Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Loewe Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri

Başlatan edipc4n, 07 Mayıs 2020, 13:34:21
Okunma sayısı 3783 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı edipc4n

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 15 Mayıs 2021, 00:10
Toplam oynama: 278 gün, 1 saat
Birlik: (Yok)
Loewe Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri
« : 07 Mayıs 2020, 13:34:21 »

Çevrimdışı edipc4n

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ynt: Loewe Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri
« Yanıtla #1 : 07 Mayıs 2020, 13:34:30 »
Alıntı yapılan: Loewe Bilişim Sistemleri
BİLİŞİM SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ
Bilişim Bilimleri; Bilgisayar Mühendisliğinin temel yeteneklerini içermekle birlikte çok daha geniş bir alanı kapsayan ve içerisinde Sosyal Bilimler, Mühendislik Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Askeri Çalışmalar, Hukuk, Medya gibi pek çok bilim dalı ile ortak çalışmaların olduğu bir bilim alanıdır. İşletme, ekonomi, mühendislik, biyoloji, sağlık ve yayıncılık gibi pekçok farklı alandaki problemler için  çözümler üretir ve bilişim teknolojileri için yeni kullanım alanları meydana getirir.

Bilişim Bilimleri alanındaki çalışmalar, yönetim ve karar vermenin etkinliğini artırmada vazgeçilmez araçlar olan Bilişim Sistemlerinin (BS) ortaya çıkmasını sağlamıştır. Bilişim Sistemleri; Organizasyonel verinin toplanması, işlenmesi, dağıtılması, depolanması, zeki tekniklerle bilişime dönüştürülmesi gibi faaliyetleri içerir. Günümüzde Bilişim Sistemleri; bankacılıktan otomotiv sanayine, sağlık bilgi sistemlerinden şirket yönetimine, telekomünikasyon sistemlerinden hava taşımacılığına çok geniş alanlarda kullanılmaktadır. İşletme ve organizasyonların ayrılmaz bir parçasıdır. Bu yönüyle Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve İşletme Bilim dalının temel becerilerini birlikte ele almak ve hâkim olmayı gerektirmektedir.

Bilişim Sistemlerinin ana bileşenleri Yönetim, Organizasyon, İş Süreçleri ve Bilişim Teknolojileridir. Bilişim sistemleri, organizasyonel amaç ve hedeflere varmak için bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımını ve kurumun uçtan uca dijital dönüşümünü sağlar. ERP, CRM, SCM, BI ve BPM (Business Performance Management) gibi kurumsal sistemlerin projelendirilerek hayata geçirilmesi, bu kapsamda iş analizi, sistemlerin tasarlanması ve geliştirilmesi, iş süreçlerinin yeniden yapılandırılması, değişim yönetimi, karar verme ve iş analitiği Bilişim Sistemleri Mühendisliğinin faaliyetlerinden bazılarıdır.

Bilişim sistemleri şirketlere önemli rekabet avantajı kazandırmaktadır. Bu bakımdan günümüzün yöneticileri bilişim sistemlerini bir destek birimi ve maliyet unsuru değil, pazar payını artıran, işini büyüten ve/veya iş modelinin temelini oluşturan bir fırsat olarak görmektedirler. Ülkemizde Bilişim Sistemleri Mühendisliği alanında insan kaynağı oldukça sınırlıdır ve bu alanda yetişmiş mühendislere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu amaçla Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri fakültesi bünyesinde bu alanda mühendislik eğitiminin verildiği Bilişim Sistemleri Mühendisliği  bölümü ve lisans programı hayata geçirilmiştir.

BİLİŞİM SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Amaç
Bölümün amacı; bilişim sistemleri alanındaki teknolojik ve bilimsel gelişmeleri takip edebilen, yetkin, üretici, bilimsel üretim gücüne sahip, bilim ve deneyi esas kabul eden, katılımcı, sayısal ve akademik düşünme gücüne sahip, kendi kendine öğrenebilen ve hayat boyu öğrenme düşüncesine sahip, sorumluluk alabilen, uluslararası alanda üretilen bilgiyi toplumsal ve endüstriyel faydaya dönüştürebilen ve etik kurallara uyan bir bölüm olmaktır.

Hedefler
Bölümün hedefleri; kazandığı bilgiyi toplumsal ve endüstriyel faydaya dönüştürerek bilişim sistemlerini üretici bir güç haline getiren ve küresel alandaki gelişmeleri izleyebilen ve rekabetçi mühendisler yetiştirmek için sürekli yenilenen ve gelişen bir bölüm olmak.

Bilgi ve teknolojik uygulamaları bir ülkenin gelişimi için önkoşulları arasında yer almaktadır. Bilgisayarlar, teknolojik uygulamalardan biri olmak üzere tüm sektörlerde rekabeti artırır. Öte yandan, disiplinler arası yaklaşım ve çalışmalar dünyada daha da yaygın hale gelmektedir. Sonuç olarak, parti üretimi veya bu sistemlerin ve yaklaşımların kullanımı bu konuda eğitimli çalışanlara ihtiyaç duymaktadır.

Bilişim Sistemleri Bölümü, bu ihtiyaçları karşılamak için kurulmuştur. Bu bölüm tarafından sunulacak olan Bilişim Sistemleri Mühendisliği programı bilgisayar bilimi, yönetim bilimleri ve endüstri/üretim disiplinlerini bütünleştirerek lisans derecesi sunacaktır.

Bu program, Bilişim Sistemlerini geliştirebilen ve sürdürülebilirliğini sağlayan öğrenciler yetiştirmek için yönetim bilimleri, endüstri mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği alanındaki derslerin dengeli bir şekilde sunmak üzere tasarlanmıştır. Ana konusu listesi organizasyon, ekonomi, pazarlama, finans, bilgisayar programlama teknikleri, sistem tasarımı kavramları, veritabanı yönetimi, veri iletişimi ve yazılım mühendisliği ve ileri Bilişim konularını içerir. Bölüm, modern bilgi sistemlerine ilişkin yönetimsel ve son kullanıcı bakış açılarına bir vurgu içermektedir. Öğrencilerin, yönetim uygulamaları ve implementasyonları geliştirilmesinde uzmanlaşmaları için özen gösterilmiştir.

İlk iki yılda, öğrenciler mühendisliğin temel dersleri ile Bilgisayar ve Yönetim Bilimlerinin temel derslerini alırlar. 4.dönemden itibaren 3.yıl boyunca Bilgisayar derslerinin yanı sıra yönetim bilimleri, üretim ve servis sistemleri, yöneylem araştırması, iş süreç yönetimi ve işletme operasyonları, karar verme teknikleri, maliyet muhasebesi gibi konulara vakıf olmaları sağlanır. Son iki yıl Bilişim Sistemlerinin tesis edilmesi için analizi, modellenmesi, tasarımı ile Bilişim Yönetimi üzerine uzmanlaştıracak şekilde özelliştirilmiş dersler sunulmaktadır.

Bu bölüm tasarlanırken, öğrencilerin mezun oldukları gibi sektörde Bilgisayar ve Bilişim Sistemleri ilgili iş pozisyonlarında hemen yer alabilmeleri amaçlanmıştır. Dersler laboratuar çalışmaları ve proje uygulamaları ile geliştirilmiştir. Öğrenciler 240 AKTS  kredilik ders ve stajı tamamlayacaktır.

Eğitim Amaçları

• Öğrencilerimize Bilişim Sistemleri Mühendisliğinin temel konularındaki geçerli yaklaşımları öğretmek ve derinliğine bilgilenme ve araştırmanın yollarını göstermektir.
  • Öğrencilerimize evrensel düzeyde laboratuarlarda çalışma olanağı sağlamaktır.
  • Onlara temel mühendislik ve temel bilim alanlarında güçlü bir altyapı sağlamak, insan ve toplumbilim konularında ilgilendikleri alanlarda çalışma olanağı vermektir.
  • Bu alanın gerektirdiği analitik, matematiksel, karar verme, iletişim ve yönetim becerileri ile donatılmış,
  • Küresel düzeyde talep gören mezunlar yetiştirmektir.
  • Öğrencilerimizin tasarım yapma, karar alma yeteneklerini geliştirmek, onlara grup içi çalışma alışkanlığı edindirmek, bilgiye erişme yollarını göstermek ve etik davranış bilinci edinmeleri için örnek olmaktır.

Araştırma Amaçları

• İyi donatılmış araştırma laboratuvarları kurmak ve bu laboratuvarları çeşitli fonlarla zenginleştirerek evrensel düzeyde çalışmalar yapmaktır.
  • Bölüm çalışmalarının sonuçlarını bilimsel dergilerde ve çeşitli etkinliklerde uluslararası düzeyde tartışmaya açmaktır.
  • Kongre, sempozyum, kurultay, çalıştay, konferans, seminer gibi etkinlikler düzenleyerek veya bunlara katılarak bilimsel tartışma ortamlarının zenginleşmesine katkıda bulunmaktır.

Sanayi ve Devlet Kurumları ile İşbirliği Amaçları

• Ülkemiz sanayi kuruluşları ile köklü ilişkiler kurarak ortak Ar-Ge çalışmaları yapmaktır.
  • Ülkemizin teknolojisi ile ilgili stratejik kararların alındığı, standart ve yönetmeliklerin belirlendiği forumlara ve çalışma gruplarına katılarak bu çalışmalara katkı vermektir.

Bölümün Avantajları
Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümü öğrencileri;

• Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve İşletme Bölümü’ne ait birçok alan dersini alarak disiplinler arası zengin ve kapsamlı bir müfredatı tamamlayacaklardır.
  • Diğer bölümlerin mezunları Bilişim Sistemleri alanında çalışabilmek için yüksek lisans yaparak uzmanlaşmak zorunda olmalarına karşın, bölümün öğrencileri mezun oldukları gibi Bilişim Sistemleri alanında mühendis olarak iş hayatına başlayabilecektir.
  • Mezunlar lisans seviyesinde mühendislik formasyonuna sahip olacaktır.
  • Bilişim ve iletişim teknolojileri alanında çeşitli sektörlerde ve pozisyonlarda çalışabilir.
  • Endüstri ve İşletmelerde yer alan Bilişim Sistemlerinin projelendirilmesi, tasarlanması, geliştirilmesi, implementasyonu, yönetimi, veri bankaları geliştirme, veri madenciliği uygulamaları, ERP ve modüllerinin tesisi ve yönetimi, gibi iş alanlarında çalışabilir.
  • Öğrencilerimiz üniversitemizin ERP Laboratuvarlarında ERP alanında profesyonel danışman firmalarla yürütülen Danışmanlık Eğitimini uygulamalı olarak sunarak danışmanlık eğitimi göreceklerdir.
  • Mezunlar; Analist, Uzman, Uzman Yardımcısı, Müfettiş, Denetçi, Proje Yöneticisi, Müdür, Bölüm Sorumlusu, Yazılım Geliştirici, Girişimci, Direktör, Koordinatör, Müdür Yardımcısı, Genel Müdür Yardımcısı, Bilim Adamı, Öğretim Görevlisi, Araştırma Görevlisi olarak görev alabilecektir.

Dünyada ve Ülkemizde Bilişim Sistemleri Mühendisliği
Bilişim Bilimleri yüksek öğrenimi ABD, Avrupa Ülkeleri, Kanada, Avustralya, Japonya gibi ülkelerde farklı isimlerdeki fakülte, okul, bölüm ve farklı araştırma faaliyetleri ile yürütülmektedir.

ABD ve Kanada bölgesinde bilişim alanındaki araştırma ve öğretim çeşitli üniversitelerde “School of Informatics” veya “Information School” şeklinde yer almakta ise de daha çok diğer bilim ve mühendislik fakülteleri içerisindeki programlarla uygulanmaktadır. “School of Informatics” veya “Information School” ismiyle yer alan okullarda, bilişimin temelleri olan alanlarda araştırmalar yürütülmekte ve “Bachelor of Science in Informatics,  Bachelor of Arts in Computer Science (B.A.), Bachelor of Science in Computer Science (B.S.) , Bachelor of Science in Informatics (B.S.), Master of Science in Bioinformatics (M.S.), Master of Science in Chemical Informatics (M.S.), Master of Science in Computer Science (M.S.), Master of Science in Human Computer Interaction Design (M.S.), Master of Science in Music Informatics (M.S.) Proposed, Master of Science in Security Informatics (M.S.)” gibi diploma programları düzenlenmektedir.

İngiltere ve Avrupa ülkelerinde, “School of Information Science, Faculty of Informatics, Faculty of Science, School of Computing, Information Technology and Engineering, School of Computing, Engineering and Information Sciences, School Of Engineering And Information Sciences, School of Computing” gibi isimlerle anılan okullarda eğitim vermekte ve ülkelere göre farklılık göstermektedir. Bazende disiplinler arası olması nedeniyle “School of Combined Honours” yada “School of Humanities and Social Science” yada bazı bilişim programları “Business School”’lar altında sunulmaktadır.

Bilişim eğitimi veren fakülteler ve programları, isim farklılıklarına farklılıklarına rağmen ISCED1997  (International Standart Classification of Education) standardına uygun olarak yüksek öğretim alanlarından “Science / Matematics ve Computing” ve “Engineering / Engineering ve Manufacturing” alanları içerisinde yer almaktadır. “Social sciences, business and law”  başlığı altında yer alan “Journalism and Information” alanı ise daha çok bilgi yönetimi ve kütüphanecelik alanlarını hedeflemektedir.

Bilişim Bilimleri programları özellikle İngiltere, ABD ve Avrupa Yüksek Öğretiminde önemli yer tutmaktadır. Dünyadaki bu örnekler incelenerek program ve müfredatı belirlenmiştir. Ülkemizin ihtiyaçları ve bireysel eğilimler gözönünde bulundurularak bu programlar şekillendirilmiştir. Önerilen Bilişim Bilimleri Fakültesi disiplinler arası çalışmaların yürütüleceği bir fakültedir. Özellikle Bilişim Bilimlerinin; İşletme, Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, gibi çeşitli programlar ile ortak paydaları bulunmaktadır. Bu nedenle farklı bölümlerdeki çeşitli programlarla ile ortak dersleri bulunmaktadır.

Ülkemizin gelecek vizyonu, sektörel işgücü ihtiyacı ve bireysel eğilimler göz önünde bulundurulduğunda Yönetim Bilişim Sistemleri alanında çalışmalara ihtiyaç duyulmaktadır.

Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümünde; Yönetim Bilişim Sistemi geliştirme ve yönetme, sistem bileşenini ya da süreci analiz etme ve istenen gereksinimleri karşılamak üzere gerçekçi kısıtlar altında tasarlama becerisi; bu doğrultuda modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi kazandırılacaktır. Kurumsal Bilişim Sistemleri uygulamaları için gerekli olan modern teknikler, yazılım, donanım ve ağ araçları seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin kullanma becerisi, Yönetim Bilişim Sistemi tasarlama, geliştirme, test etme, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi kazandırılacaktır. Mezunların günümüz iş ihtiyaçları çerçevesinde kurumsal çapta bilişim sistemlerini geliştirmeleri, hayata geçirmeleri ve yönetmeleri planlanmaktadır.

Bilişim Sistemleri Eğitim Modeli
Bilişim Sistemleri Mühendisliği programı, yükseköğretimde 240 AKTS kredilik birinci aşama derece sistemine tabidir. Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Bilişim Sistemleri Mühendisliği alanında Lisans derecesine sahip olunur. Yüksek seviyeli BS yetenekleri kazandırabilmek amacıyla zorunlu ve seçmeli dersler sunulmaktadır. Aşağıdaki modelde belirtilen teorik ve uygulamalı derslerin yanında bölüm laboratuvarlarında kurulu ERP sistemleri üzerinde uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecektir.

Bir Bilişim Sistemleri Mühendisinin sahip olması gereken yetenekler;

• Organizasyonel süreçleri iyileştirmek.
  • Teknolojik yeniliklerin doğurdu fırsatları değerlendirmek.
  • Bilişim gereksinimlerini anlamak ve karşılamak.
  • Kurumsal Mimariyi tasarlamak ve yönetmek.
  • Alternatif çözüm ve yöntemleri belirlemek ve değerlendirmek.
  • Veri ve altyapı güvenliğini sağlamak.
  • BT risklerini anlama, yönetme ve kontroldür.

Tablo 1. Bölümün Müfredat Bileşenleri

Şekil 1. Bilişim Sistemleri Mühendisliği Temel Konuları

Mezunların İş Alanları

Bilişim Sistemleri Mühendisliği programından mezun adaylar; Bilişim ve iletişim teknolojileri alanında çeşitli sektörlerde ve pozisyonlarda çalışabilir. Bilişim Sistemlerinin projelendirilmesi, tasarlanması, implementasyonu, yönetimi, veri bankaları geliştirme, veri madenciliği uygulamaları, ERP ve modüllerinin tesisi ve yönetimi, gibi iş alanlarında iş imkânı bulmaktadırlar.

Bunlardan bazıları: Bilişim Uygulamalarının Tasarımı ve Geliştirilmesi, Bilişim Projelerinin Yönetimi, Bilişim Kaynaklarının ve Sistemlerinin Yönetimi, Bilişim ve İletişim Teknolojilerinde Risk ve Güvenlik Yönetimi, Süreç Tasarımı ve İş Akışı Yönetimi, E- iş ve E-dönüşüm Projelerinin Yönetimi, Bilişim ve İletişim Çözümlerinin Pazarlama ve Satış Hizmetleri, Bilişim ve İletişim Teknolojileri Alanlarında Girişimcilik, Danışmanlık ve Yöneticilik, Kurumsal Kaynak Planlaması, Müşteri İlişkileri Yönetimi, Tedarik Zinciri Yönetimi, Kurumsal Bilgi Yönetimi, Kurumsal Zekâ Yönetimi ve Yönetim Destek Sistemleri, E-Ticaret Alanında Girişimcilik, Danışmanlık ve Yöneticilik.

Teknolojik gelişmelere paralel olarak endüstri ve işletmelerde dijital dönüşüm kaçınılmaz hale gelmiş, işletme yönetimi ve karar vermede Bilişim Sistemleri hayati bir önemi haiz hale gelmiştir. Orta ve büyük ölçekli tüm işletme ve organizasyonlar kaçınılmaz olarak bu teknolojik dönüşümü yaşamaktadır. ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) Sistemleri, CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi) Sistemleri, SCM(Tedarik Zinciri Yönetimi) Sistemleri, Verimadenciliği ve İş Zekası Çözümleri ve bunların altyapı ve entegrasyonunu oluşturan danışmanlık ve proje hizmetleri Bilişim Sistemlerinin sektörel uygulamalarının başında gelmektedir. Bu hizmet ve çözümler, tüm sektörler tarafından talep edilmekte ve gerek dış kaynak kullanımı gerekse firmada istihdam edilen Bilişim Sistemleri ve Bilişim Teknolojileri kadroları ile yürütülmektedir. Bu açıdan mezunların istihdamına yönelik önemli bir talep ve işgücü açığı vardır.

Fakülte mühendislik programları önermektedir. Mühendislik programları, yükseköğretimde 240 AKTS kredilik birinci aşama derece sistemine tabidir. Mezunlar, mühendislik programından mezun olacaklarından dolayı meslek elemanı tanımında bir değişiklik sözkonusu değildir. Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında programlarından mezun olabilmek için 4 yıl, 8 yarıyılda, toplam 240 AKTS kredilik ders alınması gerekmektedir. Öğrenciler her eğitim yılı için zorunlu ve seçmeli ders kredisini ve stajını tamamlamak zorundadır.

BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ
Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi; hâlihazırda Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü ile iki bölümde hizmet vermektedir. Bilgisayar Mühendisliği bölümü örgün ve ikinci öğretim programları ile mühendislik eğitimi vermektedir. Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümü fiziksel imkânları, öğretim materyalleri ve organizasyonel yapılanması ile olgunlaşmıştır.

Çevrimdışı edipc4n

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #2 : 07 Mayıs 2020, 13:34:36 »
Alıntı yapılan: Loewe Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri
Hangi alanlarda eğitim veriyoruz?
Alıntı yapılan: Sistem Tasarımı
Sistem Tasarımı nedir?

Sistem Tasarımı dersi, Endüstri Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri tarafından gerçekleştirilen, şirket ve kurumlarda üniversite ile sanayinin ortaklaşa yürüttüğü, yeni sistem tasarlama, problem çözümü ve süreç iyileştirmeye yönelik endüstriyel projelerden oluşur.

Bölümümüzün iki dönemlik zorunlu mezuniyet öncesi uygulaması olan Sistem Tasarımı projelerinde, dört veya beş kişilik bir öğrenci ekibi, iki öğretim üyesinin gözetiminde ve bir şirket yetkilisinin danışmanlığında sekiz ay boyunca çalışır. Çalışmalar öğrenci ve projeye atanan öğretim üyelerinin kuruluşlara yapacakları ziyaretler, öğrenci ekiplerinin yerinde incelemeleri ve üniversite öğretim üyelerinin yol göstericiliğinde çözüm geliştirmeleriyle yürütülür. Öğrenci ekipleri çalışmalarının sonucunu sözlü sunumlar ve yazılı raporlar ile sunar.

Sistem Tasarımı'nda ne tasarlanır?

Projeler, imalat veya hizmet sektöründeki bir kuruluşun geliştirilmesi arzulanan uygulamaları üzerinedir. Her geliştirme, uygulamanın içinde yer alacağı sistemin anlaşılması ve iyileştirilmesi olarak ele alınır. Projelerin gerçekleştirileceği kuruluşların kapsamında, imalat sanayii, inşaat, sağlık, turizm, enerji, lojistik, eğitim, ekonomik planlama, banka ve sigortacılık, bilişim sistemleri, perakendecilik, pazarlama ve satış gibi her çeşit örgütlü insan faaliyetinin sürdürüldüğü  firmalar ve kamusal kurumlar bulunur. Tasarım çalışmalarında önerilerin geniş bir vizyonla sunulmasına büyük önem verilir. Tasarımın sonucu, kural ve uygulama usül değişiklikleri, kararlara destek olacak bir yazılım ürünü, yeni bir fiziki düzenleme, ya da bir organizasyon değişikliği önerisi olabilir.

Neden Sistem Tasarımı?

Sistem Tasarımı projelerinde amaç, bilimsel bilgiyi sistem düşüncesiyle birleştirerek kuruluşların işletme yönetimi alanındaki somut problemlerini bütünlükçü bir yaklaşımla çözümleyip gelişme sağlamaktır.

Sistem Tasarımı'nda:

1. Aşağıdaki nedenlerden kaynaklanan problemlerde verimli ve karşılıklı yarar sağlayan sonuçlar elde edilmektedir.

Kuruluş yönetici ve elemanlarının zaman sıkıntısı veya başka nedenlerle eğilemediği problemler.
Olası bir "işletme körlüğü" nedeniyle dışarıdan bir bakış açısı gerektiren problemler.
Yeni bir arayış gerektiren ve değişik bir yaklaşımla gelişme kaydedilebilecek problemler

2. Projelerin akademik niteliklerinin yüksek olması beklenmekle birlikte, kuruluşa katacağı değer ve sağlayabilceği yarar da en az bunun kadar önemlidir.

3. Projeler gerçekleştirilirken, kuruluşlardan bağış katkısı ve bir danışman ataması beklenir. Kuruluşların katılım ve katkısıyla yürütülen projeler, projelerin çıktısı olan başarılı tasarım sonuçlarının kuruluş için de yararlı olmasını sağlarken, kuruluş için gereksinme duyulacak potansiyel çalışanları belirleme sürecinde de faydalı olmaktadır.
Alıntı yapılan: Ağ Yöneticisi
Ağ Yöneticisi Kimdir?
Ağ yöneticisi, bir kuruluşun bilgisayar ağını kurmak, güncel tutmak ve tasarlandığı şekilde işletmekten sorumludur. Birden fazla bilgisayar veya yazılım platformu kullanan şirketler, farklı sistemleri koordine etmek ve birbirine bağlamak için bir ağ yöneticisine ihtiyaç duyar.

Ağ Yöneticisinin Sorumlulukları Nelerdir?
Pek çok sektörde istihdam edilen ağ yöneticisinin ortak mesleki sorumlulukları şunlardır;

Etkin ve fonksiyonel ağ sistemleri tasarlamak,
Bilgisayar ağlarını kurmak ve kontrollerini sağlamak,
Ağın kararlaştırılmış erişim saatleri boyunca çalışır durumda olduğundan emin olmak,
Sunucu, ağ uygulamaları ve ağ kaynaklarını yönetmek,
Son kullanıcının herhangi bir kaynağa erişmede sorun yaşamayacağından emin olmak,
Ağlarda güvenliği sağlamak ve savunmasız veritabanını korumak için sistem geliştirmek,
Sistemlerin antivirüs, güvenlik duvarı ve ilgili yazılımlarını düzenli olarak güncellemek,
Kimlik doğrulama ve yetkilendirmeyi ayarlarlamak,
Ağ depolama alanını yönetmek,
Günlük yedeklemeler de dahil olmak üzere rutin ağ yönetimi görevlerini yerine getirmek,
Ağın periyodik performans analizlerini yapmak ve yönetim departmanına rapor sunmak,
Müşteriye teknik destek sağlayacak personeli eğitmek.
Ağ Yöneticisi Olmak İçin Hangi Eğitimleri Almak Gerekir?
Ağ yöneticisi olmak için resmi bir eğitim mecburiyeti bulunmamaktadır. Firmaların adaylarda aradığı eğitim kriterleri farklılık göstermekle beraber, üniversitelerin mühendislik veya ilgili bölümlerinden mezun olanlar mesleğe adım atabilmektedir. Ayrıca eğitim akademilerinde Network / Ağ Yönetimi sertifika programları mevcuttur.

Ağ Yöneticisinin Nitelikleri Nelerdir?
Bilişim teknolojilerinde uzmanlık sahibi olması beklenen ağ yöneticisinin nitelikleri şunlardır;

Ağ sistemlerinde kullanılan yazılım ve donanım hakkında yetkin bilgi sahibi olmak,
Arıza süresini azaltmak için acil durumlara zamanında yanıt verebilmek,
Analitik düşünme yönü kuvvetli olmak,
Değişen teknoloji taleplerine uyum sağlayabilmek için öğrenme tutkusuna sahip olmak,
Üstün problem çözme becerisi sergilemek,
Ekip çalışması ve yönetimine yatkınlık göstermek,
Çoklu iş görevlerini önceliklendirebilmek,
Belirlenen çalışma takvimi ve müşteri taleplerine uygun iş teslimi gerçekleştirmek,
Hafta sonu ya da gece gibi değişken mesai dilimleri içerisinde çalışabilmek.
Alıntı yapılan: Veritabanı Uzmanı
Veritabanı Uzmanı Kimdir?
Veri tabanı uzmanı; fiziksel olarak bilgiler tutan veritabanı sistemlerinin kurulmasını, tasarlanmasını sağlayan, veritabanını sorgulayan ve güvenliğinin sağlanması için çalışma yürüten kişidir.

Veritabanı Uzmanı Ne İş Yapar? Veritabanı Uzmanının Görevleri Nelerdir?
Veritabanının yapılandırılması gibi sorumlulukları bulunan veri tabanı uzmanının başlıca görevleri şunlardır:

Mantıksal data modelleme işlemi yapmak,
Fiziksel veri tabanı dizaynı oluşturmak,
Fiziksel olarak veri tabanı oluşturmak,
Transact-SQL programı kullanarak sorgu yazabilmek,
Veri tabanı için Microsoft SQL Server kurulumu yapmak ve konfigürasyonunu hazırlamak,
Veri tabanı için güvenlik yöntemi oluşturmak ve konfigürasyonunu sağlamak,
Veri tabanı yönetim ve bakımlarını yapmak, düzenli kontrol etmek,
Veri tabanını denetlemek ve optimize etmek,
Bilgi sistemlerinin veri tabanını hazırlamak ve tasarımını yapmak,
Veri tabanının kurulumu, yönetimi gibi konular üzerinde çalışmak,
Veri tabanının yüksek devamlılıkta çalışması için kontroller yapmak,
Performans iyileştirmesi ve yedekleme yapmak,
Felaket kurtarma ve güvenlik politikalarının uygulanması konularında görevli olmak.
Alıntı yapılan: Web Tasarımcısı
Web Tasarımcısı Ne İş Yapar;tasarım düşüncelerinin estetiksel bir çizgide, bir hedef doğrultusunda, belirlenen ilkeler tarafından yönlendirildiği, düzenlendiği ve tasarımın yazılıma evrildiği işlemler bütünüdür. Tüm bu işlemlerin ardından ortaya kullanılabilir bir internet sitesi çıkar. Web tasarımının ardından ortaya çıkan bu internet sitesine kullanıcılar internet üzerinden bir arama motoru yardımıyla erişebilirler. Bu web tasarı sürecini gerçekleştiren kişiye ise web tasarımcısı adı verilir.

Kimler Web Tasarımcısı Olabilir?
Ajanslarda veya pazarlama departmanlarında tasarım tarafında kariyer sahibi olmak isteyen kişiler
Üniversite mezunu olup, ajanslar ve kurumsal şirketlerin pazarlama departmanlarında kurumsal imaj yaratabilmek adına çalışmalar yürüterek, şirketin pazar payı kazanması noktasında kilit çalışmaları yönetebilecek kişiler
Bilişim sektöründe çalışmakta olan, programlama bilgisine sahip, kaliteli görsel tasarımların önemini bilen ve web tabanlı yaptığı yazılımların etkisini güçlendirmek isteyen kişiler
Görsel tasarım alanında kariyer yaparak, internet ve elektronik ortamdaki programlama konusunda var olan bilgi açığını gidermek isteyen kişiler
Bilgisini uluslararası sertifikalar ile belgeleyip, yurtiçinde veya yurtdışında kariyer olanaklarına sahip olmak isteyen herkes web tasarımcısı olabilir.
Web Tasarımcısı Neler Öğrenmelidir?
Kaliteli bir web sitesi tasarlamak isteyen kişiler, gereken grafik tasarım teknolojilerinin tümünü öğrenmelidirler. Ayrıca web yayıncılığı konusunda da uzmanlaşmış olmaları gerekir. Web sitesini gerçekleştirebilmek adına, görsel tasarım ve başarılı bir programlama için gerekli olan; Pixel tasarım, vektörel tasarım, Flash, Actionscript, Dreamweaver, Photoshop, Fireworks, Illustrator, animasyon teknolojileri, ASP ve PHP kodlarının tam anlamıyla biliniyor olması gerekir. Ardından pek çok projede görev alarak profesyonelleşmek adına adımlar atılması gerekir.

Web tasarımcısı olmak isteyen kişiler;

Web tasarımının ana ilkelerini bilmelidir.
XHML ve CSS gibi işaretleme dilleri ile web siteleri oluşturabilmeli ve bu siteleri biçimlendirebilmelidir.
Dijital görüntü işleme yazılımları ile web görsellerini düzenleyebilmelidir.
Ajans kalitesinde kurumsal imaj çalışmalarını yönetebilmelidir.
İnternet siteleri için etkileyici içerikler ve Flash animasyonlar hazırlayabilmelidir.
Standart içerik yönetim sistemlerini tanımalıdır.
Herhangi bir web projesinde etkin bir çalışan olarak rol almalıdır.
Alıntı yapılan: Yazılımcı/Program Geliştiricisi
Yazılım Geliştirme Uzmanı Kimdir?
Yazılım geliştirme uzmanı, mühendislik prensipleri çerçevesinde yazılım sistemlerinin tasarımının yapılmasını, devamlılığını ve gerektiğinde güncellemesini yapan kişidir.

Yazılım Geliştirme Uzmanı Ne İş Yapar?
Yazılım geliştirme uzmanı, gereksinim duyulan bilgisayar programlarının, yazılımların, kodlarını kullanarak ürün geliştirir. Yazılım geliştirme uzmanının başlıca görev ve sorumlulukları şunlardır:

Yazılımla ilgili kullanıcı ihtiyaçlarını anlamak için kullanıcılarla konuşmak ve birlikte çalışmak,
Mevcut süreçleri yakından takip etmek,
Yazılımla ilgili sistem ihtiyaçlarını anlamak,
Yazılımda ihtiyaç duyulan tasarımları hazırlamak,
Uygulama için gerekli kodları yazmak veya düzeltmek,
Sorumlu olduğu yazılımları test etmek,
Gerekli eğitim dokümanlarının hazırlanmasında yardımcı olmak,
Gerekiyorsa son kullanıcılara eğitim verecek olan yazılım danışmanlarına eğitim vermek,
Tasarım dokümanlarını hazırlamak.
Yazılım Geliştirme Uzmanı Nasıl Olunur?
Yazılım geliştirme uzmanı olabilmek için adaylarda aranan öncelikli şartlar, üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği veya bilişim programlarının verildiği bölümlerden eğitim almış olmaktır. Ancak İstatistik, Matematik gibi bölümlerden mezun olanlar da yazılım geliştirme uzmanı olabilmektedir. Burada önemli olan, kişilerin bilgisayar programlarına ve uygulamalarına geniş çaplı hakim olmasıdır. Mesleki olarak kendisini ne derece geliştirdiği önemlidir.
Alıntı yapılan: Bilişim Güvenliği Uzmanı
Ana focus noktalarımızdan olan “Siber Güvenlik / Bilgi Teknolojileri Güvenliği” nin hem tüm dünya tarafından kabul edilmiş standartlar (ISO 27001, ITIL,vs.) çerçevesinde hemde firmanıza özel bilgi güvenliği ve yönetimi danışmanlığı hizmetini profesyonel ekimizle birlikte sunmaktayız.

“Yönetilemeyen hiçbir sistem güvenli değildir…”

Yatırım yapılacak çözümlerin ve ürünlerin firma yapınıza uygunluğu, başta Bilgi Teknolojileri Departmanı olmak üzere çalışan tüm personelin bilgi güvenliği, bilgi seviyesi ve özellikle Zero-Day tehditleri konusunda güvenlik yeterliliği konularını “Bilgi Teknolojileri Güvenliği” hizmeti sınırları içerisinde sunmaktayız. Sadece açıkların tespit edilmiş olması dışarıdan gelebilecek tehditlere karşı bir önlem teşkil etmemektedir. Corvues Bilişim ve Danışmanlık bir siber güvenlik firması olarak, bilgi güvenliği süreçlerinin süreklilik gerektiren ve kurumsal iş akışlarının en temelinde konumlandırılması konusunda en doğru hizmeti vermektedir. Bilgi Teknolojileri Güvenliği genel bir paket değil, firmalara özel oluşturulmuş bir hizmet olmalıdır.

Bilgi Teknolojileri Güvenlik Danışmanlık Hizmeti;

Kurumsal Bilgi Teknolojileri Güvenliği Teknik Eğitimleri (Admins)
Kurumsal Bilgi Teknolojileri Güvenliği Bilinçlendirme Eğitimleri (Clients)
ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi
Güvenli Network Mimarisi Tasarımı
Network Access Control (NAC) – Ağ Erişim Kontrolü
Network Access Protection (NAP) – Ağ Erişim Korunması
Intrusion Detection Systems (IDS) – Saldırı Tespit Sistemleri
Security of Cloud Technologies – Bulut Teknolojileri Güvenliği
Penetrasyon – Sızma Testleri
Uygulama Güvenlik Testleri
Sunucu ve Tüm Aktif Cihazlar Zaafiyet Testleri
Kullanıcı Makineleri Zaafiyet Testleri
Zafiyet Veritabanı İncemeleri
Google Hack Database
Hizmet sonrası oluşturulacak olan ayrıntılı rapor, risk teşkil eden açıkların kapatılması için ilk büyük adımı oluşturmaktadır. Penetrasyon testi sonrası öncelikle firma yöneticileri için teknik dilden uzak, anlaşılır bir rapor  oluşturulmasının yanında, IT departmanları için de teknik ve çözüm önerilerinin bulunduğu  bir rapor tarafınıza sunulmaktadır.
Alıntı yapılan: E-Ticaret Uzmanı
E-Ticaret Uzmanı Kimdir?
E-ticaret uzmanı, e-ticaret web siteleri üzerinden; servis ve ürünlerin pazarlanması, stok yönetim kontrollerinin sağlanması, marka bilinirliğinin arttırılması ve dijital pazarlamanın yapılması işlemlerini yürütür.

E-Ticaret Uzmanının Sorumlulukları Nelerdir?
Günlük web trafiğini ölçme ve maksimize etme, satış verilerini analiz etme gibi tüm internet stratejilerini kontrol etmenin yanında, e-ticaret uzmanının diğer mesleki yükümlülükleri şunlardır;

Markanın tüm dijital pazarlama ve iletişim faaliyetlerini kurgulamak,
E-ticaret faaliyeti başlatmak isteyen firmanın anlayışını yansıtan, ticari amaçlarına ve hukuk kurallarına uygun yazılım sistemlerini kurmak,
Yeni çevrimiçi pazarlama stratejilerini araştırmak ve geliştirmek,
Pazarlama harcamalarını önceden planlamak ve kaynaklarını ve en az bütçe ile en fazla etkileşimi elde etmek için en doğru stratejiyi geliştirmek,
Veri analizi yapmak, raporlamak ve iyileştirmeler sunmak,
Müşteri deneyimini geliştirmek için topluluk yönetim araçlarını etkin şekilde kullanmak,
Yapılan güncellemeleri ve değişen algoritmaları yakından takip etmek,
Rakiplerin takibini ve analizleri yapmak,
Departman denetimi yapmak ve personelin görev dağılımını sağlamak,
Arama motoru optimizasyonunu belirlemek ve strateji geliştirmek,
Sosyal medya kurallarını, tasarım trendlerini, dijital pazarlamada kullanılan en yeni yöntemleri takip etmek.
Nasıl E-Ticaret Uzmanı Olunur?
E-ticaret uzmanı olmak için, en az lise mezunu olma şartı aranmaktadır. Ticaretin tüm sürecine hakim olmak adına; pazarlama ve satış, arama motoru optimizasyonu, dijital pazarlama ve metin yazma gibi çok yönlü nitelikler kazanmak gerekmektedir.

E-Ticaret Uzmanının Nitelikleri Nelerdir?
E-ticaret uzmanının, alanında bilgi ve beceriye sahip, yeniliklere açık ve özgüveni yüksek olması gerekmektedir. E-ticaret uzmanının diğer özellikleri ise şu başlıklar altında toplanabilir;

Planlama, takip ve organizasyon becerisine sahip olmak,
Takım çalışmasına yatkınlık göstermek,
Güçlü iletişim yeteneği sergilemek,
Yeniliklere açık olmak,
Düzenli ve detaycı çalışma becerisi sergilemek,
Yaratıcılık yönü gelişmiş olmak,
Sonuç odaklılık becerisine sahip olmak.
Alıntı yapılan: Proje Yöneticisi
Proje Yöneticisi Nedir?
Proje yöneticisi ya da daha yaygın kullanılan şekliyle project manager, bir projenin başından sonuna kadar olan süreci yöneten kişilere verilen mesleki bir unvandır. Proje yöneticisi, proje üretimi sürecindeki her ayrıntıdan sorumludur denebilir. Projede çalışacak ekipleri kurar, ekipler arasındaki koordinasyonu sağlar ve bir projenin başarıyla tamamlanması için tüm sorumluluğu üzerine alabilecek beceriye sahiptir.

Proje Yöneticisi Ne Yapar? Proje Yöneticisi Görev Tanımı
Proje yöneticisi iş tanımından basitçe bahsettik ama belirtmek gerekir ki, proje yöneticisinin bağlı olduğu sektöre göre iş tanımı çeşitlenir. Örneğin inşaat sektöründeki bir proje yöneticisinin sorumlulukları farklı, bir reklam ajansında çalışan proje yöneticisinden beklenenler farklıdır. Proje yöneticisinin çalışma şekli, yarı zamanlı, tam zamanlı ya da proje bazlı olabilir.

Proje sunumunu hazırlar
Proje için en uygun kişileri bulur.
Proje hakkında toplantılar düzenler.
Proje ekibi arasındaki iletişimi sağlar.
Zaman yönetimini yapar, “deadline” belirler.
Performans kontrolü yapar.
Bütçe yönetimi yapar.
Projedeki değişikliklerin etkisini ölçümler.
Proje ekibi ile ilgili eğitim ve seminerleri seçer ya da düzenler.
Proje Yöneticisi Eğitimi
Proje yönetimi ile ilgili eğitim almak isteyenler, özel kurumların hazırladığı programlara katılabilir. Bu kurumlar, katılımcılarına proje yönetimi uzmanlığı sertifikası verir.

Proje Yöneticisi Arayan Firmaların Beklentileri Neler?
Proje yöneticisi arayan firmalar, öncelikle proje yöneticilerinden sorumluluk sahibi olmasını bekler. Diğer beklentiler, pozisyon seviyesi dahilinde şekillenir. Proje yönetici iş ilanlarında öne çıkan diğer beklentiler, şu şekilde;

Sektör konusunda tecrübeli
Önlisans mezuniyeti
İnsan ilişkilerinde başarılı
İnsan kaynakları ile uyumlu
Yabancı dil (iyi derecede İngilizce)
Takım çalışmasına yatkın
Bilgisayar bilgisi (Office programlarına yatkın)

Proje Yöneticisi İlanı Başvurularında Nasıl Öne Çıkarsınız?
Proje yöneticisi ilanlarında öne çıkmak istiyorsanız;

Alanınızla ilgili sektörel eğitimlere katılarak sertifika sahibi olun.
Sektörel anlamda deneyim kazanarak iletişim ağınızı genişletin.
CV’nizde referanslara ve önceden içerisinde bulunduğunuz projelere yer verin.

Çevrimdışı edipc4n

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #3 : 07 Mayıs 2020, 13:34:43 »
Hangi alanlarda hizmet veriyoruz?
  • Askeri Savunma Sistemleri
  • Sağlık Sistemleri
  • Bankacılık Sistemleri
  • Otomotiv Sanayisi & Diğer Sanayiler
  • E-Ticaret
  • Program & Oyun Yazılımları
  • Siber Güvenlik Sistemleri
  • Web Site Tasarımı & Güvenliği
  • Elektronik Para Birimi
  • Şehir Proje ve Proje Programları
...gibi bir çok alanda hizmet vermekle beraber, hızla gelişen dünyamızda bilgisayar ve bilişim sistemlerinin daha fazla gelişeceğini düşünüyoruz. Size daha kaliteli hizmet vermek için alt yapımızı güçlendiriyor ve Loewe Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri olarak kendimizi gün geçtikçe geliştirmeye devam ediyoruz!

Çevrimdışı edipc4n

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #4 : 07 Mayıs 2020, 13:34:49 »
Yan Oluşumlar/Ortak Ağlar
Alıntı yapılan: Loewe Game Shop
Alıntı yapılan: Website
Alıntı yapılan: Innovation
Alıntı yapılan: Warlocks Erotik Shop

Çevrimdışı edipc4n

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #5 : 07 Mayıs 2020, 13:34:56 »
Yan Oluşumlar/Ortak Ağlar(Afiş)
Alıntı yapılan: Loewe Game Shop
Alıntı yapılan: Website
Alıntı yapılan: Innovation
Alıntı yapılan: Warlocks Erotik Shop

Çevrimdışı edipc4n

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #6 : 07 Mayıs 2020, 13:35:06 »
"Hey, aramızda senide görmek isteriz. Aktif çalışmalarımıza katılım sağlayıp kendini geliştirmek istemez misin? Hayallerini erteleme ve Loewe'nin yeni eğitim sistemine katıl!"

Çevrimdışı KÖZGÜR

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İskandinav
Son giriş: 16 Haziran 2022, 22:26