Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Neden Rol yerine TROLL ?

Başlatan HawkBey, 30 Nisan 2020, 18:44:07
Okunma sayısı 4226 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı jinggg

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 02 Ağustos 2024, 21:48
Toplam oynama: 286 gün, 21 saat
Birlik: (Yok)
Köken: İsrail
Son giriş: 08 Ağustos 2024, 01:51
Toplam oynama: 6 gün, 6 saat
Juti Jutsku Lv.24
Köken: İskandinav
Son giriş: 18 Temmuz 2024, 21:27
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Ynt: Neden Rol yerine TROLL ?
« Yanıtla #40 : 01 Mayıs 2020, 07:43:36 »
Kardeşim biz brawl rolündeyiz joplarla beyzbol sopalarıyla birbirimize giriyoruz adam /soyun çekip dalıyor ortaya absürt absürt konuşuyor, ne yapsın yönetim? Banlasa ne olacak? Trolleyen insanlar 30 level roleplayci insanlar değil. Kaç kişiyi banlayacaklar ? Adamlar yeni hesap açıp geliyor. Kaç kişiyi yakalayacaklar? Ya da yakalayıp banlasa ne olacak bizim rolümüz çöp olduktan sonra? Önemli olan yöneticilerin çatır çutur ban dağıtması değil. Oyuncuların adam olup adam gibi oynaması.

Çevrimdışı DALİ

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Gustav Dali Lv.26
Son giriş: 21 Haziran 2023, 23:23
Toplam oynama: 156 gün, 2 saat
Logan Perez Lv.26
Son giriş: 21 Haziran 2023, 23:24
Toplam oynama: 7 gün, 3 saat
Volya Fomin Lv.26
Köken: Rus
Son giriş: 04 Mayıs 2023, 20:45
Toplam oynama: 0 gün, 23 saat
« Yanıtla #41 : 01 Mayıs 2020, 08:41:21 »
Kardeşim biz brawl rolündeyiz joplarla beyzbol sopalarıyla birbirimize giriyoruz adam /soyun çekip dalıyor ortaya absürt absürt konuşuyor, ne yapsın yönetim? Banlasa ne olacak? Trolleyen insanlar 30 level roleplayci insanlar değil. Kaç kişiyi banlayacaklar ? Adamlar yeni hesap açıp geliyor. Kaç kişiyi yakalayacaklar? Ya da yakalayıp banlasa ne olacak bizim rolümüz çöp olduktan sonra? Önemli olan yöneticilerin çatır çutur ban dağıtması değil. Oyuncuların adam olup adam gibi oynaması.
Çok hakklsın ramo dharma diye bir arkdaşalar ben arkadaşal roldeyken geldiler bir insanı nasıl deliriri bilmiyorum ama o kadar deli oldum. /soyun çekmişler dm atıyorlar bana elimde deagle vardı sonra dedekitfe gitmişler bunda silah var demişler çok saçma rol çıktı tabi ortaya TURKİS'te sağ olsun 7 günlük banı bana soktu adil işte ;)

Çevrimdışı DALİ

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Gustav Dali Lv.26
Son giriş: 21 Haziran 2023, 23:23
Toplam oynama: 156 gün, 2 saat
Logan Perez Lv.26
Son giriş: 21 Haziran 2023, 23:24
Toplam oynama: 7 gün, 3 saat
Volya Fomin Lv.26
Son giriş: 04 Mayıs 2023, 20:45
Toplam oynama: 0 gün, 23 saat
« Yanıtla #42 : 01 Mayıs 2020, 08:44:14 »
1000 kişi çeken bir sunucuda bunu engelleyemezsin, biri biter biri başlar.
İnsan parayı sevmese engeller emin ol

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 13 Mart 2022, 18:50
Toplam oynama: 20 gün, 3 saat
« Yanıtla #43 : 01 Mayıs 2020, 15:22:56 »
para mara bunlar boş laflar adam çok haklı
bunlar robot değil 1000 kişiye aynı anda hakim olamazlar

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
« Yanıtla #44 : 01 Mayıs 2020, 16:39:12 »

Zaten söylemeye çalışılan şey da bu. Rolü mahvetme anlayışını ortadan kaldırmak. Trolle karşı üç yöntem var.
1.Ya sunucu çok disipliner bir yönetim sergiler böyleleri kalıcı yasaklar, oyuncuysanız şikayet edersiniz.
2. Yeni gelen bu arkadaşları hiç takmadan devam edersiniz ya da
3. Eğitici olursunuz.

Bu üç seçenekten hiçbirini seçmiyorsanız o zaman bi katkınız da olmuyor haliyle. Hatta seçmiyorsanız bu konu altından yorum da yapmanıza gerek yok. Ben genelde 2 veya 3 ü seçiyorum. Ya da 2 sini aynı anda seçiyorum bazen. Güzel bir dille uyardığınızda insan yerine koyduğunuzda bazen çözüm olabiliyor. Sorun şurdan da kaynaklı iyi rol yapanlar da bunlara karşı eğitici değil. Ama onlar da haklı tabi kendince 4 gblik bir oyun için anaokulu öğretmenliği yapmaya gelmiyor kimse. Şu ana kadar ki gözlemlerimden hareketle ilk rolde benle troll rolü yapanlar ikinci seferde %95 troll yapmıyorlar. Çünkü onları aşağılamıyorum, insan olduklarını onlara hatırlatıyorum. Siz de aynısını deneyin. Arada birkaç tane deney dışı insan olsa da sayıyı git gide azaltmak için güzel bir yöntem. Dolayısıyla baktığımızda ilk başta öğrenmeye hevesli olanı teşvik etmek, bile isteye sürekli yapanı da ağır bir şekilde cezalandırmak gerek.

Çevrimdışı WHATSUPP CUZZ

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 21 Haziran 2023, 01:22
Toplam oynama: 92 gün, 10 saat
Köken: Kanadalı
Son giriş: 21 Haziran 2023, 01:06
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #45 : 01 Mayıs 2020, 16:40:53 »
Rol yetersizliği ve direk oyuna başvurusuz alınması.

Çevrimdışı Raiden

Gold VIP
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Arthur Wolfe Lv.14
Köken: Alman
Son giriş: 05 Mayıs 2020, 14:44
Toplam oynama: 10 gün, 6 saat
« Yanıtla #46 : 01 Mayıs 2020, 16:55:52 »
Aynen öyle kardeş ama gelen her oyuncuya para gözüyle bakarsan hile kullanan adama bile 2 hafta client ban atarsın. Ortalık tam bir clown fiesta. 1000 kişilik troll kaynayan kitle yerine 400-500 oyunculu kaliteli kitleyi tercih ederdim.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 20:54
Toplam oynama: 151 gün, 4 saat
« Yanıtla #47 : 02 Mayıs 2020, 02:30:00 »
trollcüleri üzmeyin la

Çevrimdışı jinggg

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 02 Ağustos 2024, 21:48
Toplam oynama: 286 gün, 21 saat
Köken: İsrail
Son giriş: 08 Ağustos 2024, 01:51
Toplam oynama: 6 gün, 6 saat
Juti Jutsku Lv.24
Köken: İskandinav
Son giriş: 18 Temmuz 2024, 21:27
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
« Yanıtla #48 : 02 Mayıs 2020, 03:26:51 »

Zaten söylemeye çalışılan şey da bu. Rolü mahvetme anlayışını ortadan kaldırmak. Trolle karşı üç yöntem var.
1.Ya sunucu çok disipliner bir yönetim sergiler böyleleri kalıcı yasaklar, oyuncuysanız şikayet edersiniz.
2. Yeni gelen bu arkadaşları hiç takmadan devam edersiniz ya da
3. Eğitici olursunuz.

Bu üç seçenekten hiçbirini seçmiyorsanız o zaman bi katkınız da olmuyor haliyle. Hatta seçmiyorsanız bu konu altından yorum da yapmanıza gerek yok. Ben genelde 2 veya 3 ü seçiyorum. Ya da 2 sini aynı anda seçiyorum bazen. Güzel bir dille uyardığınızda insan yerine koyduğunuzda bazen çözüm olabiliyor. Sorun şurdan da kaynaklı iyi rol yapanlar da bunlara karşı eğitici değil. Ama onlar da haklı tabi kendince 4 gblik bir oyun için anaokulu öğretmenliği yapmaya gelmiyor kimse. Şu ana kadar ki gözlemlerimden hareketle ilk rolde benle troll rolü yapanlar ikinci seferde %95 troll yapmıyorlar. Çünkü onları aşağılamıyorum, insan olduklarını onlara hatırlatıyorum. Siz de aynısını deneyin. Arada birkaç tane deney dışı insan olsa da sayıyı git gide azaltmak için güzel bir yöntem. Dolayısıyla baktığımızda ilk başta öğrenmeye hevesli olanı teşvik etmek, bile isteye sürekli yapanı da ağır bir şekilde cezalandırmak gerek.

Birincisi, ben adminlerin ellerinden geldikleri kadar  "disipliner" bir şekilde çalıştıklarına ciddi anlamda inanıyorum, adminlere suç atmaya gerek. Adminler gözlerinin önlerindeki trollü çekirdek kola eşliğinde film izler gibi izlemiyor. Gördükleri yerde acımadan yapıyorlar gerekeni. Özellikle DM konusunca ciddi anlamda sertler, 3-4-5 gerekirse 10k hapise attıkları da var. Diğer bir örnek de dün 06Koala ile devriyedeyken başımıza gelen bir örnek, beni bir yerden görmüş duymuş sevmiş bir arkadaş masum şekilde /b kanalından "Kolsuzlukla selamlıyorum" dedi. Ben Koala'ya "Bana dedi ya" diyip gülsem de, Koala ortak nezaket ve sağ duyudan kişiye 120 dakika hapis uyguladı. "Kolsuz" kelimesi için adam 120 dakika yattı, bence disiplini sorgulamayalım. 

İkincisi, yeni gelen oyuncuları takmama gibi bir lüksümüz yok, ben uzun süredir PD rolü yaptığım için kendi rollerim üzerinden gideceğim bu illegalde de böyledir; Aktif çatışma ortamı var, silahlar havada uçuyor, adam gelip "Benim adım bomba soy adım ölüm lan" diyerek silahlı polislere noob DM atıyor. Birisi soyunarak barikatları aşıyor. Bu böyle uzayıp uzayıp gider. GBI bölgesine maskeli şekilde gelip önümüzdeki kelepçeliyi kaçıranı bile gördük, maskesi çıkarılamıyor, beanbag taser ya da /yereyatir kullanılamıyor. Adam aldı gitti, nasıl görmezden gelelim pekâla? Mümkün değil bu. Buna benzer aklıma gelmeyen bin tane olay görmüşümdür. Yani ister yeni başlasın iste M.A falan olsun, trollü görmezden gelemiyoruz, direktman role dahil oluyorlar.

Üçüncüsü, eğitici olmak konusuna gelirsek. Kimsenin kimseyi eğitme zorunluluğu yok burada. Elimizden geldiğince çevremize yardımcı oluyoruz ben ve diğer arkadaşlarım. Ben de geldiğimde roleplay bilmiyordum. Hata yaptım bir sürü ama kasıtlı şekilde kimsenin oyununun içine etmedim. Koala ile tanışmamdan mütevellit roleplay konusunda sıfırdan çok iyi bir yere geldim, bu benim için çok büyük bir şans ama herkes bu kadar şanslı olamaz. Kimse de Koala gibi alıp da birisini sıfırdan ileri bir seviyeye taşıma zorunluluğunda değil. Konunun eğitimle alakası yok bunu belirteyim, çünkü "troll" dediğimiz olay, kasıtlı yapılır. Çoğusu Multi Account kullanıyor ve tek amacı kanser etmekmiş gibi rollere bodoslama dalıyor. Anlayışlı olup hata yapan insanların hiç birine kötü yaklaşmadım, en basitinden polis pursuitlerine katılmak RETARDED RP kapsamına girse bile önce kişiye pm atarım ayrılması için retarded rp kuralını ihlal ettiği için, çoğusu da bilmiyordum özür dilerim der çıkar gider. Devam edenler, kasıtlı yapanlardır ve zaten alıyorlar cezalarını şikayet açınca.

Yukarıda bahsettiğim olayları ve örnekleri göz önüne alırsak:
1000 kişilik bir sunucuda bu olayların yaşanması kadar daha doğal bir şey yok, buna kimse itiraz edemez. Ayrıca adminlerin de insan olup rol yapmayı sevdiklerini düşünürsek, bu adamların real hayatlarını da katarsak, 7 gün 24 saat pc başında 0'dan 1000 ID'ye kadar işsiz gibi  insanları speclemelerini bekleyemeyiz. Uğraşmaları gereken ticket/şikayet/IC PM/TS PM gibi gibi segmentleri de göz önüne alırsak, adamları suçlayamayız. Adamlar görünce zaten uyguluyorlar gerekli işlemleri.
Bunu ciddi anlamda kanıtlarım kanıtlarımla; adminler sertlik, disiplin konusunda çok iyiler, 0 taviz verirler, düzeni sağlamak için ellerinden geleni yapıyorlar ziyadesiyle.
Yardım etmek tamam güzel, el uzatıyoruz, destek oluyoruz, öğretiyoruz, hoş fakat bir sürü yeni oyuncuya sıfırdan eğitim vermek hem görevimiz değil, hem de öyle olsa oyunu oynayamayız.

Çevrimdışı chealy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 13 Şubat 2023, 22:50
Toplam oynama: 166 gün, 3 saat
Köken: Alman
Son giriş: 13 Şubat 2023, 22:51
Toplam oynama: 4 gün, 6 saat
« Yanıtla #49 : 02 Mayıs 2020, 03:35:13 »
Bir de arkadaşın dediği gibi şu açıdan bakmak lazım, sunucuda client yok ve her gün defalarca kez bilmeyen arkadaşlarımız sunucuya giriş yapıyorlar. Bizim amacımız onlara bu sunucuyu tanıtmak, öğretmek. Bunu herkes adına söylüyorum arkadaşlar. Bir hata yapan arkadaşımızı gördüğümüzde ilk önce onu uyarıp doğrusunu öğretelim bir zamandan sonra rahat nefes alıp vereceğiz.