Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

İllegaller İçin Yeni Rol Alanı - (Yeraltı Kaynakları Rolleri İle İlgili ARGE)

Başlatan Elif, 10 Haziran 2020, 12:27:30
Okunma sayısı 2202 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
Karakter Adınız: Helena Rascalova
AR-GE konunuz hangi bölümde? (Oyun,forum,ts): Oyun
AR-GE Fikrinizi en fazla 100 kelime ile açıklayın: Merhaba, arkadaşlar. Bu arge biraz kapsamlı olacak. Bildiğimiz üzere sunucuda illegal oluşumlar genelde silah ve uyuşturucu rolleri üzerinden hakimiyet sağladığı için rol alanı onaylı birlikler üzerinde daha fazla toplanıyor, diğerlerine de kendilerini gösterebilmek için yeni bir rol alanı sunulması gerektiğini düşünüyorum. Sunucuda benzinciler ile ilgili bir ar-ge açılmıştı onu da dahil ederek yazacağım.

1- Benzinciler ile alakalı olarak onaylı petrol kaçakçılığı rolü yapanlar için bir sistem uygulanabilir. Şehre petrol getirme, uygun fiyattan satışını gerçekleştirme vesaire tarzı bir rol olabilir. Bu kapsamda kendilerine sistemsel olarak benzin istasyonları ayarlanabilir ve rol kapsamları genişletebilir. (Sadece Onaylı olmaları halinde diyorum.) Bunun haricinde bir istasyon açana kadar çabalayabilirler. Lojistik şirketleri aracılığıyla da petrol rolleri yapılabilir. Bu kapsamda Arap rolleri de aktif hale getirilebilir.
2-Yeraltı kaynakları günümüzde eskiden beri silah ve uyuşturucu kadar önem arz eden bir piyasa. Bu anlamda sistemsel olarak sunucuda altın, gümüş, bronz rezervleri çıkartabileceğimiz bir yer olabilir. Örneğin dağ ve köy alanı olabilir buralar. Bu sayede hiç uğranmayan ücra köşelerde de rol yapma imkanı doğabilir. Sistemsel olarak çıkartılacak, altın ve gümüş örneğin bir altın barı 100 bin edebilir. Envantere eklenebilir. Günlük kotası olabilir. VIP sistemi de olabilir. Bitcoin sistemi gibi, haftalık olarak değeri yükselip düşebilir. Sunucuda Yahudi rolü yapan güçlü bir onaylı aile bu piyasayı kontrol edebilir, altın oranını belirleyebilir. Elde paralar çok büyümeden barlar ile takas yapılmasını ticaret yapılmasını sağlayabilir.
3-Kurgu yansıtmada genelde İtalyan ailelerinde Cosa Nostra, Rusya'da Zakone rolü yapılıyor. Ancak şu anda günümüzde Rusya Gazprom gibi şirketleri sayesinde en çok payı petrol ve doğalgazdan elde ediyor. Petrol oligarşileri sayesinde de oldukça zengin olup ülke ekonomik hacminin büyük bir yüzdeliğini kontrol ediyorlar. Silah ve uyuşturucu piyasası tamamen yer altına indiği için göz önünde büyük ticaretler yapmak anlamında paravan görüntüyü sağlamak açısından petrol ve doğalgaz şirketleri rollerinin önü açılabilir.
4-Yer altından çıkarılan hidrokarbon kökenli madenler sayesinde örneğin uranyum sayesinde belli sayıda RPG, bomba üretimi de yapılabilir. DM'cilere alan açılabilir diyenler olacaktır, evet haklısınız :D Dolayısıyla bu sadece yeraltı kaynakları rolleri onayı olan bir ailenin haftalık bir mermili bir adet çıkarması karşılığında olabilir. Bu sayede admin güçlerine, ya da sayıca güçlü olanlara karşı da bir dengeleyici unsur olabilir. Çatışma rollerinde kullanılmak üzere vesaire olabilir.
5-Çeteler kapsamında da ufak çaplı patlama rollerinin gerçekleşmesi için yeraltı kaynakları rolleri yapanlarla iç içe olması gibi bir durum söz konusu olabilir. Bu kapsamda onlarda saldırı yapacak kişilere bombalı saldırı düzenleyebilirler. PD'nin gücüne karşı dengeleyici bir unsur olabilir. Araç patlatma rolleri gibi, hem Fire Departmanına rol çıkacaktır. Çünkü yangın ve patlama rolleri admin rolleri dışında pek fazla gerçekleşmediği için Fire Departmana çok fazla rol alanı çıkmadığını düşünüyorum. Hastaneye destekçi rolü yapıyorlar. Patlamalar, sonucu oluşan yaralanmalara göre yaralanma biçimleri değişeceği için hastaneye de farklı bir rol çıkacaktır.
6-Sunucuda gördüğümüz üzere bazı kişilerin tekneleri ve yatları var. Denizden maden çıkartarak, örneğin inci ya da balık gibi envanterine ekleyebilir. Bu sayede envanterde kullanılacak inciler, dolar üzerinden bitcoin sistemi gibi bir maden sistemi olabilir. Ya da balık çıkartırlar, aynı dondurma sistemi gibi fazlasıyla can verebilir. Hatta bana kalırsa balıkların vereceği canın dondurmadan daha fazla olması gerek. Bu sayede sunucuda deniz rollerinin de artacağını düşünüyorum. Gemilerle balık ticaretleri yapılabilir. Bu rolün küçümsenmemesi gerektiğini düşünüyorum, İskandinavya ülkeleri baştan aşağı balık pazarıyla ülkelerinin karınlarını doyuruyorlar. Çıkarılan balıklar, kasalı araçlardan birine bağlanıp şehirde tur atmak kaydıyla satılabilir. Domates, patates satan arkadaşlar var bunlara yardımcı olabilir diye düşünüyorum. Denizde sürekli kıyıda şov yapmak için ya da parti vermek için duran gemilerden öte denize baktığımızda rol için giden gemiler görmek de eğlenceli olabilir diye düşünüyorum. Belki yüzerken falan rastlarız, muhabbet eder rol döner. Çünkü balık sistemi olursa gemi rollerinin daha aktif olacağını düşünüyorum.

Tabii ki bu rol kurgusunda büyük bir değişiklik getireceği için politikalarda düzenlemeyi ve birliklerde tanzimi getirecektir. Dolayısıyla adminlerin bu konuda gerekli ayarlamaları yaptığı takdirde Rina'da aktif bir rol hacmi daha oluşturmaları mümkün olabilecek diye düşünüyorum.

AR-GE konunuzu varsa resim ve video ile destekleyin.: -

Çevrimdışı emrerv

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 16 Nisan 2024, 04:54
Toplam oynama: 83 gün, 18 saat
Birlik: (Yok)
Çok uzunmuş sadece 1 ve 2'yi okudum onlara destek. Okuduktan sonra düzenlerim.

Çevrimdışı aueritha

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 04 Mayıs 2022, 20:17
Toplam oynama: 41 gün, 20 saat

Çevrimdışı Rippier

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 23 Nisan 2021, 23:27
Toplam oynama: 226 gün, 3 saat

Çevrimdışı heavywisp

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 22 Mart 2021, 18:31
Toplam oynama: 113 gün, 19 saat

Çevrimdışı zed.org.tr

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İspanyol
Son giriş: 07 Temmuz 2022, 23:21
Toplam oynama: 230 gün, 14 saat
Ines Axel Lv.28
Son giriş: 19 Temmuz 2022, 15:35
Toplam oynama: 77 gün, 2 saat
güzel düşünülmüş ama çoğu kabul edilmeyecek

Çevrimdışı Defrinex

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 10 Temmuz 2024, 12:16
Toplam oynama: 98 gün, 19 saat
Bunu yönetim getirmez. Verilen cevap ne gerek var? Olacaktır.

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
Arkadaşlar yönetim misiniz? Kendi fikrinizi beyan edin lütfen :D Yani akılda bulunulması için açtığım bir arge zaten. İlla gelsin gelsin diye hayretler içerisinde değilim. Ama yönetimmiş gibi yorum yapmaktan vazgeçin lütfen. Yönetim zaten gerekli cevabı verecektir, sizden kendi fikirlerinizi duymak isterim. Gerek yok diyen arkadaşlar, hiçbir sebep belirtmemiş. Anlamlı yorum yapacaklar varsa dinlemeye, eleştirilmeye hazırım.

Çevrimdışı Stachs

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 14 Mart 2024, 14:09
Toplam oynama: 5 gün, 12 saat
Son giriş: 04 Mart 2023, 23:50
Toplam oynama: 232 gün, 3 saat
Son giriş: 19 Mart 2024, 23:39
Toplam oynama: 22 gün, 20 saat
Kankam haklı, illegal demek pd ile çatışmak değil. Farklılık her zaman role renk katar.  :)

Çevrimdışı w0xic

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 13 Şubat 2024, 22:47
Toplam oynama: 235 gün, 17 saat
Köken: Amerikan
Son giriş: 02 Mart 2023, 19:10
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Köken: İspanyol
Son giriş: 15 Temmuz 2023, 23:33
Toplam oynama: 45 gün, 6 saat
düşünce var ama kabul olacak madde sayısı en fazla 1-2, çoğu red. Yinede DESTEK!