Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Siz göre en iyi birlik.

Başlatan Joon seo, 03 Şubat 2020, 04:23:31
Okunma sayısı 1620 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: ******TTI
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Siz göre en iyi birlik.
« Yanıtla #20 : 03 Şubat 2020, 23:14:48 »
Harbi birliğini guantanamo ya da grapeyle bir tutan varmı ya? Birlik olarak değil de Umut vs birliğiniz diye bir vs koysak yine Umut alır:(
Yapılan rolün güzelliği hakkında karşılaştırmalar her zaman "öznel" olmuştur. Bunun nedeni, roleplayin hiçbir zaman "net" şeylere göre yargılanamayacak bir şey olmasıdır. Kimine güzel gelen rol kimine saçma gelebilir. Aynı şekilde "hard rp sunucu" ve "medium rp sunucu" durumu da yanlış anlaşılmaktadır, bunlar ekonomiyi belirtir seviyeyi değil. Roleplay, hiçbir zaman belli seviyelere göre yargılanmadı. Bunun nedeni de az önce bahsettiğim öznellikten geçiyor. Zevk meselesi kısaca.
Roleplayin öznellik ve zevkten oluştuğunu söyledik. Guantanamo ve Grape birliğinde rol yapmış birçok insan sevdiğim, saydığım ve muhabbetimin olduğu arkadaşlarımdandır ama bu iki birliğin bir tek rol paylaşımını bile tamamen okumadım. Çünkü benim ilgimi çeken bir konseptte rol yapmadılar. Ha atıyorum aynı ekip çıkar mafya açarsa ben onların yapacağı organize rolleri zevkle takip ederim. Beğeniyor olabilirsiniz, ama beğendiğiniz için herkesi de gömemezsiniz. Başlığın adı dahi "size göre" yani burada çıkıp atıyorum Guantanamo Grape'den iyi diyorsan bu senin görüşün. Ama birisi çıkıp da birliğini Guantanamo ile bir tuttuysa bunu yargılayamazsın, bu da onun görüşüdür.
Rol editleri için söyledim.
Edit de aynı şekilde kişinin göz zevkine göre değişir. Şahsen çoğu kişinin "komşu fatma yapıyor ben de yapayım ki hard görüneyim" mantığıyla editlediği LSRP özentisi 800x600'ün hayvan gibi büyütülüp 5 piksel haline getirilmesini sevmiyorum mesela.
Ek olarak edite göre kalite belirlenseydi @Galahad platformun en kaliteli rolcüsü falan olurdu herhalde .p

Çevrimdışı Redfoo

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 27 Kasım 2023, 18:27
Toplam oynama: 126 gün, 12 saat
Birlik: *JNG
Son giriş: 07 Aralık 2023, 20:36
Toplam oynama: 7 gün, 9 saat
« Yanıtla #21 : 03 Şubat 2020, 23:18:48 »
Harbi birliğini guantanamo ya da grapeyle bir tutan varmı ya? Birlik olarak değil de Umut vs birliğiniz diye bir vs koysak yine Umut alır:(
Yapılan rolün güzelliği hakkında karşılaştırmalar her zaman "öznel" olmuştur. Bunun nedeni, roleplayin hiçbir zaman "net" şeylere göre yargılanamayacak bir şey olmasıdır. Kimine güzel gelen rol kimine saçma gelebilir. Aynı şekilde "hard rp sunucu" ve "medium rp sunucu" durumu da yanlış anlaşılmaktadır, bunlar ekonomiyi belirtir seviyeyi değil. Roleplay, hiçbir zaman belli seviyelere göre yargılanmadı. Bunun nedeni de az önce bahsettiğim öznellikten geçiyor. Zevk meselesi kısaca.
Roleplayin öznellik ve zevkten oluştuğunu söyledik. Guantanamo ve Grape birliğinde rol yapmış birçok insan sevdiğim, saydığım ve muhabbetimin olduğu arkadaşlarımdandır ama bu iki birliğin bir tek rol paylaşımını bile tamamen okumadım. Çünkü benim ilgimi çeken bir konseptte rol yapmadılar. Ha atıyorum aynı ekip çıkar mafya açarsa ben onların yapacağı organize rolleri zevkle takip ederim. Beğeniyor olabilirsiniz, ama beğendiğiniz için herkesi de gömemezsiniz. Başlığın adı dahi "size göre" yani burada çıkıp atıyorum Guantanamo Grape'den iyi diyorsan bu senin görüşün. Ama birisi çıkıp da birliğini Guantanamo ile bir tuttuysa bunu yargılayamazsın, bu da onun görüşüdür.
Edit de aynı şekilde kişinin göz zevkine göre değişir. Şahsen çoğu kişinin "komşu fatma yapıyor ben de yapayım ki hard görüneyim" mantığıyla editlediği LSRP özentisi 800x600'ün hayvan gibi büyütülüp 5 piksel haline getirilmesini sevmiyorum mesela.
Kanki senin gözüne ne hoş geliyor? Çok merak ettim .d

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: ******TTI
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
« Yanıtla #22 : 03 Şubat 2020, 23:32:02 »
Kanki senin gözüne ne hoş geliyor? Çok merak ettim .d
Benim rol felsefem sadece kaliteli karakter yaratımından ibaret, kültür seviyesini 2. planda tutuyorum. Önemli olan karakter yaratmayı becerebilmek. Kültürü bilmesen de beraber rol yaptığın insanlarla öğrenebilirsin. Ekran görüntüsü kalitesi de değerlendirdiğim en son şeyler arasında. Ha nedendir bilmiyorum ama rol editleri yeni nesil tarafından gereksiz biçimde göz önünde tutuluyor. Sırf 800x600 editlerden ziyade @Galahad'ın yarattığı, platformda da kimsenin kullanmadığı bir edit stili ile edit yaptığım için üst seviye olarak gösterilen bir sunucuda bir günde sürüyle tebrik ve rol hakkında yardım için mesaj alıyordum. Rolleri incelerken göz sağlığınız açısından edit kalitesi de önemli ama 800x600 yapan da neden ilah ediliyor anlamış değilim, tek yapılan ctrl+t ile fotoğrafı büyütmek.

Alıntı yapılan: Janisty
Yapacağınız rolde "iyi" konumda bulunmanız sizi "İyi Role-Play oyuncusu" yapmaz. Birlik tanıtımlarınıza her gün Adobe Photoshop başında saatler harcanarak attığınız "Screenshot" görüntüleri, ancak oyunda basite kaçtığınız chatlog özetleri sizi "İyi Role-Play oyuncusu" yapmaz. Şu kısımda olabilir ki; kendi birliğiniz ve sevdiğiniz arkadaşlara IC-OOC her türlü anlayışı gösterip, IC sevmediğiniz insanlara OOC kin tutup onları rol bilgisi üzerinden vurmak, birlik tanıtımlarını karalamak. Ağır eleştiride bulunmak da sizi "İyi Role-Play oyuncusu" yapmaz.

Çevrimdışı Joon seo

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 20 Ekim 2023, 02:47
Toplam oynama: 140 gün, 17 saat
Köken: Amerikan
Son giriş: 12 Nisan 2025, 01:13
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
« Yanıtla #23 : 03 Şubat 2020, 23:37:13 »
Baylar açık konuşmak gerekirse mafya ve MC türü iyi birlikleri fazla incelemedim. Kendimce çete olarak en iyi birlikleri koydum. Ve bu arada Grape street üzüm sokağı demek, onun az oy almasına şaşırdım.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #24 : 04 Şubat 2020, 00:56:21 »
grape street, vader stone  :P

Çevrimdışı mvo

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jairo Inoue Lv.19
Son giriş: 11 Ağustos 2022, 23:07
Toplam oynama: 58 gün, 11 saat
Birlik: ****** *ANG
« Yanıtla #25 : 04 Şubat 2020, 01:08:38 »
walkers haini toritop lons
(!)

Çevrimdışı Godclaw

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 25 Şubat 2024, 22:56
Toplam oynama: 157 gün, 13 saat
« Yanıtla #26 : 04 Şubat 2020, 02:32:22 »
Üsttekilerden hiçbiri değil çünkü:
Spoiler:
LUPERTAZZZİZİZİİZZİZİİZZİZİZİZİZİZ

Çevrimdışı Adios!

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 02 Nisan 2024, 22:13
Toplam oynama: 527 gün, 16 saat
Son giriş: 17 Ağustos 2022, 18:57
Toplam oynama: 0 gün, 2 saat
« Yanıtla #27 : 04 Şubat 2020, 03:17:43 »
Folkvangr, sunucu içinde farklı bir sunucu gibi olan bir birlikti, çok farklıydı.

Çevrimdışı cherish244

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 09 Temmuz 2024, 14:32
Toplam oynama: 14 gün, 11 saat
Paige Hewitt Lv.24
Son giriş: 04 Temmuz 2024, 17:18
Toplam oynama: 164 gün, 16 saat
Fredo Burner Lv.24
Son giriş: 05 Temmuz 2024, 18:35
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
Son giriş: 04 Temmuz 2024, 17:22
Toplam oynama: 0 gün, 3 saat
Köken: Kanadalı
Son giriş: 08 Temmuz 2024, 18:45
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
« Yanıtla #28 : 04 Şubat 2020, 15:02:01 »

Çevrimdışı KızılŞaman

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 25 Şubat 2024, 23:40
Toplam oynama: 227 gün, 18 saat
Birlik: * * * * * * ' S
« Yanıtla #29 : 05 Şubat 2020, 16:31:16 »
Hayatımda roleplay san en çok zevk aldıgım ve başkasının Birliği için çabaladıgım @poseidon ic Baron Zakhaev'in kurduğu Zakhaev Suç örgütüdür