Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

sadece bir soru

Başlatan doritos, 27 Ekim 2019, 00:36:28
Okunma sayısı 842 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı 13579

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 18 Haziran 2024, 00:31
Toplam oynama: 47 gün, 22 saat
Birlik: (Yok)
Son giriş: 08 Temmuz 2023, 06:22
Toplam oynama: 0 gün, 9 saat
Ynt: sadece bir soru
« Yanıtla #10 : 27 Ekim 2019, 16:59:56 »
çünkü allah yok
Bu kadar güzellikler nasıl oluyor ozaman mesela meyvelerin güzellikleri tatları kendine bakmıyormusun hiç burnun gözün kulağın mükemmel şekilde hizalanmış.
sakin ol fake muslim
fake muslim derken ne demek istiyorsun?

Çevrimdışı karpuzerki

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 31 Ocak 2021, 23:30
Toplam oynama: 30 gün, 16 saat
« Yanıtla #11 : 27 Ekim 2019, 17:02:44 »
o kadar allAh allAh diyip dolandırıcılıktan banlanmak :DDD

Çevrimdışı 13579

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #12 : 27 Ekim 2019, 17:05:30 »
Ben dolandırmadım hesapıma birisine vermiştim o girip dolandırmış

Çevrimdışı gercek zenci

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 04 Nisan 2023, 22:38
Toplam oynama: 33 gün, 15 saat
« Yanıtla #13 : 27 Ekim 2019, 17:28:23 »
çünkü allah yok
Bu kadar güzellikler nasıl oluyor ozaman mesela meyvelerin güzellikleri tatları kendine bakmıyormusun hiç burnun gözün kulağın mükemmel şekilde hizalanmış.
sakin ol fake muslim
fake muslim derken ne demek istiyorsun?
kul hakkı is haram bro

Ben dolandırmadım hesapıma birisine vermiştim o girip dolandırmış
ayn

Çevrimdışı 13579

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #14 : 27 Ekim 2019, 17:37:35 »
pffss

Spoiler:

Spoiler:

Çevrimdışı kenni

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 31 Mart 2020, 14:02
Toplam oynama: 106 gün, 0 saat
« Yanıtla #15 : 27 Ekim 2019, 17:42:41 »
kaza ve kader anlayisini arastir doritos o zaman daha iyi anlarsin

Çevrimdışı kaanxd

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 03 Mart 2024, 18:49
Toplam oynama: 101 gün, 15 saat
« Yanıtla #16 : 27 Ekim 2019, 19:11:25 »
+Cehenneme gideceksem neden dünyadayım?
-Seni dünyaya yollamadan cehenneme atsaydı bu sefer sende niye cehenneme gittim ben ne yaptım ki? Diyecektin o yüzden sınav oluyorsun.

+Allah herşeyi biliyorsa cüzi irade?
-Allah'ın senin cüzi irade ile ne yapacağını bilmesi sana seçme hakkı vermediği anlamına gelmez, sana 2 yol gösteriyor ve sen kötü yoldan gidip "Zaten kötü yoldan gideceğimi biliyordu" diyorsun bu mantık ile bakarsak, ben namaz kılıyorum "Allah zaten cennete gideceğimi biliyorsa beni neden yarattı" demek ile aynı şey.

+Beni niye imtihan ediyor?
-Her sanatcı sanatını icra etmek ister, Bir resamın yeteniği resim yapmaktır ressam resim yapıp sanat galerisinde sergilemesi nasıl normal ise veyahut öğretmenin nasıl öğrencilerine bilgi öğretmesi normal ise aynen bunun gibide yaratanın yaratma özelliği ile kendisini bizlere bildirmesi gayet normaldir, ki zaten seni yoktan var edip sana sonsuz bir hayatta zevk içinde yaşama seçeneğini sunuyor, sana iyilik yapıyor.

+Acı çekeceksem?
Cehenneme gidip acı çekmek için öncelikle cehenneme gitmen lazım, bunun için ise Allah'ın sana yasakladığı şeyleri yapman lazım, yapmakta senin elinde yapmamakta senin elinde, sen yasak şeyleri yapmayı seçersen kendini Cehenneme götürürsün, yapmamayı seçersen Cennete girersin, yani ateşte yanmak senin elinde, bu dünyadaki acıdan bahsediyorsan, sen bu dünyada acı diye birşeyin olduğunu bilmesen, Allah'ın azabını anlayamazsın ve kormazsın yani idrak edemezsin ki zaten dünya acısı ile Cehennem acısı aynı değil ki.

Başka soruların varsa hepsini sorabilirsin, benimde kader ile ilgili sorular aklıma gelmişti youtubeden araştırıp buldum sana bütün samimiyetim ile söylüyorum en az 3 ay boyunca Allah'ın varlığını İslam'ı araştırdım, herşeyin bir cevapı var emin ol sende bunları bulabilirsin. :)

-Mobil
Boşa yazmışsın maalesef bunlar anlamaz.

Çevrimdışı 13579

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #17 : 27 Ekim 2019, 19:23:00 »
Spoiler:
-Seni dünyaya yollamadan cehenneme atsaydı bu sefer sende niye cehenneme gittim ben ne yaptım ki? Diyecektin o yüzden sınav oluyorsun.

-Allah'ın senin cüzi irade ile ne yapacağını bilmesi sana seçme hakkı vermediği anlamına gelmez, sana 2 yol gösteriyor ve sen kötü yoldan gidip "Zaten kötü yoldan gideceğimi biliyordu" diyorsun bu mantık ile bakarsak, ben namaz kılıyorum "Allah zaten cennete gideceğimi biliyorsa beni neden yarattı" demek ile aynı şey.

-Her sanatcı sanatını icra etmek ister, Bir resamın yeteniği resim yapmaktır ressam resim yapıp sanat galerisinde sergilemesi nasıl normal ise veyahut öğretmenin nasıl öğrencilerine bilgi öğretmesi normal ise aynen bunun gibide yaratanın yaratma özelliği ile kendisini bizlere bildirmesi gayet normaldir, ki zaten seni yoktan var edip sana sonsuz bir hayatta zevk içinde yaşama seçeneğini sunuyor, sana iyilik yapıyor.

+Acı çekeceksem?
Cehenneme gidip acı çekmek için öncelikle cehenneme gitmen lazım, bunun için ise Allah'ın sana yasakladığı şeyleri yapman lazım, yapmakta senin elinde yapmamakta senin elinde, sen yasak şeyleri yapmayı seçersen kendini Cehenneme götürürsün, yapmamayı seçersen Cennete girersin, yani ateşte yanmak senin elinde, bu dünyadaki acıdan bahsediyorsan, sen bu dünyada acı diye birşeyin olduğunu bilmesen, Allah'ın azabını anlayamazsın ve kormazsın yani idrak edemezsin ki zaten dünya acısı ile Cehennem acısı aynı değil ki.

Başka soruların varsa hepsini sorabilirsin, benimde kader ile ilgili sorular aklıma gelmişti youtubeden araştırıp buldum sana bütün samimiyetim ile söylüyorum en az 3 ay boyunca Allah'ın varlığını İslam'ı araştırdım, herşeyin bir cevapı var emin ol sende bunları bulabilirsin. :)

-Mobil
Boşa yazmışsın maalesef bunlar anlamaz.
herşeyin cevapı varken sırf kabullenmemek için kabullenmiyorlar  :(

Çevrimdışı onlykkazu

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 23 Mart 2022, 19:13
Toplam oynama: 162 gün, 20 saat
« Yanıtla #18 : 27 Ekim 2019, 19:44:14 »

+Acı çekeceksem?

-Mobil
doğru söylüyo okuyun

Çevrimdışı Darach

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 07 Aralık 2023, 02:18
Toplam oynama: 117 gün, 10 saat
« Yanıtla #19 : 27 Ekim 2019, 20:06:03 »
inanırsan bir şey kaybetmezsin, araştırmacı olman yeterli ve araştırmacı olman da tanrının olmadığını göstermiyor; olduğunu da.