Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Normal RolePlay

Başlatan SM, 07 Mart 2018, 14:35:25
Okunma sayısı 1863 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı dark2

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 18 Mart 2020, 03:08
Toplam oynama: 9 gün, 20 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Normal RolePlay
« Yanıtla #10 : 07 Mart 2018, 19:56:48 »
Biz Legal birlik açtığımızın ikinci günü illegal bir birlik tarafından basıldık, hatırlamayanlar için birlik Malibu Group Inc, hiçbir illegallik olmadan ikinci el araç satış işi yapıyorduk. Ama iki birlik, iki polis birliği olayına katılmıyorum o zaman cnr yapalım zaten rollerin neredeyse çoğu polis eğlendirme üzerine...

Çevrimdışı SM

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #11 : 07 Mart 2018, 20:01:18 »
Biz Legal birlik açtığımızın ikinci günü illegal bir birlik tarafından basıldık, hatırlamayanlar için birlik Malibu Group Inc, hiçbir illegallik olmadan ikinci el araç satış işi yapıyorduk. Ama iki birlik, iki polis birliği olayına katılmıyorum o zaman cnr yapalım zaten rollerin neredeyse çoğu polis eğlendirme üzerine...

Zaten şehirde devamlı bir mafya-polis kavgası olduğundan dolayı sayıyı indirelim. Kendi aralarında takılsınlar dedim. Çünkü öyle olmayınca polisin işi bizi de ilgilendiriyor, bize yansıyor bütün illegal roller fazla kalabalık olunca. Her nasıl cafe-müşteri ilişkisi kendi arasındaysa, polis-mafya ilişkisi de kendi aralarında olsun, nadiren bizi etkilesin. Aynı yola çıkıyor dediklerimiz aslında.

Çevrimdışı Lonnely

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 14 Ekim 2023, 20:55
Toplam oynama: 282 gün, 12 saat
Son giriş: 01 Ağustos 2023, 19:12
Toplam oynama: 0 gün, 18 saat
Köken: Meksikan
Son giriş: 01 Ağustos 2023, 19:11
Toplam oynama: 0 gün, 8 saat
« Yanıtla #12 : 07 Mart 2018, 20:04:03 »
Bar, kafe ve restoran tarzı yerler yeterince var diyen arkadaşa selamlarımı iletiyorum. Yetersiz işyeri var bir legal role girişemiyoruz doğru düzgün, destekliyorum.

Çevrimdışı SM

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #13 : 07 Mart 2018, 20:05:36 »
Bar, kafe ve restoran tarzı yerler yeterince var diyen arkadaşa selamlarımı iletiyorum. Yetersiz işyeri var bir legal role girişemiyoruz doğru düzgün, destekliyorum.

Aynen! Cafe yeterince var desek bile içi hep boş. Bu cafe sahibinin de suçu değil ki. Müşteri gelmeyince adam da rol yapamıyor haliyle. O da dışarı çıkıp çevre toplamaya çalışıyor. Hayaller/Hayatlar oluyor legal rol sevdası.

Çevrimdışı bozy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 27 Nisan 2022, 03:18
Toplam oynama: 10 gün, 1 saat
« Yanıtla #14 : 07 Mart 2018, 20:13:45 »
Bunu birliklere sınır koyarak veya illegal birlikleri kapatarak sağlayamazsın. Zaten yaratıcı legal oluşumlar kurulması için oyunculara destek sağlayabilecek politikalar düşünme aşamasındayız. Sadece örnek vereceğim şu an, cho95 ile olan birliğimizde tek yaptığımız olay elimize ucuzdan gelen silahları diğer birliklere biraz daha pahalıya satmak ve hiçbir şekilde silahlı bir çatışmadır vs. giriştiğimiz işler değil. Kişi sayısı olarak da şu anlık 4-5 kişi tutuyorum birliği silah onayı alabilmek için mecburen 27 kişi olmamız gerekiyor ve yavaş yavaş beğendiklerimizi alarak oyuncu toplamaya bakıyoruz. Yani illegal birliğiz diye başka yapmadığımız rol yok diyemem hatta OOC olarak legal birliklere verilen sadece işyeri desteği olduğu için para kazanamadan biraz destek olalım diye silah satarak kazandığımız parayla kendi vakfımızı kurduk (LS-Social'da ulaşabilirsin buna "Malangone Foundatin") ve bu vakıf tamamen legal şekilde ilerliyor. Üstelik bu sağlayacağımız destekte kesinlikle bir yetkili desteği bulunmuyor zaten desteği yapabilecek tek kişi Hera ve bize destek olmasını istemedik de. Yani biz sadece ufak illegal roller ile kazandığımız para ile legal rollere destek veriyor, bunun haricinde normal sivil bir insan gibi eğleniyor ve kendi rollerimizi yapabiliyoruz. Bu dediğin olay sunucu ile alakalı değil tamamen oyuncular ile ilgili; bunu oyuncular kendi kendine düzeltebilir yetkililer olarak biz bu olaylara dokunmaya başlarsak sunucunun düzeni bozulur, haksızlık vs. olur.

Çevrimdışı SM

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #15 : 07 Mart 2018, 20:19:32 »
Bunu birliklere sınır koyarak veya illegal birlikleri kapatarak sağlayamazsın. Zaten yaratıcı legal oluşumlar kurulması için oyunculara destek sağlayabilecek politikalar düşünme aşamasındayız. Sadece örnek vereceğim şu an, cho95 ile olan birliğimizde tek yaptığımız olay elimize ucuzdan gelen silahları diğer birliklere biraz daha pahalıya satmak ve hiçbir şekilde silahlı bir çatışmadır vs. giriştiğimiz işler değil. Kişi sayısı olarak da şu anlık 4-5 kişi tutuyorum birliği silah onayı alabilmek için mecburen 27 kişi olmamız gerekiyor ve yavaş yavaş beğendiklerimizi alarak oyuncu toplamaya bakıyoruz. Yani illegal birliğiz diye başka yapmadığımız rol yok diyemem hatta OOC olarak legal birliklere verilen sadece işyeri desteği olduğu için para kazanamadan biraz destek olalım diye silah satarak kazandığımız parayla kendi vakfımızı kurduk (LS-Social'da ulaşabilirsin buna "Malangone Foundatin") ve bu vakıf tamamen legal şekilde ilerliyor. Üstelik bu sağlayacağımız destekte kesinlikle bir yetkili desteği bulunmuyor zaten desteği yapabilecek tek kişi Hera ve bize destek olmasını istemedik de. Yani biz sadece ufak illegal roller ile kazandığımız para ile legal rollere destek veriyor, bunun haricinde normal sivil bir insan gibi eğleniyor ve kendi rollerimizi yapabiliyoruz. Bu dediğin olay sunucu ile alakalı değil tamamen oyuncular ile ilgili; bunu oyuncular kendi kendine düzeltebilir yetkililer olarak biz bu olaylara dokunmaya başlarsak sunucunun düzeni bozulur, haksızlık vs. olur.

Adminler olarak duyarlı davrandığınızın ve rol geliştirmeye çalıştığınızın farkındayım elbette, teşekkürler bunun için. Ama açıklamada da yazdığım gibi; ekonominin kaynağı silah satmak sunucuda. Yani geneli hep böyle. İnsanlar adalete güvenerek yaşamalı, oyuncular şehre güvenmedikleri için bir olayda direkt birliklerine sığınıyorlar. Silah alıp çatışma rolüne hazırlanıyorlar. Bunun yerine mahkeme gelse, polis tutanak tutup mahkemeye yönlendirse bir şehir düzeni oturur. Şu an kaos ortamı gibi şehir resmen. Yani bir arkadaş yazmış adını hatırlamıyorum; hayalimizdeki karakterleri canlandırıyoruz diye. Ama RP gerçeği yansıtır ve gerçekte hiçbir zaman şehir bu kadar kaos ve illegal olamaz. En kirli Amerika şehir/cadde ve sokakları bile nüfusa oranla bu kadar fazla değil.

Çevrimdışı Remnant VII

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 23 Mart 2018, 01:10
Toplam oynama: 11 gün, 9 saat
« Yanıtla #16 : 07 Mart 2018, 20:22:30 »
Eee? Ben ne yapayım? Tanıdığım-tanımadığım herkesi çağırdım "Palomino Creek'i kapatalım, kendimize legal rol alanı oluşturalım" diye, bir çok kişi boş boş "Destekliyorum! Arkanızdayım!" falan dedi ve desteğe dair hiçbir şey göremedim. Sadece Dante Riva ve Clive Newise bu fikre olumlu baktı.

Ben o açtığım konunun mesajında da yazdım. Siz legal rol için çabalamıyorsunuz, sadece yönetimin buna ön ayak olmasını bekliyorsunuz. Yönetim bir çaba görmediği sürece de buna destek çıkmaz. Boşuna açıyorsunuz böyle AR-GE konularını.

Çevrimdışı SM

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #17 : 07 Mart 2018, 20:25:13 »
Eee? Ben ne yapayım? Tanıdığım-tanımadığım herkesi çağırdım "Palomino Creek'i kapatalım, kendimize legal rol alanı oluşturalım" diye, bir çok kişi boş boş "Destekliyorum! Arkanızdayım!" falan dedi ve desteğe dair hiçbir şey göremedim. Sadece Dante Riva ve Clive Newise bu fikre olumlu baktı.

Ben o açtığım konunun mesajında da yazdım. Siz legal rol için çabalamıyorsunuz, sadece yönetimin buna ön ayak olmasını bekliyorsunuz. Yönetim bir çaba görmediği sürece de buna destek çıkmaz. Boşuna açıyorsunuz böyle AR-GE konularını.

E tabii farkındayım boşuna açtığımın ama yine de ben üzerime düşen duyarlılığı göstermek zorundayım. Üstelik ben legal rol için uğraşıyorum, uğraşan birkaç arkadaşımda var. Yeni bir bar açılışı oldu bugün 2.günü. Dün de gittim açılışa bugün yine gittim mesela. Sahiplerinin orada olması gerçekten hoş, sevindim yani onları görünce. Mekanın boş olmaması falan.

Çevrimdışı Remnant VII

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 23 Mart 2018, 01:10
Toplam oynama: 11 gün, 9 saat
« Yanıtla #18 : 07 Mart 2018, 20:39:39 »

E tabii farkındayım boşuna açtığımın ama yine de ben üzerime düşen duyarlılığı göstermek zorundayım. Üstelik ben legal rol için uğraşıyorum, uğraşan birkaç arkadaşımda var. Yeni bir bar açılışı oldu bugün 2.günü. Dün de gittim açılışa bugün yine gittim mesela. Sahiplerinin orada olması gerçekten hoş, sevindim yani onları görünce. Mekanın boş olmaması falan.

Yanlış anlaşılma olmasın ama bu duyarlılık değil, yardım çağrısı. Legal rol için uğraşıyor olsaydın buna dair bir bar, cafe, diner ya da pub işletmesinde rol yaptığını görüyordum şimdi. Uğraşan dostların umarım bir noktadan sonra "legale destek yok yeeeaa" gibi saçma bir gerekçe ile kepenkleri indirmez. Bu tip hedefler böyle son buluyor her ne kadar işletme sahibi olan taraf bunu kabullenmese de. O yüzden yapacak bir şey yok.

Çevrimdışı SM

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #19 : 07 Mart 2018, 20:41:57 »

Yanlış anlaşılma olmasın ama bu duyarlılık değil, yardım çağrısı. Legal rol için uğraşıyor olsaydın buna dair bir bar, cafe, diner ya da pub işletmesinde rol yaptığını görüyordum şimdi. Uğraşan dostların umarım bir noktadan sonra "legale destek yok yeeeaa" gibi saçma bir gerekçe ile kepenkleri indirmez. Bu tip hedefler böyle son buluyor her ne kadar işletme sahibi olan taraf bunu kabullenmese de. O yüzden yapacak bir şey yok.

İyi hoş da, legal rol yapmadığımı nereden biliyorsun ki böyle sallıyorsun bulutlardan? Ayıp. Neyse kolay gelsin size.