LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Eşcinsel Rolleri Hakkında Yeni Politika (Linç Yiyeceğim)

Başlatan pag, 07 Ekim 2024, 19:13:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu

Lv.17

Erkek

Son Giriş: 10 Haziran 2025, 19:33
Toplam Oynama: 53 gün, 3 saat
Birlik: ******* *ang
Kadın

Son Giriş: 20 Aralık 2024, 19:39
Toplam Oynama: 2 gün, 10 saat
Birlik: (Yok)

Tamam kardeşim kimsenin rolüne müdahale etme/karışma hakkımız yok. İsteyen "sunucu politikalarının" izin verdiği şekilde rolünü yapar.  Baktığımız zaman sunucudaki 10 kadın karakterden 9 tanesi eşcinsel rolü yapıyor, ona da eyvallah lafımız yok.

Benim rahatsız olduğum nokta, bu tür rolleri halka açık alanlarda sergileyerek diğer insanları da rollerine maruz bırakıyorlar. Örneğin eşcinsel kadın bir karakterin verdiği emotelerle karşısındaki eşcinsel olmayan kadın karakteri taciz etmesi veya eşcinsel iki kadının halka açık alanlarda birbirini öpmesi, sarılması ve buna benzer bir ton hareketler sergilemesi. Buna benzer birçok örneği sizler de eğer eşcinsel karakter rolü yapmıyorsanız gözlerinizle görmüşsünüzdür.

Yıl 2025 olmuş, burası Amerika bla bla bla...
Başta da belirttiğim gibi bu tür rollere karşı değilim ama sunucunun tamamını bu tür rol yapan insanlar ele geçirdiği için bir noktada kısıtlama getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yani normal dünyada Amerika'da 20 adet normal çift görüyorsak, 1-2 tane eşcinsel çift görüyoruz. Bizim sunucumuzda maalesef durum tam tersi işliyor.

Kadın karakterleri, %99 oranında erkek oyuncuların yönettiğini hesaba katarsak bu tür eşcinsel rollere yönelimi anlayabiliyorum. Sonuç olarak OOC olarak erkek olan ama karakteri kadın olan birisinin, OOC erkek olan ama kadın karaktere sahip birisiyle rol yapmak istemesi gayet doğal :D

Lafı daha da uzatıp iyice linçlenmek istemiyorum. Velhasılıkelam bu tür rollerin sergilenmesine müdahale olmasa da toplum içinde bu tarz rolleri abartarak, gözümüze sokarak yapan kişilere "Rahatsız Edici Roller" kapsamında işlem uygulanmasını destekliyorum.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2025, 13:41
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Destekliyorum arkadaşlar oyunda sevgili rolü yapıcak kadın bulamıyoruz. Bi kadınla tanışıyorum 10 saniye sonra başka bir kadınla öpüşmeye başlıyor. Bir erkek ile aldatılmak tabi ki koyar ama bi kadınla aldatılmak daha fena  :laugh2:

Partner
Erkek

Son Giriş: 29 Mayıs 2026, 18:44
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 18 Mart 2026, 18:33
Toplam Oynama: 70 gün, 18 saat
Bunun eşcinsel rolleriyle pek ilgisi yok. Bütün roller için geçerli olması gerekiyor. Linç yiyeceğinizi düşünüyorsunuz, eğer birisi size saldırgan bir söylemde bulunursa bunun sebebi normal karakterlerin birbirini halk içinde öpmesini normalleştirip eşcinsellerin birbirini öpmesini ötekileştirmeniz ve dalga geçmeye çalıştığınızı anlatan gülücük koymanız olur. Durum böyle değilse bile kendinizi bu şekilde açıklamanız olur. İki kişi diğer insanların arasındayken birbirini iki-üç saniye öpüyor veya sarılıyorsa bu kimseyi rahatsız etmez. Ama sizin söylediğiniz gibi abartılıyorsa rahatsız edici rol olarak sayılabilir. Eğer zaten öyle sayılmıyorsa.

Oyuncu

Lv.17

Erkek

Son Giriş: 10 Haziran 2025, 19:33
Toplam Oynama: 53 gün, 3 saat
Birlik: ******* *ang
Kadın

Son Giriş: 20 Aralık 2024, 19:39
Toplam Oynama: 2 gün, 10 saat
Alıntı yapılan: yeterli - 08 Ekim 2024, 12:15:41Bunun eşcinsel rolleriyle pek ilgisi yok. Bütün roller için geçerli olması gerekiyor. Linç yiyeceğinizi düşünüyorsunuz, eğer birisi size saldırgan bir söylemde bulunursa bunun sebebi normal karakterlerin birbirini halk içinde öpmesini normalleştirip eşcinsellerin birbirini öpmesini ötekileştirmeniz ve dalga geçmeye çalıştığınızı anlatan gülücük koymanız olur. Durum böyle değilse bile kendinizi bu şekilde açıklamanız olur. İki kişi diğer insanların arasındayken birbirini iki-üç saniye öpüyor veya sarılıyorsa bu kimseyi rahatsız etmez. Ama sizin söylediğiniz gibi abartılıyorsa rahatsız edici rol olarak sayılabilir. Eğer zaten öyle sayılmıyorsa.

Dostum beni yanlış anlamışsın. Benim gülücük koymamdaki sebep OOC bir durumdan bahsederek erkeklerin kadın karakter açıp, yine kadın karakterlerle cinsel içerikli rol yapma isteğini eleştirmekti. Mantıken sen kadın bir karakter açtığın zaman IC olarak erkek olan birisiyle rol yapman gerekiyor. Erkek oyuncuların OOC dürtülerinden yola çıkarak yine kadınlarla rol yapma fikrine ben sıcak bakmıyorum, eleştirim de tam olarak bu sebeptendir.

Eşcinsel karakterlerin toplum içerisindeki rollerine bakın, sürekli olarak "BEN LEZBİYENİM, BANA KADIN BULUN" tarzında triplerle dolaşarak kadın karakterleri taciz etmesi ve lezbiyen olduğunu gözümüzün içine sokarak bizim rol kalitemizi düşürmesinden dert yakınıyorum.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 18 Mart 2026, 18:33
Toplam Oynama: 70 gün, 18 saat
Alıntı yapılan: pag - 08 Ekim 2024, 12:35:03
Alıntı yapılan: yeterli - 08 Ekim 2024, 12:15:41Bunun eşcinsel rolleriyle pek ilgisi yok. Bütün roller için geçerli olması gerekiyor. Linç yiyeceğinizi düşünüyorsunuz, eğer birisi size saldırgan bir söylemde bulunursa bunun sebebi normal karakterlerin birbirini halk içinde öpmesini normalleştirip eşcinsellerin birbirini öpmesini ötekileştirmeniz ve dalga geçmeye çalıştığınızı anlatan gülücük koymanız olur. Durum böyle değilse bile kendinizi bu şekilde açıklamanız olur. İki kişi diğer insanların arasındayken birbirini iki-üç saniye öpüyor veya sarılıyorsa bu kimseyi rahatsız etmez. Ama sizin söylediğiniz gibi abartılıyorsa rahatsız edici rol olarak sayılabilir. Eğer zaten öyle sayılmıyorsa.

Dostum beni yanlış anlamışsın. Benim gülücük koymamdaki sebep OOC bir durumdan bahsederek erkeklerin kadın karakter açıp, yine kadın karakterlerle cinsel içerikli rol yapma isteğini eleştirmekti. Mantıken sen kadın bir karakter açtığın zaman IC olarak erkek olan birisiyle rol yapman gerekiyor. Erkek oyuncuların OOC dürtülerinden yola çıkarak yine kadınlarla rol yapma fikrine ben sıcak bakmıyorum, eleştirim de tam olarak bu sebeptendir.

Eşcinsel karakterlerin toplum içerisindeki rollerine bakın, sürekli olarak "BEN LEZBİYENİM, BANA KADIN BULUN" tarzında triplerle dolaşarak kadın karakterleri taciz etmesi ve lezbiyen olduğunu gözümüzün içine sokarak bizim rol kalitemizi düşürmesinden dert yakınıyorum.

Tekrar okudum. Asıl muhabbet insanların ortalıkta cinsel ilişkiye girer gibi hareketler yapmasından rahatsız oluyorsun diye anlıyorum. Ama bunu eşcinsellik adı altında açıklıyorsun. Herkes istediğini yapar, ilgisini çeken şeyleri de ister. Bunu sadece E-RP için söylemiyorum. Yapılan şeyler de role uygunsa kimse o isteğe karışamaz tabii ki. Yani kadın karakter açan birisinin bir erkekle rol yapması gerekiyor gibi bir şey olmaz. Son söylediğine de katılırım, daha önce hiç başıma gelmedi doğrusu. Sadece arkadaş ortamında samimi olduğu kişilere dalgasına söyleyen kişilere bir-iki kere şahit oldum. Onun dışında insan içinde "Ben lezbiyenim, bana kadın bulun." diyen birisi saçmalıyordur tabii ki. Ama bunu demesi bir ihlal değil. Fakat bu şekilde insanları rahatsız etmesi, ortamdaki rolü kirletmesi bir ihlal sayılmıyorsa sayılabilir.

Bu arada dediğine göre gerçekte Amerika'da 20 normal çift ve 1-2 tane eşcinsel çift görüyormuşuz. Rina'da ise tam tersini. Bir yerde milyonların içinden ayıklıyorsun, bir yerde ise aktif olarak oynayan oyuncusu belki 15 bini geçmeyen bir oyun sunusundan ayıklıyorsun.

ULSA
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 23:31
Toplam Oynama: 206 gün, 4 saat
Birlik: ULSA

Oyuncu
Linçlenecek bir şey yok. Bu senin kendi fikrin, kendince haklılıkların var. Bana kalırsa evet bazen işin dozu aşınıyor ve bunun basit bir oyun olduğunu unutuyorlar. İşin komik yani şu herkes erkek...

Destekliyorum.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 08 Haziran 2025, 01:28
Toplam Oynama: 120 gün, 20 saat
Sunucu orta doğuda geçmiyor, yasak olması saçma. İnsanlar istediğini istediği yerde öpebilir. Fakat buna IC karşı çıkıldığı zaman da Retarded'den işlem uygulanıyor. Amerika'da eşcinsel karşıtı bir çok insan var, gördükleri yerde saldıranlar da. Şahsen eşcinsel rolleri desteklemiyorum. Kadın karakter rolü yapan insanlar Afgan kadın rolü yaptığından dolayı erkek karakter yöneten insanlar da yüz bulamıyor. O afgan rolü yapan kadın karakter ile sırf role girmek için de trans karakter açıyor. Sunucuda olan kadın karakterlerin çoğunluğu trans rolü yapıyor. Buna bir engel koyulamaz fakat bunun önüne politika ile geçemezsin. Yine oyuncuların rol planlarını değiştirmesi gerek. Sırf erp yapabilmek için bir rolü benimseyip aylarca trans birey veya eşcinsel yönelimi olan karakter yönetmeyi ben de doğru bulmuyorum.