Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

ROLEPLAY'E NASIL BAŞLADINIZ, HOŞLANDIĞINIZ ŞEYLER NELER?

Başlatan Lexius, 15 Nisan 2019, 23:25:38
Okunma sayısı 588 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı inanilmaz

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Sırp
Son giriş: 01 Ocak 2023, 13:11
Toplam oynama: 176 gün, 17 saat
Birlik: ********VIC
Ynt: ROLEPLAY'E NASIL BAŞLADINIZ, HOŞLANDIĞINIZ ŞEYLER NELER?
« Yanıtla #10 : 17 Nisan 2019, 17:25:40 »
Arkadaş sayesinde.

Çevrimdışı Çeto.

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Johny Zairek Lv.15
Köken: Amerikan
Son giriş: 02 Mayıs 2024, 17:43
Toplam oynama: 51 gün, 4 saat
Birlik: (Yok)
« Yanıtla #11 : 17 Nisan 2019, 19:31:40 »
Hatırlamıyorum ama merak etip girmiştim sonra yt'de video içeriklerini izleyerek ilerlemiştim.

Çevrimdışı Marlbongs

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 17 Mart 2021, 03:13
Toplam oynama: 57 gün, 6 saat
« Yanıtla #12 : 17 Nisan 2019, 20:07:18 »
Başladık işte bitmesini bekliyoz. :D

Çevrimdışı selimaksoy52

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Haziran 2019, 20:13
Toplam oynama: 2 gün, 7 saat
« Yanıtla #13 : 17 Nisan 2019, 20:10:51 »
2011-2012 dayz manyağının roleplay diye bir terimi keşfetmesiyle ve keşfettikten sonra motorcu rolleri ile eğlenirken bırakıp tasarıma devam etmem ve bunla birlikte skin yapmayı öğrenmem -.-

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 19 Nisan 2020, 01:04
Toplam oynama: 254 gün, 7 saat
« Yanıtla #14 : 18 Nisan 2019, 02:09:44 »
Arkadaş tavsiyesi ile başladım... Hoşlandığım şeyler ise, Idlewood'a inip /ado'da Ayakkabı bağcıkları çözüktür, uyuşturucu sattığı buradan bellidir demeyi çok severim. Bağıra bağıra uyuşturucu satmayı aşırı derecede severim, a*ına kelimesini kullanmaktan çok büyük haz alırım adeta iliklerime kadar hoşnut olurum, öyle yaniii.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 16 Temmuz 2022, 03:31
Toplam oynama: 17 gün, 10 saat
« Yanıtla #15 : 18 Nisan 2019, 14:54:11 »
"knk gel bıtane sunucu var ev mev alıyosun araba alıyosun cok guzel"
yng serüvenimiz temmuz 2012 ayında başlamıştır.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 09 Aralık 2019, 20:15
Toplam oynama: 75 gün, 11 saat
« Yanıtla #16 : 18 Nisan 2019, 16:10:05 »
Valla, freeroam oynayan olduysa illa görmüştür böyle altına araç çekip gerçekçi sürmeye çalışanları, sonra yanına spawnlanıp onu öldüren birisi olunca chatten "ya ne öldürüyosun amk oglu gercek hayat yapıom burda" diyenleri. Onlardandım ben de.
-
Neyse, freeroamda böyle takılırken bir arkadaşım bana dedi "la seni harcarlar burada, git roleplay sunucularında oyna" diye. İyi, girdim baktım. MTA'da sana dil seçeneği soruyorlar RP'ye başlayınca, Amerika'da geçen sunucuda Türkçe'yi seçiyorum. SA falan yazıyorum, yanıt veren yok. Sonra sövüyorum, yine yanıt gelmiyor. Bu esnada yanımdan bir adam geçiyor, OOC kanaldan diyor "kanka dilini ingilizce seç" diye. ben de sövüyorum "lan ne ingilizce seçicem a*k gevuru, türküz lan biz" diye. Sonra banlanıyorum falan, işi biraz daha çözüyorum böyle meslek yaparak para kazanıldığını falan görüyorum. Otobüslerden birisine bindiğimde chatte "/otobus yazarak meslege baslayabilirsiniz!" diye bir yazı çıkmıştı, sabahtan akşama kadar boş boş otobüs sürüyordum, tabii bu esnada role girmeye çalışan falan olursa yine banlanıyoruz.
2015'e girmeden hemen önce MTA'da bir hard rp sunucusunda (sunucular mtada bu kadar kalabalık değil, en azından o zamanlar yani sunucu 5 10 kişi ya çekiyor ya çekmiyor) sunucunun kurucusu banlamadı, çekti kenara genel şeylerden bahsetti falan. İşte roleplayin amacı ne, niye banlanıyorum, sunucuların sabit değişmez kuralları (dm, fear falan işte) az çok bir şeyler kaptım ben de. Tabii bunları öğrendiğimde "2 yıldır bunları nasıl anlayamadım, ne biçim gerizekalıymışım a*k" diyorum kendi kendime. Sonra o sunucu kapandı, grupta falan görüyorum herkes SAMP'a geçiş yapıyor işte SAMP'ın muhabbeti dönüyor "aga sunucular 100 150 çekiyor, manyak roller dönüyor" falanlar filanlar. Ben de SAMP'a karşı ön yargılıyım, yıllarca MTA oynamışım SAMP'ı oynamayı çözemediğimden.
-
Neyse efendim, 2015'in başında SAMP'ta YNG serüvenine katılıyorum ben de. Hani öyle bahsedildiği gibi manyak roller dönmüyor da biz tabii o kadar tecrübeli değiliz, bir şey bilmiyoruz millet bir rol yapsa "oha oğlum adama bak ne güzel rol yapıyor be" diyoruz. Sonra teker teker OOC arkadaşlarımı roleplaye başlatıyorum, YNG'de de milleti izleye izleye MTA'daki o sunucu kurucusunun bana kattıklarını geliştiriyorum.
1.5 yıl kadar YNG'de takılıyorum, daha sonra 2016'nın yaz aylarında yine YNG gibi çoğunuzun yolunun geçtiği hard-rp'nin muhabbeti dönüyor, öyle sunucu böyle sunucu hadi buraya geçelim diye. Kayıtları kapalı, ağustos ayı boyunca açılmasını bekliyorum her boş zamanında forumuna girip f5 falan atıyorum. Zaten ağustosun ortalarında YNG'den ban yiyorum, bir adminin ters zamanına denk geliyoruz GKK'dan banlanıyoruz.
Eylül ayına giriş yaptığımızda malum sunucunun kayıtları açılıyor, kaydolan ilk kişilerdenim. 1 ay kadar oradaki tecrübeli adamların elinin altında iyice kendimi alıştırdıktan sonra gerisi de yaşımın ilerleyip olgunlaşmamla geliyor. Son evreye ulaşıyoruz roleplayde.
-
RP'yi normal insanlara oranla çok geç bir zamanda, 3-4 yıl gibi bir süreçte tam anlamıyla anladım yani. Millet 3 4 aya roleplayin ne olduğunu kaparken ben 4 yıl boyunca oturduğum yerde sayıklamışım. Belki yaşımın etkisi vardır, 7 8 yaşlarındaydım ilk RP sunucusuna giriş yaptığımda. Anlatacak daha çok şeyim var da, konu amacının dışına fazla çıkmak istemiyorum .d

Çevrimdışı Kaagan

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İrlandalı
Son giriş: 13 Ağustos 2024, 19:56
Toplam oynama: 95 gün, 14 saat
Alex Kenzia Lv.20
Son giriş: 21 Mayıs 2023, 20:59
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #17 : 18 Nisan 2019, 16:28:15 »
Başlamasını boşverde yakında bitecek gibi samp Roleplay GTA IV'e bu tarz bir platform gelmese unutun yazı ile yazıp cidden Roleplay'den zevk almayı ben 3-4 platformda Roleplay yaptım ama bu zevki vermiyor  :(

Çevrimdışı #Çağatay

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 07 Ağustos 2022, 22:28
Toplam oynama: 293 gün, 20 saat
Marly Hammer Lv.30
Köken: Kanadalı
Son giriş: 29 Mayıs 2022, 18:04
Toplam oynama: 10 gün, 9 saat
Son giriş: 07 Mayıs 2022, 14:27
Toplam oynama: 1 gün, 4 saat
« Yanıtla #18 : 19 Nisan 2019, 22:19:14 »
İnternet kafede çocuğu  şifre yazmaya çalışıyordu yazamıyordu  geçtim pc başına bırak ben yazarım diye bi baktım mp ordan işte evde kurdum

Çevrimdışı yusufYAZICI

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 05 Eylül 2023, 18:28
Toplam oynama: 41 gün, 1 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 06 Mart 2023, 11:31
Toplam oynama: 121 gün, 16 saat
Birlik: ***** FM
Son giriş: 16 Mart 2023, 10:08
Toplam oynama: 16 gün, 11 saat
Sergey Rab Lv.24
Son giriş: 13 Temmuz 2023, 13:18
Toplam oynama: 1 gün, 3 saat
« Yanıtla #19 : 19 Nisan 2019, 23:02:57 »
Ağa valla ben hp serverlerinde oynuyodum sampa kuzenim oynamamı başlatmıştı. Valla hpyi 3 yıldır falan oynuyorum sonra birisi dediki roleplay diyor bende bilmiyodum fazla birşey keşfedemediğim için sorfum işte mesela yerden taş alıp adama fırlatmak gibi gerçek oyun demişlerdi. Bende araştırdım istanbul roleplay varmış bende aradım güzel swymiş ama çoktan kapanmış bile hatta rp sw arıyodum ama yanlış samp sürümünde arıyormuşum.
Neyse rinaya başladım çünkü en kalabalık swydi bu  benim pek bildiğim yabancı isim soyad bilmediğim için yusuf yazıcı diye giriş yapmıştım ordanda bana birisi yardım etmişti galiba oyuncuydu muhtemelen ondan sonra /destek komutunu söyledi bana ordaki helperler bana yardım ettiler sağolsun.
Ama şimdi helperler hala yardım ediyormu bilmiyorum muhtemelen tüm helperler kickleyip nick değiştirmesini istiyor