Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Mimarlık Sistemi Gibi Avukatlık (Tekrardan GOV açılma isteği değildir)

Başlatan Falconn, 18 Nisan 2020, 18:52:23
Okunma sayısı 631 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
Mahkeme rolleride olsa keyifli olurdu. :) Fikrinizi beğendim açıkçası destekliyorum da ama işte idare kısmı nasıl olur bilemem ama şu an 1000 kişinin olduğu bi ortamda işe yarar roller çıkabilir diye umuyorum. Destekliyorum.

Çevrimdışı KubaR

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Japon
Son giriş: 12 Şubat 2024, 14:51
Toplam oynama: 193 gün, 21 saat
Birlik: (Yok)
gova gerek yok avukat tutma hakkına sahipsek avukat istiyoruz özel avukatlar olabilir yönetim onaylı

Çevrimdışı #Serda

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 18 Ağustos 2023, 04:43
Toplam oynama: 166 gün, 2 saat
Janne Niemi Lv.23
Köken: İskandinav
Son giriş: 18 Ağustos 2023, 04:30
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
Zaten şuanki tüm suçlamalar birincil dereceden kanıtlarla, yani video/fotoğraf, yapılıyor. Kimse gidipte birini durduk yere hapse atamıyor, zaten şikayet açtığınızda tüm kanıtları sunmak zorundalar. Eğer sunamazlarsa hem ceza alıyorlar, hemde şikayeti açan tarafa yüklü miktarda para veriliyor. Mahkemesi olmayan bir sunucuda, gelip avukat olmak ne kadar iş görür bunu anlayabilmiş değilim.

Avukatların sadece gelip kendisini hapisten çıkarmakla yükümlü olduğunu düşünen insanlar var. Sırf bu yüzden belli dönemlerde açılan avukatlık barosuna giriş yapıp yaklaşık 2 aylık bir rol sergiledim. Günde 4-5 tane çağrı geliyor, gidip kanıtları istiyorsunuz. Dediğiniz şey tamamen aynı. İtiraf ve suçun ağırlığı sebebiyle indirim talep ediyoruz, bitti. Özel mahkemeler açılmadı, açılmayacakta. Sizin hiç önemsemediğiniz İç İşleri polislere çok zorluk çıkartmakta zaten. Avukat olacağından daha fazla yükle uğraşıyorsunuz.

Çevrimdışı sadboy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 07 Mayıs 2023, 09:40
Toplam oynama: 242 gün, 10 saat
Ben size 10 dakka indirim yaparım, iyilik sever bir adamım merak etmeyin :)
Supervisor falan talep edin

Çevrimdışı Tiags

VIP
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 20 Nisan 2020, 20:44
Toplam oynama: 4 gün, 6 saat
Bakın, ben bu avukatlık meselesi için 4 tane AR&GE açtım farklı farklı. Çünkü ben geldiğimde GOV açıktı ve ilk defa 2019'da falan bir dava ile uğraştım. Cidden sürükleyici, gerginlik, heyecanlı bir rol geçmişti. İlk defa bana avukat atandı ve güzel bir rol gerçekleştirdik. Arkadaşlar bu sunucuda avukatların olması illegallerin yararına değil emin olun. San Andreas Eyalet Yasası konusunu okursanız her suça avukat atanmadığını öğrenirsiniz.

Keşke tanısaydın bizleri de, ona göre yazsaydın.

Zaten şuanki tüm suçlamalar birincil dereceden kanıtlarla, yani video/fotoğraf, yapılıyor.

Bir RP sunucusu için, sistem ve gereklilikler bakımından, en temel olan kanıt yöntemi dediğiniz şey ile kısıtlanıp, kalmış bir şekilde olduğundan dolayı, başka bir suçlamanın yapılabilmesi namümkün. RP olarak "bayağı" bakabileceğimiz roller döndüğünü de hesaba katarsak, biraz daha fazlasını beklemek abes kaçacaktır.

Kimse gidipte birini durduk yere hapse atamıyor, zaten şikayet açtığınızda tüm kanıtları sunmak zorundalar. Eğer sunamazlarsa hem ceza alıyorlar, hemde şikayeti açan tarafa yüklü miktarda para veriliyor.

Bu durum, LSPD'nin hem OOC hem de IC sınırlamalarından sadece bir tanesi.

Mahkemesi olmayan bir sunucuda, gelip avukat olmak ne kadar iş görür bunu anlayabilmiş değilim.

Avukatlık mesleğinin rollerinin, bilhassa RP dünyasında, mahkeme ile uzaktan yakından bir alâkası yok. Mahkeme, avukatlık mesleğinin rollerinin zenginleşmesinin ve derinleşmesinin önünü açıyor, sadece bu kadar.

Avukatlık mesleğinin "iş görür" olmasının nedeni, LSPD'nin kanunu uygulayabilecek yükümlülükte olmamasından kaynaklanıyor. Burada da devreye ya STORY-RP olarak mahkeme ya da gerçek anlamda mahkeme rolleri devreye giriyor.

Çevrimdışı Defrinex

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 10 Temmuz 2024, 12:16
Toplam oynama: 98 gün, 19 saat
Ben size 10 dakka indirim yaparım, iyilik sever bir adamım merak etmeyin :)
Supervisor falan talep edin
Çağırdım talep bile edilmedi, IC şikayet ettim bir yokmuş gibi red edildi. Ondan supervisor çağırmayı mantıklı görmüyorum.

Çevrimdışı Ward

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 14 Ağustos 2024, 13:28
Toplam oynama: 234 gün, 5 saat
Rozeti ve avukatlık belgesi IC olarak bir sisteme bağlı olmadığı için, tutup illegal adamlar bile avukatlık rollerini gerçekleştirebilirler. Gelen her avukata MDC sisteminden sicil kontrolü yapmak saçma olur. GOV'un açılmayacağı zaten milyar kez söylendi. Artık bu avukatlık, mimarlık vs. divizyonları hakkında AR:GE açmayın. Red edilecekler.

Çevrimdışı Falconn

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 10 Şubat 2021, 18:02
Toplam oynama: 57 gün, 18 saat
Rozeti ve avukatlık belgesi IC olarak bir sisteme bağlı olmadığı için, tutup illegal adamlar bile avukatlık rollerini gerçekleştirebilirler. Gelen her avukata MDC sisteminden sicil kontrolü yapmak saçma olur. GOV'un açılmayacağı zaten milyar kez söylendi. Artık bu avukatlık, mimarlık vs. divizyonları hakkında AR:GE açmayın. Red edilecekler.
Bakın diyorum ki bunun için başvuru denen bir şey var. Her elini kolunu sallayan avukat olamayacak yani. Şu DM'cilerin avukat olma veya illegallerin veya düşük levellilerin avukatlığa uymayan kişilerin avukat olabileceği düşüncesinden vazgeçin.

Çevrimdışı Tiags

VIP
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 20 Nisan 2020, 20:44
Toplam oynama: 4 gün, 6 saat
O vakit GOV bünyesinin her hâlükarda aktif olması gerekiyor. Özel bir avukatlık bürosunun LSPD taleplerinin tamamının karşılanmasındaki kapsayıcılığı tartışmaya açık olmayacak derecede yetersiz kalacaktır. Ek olarak avukat mesleğini seçecek olan kişilerin de liyâkatinde de sorun olacaktır.

Çevrimdışı Ward

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 14 Ağustos 2024, 13:28
Toplam oynama: 234 gün, 5 saat
Bakın diyorum ki bunun için başvuru denen bir şey var. Her elini kolunu sallayan avukat olamayacak yani. Şu DM'cilerin avukat olma veya illegallerin veya düşük levellilerin avukatlığa uymayan kişilerin avukat olabileceği düşüncesinden vazgeçin.
Avukatlık açılırsa ya da bu dediğin sistem olsa bile GOV'un açılması gerekecek veyahut oyuncuların GOV ile ilgili beklentileri ortaya çıkacak. Tutmaz.