Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Varoluşa inanıyormusunuz?

Başlatan JamesBond, 06 Ocak 2019, 21:15:41
Okunma sayısı 957 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 03 Eylül 2020, 16:42
Toplam oynama: 76 gün, 9 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Varoluşa inanıyormusunuz?
« Yanıtla #20 : 11 Ocak 2019, 18:16:45 »

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 24 Ağustos 2022, 18:49
Toplam oynama: 370 gün, 19 saat
« Yanıtla #21 : 11 Ocak 2019, 18:20:07 »
Her din bir varoluş olduğunu ve bunun çeşitli yollarla olduğuna inanmaktadır. Bunu herkes biliyor tabii. Ben Agnostik bir birey olarak şunu söyleyebilirim ki, her nekadar bunlar anlatılsa ve çoğu din bu varoluşun nasıl olduğunu anlatsa bile, benim kişisel düşünceme göre varoluş kanıtsızdır. İnsanlar kendi yaptıkları seçimleriyle veya aileden gelen birşey olarak bir inanca bağlanmak istemektedir. Ancak ben bu tarz durumları kanıtsız veya yeteri kadar açıklayıcı bulmadığımdan dolayı şuanda doğruyu arayan bir Agnostik olduğum söylenebilir.
Agnostisizm: Agnostisizm, bilinmezcilik veya bilinemezcilik; teolojik olarak tanrının varlığının veya yokluğunun, bilimsel olarak da evrenin nereden türediğinin bilinmediğini veya bilinemeyeceğini ileri süren felsefi bir akımdır.

Bak güzel kardeşim senin ile güzel bir sohbet yapalım olur mu?

Neden varoluşa inanmıyorsun?

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #22 : 11 Ocak 2019, 18:37:40 »
Müslümanlık hakkında konuşacağım en doğru din olarak görüyorum, diğer dinler hak sayılmıyor.

Öncelikle bilimin kaynağı Kur'an-ı Kerim buna kimse inkar edemez. Şuanda bir çok devlet kitaplarında yabancı bilim adamlarının isimleri bulunmakta. Pekalaa o yabancı bilim adamlarının kaynağı kim? El harezmi, El Biruni,İbni sina,Ömer hayyam, Farabi, İbni rüşd, İbnü haldun ve bir çok bilim adamı bunlar olabilir mi? Ama bunların hepsi müslüman hepside Kurandan faydalanmışlardır, pekalaa size kurandan bir kesit vereceğim 632 yılında indirilen kuranı kerimden kesintiler.

*Güneş katlanıp dürüldüğünde, yıldızlar bulandığında, Dağlar yürütüldüğünde? (Tekvir Suresi, 1-3. Ayetler)
*Denizler ateşlendiğinde(suları çekilip, volkanlar halinde ateş püskürdüğünde), nefisler eşleştirildiğinde?(Tekvir Suresi, 6-7. Ayetler)
*“İki denizi birbirlerine kavuşmak üzere salıvermiştir. Aralarında bir engel vardır, birbirlerine geçip karışmıyorlar.” (Rahman Suresi 19-20)

Şimdi gelelim konunun sonunaa 1387 yıl önce bu kadar şey nereden biliniyordu?

Arkadaşım düşün taşın yazdıklarımı sonuna kadar okumanı rica ediyorum. Bir sorun varsa tarih hakkında anlatabilirim sana, Müslümanlık hakkında da varsa beklerim :)

Çevrimdışı Drillo

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Japon
Son giriş: 24 Aralık 2023, 16:57
Toplam oynama: 76 gün, 23 saat
« Yanıtla #23 : 11 Ocak 2019, 18:41:26 »
Her din bir varoluş olduğunu ve bunun çeşitli yollarla olduğuna inanmaktadır. Bunu herkes biliyor tabii. Ben Agnostik bir birey olarak şunu söyleyebilirim ki, her nekadar bunlar anlatılsa ve çoğu din bu varoluşun nasıl olduğunu anlatsa bile, benim kişisel düşünceme göre varoluş kanıtsızdır. İnsanlar kendi yaptıkları seçimleriyle veya aileden gelen birşey olarak bir inanca bağlanmak istemektedir. Ancak ben bu tarz durumları kanıtsız veya yeteri kadar açıklayıcı bulmadığımdan dolayı şuanda doğruyu arayan bir Agnostik olduğum söylenebilir.
Agnostisizm: Agnostisizm, bilinmezcilik veya bilinemezcilik; teolojik olarak tanrının varlığının veya yokluğunun, bilimsel olarak da evrenin nereden türediğinin bilinmediğini veya bilinemeyeceğini ileri süren felsefi bir akımdır.

Bak güzel kardeşim senin ile güzel bir sohbet yapalım olur mu?

Neden varoluşa inanmıyorsun?
Varoluşa inanmadığımı söylemedim. Sadece varoluşun kanıtsız olduğunu söyledim. Demek istediğim varoluş şudur demek doğru olmaz.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #24 : 11 Ocak 2019, 18:41:38 »
Şuanda kim kim katolikse hristiyansa ateistse popülerlikten başka bir şey görmüyorum, şahit oldum bir tanıdığım ateist dedesi her gün 5 vakit namaz kılıyor ve camiiye geliyor. Peygamber efendimizin kutlu doğum haftasında ellerini açıp dua etti. Popülerlikten başka bir şey değil Tek hak din ise Müslümanlıktır.

Bana çomar diyebilirsiniz fakat çomar falan değilim elimde Kuranı kerim türkçe meali, zeburun türkçe meali, tevratın türkçe meali, incilin türkçe meali hepsini okumaya başladım.

Çevrimdışı Drillo

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Japon
Son giriş: 24 Aralık 2023, 16:57
Toplam oynama: 76 gün, 23 saat
« Yanıtla #25 : 11 Ocak 2019, 18:48:23 »
Şuanda kim kim katolikse hristiyansa ateistse popülerlikten başka bir şey görmüyorum, şahit oldum bir tanıdığım ateist dedesi her gün 5 vakit namaz kılıyor ve camiiye geliyor. Peygamber efendimizin kutlu doğum haftasında ellerini açıp dua etti. Popülerlikten başka bir şey değil Tek hak din ise Müslümanlıktır.

Bana çomar diyebilirsiniz fakat çomar falan değilim elimde Kuranı kerim türkçe meali, zeburun türkçe meali, tevratın türkçe meali, incilin türkçe meali hepsini okumaya başladım.
Dediklerin başka bir kavram aslında. Bir insan ateist ise ailesi müslüman olmayacak diye bir kural yok. Bu biraz absürt olmuş aslında. Ateist olmak benim gözümde popülerlik değil aslında. Açık konuşmak gerekirse bütün ailem müslüman ancak ben inanmıyorum. Fakat şöyle birşey var ki, ben kafamdaki düşünceyi internetten, insanlardan yada çevreden görüp değil, yaklaşık olarak 7-8 yaşlarından beri benimsemiş birisiyim. Tabii yaş ilerledikçe araştırmalarım biraz daha arttı.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 10 Haziran 2020, 23:23
Toplam oynama: 124 gün, 4 saat
« Yanıtla #26 : 11 Ocak 2019, 18:51:10 »
Ne felsefeciler var be gözüm yaşarıcak   ::)

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #27 : 11 Ocak 2019, 18:52:41 »

Dediklerin başka bir kavram aslında. Bir insan ateist ise ailesi müslüman olmayacak diye bir kural yok. Bu biraz absürt olmuş aslında. Ateist olmak benim gözümde popülerlik değil aslında. Açık konuşmak gerekirse bütün ailem müslüman ancak ben inanmıyorum. Fakat şöyle birşey var ki, ben kafamdaki düşünceyi internetten, insanlardan yada çevreden görüp değil, yaklaşık olarak 7-8 yaşlarından beri benimsemiş birisiyim. Tabii yaş ilerledikçe araştırmalarım biraz daha arttı.

Tüm dinlerin ortak olarak benimsediği Bir Rab/Tanrı/Allah var değil mi? Hemfikirmiyiz?

Çevrimdışı JamesBond

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 20 Eylül 2021, 22:33
Toplam oynama: 98 gün, 10 saat
Birlik: ***ndy
« Yanıtla #28 : 11 Ocak 2019, 18:52:49 »
Müslümanlık hakkında konuşacağım en doğru din olarak görüyorum, diğer dinler hak sayılmıyor.

Öncelikle bilimin kaynağı Kur'an-ı Kerim buna kimse inkar edemez. Şuanda bir çok devlet kitaplarında yabancı bilim adamlarının isimleri bulunmakta. Pekalaa o yabancı bilim adamlarının kaynağı kim? El harezmi, El Biruni,İbni sina,Ömer hayyam, Farabi, İbni rüşd, İbnü haldun ve bir çok bilim adamı bunlar olabilir mi? Ama bunların hepsi müslüman hepside Kurandan faydalanmışlardır, pekalaa size kurandan bir kesit vereceğim 632 yılında indirilen kuranı kerimden kesintiler.

*Güneş katlanıp dürüldüğünde, yıldızlar bulandığında, Dağlar yürütüldüğünde? (Tekvir Suresi, 1-3. Ayetler)
*Denizler ateşlendiğinde(suları çekilip, volkanlar halinde ateş püskürdüğünde), nefisler eşleştirildiğinde?(Tekvir Suresi, 6-7. Ayetler)
*“İki denizi birbirlerine kavuşmak üzere salıvermiştir. Aralarında bir engel vardır, birbirlerine geçip karışmıyorlar.” (Rahman Suresi 19-20)

Arkadaşım düşün taşın yazdıklarımı sonuna kadar okumanı rica ediyorum. Bir sorun varsa tarih hakkında anlatabilirim sana, Müslümanlık hakkında da varsa beklerim :)
Neye dayanarak Ku'an-ı kerimin gerçekten Allah tarafından gönderildiğine ve ya Allah diye bir varlık olduğuna inanıyorsun? Yani bir kitap hiç bir kanıt yok sadece bir insanın yazdığı bir şey de ola bilir.İnsanlara kendini büyük göstermek için ürettiği bir kitap da ola bilir?

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #29 : 11 Ocak 2019, 18:55:45 »

Neye dayanarak Ku'an-ı kerimin gerçekten Allah tarafından gönderildiğine ve ya Allah diye bir varlık olduğuna inanıyorsun? Yani bir kitap hiç bir kanıt yok sadece bir insanın yazdığı bir şey de ola bilir.İnsanlara kendini büyük göstermek için ürettiği bir kitap da ola bilir?

İSRA 88: De ki: Andolsun, bu Kur´an´ın bir benzerini ortaya koymak üzere insanlar (iyilik ve kötülükte nötr) ve cinler (Rabbine karşı yabancılaşmış insanlar) bir araya gelseler, birbirlerine destek de olsalar, onun benzerini ortaya getiremezler.

Ne yani 632 yılından önce müslümanlık varmıydı?

7.yy`da dünya düzdür diyordu kilise.