ÜNLÜ MODA TASARIMCISI KAMERALARIMIZA KONUŞTU!

Ünlü modacı ailesini görmek için Santos'a dönünce gündeme oturdu. Gündeme oturan Ünlü modacı Violetta Goldhammer kimdir?
Goldhammer: "Asıl adım Violetta Goldhammer Chanel 1885'te Fransa'nın Saumur
şehrinde dünyaya geldim. 7 kişilik fakir bir ailenin çocuğuydum ve annemi 6 yaşındayken kaybettim.
1998'te Paris'te ilk şapkamı tasarladım. Tasarladığım şapkaları 1999 yılında bir apartmanın zemin katında satmaya başladım." diyerek muhabirimizin sonra ki sorusunu dinlemeye başladı.
Goldhammer şuanda nerede yaşıyorsun sorusunu yönelttiğimizde ise şöyle cevapladı.
Goldhammer:"Şuanda ailem ve dört kız çocuğum ile Madd Dog'da yaşıyorum." diyerek sorumuza cevabını rahatlıkla verdi.
Ardından kendisini daha da köşeye sıkıştırmak için sorduğumuz soruları tek tek cevaplayarak kameramıza konuşmaya devam etti.
Kameraman Goldhammer'a "İş hayatınız nasıl geçti?" sorusunu yöneltti ve Goldhammer ona aynı şu şekilde cevap verdi.
Goldhammer:"Fransız kıyafetleri dikilen bir mağazada çalışıp, geceleri de şarkı söylüyordum.
1998’de, şapka tasarlamaya başladım, bir apartmanın zemin katında açtığım dükkanda
tasarladığım şapka ve giysileri satmaya başladım ve tasarımlarım çok beğenildi. Bir süre sonra tanıştığım iş adamı Arthur Capel sayesinde Paris’te dükkan açtım. Moda dünyasına giriş yaptım ve Chanel markası büyümeye başladı.
2001’de, 10 tane dükkana sahip oldum. Artık lüks ve kişiye özel tasarımlar satmaya başladım denebilir. Servetim giderek büyürken, Vio Chanel parfüm ve kozmetik işine girdim ve Ernest Beaux’ya
sipariş ettiğim “Chanel No 5” dünyanın en ünlü parfümü haline geldi. Kadınları korseden kurtarıp, pantolon giymelerine yardımcı oldum denebilir. 2006 yılında çıkardığım “Küçük siyah elbise” koleksiyonuyla siyah rengini ve kadınların her ruh haline uyacak “küçük siyah elbise”yi moda dünyasına kazandırdım. Kadınların şık görünürken aynı zamanda rahat olmasını istiyorum, vücuda tam oturan ve aynı zamanda kadının asil görünmesini sağlayan küçük siyah elbise ile moda dünyasına damgamı zaten vurmuştum. Eski yıllarda, üst düzey Nazilerle ilişkim olduğu idda edildi ve tutuklandım. Kısa sürede serbest bırakıldım. Bütün dükkanlarını kapatan Chanel, sadece Haute Couture
giysiler dikerek bu dönemi geçirdim. 2010’yılında İsviçre’ye taşınıp 9 yıl orada yaşadıktan sonra, 2019’da Paris’e, moda hayatına geri döndüm. Burada yeni bir dükkan açtım ve eski müşterilerimin de desteğiyle, ünüme tekrar kavuştum. Yetenekli, yenilikçi ve girişimci bir ruhl ruha sahibim. Bu özelliklerim sayesinde Chanel
markasını ve moda anlayışına bir çok yenilik kattım. Aynı zamanda Time Dergisi tarafından “21. Yüzyılın En Etkileyici 100 Kişi” arasında yer alan tek moda tasarımcısıyım." diyerek laflarını noktaladı.
Ardından muhbirimiz Goldhammer'a şu soruyu yönetti.
Muhabir:"Nerede eğitim aldınız?"
Goldhammer:"Polimoda Uluslararası Moda Tasarım ve Pazarlama Enstitüsü veya Polimoda
Toskana diyebiliriz. İtalya'nın başkenti Floransa'da özel bir moda okulun da eğitimimi alarak iş hayatına atıldım." diyerek laflarını noktaladı. Ardından muhabirimiz Goldhammer'a şu sorusunu sorduktan sonra biraz ortam gerilse de Goldhammer cevaplamaya devam etti.
Muhabir:"Moda hayatında neyi değiştirdiğine inanıyorsunuz?"
Goldhammer:"Döneminin moda anlayışını değiştirimiş olabilirim. Kadınları dar ve sıkı korselerden kurtarıp, rahat ve
şık olmalarını sağladım. Dünyaca ünlü “Chanel” markasının yaratıcısıyım. Moda dünyasına ilham veren, kendi doğrularından asla taviz vermeyen Fransız kökenli modacı olarak siyah mini elbiseler, inci kolyeler, pantolonlar ve ceketle kadınların sade bir şıklık içerisinde rahat etmelerini sağladım." dedi.
Ardından muhabirimiz son sorusunu sorarak Goldhammer'ı kıskacından çıkardı ve rahat bir nefes almasını sağladı. Muhabirimizin son sorusu ise şu şekildeydi.
Muhabir:"Hayatınızda birisi var mı?"
Goldhammer:" İşime aşık birisi olduğum için evlenmeyi hiç düşünmedim." diyerek röportajı sonlandırdı.