Hakkımızda
STD yaklaşımı 1950'lerin ortalarında ABD'de geliştirildi, ancak bu kavram sadece 1970'lerde bilgisayar teknolojisinin gelişmesiyle yaygınlaştı. STD gibi mikro lojistik sistemler SSCB'de aynı yıllarda gelişti, ancak başlangıçta askeri-sanayi kompleksinde kullanıldı.
1980'lerin sonunda, STD sistemleri yıllık 15 milyon doları aşan bitmiş ürün satışı yapan çoğu ABD firması tarafından kullanılmış veya kullanılması amaçlanmıştır; İngiltere'de, her üç üretim işletmesinde.
STD'nın iş dünyasında kullanılmasına ilişkin olağan uygulama, mühendislik ürünleri üreten sanayi işletmeleri için genellikle geniş bir yelpazedeki malzeme kaynaklarının sipariş ve tedarikinin (tedarikinin) planlanması ve kontrolü ile ilgilidir.
STD sisteminin uygulanması sırasında ortaya çıkan temel sorunlar, hesaplamalar için bilgi, yazılım ve matematiksel desteğin geliştirilmesi ve bir bilgisayar ve ofis ekipmanı kompleksi seçimi, yani otomatik üretim ve proses kontrol sistemleri için tipik olan problemlerle ilgilidir.
Hedeflerimiz
STO hedefleri:
1.üretim planlaması ve tüketicilere teslimat için malzeme, bileşen ve ürün ihtiyacının karşılanması;
2.düşük stok seviyeleri için destek;
3.üretim operasyonlarının planlanması, teslimat programları, satın alma operasyonları.
4.STO sistemi, nihai ürünü üretmek için ne kadar ve hangi zaman diliminde gerekli olduğunu belirlemenizi sağlar. Daha sonra sistem, üretim programının ihtiyaçlarını karşılamak için zamanı ve gerekli miktarda malzeme kaynağını belirler.
Veri girişi
Ana üretim programı
Üretim programı, bağımsız talep koşullarında oluşturulur. Sistem, üretim çizelgesini programlamak için herhangi bir otomasyon aracı içermez. Plan manuel olarak oluşturulur ve uygulanabilir olmalıdır, yani talep ve finansal planla tutarlı olmalıdır. Ancak aynı zamanda, bitmiş ürünlerin her birimi için önemli kaynakların bir listesi derlenir. Kaynak sıkıntısını ve bu sıkıntı için olası tazminatı yansıtır. Kaynak gereksinimlerinin bu şekilde izlenmesi ve mevcut sistem kaynaklarıyla karşılaştırılması sürekli yapılmalıdır. Sürekli inceleme aynı zamanda üretim çizelgesinin kendisini de gerektirir. Planların revizyon eksikliğini ortadan kaldırmak için üretim programı dönemlere ayrılmıştır. İlk dönemde, üretim planında değişiklik yapılmasına izin verilmez. İkinci dönemde, değişikliklere izin verilir ve üretim planını mevcut anahtar kaynaklarla koordine etmek gerekir. Zaman bugünden ne kadar uzak olursa, bilgi o kadar az tanımlanır ve daha dinamik hale gelir.
Eleştiri
STO sistemlerinin ana dezavantajları:
önemli miktarda hesaplama ve veri önişleme;
şirketin ST stoklarını daha da azaltma veya yürütme sıklığı yüksek olan küçük siparişler ile çalışmaya geçme arzusu ile işleme siparişleri ve nakliye için lojistik maliyetlerinde artış;
kısa vadeli talep değişikliklerine duyarsızlık;
sistemin büyük boyutsallığı ve karmaşıklığı nedeniyle çok sayıda arıza.
Çalışan Nasıl Olabilirim?
Birlikte bulunurken discord adresimizdede bulunmanız zorunludur(OOC)
1) Birliğe katılmak için en az 3-Seviye olmanız gerekmektedir!
2) Kural ihlalerinizde "DM+MİX+MG+NON-RP+PG" sicilinizde bulunduğu halde birliğe alınamazsınız!
3) Rol bilginizin olması zorunludur, rollerinize bakılarak birliğe alınacaksınız!
4) Günlük olarak birlik kasasına "3000" dollar atmak zorunludur!
Çalışan Telsiz Kodları
Telsiz kodlarını kullanmak zorunludur!
1) Mekandan çalışmak için bir araç alıyorum. KOD-0
2) Mekanda çalışa bileceğim bir araç yok. KOD-1
3) Çalışırken aracım bozuldu, yardım ede bilecek biri var mı? KOD-2
4) Aracı mekana bıraktım, çalışmayı bu günlük sonlandırıyorum. KOD-3
5) Kasaya gerekli parayı bıraktım, çalışmama devam ediyorum. KOD-4
6) Çalışanlar mekana toplanın, toplantı yapacağız. KOD-5 (Patron ve Yardımcısına özel)