LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Abi/Abla ve Türk Rolü Politikası

Başlatan Efndy, Bugün, 14:37:27

« önceki - sonraki »

OnlyWord, KS41 ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 04 Haziran 2026, 20:27
Toplam Oynama: 7 gün, 8 saat
Birlik: (Yok)
Sunucu genel anlamda San Andreas, ABD merzekli bir lore üzerine kurulu dolayısıyla Amerikan kültürü hayli baskın. Ancak günlük konuşma dilinde, Amerikan kültüründe karşılığı olmayan ve tamamen Türk kültürüne ait olan "abi, abla" vb. gibi yöresel ve bir noktada bizim kültürümüzde samimiyetten çok biraz daha saygı göstermek amaçlanan hitap şekilleri sıkça kullanılıyor ve bu durum rol kalitesine epey zarar veriyor. Sunucu kurallarında ''32. TÜRK ROLLERİ / TÜRKÇE TERİMLER'' kapsamında değerlendirilmeli ve her ne kadar o kural altında ''Bu kuralda rolün bağlamı ve gidişatı gözetilir. Söylenmemesi gereken şeyler gibi net bir liste bulunmaz.'' ibaresi geçse de örnek üç cümlenin altına bilgilendirme açısından ''abi/abla'' hitaplarına karşılık bir örnek konulabilir. İyi forumlar.

RP Quality Moderator
ona bakarsan hoş bulduk, eline sağlık gibi terimlerinde kullanılmaması lazım. Ben şahsen kullanan birisi değilim ancak o yasaklanıcaksa bu kelimelerde yasaklanmalı.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 28 Mayıs 2026, 23:43
Toplam Oynama: 3 gün, 12 saat
Kadın

Son Giriş: 28 Mayıs 2026, 23:39
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat
"ananı sikerim", "şerefsiz", "hoş buldum", "kolay gelsin" türevleri de olmaması lazım özellikle ana kelimesi ama görmezden geliniyor

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 170 gün, 3 saat
amerikan rolü yapıyor olabiliriz ama bunu türkçe kullanarak yapıyoruz. e haliyle karşılığı olmayan bazı kelimeleri kullanmak zorunda kalabiliyoruz. bunu yasaklamaya gerek yok ama benim gibi bu tarz şeylere takıntısı olan varsa zaten kullanmaz.

Oyuncu
bunların direkt sis/bro gibi hitapların karşılığı olduğunu düşünüyorum, yani hayır