LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

GASP Sisteminin işlevsizliği hk.

Başlatan Laurant, 09 Haziran 2025, 20:37:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

VIP+
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 04 Haziran 2026, 00:39
Toplam Oynama: 204 gün, 21 saat
Birlik: ********OOD
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 22:15
Toplam Oynama: 1 gün, 16 saat
Birlik: ********OOD

Lv.34

Cinsiyet:

Kadın

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 23:47
Toplam Oynama: 1 gün, 14 saat
Birlik: (Yok)
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 22:07
Toplam Oynama: 3 gün, 5 saat
Birlik: Lampadati
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 18 Ekim 2025, 21:29
Toplam Oynama: 0 gün, 3 saat
Birlik: (Yok)
Merhaba, v7.5 güncellemesiyle birlikte sistem onaylı birliklerin gasp miktarı $150.000 olduğu söylendi ancak sunucuda illegal rol gerçekleştiren arkadaşların %90'ı gasp kuralına getirilen politika güncellemesinden sonra tek tük gasp etmiştir birisini. (O kadar kullanılmıyor ki haftanın enlerinde bile bu tabloya yer verilmiyor.)

Gasp kuralının eski haline dönmesi gerekiyor. Sunucu içerisinde illegal rol yapan kişilerin rol imkanı kısıtlı ve illegal bir şekilde para kazanmaları çok zor. (Vip paketi olmayanlar neredeyse hiç bir şey yapamıyor.) Gasp kuralının eski haline dönmesi durumunda bunu zaten fazlasıyla suiistimal edenlere işlem uygulanır diye düşünüyorum.

Bir kişiyi sokak arasında bile gasp edememek ne kadar gerçekçi bilemiyorum. Ancak şehir dışında garip bir yerde yakalayacaksınız da o zaman gasp edeceksiniz. Bu söylediğime de denk gelme olasılığınız çok düşük. Sokak aralarında ve evlerde gasp yapabilmeliyiz diye düşünüyorum. Sunucudaki legal oluşumların üstün olması sebebiyle bir evde zaten alarm varsa herhangi bir PD&SD üyesinin gelmesi 30 saniye gibi kısa sürelerde gerçekleşiyor.




Oyuncu
Cinsiyet:

Kadın

Son Giriş: 28 Ağustos 2025, 20:54
Toplam Oynama: 216 gün, 16 saat
Birlik: (Yok)
Cinsiyet:

Kadın

Son Giriş: 28 Ağustos 2025, 20:22
Toplam Oynama: 0 gün, 17 saat
Birlik: (Yok)

Oyuncu
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 11 Nisan 2026, 15:06
Toplam Oynama: 144 gün, 18 saat
Birlik: ***dem

Oyuncu

Lv.21

Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 31 Aralık 2025, 18:11
Toplam Oynama: 0 gün, 2 saat
Birlik: (Yok)
#6
Gasp sisteminin sınırlanmasının temel sebebi, geçmişte yaşanan suistimaller, kötü niyetli roller ve oyuncu deneyimini olumsuz etkileyen durumların önüne geçmektir şahsi görüşümce ve zaten bundan önce de çok fazla "Gasp" durumu söz konusu olmuyordu.

  • Eğer sistem oyuncular tarafından tercih edilmiyor ya da işlevsiz hale gelmişse, bu durum elbette ki tekrar gözden geçirilebilir.

  • Ancak bu tür rollerin topluma açık alanlarda yapılması, diğer oyuncuların deneyimini olumsuz etkileyebiliyor ve yoğun şikayetlere yol açabiliyor. (Illegal tabanlı oluşuma sahip, onaylı vb. topluluklar için zaten fırsat sağlanıyor.)

  • "Gasp suistimali olursa ceza verilsin" öneriniz mantıklı görünse de, önceki dönemlerde bu suistimallerin çok fazla olması nedeniyle sistemsel kısıtlama yoluna gidildiğini de belirtmek gerekir. (Rol kapsamını sadece dediğiniz "illegal" kavramı ya da sadece gasp edelim, para kazanalım vesaire, vesiare. Biraz da farming.)

Alıntı Yapevlerde gasp yapabilmeliyiz diye düşünüyorum
Ev içerisinde gasp sergileyebiliyorsunuz zaten, Forum Moderatörü olduğunuz için bu konuya hâkim olduğunuzu varsayıyorum, belki gözünüzden kaçmıştır..

  • Gasp rolü yaparken, evlerde kimlerin olduğunu kontrol edip bilerek o evlere gitmek ve içerdekileri gasp etmek yasaktır.

Yani "Bu evde kesin biri vardır, gidelim gasp edelim" gibi bir düşünceyle hareket edemezsiniz.

Şahsen nasıl yapılmalı?

- Tanıdığın biri seni evine davet etti veya sen onu evine çağırdın. (Bu tarz yaratıcı senaryolar oyuncunun inisiyatifine açık. Farklı sosyal ilişkiler üzerinden yönlendirilmiş roller her zaman mümkün.)

- Asıl amaç "Gasp" etmek değil de, bir olayın çıkması, kavga edilmesi gibi durumlar sonrasında GASP edilebilir bence.



Alıntı Yapillegal rol yapan kişilerin rol imkanı kısıtlı ve illegal bir şekilde para kazanmaları çok zor.

Şahsen rol imkanı asla kısıtlanamaz, illegal dediğiniz kavram evet, şunlardır;

- Çete üyesi, mob, uyuşturucu satıcısı
- Gasp, soygun, kaçak satışlar
- Yasaları çiğner
- Riski Yüksek (yakalanma/ceza riski)

Evet, yasaları çiğnersiniz, kazancı ve riski yüksektir ancak burada da bir kolluk kuvveti mevcut. Akıllıca hareket edilmeli, evde alarm varsa, neden soyguna kalkışasın? Elbette ki gelirler. Risk olmadan, yüksek kazanç sağlayamazsınız.



Onaylı bir birlikte yer aldığınızı görüyorum, belki bazı fırsatları değerlendirme konusunda oluşum(lar) olarak daha fazla inisiyatif alınabilir. Sistem, farklı rollere açık; biz de katkı sunabiliriz.

Mekan (Dükkan/Market/Banka) Soygunları, iş yeri soygunları, mücevherci vesaire, vesaire... Bu tarz rollerin geliştirilmesi için sizin gibi deneyimli oyuncuların yaratıcı katkıları önemli. IFM ile koordineli şekilde planlanan senaryolar çok güzel sonuçlar verebilir.



Daha fazla yazmak istemedim, biraz fazla pasif-agresif cevaplarım olabilir- tam olarak kontrol etmedim. İyi akşamlar!

Ek;
Spoiler:
Alıntı YapSunucudaki legal oluşumların üstün olması sebebiyle
Elbette ki üstün olacaklar, akıllıca davranarak hareket etmek ise ve aleyhine çevirmeleri de illegal oluşumların elinde. Yasaları uygulayanlar, her zaman daha güçlüdür.

+ Bu düşünceden vazgeçmelisiniz bir de. OOC olarak hiçte "üstün"lük sağlanmıyor. OSS ve GED'in operasyonları çiftlikte iğne bulmak gibi, bir nevi FIB rolü üzerinden sınırlı kontrol ediliyor.

Kolluk kuvvetlerinden kaçınmalısınız hatta, çok güzel başyapıt filmler mevcut... Gözden geçirin nasıl ilerlediğini.

Partner
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 29 Mayıs 2026, 18:44
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat
Birlik: (Yok)

Oyuncu

Lv.15

Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 19:22
Toplam Oynama: 25 gün, 19 saat
Birlik: Southside 28

Lv.15

Cinsiyet:

Kadın

Son Giriş: 19 Kasım 2025, 22:39
Toplam Oynama: 0 gün, 2 saat
Birlik: (Yok)

LSPD
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 56 gün, 7 saat
Destek. Eve giriyorum eleman şikayet açıyor burada olduğumuzu bilip giriyor diye.