LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Öneriler

Başlatan monsieursero, 27 Temmuz 2023, 21:11:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 20 Ocak 2026, 23:27
Toplam Oynama: 5 gün, 8 saat
Birlik: (Yok)
Herkesin altında süper lüks araçlar, yatlar katlar, ilk haftadan kapışılan VineWood evleri, yarış pistine dönüşen caddeler, fakir kimsenin olmaması.. Bu saydıklarımın hepsi distopik filmleri anımsatsa da, bir roleplay sunucusuna uygun olmadığını ve her geçen gün biraz daha freeroam tadı veren bir atmosferin yayıldığını düşünüyorum. İnsanlar resmen alerjisi varmış gibi rolden kaçıyor. Araçlara, evlere, silahlara ulaşmak bu kadar kolay olmadığında insanlar rol yapmaya yönelecektir. Sunucuya gireli üç dört saat olmuş birisinin meslek kasıp krediyle spor araba satın al(a)maması lazım. Ayrıca zor bir ekonomide hayatta kalmaya çalışmak oyuncuları birlik olmaya teşvik edeceği için daha aktif, daha yaratıcı oluşumlar görebileceğiz.

Hard-Medium konusuna değinmeyeceğim, yalnızca uygulanırsa iyi olacağını düşündüğüm birkaç önerim olacak;

1-) Ekonomiyi çok daha sıkı hale getirerek enflasyonu düşürecek bazı önlemler alınabilir, (meslek gelirlerini düşürmek, saatlik maaş düzenlemesi, kredi oranlarının düşürülmesi vb..)

2-) Sıfır araç galerisi sadece belirli günlerde açılarak ikinci el pazarının önü açılabilir. Hatta ikinci el araç galerileri legal oluşum olarak açılabilir.

3-) Sa-mp'daki gibi araçların motoru belli bir miktar hasar aldıktan sonra bozulmalı. Tamir kitiyle veya 4-5 marş sonra çalışmalı, sonra yine bozulmalı. Kovalamaca esnasında dağın tepesinden aşağı 9 takla atıp inen adamların hiçbir şey yokmuş gibi devam etmesi en alasından non-rp sayılıyor aslında.

4-) Ev satış sistemi açık arttırma usulüyle yapılarak ilk gelen alır tarzı bir satıştan ziyade evler hak edene verilebilir.

5-) VIP, VIP+ gibi paketler biraz daha zamlanabilir.

6-) Yılbaşı partisi, kamp, cruiser gezisi, konserler gibi insanları bir arada tutmaya yönelik ve rol yapmaya daha fazla teşvik edecek toplu organizasyonlar yöneticiler tarafından düzenlenebilir.

7-) Gerekirse terör saldırısı/eylemleri, başkana suikast gibi hem LSPD hem de sivil halkı ortak paydada buluşturabilecek planlı roller yapılabilir. Şu anda legal/illegal fark etmeksizin üniformalılara karşı bir önyargı mevcut.

8-) Highway, freeway gibi anayollar dışında şehir içindeki bazı noktalara sistemsel radar koyulabilir, belirli bir hız limitini geçen araçlara otomatik ceza kesilecek.

9-) Silah satışı rolleri onaylı illegal oluşumlara verilerek, ayın belirli günlerinde sınırlı sayıda silah teslimatı yapılabilir. Bu sayede onay almak için birbiriyle yarışan oluşumları, aktif rol ortamında görebileceğiz ve belinde silah olan herkes özgürce dolaşmak yerine daha temkinli hareket edecek.

10-)) Yönetim tarafından seçilen kişilerden bir ekip oluşturulup, rol bilgisi eksik oyunculara rol eğitimi verilebilir.

11-) Sonuncu ve bence en önemlisi whitelist getirilebilir. @Hera

Oyuncu
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 03 Ağustos 2023, 16:28
Toplam Oynama: 4 gün, 19 saat
Birlik: (Yok)
haksız olduğu konu yok destek

VIP+
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 04 Haziran 2026, 04:26
Toplam Oynama: 204 gün, 23 saat
Birlik: ********OOD
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 22:15
Toplam Oynama: 1 gün, 16 saat
Birlik: ********OOD

Lv.34

Cinsiyet:

Kadın

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 23:47
Toplam Oynama: 1 gün, 14 saat
Birlik: (Yok)
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 22:07
Toplam Oynama: 3 gün, 5 saat
Birlik: Lampadati
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 18 Ekim 2025, 21:29
Toplam Oynama: 0 gün, 3 saat
Birlik: (Yok)
yaaani, ekonomiye bu saatten sonra bir şey yapamazsın. Bu saatten sonra ekonomiyi zorlaştırmak sunucuya ilk başlayanları yüceltmek olur sadece. Ayrıca rol yapmak istemeyene de bir şey yapamazsın sonuç olarak ekonomi zorlaşırsa o rol yapmıyor dediklerin deli gibi paraya saldırır. Silah onayının birliğe verilmesinden ziyade uyuşturucu olayı birliklere verilebilir bu da bir süre sonra rayından çıkıyor zaten.

Whitelistten ziyade cezaların çok yüksek olmasından yanayım. Troll yapan birisi 60-200 dakika bandında değilde 500 600 dakika olarak işlem görürse ve bu durum 2 3 kere nüksederse direkt banlandığında önüne geçersin whitelist olsa da önüne geçemezsin bazı şeylerin.

4 hariç destekliyorum, 9u en çok destekliyorum ama en getirilmeyeceğini düşündüğüm maddede bu onun harici kaşe mühür imza

Oyuncu
Cinsiyet:

Kadın

Son Giriş: 24 Aralık 2023, 22:45
Toplam Oynama: 26 gün, 22 saat
Birlik: (Yok)
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 24 Aralık 2023, 23:12
Toplam Oynama: 0 gün, 8 saat
Birlik: (Yok)
Cinsiyet:

Kadın

Son Giriş: 15 Ağustos 2023, 20:23
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat
Birlik: (Yok)
Whitelist geleceğini sanmıyorum ancak, araca modifiye yapma tarzında işlemler için oyuncular tamirhane açabilir, araç satışı için oyuncular kendi galerisini açabilir. Bunun gibi sistemleri biraz daha role dökmek daha güzel olabilir.

Oyuncu
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 04 Ağustos 2023, 01:55
Toplam Oynama: 9 gün, 21 saat
Birlik: (Yok)
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 01 Temmuz 2023, 20:18
Toplam Oynama: 1 gün, 19 saat
Birlik: (Yok)
çoğu maddeler sunucunun freeroam'a dönüşmesinden alakasız ama 9 yapılmalı, helperler yalnızca talep bakmak yerine insanlara rol bilgisi aşılaması gerek
ekonomi konusunda lüks araç fiyatları daha çok artabilir, zaten afk bırakmayarak bile günde 6-7 saat açık bırakarak hediyeal yapa yapa 150 200k yapılıyor haftada

Oyuncu
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 20 Ocak 2026, 23:27
Toplam Oynama: 5 gün, 8 saat
Birlik: (Yok)
Alıntı yapılan: kanen - 27 Temmuz 2023, 23:42:31çoğu maddeler sunucunun freeroam'a dönüşmesinden alakasız ama 9 yapılmalı, helperler yalnızca talep bakmak yerine insanlara rol bilgisi aşılaması gerek
ekonomi konusunda lüks araç fiyatları daha çok artabilir, zaten afk bırakmayarak bile günde 6-7 saat açık bırakarak hediyeal yapa yapa 150 200k yapılıyor haftada

çoğu madde dolaylı veya doğrudan etkiliyor aslında. genel olarak her şeye ulaşımın kolay olması, ortamı dm ve freeroam'a yatkın hale getiriyor.

Alıntı yapılan: rüzgar034 - 27 Temmuz 2023, 23:37:44Desteklemiyorum sunucu mta olacak bu söylediklerin ile vip 500TL olsun sorun yok ama galeri gibi yok ekonomi gibi maaş düşürmek gibi şeyler hiç hoş şeyler değil

mta ile ne alakası var anlamadım? hoş şeyler değil dediklerin sunucudaki ekonomiyi düzenlemekle alakalı. bir araba almak için belki daha çok çalışacak, daha çok emek harcayacaksın ama satın aldığın arabanın bir değeri olacak. sürerken bile dikkatli olacaksın çünkü tamir bedeli bile senin saatlik çalışmana denk olacak. emin ol böylesi çok daha mantıklı.

Oyuncu
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 03 Ağustos 2023, 16:28
Toplam Oynama: 4 gün, 19 saat
Birlik: (Yok)
Alıntı yapılan: rüzgar034 - 27 Temmuz 2023, 23:37:44Desteklemiyorum sunucu mta olacak bu söylediklerin ile
Dostum sunucunun şuan mtadan tek farkı donate silah satılmaması onun dışında tamamı aynı zaten mta olacak diyorsun :D

Oyuncu
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 01 Ocak 2024, 21:28
Toplam Oynama: 24 gün, 18 saat
Birlik: ********* *REW

Lv.16

Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 08 Ekim 2023, 20:56
Toplam Oynama: 0 gün, 5 saat
Birlik: (Yok)

Lv.16

Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 22 Ağustos 2023, 00:02
Toplam Oynama: 0 gün, 2 saat
Birlik: (Yok)

Oyuncu
whitelist rina tarihinde hiç bir zaman olmayacak