Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

[REHBER]Forum tanıtımlarınızı nasıl göze hitap edecek şekilde düzenlersiniz?

Başlatan Zinamoli, 07 Mayıs 2020, 04:04:19
Okunma sayısı 2759 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Zinamoli

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 10 Aralık 2020, 18:05
Toplam oynama: 44 gün, 6 saat
Birlik: (Yok)

Karakter tanıtımları, birlik tanıtımları, iş yeri tanıtımları ve rehberler atılıyor peki kaçı göze hitap ediyor? Bana sorarsanız %10'luk kısım göze hitap ediyor.

Peki nasıl göze hitap edecek bir tanıtım hazırlarım? Cevapı çok basit; görsele önem vererek. Ha, görsel dedim de yazının ortasına ortalanmış kocaman bir resim koyun demedim. Forum şablonunda size ayrılan alanı görsellerle ve forum özellikleriyle yerli yerince kullanmanız gerekiyor. Elbette bu da demek olmuyor ki size ayrılan kısmın tamamına bir şeyler sıkıştırın.

Çok uzattık nasıl tanıtım yapmalıyız?

Madde 1 - Türkçe

Bu konu yanlış anlaşılmasın; Türkçe'ye çok çok hakim birisi değilim illa benim de hatalarım vardır gördüklerimi belirtiyorum.

SAMP üzerindeki tanıtımlarda bu duruma dikkat edilmeye çalıştığını gördüm fakat hâlâ cümle yapısı ve imla başta olmak üzere büyük eksiklikler mevcut ve bu durum insanların gözüne çok çarpıyor. Bu konuyla ilgili TDK'ya başvurmanızı veya Borayejma TDK konusu'nu kısaca okumanızı önerebilirim.

Madde 2 - Düzen

» Yazı Düzeni

A) Yazı Uzunluğu
Tanıtımlarınızda dümdüz yardırırcasına yazı yazarsanız hiçbir şekilde göze hitap etmemekle birlikte insanların gözünü           
korkutacaktır. Birleşik, uzun yazılar her zaman okunması ve odaklanması en zor yazılardır. Bu noktada konunuzu bölümlere ayırın. Ama bunu saçma sapan yerlerde yapmayın örneğin olayın giriş kısmını 2 ayrı parçaya  ayırmayı denemeyin. Olayın A bölümünü bir yazın, B bölümünü bir yazın C bölümünü bir yazın.
Örneğin
wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww, wwwwwwwwwwwwwwwwww, wwwwwwwwwwwwwwwww, wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww, wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww, wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww, wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww, wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww, wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww, wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww, wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww, wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww, wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww, wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww, wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww, wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww, wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

Gördüğünüz bu uzun cümleyi ikiye ayırıp daha ferah bir hale getirebilirsiniz.

wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww, wwwwwwwwwwwwwwwwww, wwwwwwwwwwwwwwwww, wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww, wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww, wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww, wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww, wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww,

wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww, wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww, wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww, wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww, wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww, wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww, wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww, wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww, wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

B) Başlık Düzeni
Başlığı içerikle aynı boyutta, aynı şekilde yazarsanız veya sadece kalınlaştırmayla boyutunu arttırırsanız pek göze hitap edecek bir başlık olmaz. Bunun yerine bir box, divbox veya yatay çizgiyle(aşağıda anlattım) süslendirmek daha mantıklı gibi görünüyor. Tabi bu başlıkların tamamına box, divbox veya yatay çizgi ekleyin demek olmuyor elbette alt maddelerde daha farklı bir şablon düzeni izleyebilirsiniz.

Örneğin
A MAFIA FAMILY
birliğimiz ..........................................

Bana sorarsanız bu pek göze hitap eden bir başlık düzeni değil bunun yerine divbox veya yatay çizgi eklenebilir. Tıpkı bu tanıtımda kullandığım düzen gibi.

» Görsel Düzeni

A) Resim Büyüklüğü
Resim büyüklüğü konusunda tamamı photoshop ile yapılmış görsel içeren postlar dışında sayfanın tamamını kaplayacak büyüklükte görsel kullanmamanız önerimdir. Uzunlamasına dar, genişlemesine uzun veya düzene göre daha küçük kullanabilirsiniz ama ciddi anlamda koyulan büyük resimler forum temasını yerle bir ediyor. Bundan sonraki içerikte bahsedeceğim "Görsel Konumlandırma" konusuna göre boyut seçmeniz en doğru karar olacaktır.

B) Görsel Konumlandırma
Şunu asla unutmayın; postun başına veya sonuna görsel koyma zorunluluğunuz yok. Bu durumun uygulandığı postlar göze çok itici gelebiliyor. Bunun yerine içerikteki ayrımlarda görsel kullanmak daha mantıklı olacaktır. Örneğin A konusunu anlattınız, B konusuna geçtiniz araya büyük bir başlık atmak yerine sayfayı kaplamayacak şekilde genişlemesine uzun fakat uzunlamasına dar bir görsel kullanabilirsiniz. Bunun yanında sol veya sağ tarafa küçük bir görsel koyup yanına görsel uzunlamasınca yazı yazabilirsiniz bunu yapmakta çok zorlanmıştım aşağıda anlatacağım.

» Forum Eklentileri
Konunuzu şekillendirmede en yararlı unsurlardan birisi de forum eklentileridir bu eklentileri nasıl ve nerede kullanacağınızı ayarlayabildiğinizde ortaya görsel bir şölen çıkmakta.

A) Box
Özellikle başlık kullanımında çok işe yaradığını söylemek istiyorum. Görselle şekillendirildiğinde Divbox gibi genişlemesine tüm konuyu kaplamadığı ve gri rengi olduğu için görsel yanında çok güzel görsel olarak gösterilebilecek şekilde kullanabilir.

Örnek Gösterim
wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

Kod: [Seç]
[center][td][box][center][size=12pt][b]Örnek Gösterim[/b][/size][/center][/box]
wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
[/td][/center]

B) Divbox
Başlıklarda, detaylı içeriklerde tablo oluşturmanız gerektiğinde vesaire kullanabileceğiniz bir özelliktir. Divbox rengiyle içerisindeki yazının renginin uyumuna dikkat ettiğinizde güzel görünümler elde edebiliyorsunuz.

Örnek sunmayacağım, okuduğunuz postun çerçevesi divbox ile yapıldı.

C) Yatay Çizgi
Konu ayırmakta ve başlık düzeninde kullanabilirsiniz.

Örnek Kullanım
[hr]
D) Renkli Yazı(Glow)
Yazılarınızı güzelleştirme noktasında çok yararlı bir özellik şuan ki posttaki alt başlıklar glow ile düzenlendi. Yazı rengini ve parlama rengini değiştirebilmektesiniz.

Örnek Kullanım
[glow=red,2,300]Örnek kullanım[/glow]

Bonus Şablon

Kendi konumu oluşturmadan önce çok araştırdığım için benim gibi uğraşmış ama yapamamış arkadaşlarımın olduğunu düşünerekten paylaşmak istedim.

Örnek Gösterim(Kendi karakter tanımımdan alındı.)

31 Temmuz 1994'de Floransa, İtaly'de doğdu.

İlkokul ve Ortaokul eğitimini Floransa'da gerçekleştirdikten sonra lise eğitimi görmek adına Milano'ya geldi ve burada Liceo Classico Parini'ye kayıt oldu. 2012'de lise eğitimini bitiren Richelmo, aynı yıl içerisinde Milano'da Universita Degli Studi Di Milano Halkla İlişkiler bölümünü kazanıp eğitim görmeye başladı. 2016'da Üniversite eğitimini tamamlayan Richelmo, 2018'e kadar babasının şirketinde çalışmış; şirketin iflas etmesi üzerine Los Santos'a gelmiştir. 2 yıl el altı işler yaptıktan sonra günümüzde Pellegrini adına çalışmaktadır.
.............

[table][tr][td]
[table][tr]
[td][/td][/tr][/table]
[table][tr]

[size=10pt]
31 Temmuz 1994'de Floransa, İtaly'de doğdu.

İlkokul ve Ortaokul eğitimini Floransa'da gerçekleştirdikten sonra lise eğitimi görmek adına Milano'ya geldi ve burada Liceo Classico Parini'ye kayıt oldu. 2012'de lise eğitimini bitiren Richelmo, aynı yıl içerisinde Milano'da Universita Degli Studi Di Milano Halkla İlişkiler bölümünü kazanıp eğitim görmeye başladı. 2016'da Üniversite eğitimini tamamlayan Richelmo, 2018'e kadar babasının şirketinde çalışmış; şirketin iflas etmesi üzerine Los Santos'a gelmiştir. 2 yıl el altı işler yaptıktan sonra günümüzde Pellegrini adına çalışmaktadır.
[center][/td]
[td][color=transparent].[/color][/td]

[td][img width=360 height=240]https://media2.giphy.com/media/haB6FriHgXPuE/giphy.gif[/img]
[/td][/tr][/table]

Çevrimdışı NikiMasteng

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 07 Mayıs 2020, 22:30
Toplam oynama: 6 gün, 4 saat
Herkesin işine yaracak ve bol emek geçen bir gönderi, iyi forumlar dilerim. :)

Çevrimdışı problemliyim

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 10 Şubat 2024, 20:48
Toplam oynama: 69 gün, 13 saat
Yararlı paylaşım helalke

Çevrimdışı bıraktık

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 20 Şubat 2022, 21:40
Toplam oynama: 95 gün, 13 saat
Süpersin lan emmi

Çevrimdışı N O X U U

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 02 Mart 2022, 16:21
Toplam oynama: 109 gün, 8 saat
Güzel ve ayrıntılı bir rehber, dikkate alacağım.

Çevrimdışı Stachs

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 14 Mart 2024, 14:09
Toplam oynama: 5 gün, 12 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 04 Mart 2023, 23:50
Toplam oynama: 232 gün, 3 saat
Köken: Alman
Son giriş: 19 Mart 2024, 23:39
Toplam oynama: 22 gün, 20 saat
Helalin var canım.

Çevrimdışı Zinamoli

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 10 Aralık 2020, 18:05
Toplam oynama: 44 gün, 6 saat
Görselin yanına yazı koymanın kodunu atar mısın?
Bonus Şablon bölümünde mevcut :)

Çevrimdışı P E A C E

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İspanyol
Son giriş: 30 Temmuz 2021, 19:57
Toplam oynama: 66 gün, 5 saat
Herkesin işine yaracak ve bol emek geçen bir gönderi, iyi forumlar dilerim. :)

Çevrimdışı The Great

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 08 Aralık 2020, 21:55