Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

[REHBER] ▲ Gelişmiş BBCode Rehberi ▲ [Ustadan ► Çırağa#1] (%25)

Başlatan #Serda, 11 Haziran 2020, 20:24:39
Okunma sayısı 9117 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı #Serda

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 18 Ağustos 2023, 04:43
Toplam oynama: 166 gün, 2 saat
Birlik: (Yok)
Janne Niemi Lv.23
Köken: İskandinav
Son giriş: 18 Ağustos 2023, 04:30
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat

GELIŞMIŞ BBCODE REHBERI

Merhabalar sevgili forum sakinleri, ben Perco. Bugün size BBCODE konusunda sürekli uyguladığım bazı yöntemleri göstereceğim.    Bu sayede belki herhangi bir birlik tanıtımını açtığımızda gözlerimiz ortalarda uçuşan renk cümbüşü sebebiyle ağrımaz.

Neden BBCode?

Bazı konularda gördüğüm üzere, sırf <table> özelliğini kullanamadığı için tüm tanımı photoshop ile hazırlayıp önümüze sunan kişiler var. Peki neden bizde onlar gibi paintten hazırladığımız tanıtımı kullanmak yerine, uğraşıp bbcode ile bir konu hazırlayalım? Bunun cevabını birkaç madde ile özetleyeyim:

Hazırladığınız tanıtımda (örn:karakter tanıtımı olabilir.) bir yazı fontunu yanlış kullandınız yada sadece yeni bir karaktere geçeceksiniz. Bu yüzden tüm konuyu indirip, her şeyi düzenlemeniz gerekebilir.

Buradaki asıl olay emektir, fare imlecini konu üzerinde gezdirirken satırlarca kafa yoran <table>/<font> eklentilerini hissedeceksiniz. İnsanlar yüklenmesi 2-3 dakika sürecek yaklaşık 3 sayfalık bir fotoğraf yerine; çok daha basit, fakat hazırlanması daha zor olan bir tanıtımı daha hoş bulacaklardır.

WEB siteleri için doğuştan uyumluluk ve sahte/yapaycı bir temaya sahip olmaması...

a
   Başlamadan Önce Yapılacaklar

● Eğer bbcodeyi tam anlamıyla kullanmak istiyorsanız, görünüm türünü ( ) değiştirin.

● Konuyu güzelleştirecek küçük semboller/ikonlar kullanacağız, bunun için .png uzantılı dosyalar yerine klavyemizde bulunan fakat kullanmadığımız hazır sembolleri kullanacağız. Bunun için belli başlı siteler var, ben bunu öneriyorum.

● 'Ekler ve diğer seçenekler' bölümünden 'Gülümseme kullanma.' seçeneğinin başına tik(✔) koyuyoruz.
"Beni AÇ!"

● Her 'önizleme' yapmadan önce mutlaka ve MUTLAKA konuyu CTRL+C kombinasyonu ile kaydedin, forum veya internetiniz res yerse tüm uğraşlarınız çöp olur.

● Fotoğraf yükleme konusunda size zorluk çıkartmayacak ve kısa sürede fotoğrafları silmeyecek bir siteyi arkada açık bırakın, ben bunu öneriyorum.

● Bir konu açmadan önce profesyonel bir web sitesinden yardım alın, açacağınız konuyla aynı temaya sahip olmasını istediğiniz web sitesini inceleyin ve gerekli olup/olmayan şeyleri seçin.

a
   İlk Adımlar [color]!

Forumda az çok zaman geçirmiş herkesin bildiği ve kullanmaktan çekinmediği bir özellik... İlk olarak eğerki isterseniz panelimizdeki sağ-üst bölgeden [color] özelliğini kullanabilirsiniz.
"Beni AÇ!"

Bir yazının rengini değiştireceğiniz zaman bu özelliği kullanıyoruz, ama sadece size sunulan renkleri değil ekstra yüzlerce/binlerce farklı renk seçeneğini kullanabiliriz.

● Bunun için 'HTML renk kodlarını' bize sunan bir web sitesine girmemiz lazım, ben bunu öneriyorum.

● İstediğimiz rengi seçtikten sonra üst tarafta bulunan #xxyyzz uzantılı kodu kopyalıyoruz.

"Beni AÇ!"

● Kopyaladığımız kodu color içerisinde kullanıyoruz. [NOT: Renk kodu ile '=' veya ']' arasında boşluk olmamalıdır.]
"Beni AÇ!"

[color] Kullanımı

Tanrı yada evrim insana istediği kadar kol/bacak verebilecekken, iki tane vermesi arasındaki dengeyle; sizin [color]u kullanmayı bilmenizle, kullanmanız arasında da böyle bir denge olmalıdır.
Sırf var diye bir özelliğin b*kunu çıkarmaya gerek yok, size bir tane yanlış [color] kullanımını göstereceğim:

"Beni AÇ!"

Merhaba!
Bugün sizlere nasıl benzin alınabileceğini anlatacağım.
Umarım hoşunuza gider ve işinize yarar! Şimdiden teşekkür ederim.

Kendi konunuzu tasarlarken örnek alabileceğiniz bir web sitesini açın ve düzenli olarak yaptıklarınızı o siteyle karşılaştırın. Ona göre renkleri ayarlayın, size bir örnek:
"Beni AÇ!"
((Benim yaptığım))

((Asıl hali))

Yazı [font]'u Belirleme - [font] Kullanımı!

Hazırladığınız konunun çok daha şık gözükmesinin sağlamak için [font]'u kullanabilirsiniz. Font kullanımı için basitçe panelimizin üstündeki 'Metin Tipi' seçeneğinden yararlanabilirsiniz:
"Beni AÇ!"

Orada olan seçenekler haricinde -eğerki yüklenmişse- diğer font türlerini kullanabilirsiniz. Windows ile birlikte bize sunulan ekstra bir indirme işlemi vs. gerektirmeyen fontların adını (örn: Arial, Comics, Times N. Roman vs.) yazarak değiştirebilirsiniz.

Koca bir konuda maksimum iki tane farklı font kullanmanızı öneriyorum. Burası için en başta belirttiğim,
Bir konu açmadan önce profesyonel bir web sitesinden yardım alın, açacağınız konuyla aynı temaya sahip olmasını istediğiniz web sitesini inceleyin ve gerekli olup/olmayan şeyleri seçin..
kısmını hatırlatmak istiyorum. Hiçbir web sitesinde absürt derecede birbirinden bağımsız font dizilimleri göremezsiniz.

[divbox] Kullanımı ve Püf Noktalar

[divbox] kendi konularınızı yaparken oldukça fazla kullanacaksınız ve bu gereklidir. Konunuzu hazırlarken kullandığımız forumun bazı göze batan çirkin, fakat yararlı(hemde çok!), özelliği konunuzu kirletebilir. Yada sadece konunuzun arka plan rengini değiştirmek istemişte olabilirsiniz.
"Beni AÇ!"
Bahsettiğim 'göze batan, çirkin, fakat yararlı' özellikler:

[divbox]'ı kullanmak için panelimizin orta kısmındaki divbox yazısına  ) tıklayabilirsiniz.

Oluşan [divbox]'ı renkli yapmak için
Kod: [Seç]
[divbox=**renk**] şeklinde düzenlemelisiniz, [divbox]'un biteceği yere ise [/ divbox] yazmalısınız, yoksa sorun çıkar.
"Beni AÇ!"
Örnek kullanımlar:

Çevrimdışı #Serda

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Janne Niemi Lv.23
Ynt: ▲ Gelişmiş BBCode Rehberi ▲ [Ustadan ► Çırağa#1] (%20)
« Yanıtla #1 : 11 Haziran 2020, 20:25:01 »
#rez

Çevrimdışı #Serda

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Janne Niemi Lv.23
« Yanıtla #2 : 11 Haziran 2020, 20:26:21 »
Bu BBCODE u hiç bilmeyenler için öğretici bir rehber değildir, sadece BBCODEyi az çok bilip-sadece kullanmak konusunda sorun yaşayanlar için açılmıştır. <b] <i] <table]
vs. konusunda bir bilgiye sahip değilseniz başka bir rehbere yöneliniz, buradan fazla yararlanamazsınız.

Çevrimdışı Godless

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Anton Valery Lv.18
Köken: Amerikan
Son giriş: 03 Şubat 2022, 12:04
Toplam oynama: 101 gün, 20 saat
Birlik: *** ***zzy
« Yanıtla #3 : 11 Haziran 2020, 20:30:20 »
yaralı, teşekkürler

Çevrimdışı #Serda

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Janne Niemi Lv.23
« Yanıtla #4 : 11 Haziran 2020, 20:39:44 »
yaralı, teşekkürler
sağolasın.

bir konu hakkında bilgisi olan (rol konsepti, web programlama, oyun hataları, önerileri fark etmez), fakat konu açmaya üşenen arkadaşlar bana ÖM atabilir.

Çevrimdışı aueritha

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 04 Mayıs 2022, 20:17
Toplam oynama: 41 gün, 20 saat
« Yanıtla #5 : 11 Haziran 2020, 20:41:00 »
yararlı.

Çevrimdışı mvo

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jairo Inoue Lv.19
Son giriş: 11 Ağustos 2022, 23:07
Toplam oynama: 58 gün, 11 saat
Birlik: ****** *ANG

Çevrimdışı Rippier

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 23 Nisan 2021, 23:27
Toplam oynama: 226 gün, 3 saat
« Yanıtla #7 : 12 Haziran 2020, 13:42:50 »
ugraşılmış

Çevrimdışı heavywisp

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 22 Mart 2021, 18:31
Toplam oynama: 113 gün, 19 saat
« Yanıtla #8 : 12 Haziran 2020, 18:07:45 »
yararlı rehber, güzel,.

Çevrimdışı #Serda

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Janne Niemi Lv.23
« Yanıtla #9 : 13 Haziran 2020, 15:29:27 »
divbox kısmı eklendi, daha tamamlanmadı.