetlerden değil Allah ın seçimlerinden ve bir kaç olaydan bahsediyordum, ben %50 seçeneğini seçip vesveseye ve korkuya maruz kalmaktansa %0 seçeneğini seçip özgür yaşamayı seçtim ateist olmamın nedenlerinden biride bu, diğer seçeneği seçen hiç kimseye saygısızlık yapmadım yapmamda insanların inançlarında saygı duyarım.
Dayı oğlu İslam dini senin hayatında neleri kısıtlıyor? Ayrıca korkmanın sebebi nedir biraz açıklayabilir misin?
Evet, gençim ben kendimi tatmin etmek için bazı şeyler istediğim zaman Allah cehennemde benim gözüme ve elime acı çektirecek, boşaldığım zaman her yerimi yıkamakla uğraşmaktan sıkıldım içki içmek istediğim zaman veya evlenmeden ilişkiye girmek istediğim zaman yapmam veya başka bir kuralı çiğnemem imkansızdı korkumdan dolayı, ya öldükten sonra cehenneme gidersem diye korkmaktan sıkıldım kendi kendime vesvese yapıyordum ve psikolojim bozulmak üzereydi, vesveseye cevap vermediğim halde gitmiyor beni çok rahatsız ediyordu hayatımdaki her eylemimde saçma sapan şeyler aklıma geliyordu, dini mizah gördüğüm zaman gülersem imanım gidecek ve kelime şehadet getirip tövbe etmem gerekiyordu bunun ile uğraşmak istemiyorum kısacası özgür olmak için, tahammülüm kalmadı dini kurallara, artık inanmıyorum ve kafama dini kurallar yüzünden rahatsız edici sesler gelmiyor, artık inanmıyorum ve özgür hissediyorum, artık inanmıyorum ve hiçbir şeyden korkmuyorum.
kardeşim insanın kendi kendini tatmin etmesi mekruhdur, belirli bir cezası yoktur Allah c.c merhametine sığınacaksın tövbe edeceksin bir daha yapmayacaksın.
içki ve zina zaten dinimizde haram, zaten özgürsünüz, dinin İslam ise bu yasağa uyman lazım lakin Allah bizlere bir şeyi yasaklıyorsa kusursuz, bizim için bir yararı vardır. Mesela içki, içki içince adam kendisinden geçer ne yaptığını bilmez, her türlü günaha bulaşır. Şirk koşar, inkar eder, küfür eder, dinden çıkar, zinaya bile karışır, içkinin yararı da var elbette fakat, yararından çok zararı mevcuttur.
Sana iletiden bir link atayım, bir iki saat takıl Allah ın izniyle ezelde verdiğin söze geri dönersin İnşallah tekrar İslam'ı yaşarsın.