Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

East Side of Crips [54th Street]

Başlatan Expandar, 05 Haziran 2018, 11:40:43
Okunma sayısı 20773 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Expandar

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 27 Mayıs 2021, 13:21
Toplam oynama: 62 gün, 13 saat
Birlik: (Yok)
East Side of Crips [54th Street]
« : 05 Haziran 2018, 11:40:43 »

Polis, mafyalar... Herkesin üzerime geldiği bir anda bunalmış ve şehri terk etmiştim. Çetelerden hiç bahsetmiyorum çünkü hepsini elimizde oynatıyorduk. Şehirden ayrılma hikayemi yolu Idlewood'dan geçen herkes iyi biliyordu. İllegal işler dahil her türlü gelirimi diğer dava arkadaşlarıma devretmiştim. Onunla yollarımız Crips macerasına katıldıktan bir süre sonra kesişmişti. Kısaca genç yaşımdan beri yanımda olan ender insanlardandı. Meksika'da kendi kıçımı kurtarmaya çalışırken o benden arta kalanları yönetecek, her şey yatışıp geri döndüğümde tüm gücümüzle kaldığımız yerden devam edecektik. Çok uzun süre sınır tarafında çürümüş bir evin içinde kapalı kaldım. İki sene sonra bir kez daha anladım ki bu çukura giren ne yaparsa yapsın boka batıyor. Dünyanın tüm teknolojileri emrinize de serilse bir süre sonra pislik içinde boğuluyorsunuz. Nitekim öylede oldu.

3 Haziran 2018, Bu dava uğrunda hayatını kaybedenlerin ve bu mahalle uğrunda can verenler için mahalleye iyice bir göz gezdirdim ve her köşesine durgun bir şekilde bakındım. Onların diğer dünyada güzel hayat sürdüklerinden emindim. Eminim yukarıda bir yerlerde bana küfürler ediyordur. Crips kültürünün içindende olsa ölmeyi hak etmiyordu, gençti. Yürüyerek Idlewood'a kadar geldim. Birbirine küfür eden insanlar görüyorum. Yaratmaya çalıştığımız modelin içine edilmiş, çete ve gruplar akıl almaz bir hal almış. Bir isim takmaya kalksam çeteden başka her türlü şeyi söylerim ama susmayı tercih ettim. Yüzüme bakan ama beni tanımayan insanlar gördüm. Dönemimizden kimseler kalmamış, herkes dağılmış. Sahip olduğumuz her köşe işgal edilmiş.

Elimizde kalan ve gizliliğini koruyan tek adrese, 54. caddeye doğru yürümeye başladım. Bir taksi durağını arıyordum. Eski üyelerden kalan eşyaların yeni liderlere emanet edildiğini biliyordum. 54th'de bulunan bir depoya girdim. Deponun içerisinde gördüğüm manzara şu şekildeydi. Bir tarafta silahlar, asılı mavi crips kültürüne ait bayraklar ve sayısız kiloyla uyuşturucu. Bunları gördükten sonra biraz silkindim ve geriye çekildim. Depodan çıkıp dışarıda bir sigara içtim. Sigarayı içmemin sebebi asıl biz tekrardan buna hazırmıydık? Aslında hazır olmasak ölenlerin ruhuna ihanet etmiş olacağımızdı düşündüm. İçeriye girip tüm eşyaları alıp evime koydum.

Artık Crips tekrardan piyasadaydı, herkes bilecek!

Gezinti sırasında aksaklık!
...
Crips  arasında işler artık sarpa sarmıştı. Çete içerisinde herhangi bir lider olmadığı için, yeni liderler seçilmesi için adımlar atılmış ve kardeşlik mahkemeleri kurulmuştu. Bu mahkemenin amacı, çete
...
54.ST'de bulunan sembolik graffiti
içerisinde olan sorunları çözmek ve öneri sunmak için kurulmuştu. Bir cumartesi akşamı, tüm grup bir araya gelmiş ve oylama başlamıştı. Oylamanın sonucunda liderler seçilmişti. İki liderde güçlü ve zeki olduğu için birliğin başına geçmesi en uygun kişilerdi. Crips içerisindeki yaptıkları icraatler burada karşılarına gelmişti.[/color] 3 Haziran 2018, Saat 13.06 sıralarında. Crips üyeleri 54. Cadde çevresinde devriye atarken, kırmızı bir arabanın yaklaştığını gördüler. Bloods aracı mahalleye hızla yaklaşmaktaydı. Telsizden şu çağrıda bulundular. "Bloods geliyor, siper alın." herkes bir köşeye pusmuş ve silahlarını çıkarmıştı. Aracın camından çıkıp heryere ateş eden Bloods üyeleri etrafı paramparça yapıp hızlıca kaçmıştı. Bunun üzerine Crips  üyeleri, bu durumdan çok hoşnutsuz olmuş ve hızlıca silahlarını hazırlayıp Bloods mahallesine baskın düzenlemeye hazırlanmıştı. Yola çıktıkları sırada mahallenin önünde bulunan Bloods üyelerine aracın camından ateş ederek 4 kişi yaralamışlardı. Olay yerinden hemen uzaklaşan Crips  üyeleri; Polomino Creek'te bulunan bir depo'da 2 gün boyunca saklanmıştı. LSPD olayın duyumunu almış ve olayda ateş edenCrips  üyelerini her yerde aramaya başlamıştı. 2 gün geçtikten sonra olay yavaş yavaş hafızalardan silinmeye başlamıştı bile. 2 gün geçtikten sonra tekrar mahallelerine geçmişlerdi. Bir süre saldırı olmamış ve iki çete arasında ateşkes imzalanmıştı. Ateşkes'in amacı aralarında ateşleyici madde kullanılmayacağı yönündeydi. Onun haricinde herşey kullanılabilirdi. Şuan'da hala 54. Cadde'de hüküm sürmekteler. Ve aralarındaki kavga hala sürmektedir.

Boss in Crips!
...Crips, birincil derecede ama tek olmayan bir Afro-Amerikan çetesidir. ( Eng — The Crips are a primarily, but not exclusively, African-American gang. ) Yaklaşık olarak 30 - 35 bin kişilik üye sayısıyla ABD'deki en geniş ve şiddetli sokak çetelerinden biridir. İşledikleri suçlar arasında cinayet, soygun ve uyuşturucu satışının olduğu bilinmektedir. Çete, üyelerin kıyafetlerinde mavi renk bulundurmasıyla bilinir. Chicano ve Bloods çeteleriyle olan davaları, yoğun ve şiddetli rekabetleriyle tanınırlar. ABD ordusu tarafından ülke dışında üsleri olduğu belgelenmiştir. Bölgede bulunan bazı sokak çeteleri bu gruba doğrudan veya dolaylı olarak bağlıdır.

Suç Faaliyetleri: Uyuşturucu ve silah satıcılığı, kaçak eşya ticareti, illegal dövüş, soygun, gasp, cinayet, kimlik hırsızlığı ve kara para aklama olarak bilinmektedir. Ayrıca sürekli yeni iş alanları oluşturarak gelir kaynakları yaratırlar.

Uygulamalar: Çetenin okuryazarlık ile ilgili çalışmaları genelde rap, grafiti ve alfabenin belirli harfleriyle kısaltma vb. simgeler oluşturmadır. "b" harfi "blood" ( Kan ) kelimesine karşılık gelir ve "saygısızlık" ifadesine denktir. "CK" harfleri "Crip Killer" ( Katil Crip ) anlamına gelir ve o bölgeden uzak durulması gerektiğini vurgular. "cc" yerine geçmeyi ve "b"de geri ödemeyi anlatmak için kullanılır. "kick back" yerine de "kicc bkacc" yazılır. Bunlar gibi birçok kelime yaptığı sembolik çağrışımlardan dolayı mektuplaşmalarda değiştirilmiştir. Bazen birbirlerine geleneksel olarak "Crips" yerine "Cuzz" ( Kuzen ) diye seslenirler. "Crab" ( Yengeç ) en saygısız sıfattır ve ölümcül bir intikam emri olarak kullanılabilir. Ölüm emri verilen kişi sokakta Yengeç olarak anılmaktadır. 1970 ve 1980 yılları arasında cezaevlerinde Crips koruyucular, rakip çeteler arasında gizliliği korumak için Svahili Dili kullanılmıştır.

Çevrimdışı takasi

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Sırp
Son giriş: 03 Haziran 2023, 17:34
Toplam oynama: 139 gün, 8 saat
Birlik: ********VIC
Ynt: East Side of Crips [54. Street]
« Yanıtla #1 : 05 Haziran 2018, 11:40:59 »

IC Kurallar Kitabı
— Kurallara uymayan oyuncular sorgusuz birlikten çıkartılacaktır.
— Çeteye katılım gösteren herkes kuralları kabul etmiş sayılır.
— Amacımızın dışında rol yapan herkes CK durumu ile karşı karşıyadır.
— Kurallarımızın son güncelleme tarihi 8 Haziran 2018, Salı.

— ( Yeni! ) Mahalledeki ortak araçlar sadece ortak işlerde kullanılabilir, acil durumlar için daima kilitlidir. Bu araçların kişisel kullanımı yasaktır.
— Mafya tarzına özenme, mafya tipli heriflerle konuşma ve iş yapma!
— Mahallede herkese örnek ol, çocuk gibi davranma!
— Her sıkıştığında silahına sarılma, aklını kullan - farkını göster!
— Üzerine mavi tonlu kıyafetler giyin, mavi aksesuarlar takın! Beyzbol sopana mavi bandana sarmayı unutma!
— Üyeler dilediği zaman çeteye maddi yardımda bulunmak üzere Boss'a bağış yapabilir, zorunluluk yoktur.
— 54th olarak geçen bölge çete üyelerinin aktif olarak bulunacağı sınırlardır.
— Grove köprüsü ileri sınır çizgisi olarak belirlenmiştir.
— Uyuşturucu ve silah satışı için belirlenmiş üyeler 54th, Grove, Ganton, Willowfield ve Idlewood'a kadar istedikleri yerde köşe tutabilirler.
— Şehirde herhangi bir bölgede çete adına tartışma yaratan tüm üyeler çeteden uzaklaştırılır.
— Kişisel kavgalarını hood bölgesine yansıtanlar çeteden uzaklaştırılır.
— Üyelerin kullandığı temel silahlar yumruğu ve bandanasının sarılı olduğu beyzbol sopasıdır.
— Gangster ve Baby Gangster rütbeleri üzerinde Glock ( Pistol ) veya Desert Eagle haricinde silah bulunduramaz, ağır silah kullanamaz.
— MP5, UZI ve Tec-9 isimli silahları sadece Original Gangster, Original Baby Gangster ve üzeri rütbeler kullanabilir.
— M4, AK-47, RPG, Sniper, Tüfek özel olaylar haricinde Thug'dan habersiz kesinlikle kullanılamaz.
— Üyeler gereksiz silah kullandıkları görüldüğü anda çeteden uzaklaştırılır.
— Üyeler şehirden insanlarla gereksiz tartışmaya giremez, kavga çıkaramaz.
— Üyeler polisi mahalleye ve sınırlarımıza çekecek atışmalara girmemeli, kendini ve çeteyi zora sokmamalı.
— Üyeler mahallede huzursuzluk ortamı yaratamaz.
— Mahalle sakinleriyle iyi geçin, sorun yaratma. Herkes eşit - unutma!
— Kadınlara, kızlara ve çocuklara yapılan saldırı cevapsız kalmaz. Bu eylemi gerçekleştiren çeteden uzaklaştırılır.
— Crips üyeleri gereksiz küfür etmez - tükürmez!
— Crips üyeleri lider ve ekibinden habersiz "çete adına" iş yapamaz.
— Bir iş yapılacaksa hep beraber, el birliği ile yapılacaktır.
— Muhbirlik, ihanet ve kural tanımazlığın sonu ölümdür. ( Bkz. CK, Esneklik ve Diğer Açıklamalar )
— Saygınlığını koru ve daha iyi yerlere gelmek için çalış.
— Çete işaretlerini kullan ve her gittiğin yere imzanı bırak.
— Araç kullanmaktan çok yaya yürümeyi tercih et. Mümkün mertebe diğer üyelerle birlikte toplu halde yürüyüş yap ve kendini sokaklara unutturma.
— Boss bir grupla sohbet ederken veya diplomasi geliştirirken kesinlikle sözünü kesme, araya girme!
— Dost gruplara karşı saygılı davran, diplomasi değiştirecek davranışlardan kaçın!
— Sokak kavgalarına karşı tarafın sayısı ile katıl, saygınlığını koru!
— Üyeler yiyecek / içecek ihtiyaçlarını Boss'un belirlediği restoranlardan gidermelidir.
— Üyeler araçlarının modifikasyon işlerini Los Santos Customs çalışanlarına yaptırmalıdır.

East Side of Crips Silah & Uyuşturucu Satıcıları IC EK-1
- Polis peşine düştüyse uzun süre mahalleye uğrama.
- Polisten kurtulmak için şehir dışında belirlenen dağ ve orman evlerimizi kullanabilirsin.
- Polisten kaçtığın andan itibaren telefon ve telsiz dahil hiç bir iletişim aracını kullanamazsın.
OOC Kurallar Kitabı
— Kurallara uymayan oyuncular sorgusuz birlikten çıkartılacaktır.
— Çeteye katılım gösteren herkes kuralları kabul etmiş sayılır.
— Amacımızın dışında rol yapan herkes CK durumu ile karşı karşıyadır.
— Kurallarımızın son güncelleme tarihi 8 Haziran 2018, Salı.

— Öncelikle birliğe katılacak oyuncular sunucu yöneticileri tarafından oluşturulmuş OYUN KURALLARI, BİRLİK KURALLARI ve birlik kurucuları tarafından oluşturulmuş East Side of Crips IC / OOC KURALLARI'na uymayı, çeteye katıldığı andan itibaren kabul etmiş sayılırlar.
— Oyunda yüzüme tatlı ve her kurala uyan kişi gibi görünüp, ben oyunda yokken kural tanımaz olmayın. Her an izleniyorsunuz, unutmayın.
— Çeteye dahil olmak isteyenler belirli kriterleri aşmış, "beyin yaşı" 18'i geçmiş, olgun kişilikler olmalıdır.
— Çeteye egolarınızı, karşılıklı kin ve nefretlerinizi geride bırakarak gelin. Aksini gördüğümüz olayda kendinizi kapının dışında bulacaksınız.
— Tüm üyeler "birlik kurallarını aklına kazımalı" ve yaptıkları her rolün çeteye zarar verebileceğini düşünerek role play yapmalı.
— Role Play esnasında "OOC konuşmak" kesinlikle yasaktır.
— Hood alanındaki binaların çatısında nöbet vb. gibi durumlar dışında dolaşmak kesinlikle yasaktır.
— Boss, Underboss ve Thug'a /pm komutunu kullanarak ulaşım ve spam mesajları yasaktır!
— Çeteye alt karakterle "beni idare et" tarzı yöntemlerle kesinlikle başvurmayın. Mahalleye gelin ve bize bizimle yaşamak istediğinizi anlatın.
— East Side of Crips'e sadece "siyahi" rolü yapanları çeteye dahil ediyoruz.
— East Side of Crips araçlarının ortak renk kodu #162'dir.
— Paintjob yapılan araçlarda renk zorunluluğu yoktur fakat yapılan Paintjob'un mavi tonlu olmasını isteriz.
— OOC olarak; kin beslemek, yalan söylemek, IC bilgileri edinmek ve öğrenmiş gibi iletmek yasaktır.
— OOC yönetici cezaları almak veya çok sayıda bu cezaları sicilinde biriktirmek yasaktır. ( bkz. CK, Esneklik ve Diğer Açıklamalar )
— IC Birlik kurallarında yer alan yasaklı bir davranışı yapmak yasaktır.
— Sistemsel olarak birlikten ayrılmak yasaktır ve sonucu ölümdür. Ayrılmak istiyorsanız gelin konuşun. ( bkz. CK, Esneklik ve Diğer Açıklamalar )
— /b, /pm, /f gibi OOC kanallarda küfür, hakaret davranışlarını sık tekrar etmek yasaktır.
— İş kollarına Boss'un haberi olmadan katılmak ve katılım sonrası faaliyette bulunmak yasaktır. Tespit edildiği anda CK işlemi uygulanır.
— Birlik adını kullanarak, birlikten habersiz iş yapmak ve bu davranışlar sonucu birlik adını kötü yönde etkilemek CK sebebidir.
— Underboss ve Thug rütbeleri Boss yokluğunda çeteye hakim olacak kişilerden oluşur. IC / OOC direktiflerini dinlemeli ve tam uyum sağlamalısınız. IC söylediklerini emir gibi algılamalısınız. OOC kin beslemeyin veya bunu role yansıtmayın.

East Side of Crips Silah & Uyuşturucu Satıcıları OOC EK-1
— Polis takibi başladığı andan itibaren hiç bir şekilde mahalleye sığınma rolü başlatamazsınız.
— Polis takibi başladığı andan itibaren şehirden ayrılma vb. gibi rolleri uygulayacağınız süre 6 saattir ve tartışılamaz.
— Özellikle polis çatışmalarında ve kovalamaca rollerinde kurallara uymama, istisna gibi bir şansınız yoktur.
CK, Esneklik ve Diğer Açıklamalar:
East Side of Crips isimli birlikte "CK" işlemi hangi durumlarda uygulanır?
— CK karakterinizin "ölmesi" veya "öldürülmesi" durumudur. Birliğe katıldığınız andan itibaren yukarıdaki kuralların tamamını kabul etmiş sayılırsınız. Çetenin diplomasi durumunu şahsi çıkarlarınız uğruna bozamazsınız. Diplomasi Boss, Underboss ve Thug karakterlerinin ortak kararları ile belirlenmektedir. Çete içinde saygıya önem veriyoruz. Oyuncuların çetedeki diğer karakterlere karşı sorumlulukları vardır. Yukarıdaki IC / OOC kuralların birine veya bir kaçına tüm uyarılara rağmen uymamaya devam ediyorsanız karakterinizin CK edilme durumu ortaya çıkacaktır. Bu sebeple tüm kurallara uymanız ve buna göre role play yapmanız gerekmektedir.

East Side of Crips isimli birlikte "esneklik" işlemi hangi durumlarda uygulanır?
— Esneklik kuralı oyuncuların hal, tavır ve davranışlarına göre uygulanan bir uygulamadır. Cezai yaptırımlara karşı takınacağınız tavırların ardından af ve geri dönüş gibi şanslar tarafınıza sunulur. İyi değerlendirmeniz halinde aramızda kalıcı olmaya devam edebilirsiniz.
Rütbe Açıklamaları:
Düzenlenecek...
Üye Sembolleri:
S.P. — Silah kolu patronudur.
D.P. — Dövüş kolu patronudur.
U.P. — Uyuşturucu kolu patronudur.
Y.P. — Yarış kolu patronudur.
S — Silah işiyle uğraşan ve doğrudan Tripple O.G.'ye bağlı olan kişilerdir.
U — Uyuşturucu işiyle uğraşan ve doğrudan Tripple O.G.'ye bağlı olan kişilerdir.
D — Dövüş işiyle uğraşan ve doğrudan Tripple O.G.'ye bağlı olan kişilerdir.
Y — Yarış işiyle uğraşan ve doğrudan Tripple O.G.'ye bağlı olan kişilerdir.
P — Pezevenklik, kadın pazarlama, fuhuş vb. gibi işlerle uğraşan kişilerdir.
B — Çeteden veya sunucudan yasaklanan karakterlerdir.
C — Original Gangster, Original Baby Gangster ve üzeri için geçerli olmak üzere Crips üyesi karakterlerdir.
$ — Çete içindeki tüm organizasyonları yapan, para akışını kontrol eden ve düzenleyen kişilerdir.
PAS — Pasif durumda bulunan karakterlerdir.
RIP — Hayatını kaybeden Crips üyeleridir.

Çevrimdışı Expandar

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ynt: East Side of Crips [54th Street]
« Yanıtla #2 : 05 Haziran 2018, 11:41:41 »

Çevrimdışı Expandar

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #3 : 05 Haziran 2018, 11:42:09 »

(Ice Cube Konser, C-WALK)

C-WALK, Crip Walk: Crip Walk 80lı yıllarda varoş bölgesi Compton üzerinde rapçiler tarafından bulunmuş ve Crips çetesinin dansı olarak kabul edilmiştir. O zamandan bu yana bu dans dünya genelinde yayılmıştır.ABD nin batı yakısında dansa adını veren rapçilerin dansı benimsemesi üzerine Crips Bloods rekabeti eğlence dünyasına yayıldı. İmza olması için biri öldürüldükten sonra bu dans kullanıldı ve dansın videolarının yayınlanması MTV tarafından iptal edildi.

ICE CUBE 'n 1988 yılında gerçekleştirdiği bir konserde oldukça popüler bir Crip Rapper ı olan Xzibit tarafından konserde C-WALK videoları yayınlandı ve C-WALK canlı olarak yapıldı. Xzibit'in çıkardığı Get Your Walk On şarkısıyla yapılan C-WALK gösterisi oldukça ilgi gördü ve oldukça popüler bir birey haline gelmesini sağladı. Xzibit'in yapmış olduğu C-WALK hala yapılmaktadır ve popüler olarak varoş bölgelerde bilinmektedir.

Çevrimdışı MariJC

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #4 : 05 Haziran 2018, 11:43:47 »