Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

PARA CEZASI HK.

Başlatan vero1948, 13 Ağustos 2026, 14:00:47
Okunma sayısı 117 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi vero1948

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: Oyunda
Toplam oynama: 286 gün, 3 saat
Birlik: * * * * * * ' S
Köken: Rus
Son giriş: 24 Temmuz 2026, 23:29
Toplam oynama: 0 gün, 16 saat
Birlik: (Yok)
Köken: İskandinav
Son giriş: 24 Temmuz 2026, 00:58
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
PARA CEZASI HK.
« : 13 Ağustos 2026, 14:00:47 »

Son dönemde sunucudaki ortalama oyuncu sayısının yaklaşık 100-200 bandında olduğunu gözlemliyorum. Bu durum göz önüne alındığında, OOC kural ihlallerinde oyuncuya hem OOC jail hem de para cezası uygulanmasının oyuncuların sunucuda oynama hevesini olumsuz etkileyebileceğini düşünüyorum.

Elbette kural ihlallerinin karşılıksız kalmaması ve caydırıcı cezaların uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Ancak mevcut sistemde oyuncunun aynı ihlal sebebiyle hem belirli bir süre oyundan uzak kalması hem de ekonomik olarak cezalandırılması, özellikle aktif oyuncu sayısının düşük olduğu bir dönemde oyuncunun sunucudan daha fazla soğumasına neden olabilir.

Oyuncu sayısının geçmiş yıllardaki seviyelerde olduğu dönemlerde bu sistemin caydırıcılık açısından daha sağlıklı çalışması anlaşılabilir bir durum. Fakat mevcut oyuncu sayısının düşük olması sebebiyle, oyuncuları oyundan uzaklaştırabilecek cezaların uzun vadede sunucunun aktifliğine de olumsuz yansıyabileceğini düşünüyorum.

Bu sebeple, OOC jail cezasının tek başına yeterli bir yaptırım olarak değerlendirilmesini veya en azından hapis + para cezasının hangi durumlarda birlikte uygulanacağının yeniden gözden geçirilmesini öneriyorum.

Amacım kuralların yumuşatılmasını veya ihlallerin cezasız bırakılmasını istemek değil. Aksine, mevcut oyuncu sayısı ve sunucunun aktiflik durumu göz önünde bulundurularak hem caydırıcılığı koruyan hem de oyuncuyu sunucudan tamamen uzaklaştırmayacak daha dengeli bir ceza sisteminin değerlendirilmesini talep ediyorum.

Sunucu yönetiminin bu sistemin oyuncu sayısı ve oyuncu memnuniyeti üzerindeki etkilerini daha detaylı değerlendirebileceğini düşünüyorum. Bu nedenle mevcut OOC jail + para cezası uygulamasının yeniden değerlendirilmesini arz ederim.
1

Çevrimdışı Sinan KAYA

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İspanyol
Son giriş: 13 Ağustos 2026, 21:29
Toplam oynama: 21 gün, 1 saat
Ynt: PARA CEZASI HK.
« Yanıtla #1 : 13 Ağustos 2026, 15:16:12 »
Saygılar abi

DESTEK

Çevrimdışı Muti

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 02 Ağustos 2022, 12:51
Toplam oynama: 22 gün, 6 saat
« Yanıtla #2 : 13 Ağustos 2026, 15:18:21 »
Bu adam çok haklı tam destek

Çevrimdışı #Ronaldinho

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 14 Ağustos 2026, 00:01
Toplam oynama: 12 gün, 4 saat
Birlik: * * * * * * ' S
« Yanıtla #3 : 13 Ağustos 2026, 15:21:01 »
Evet ya tamamen kaldırılmalı ya da fiyatta düzeltmeye gidilmeli

Çevrimdışı trozzyxrd

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #4 : 13 Ağustos 2026, 17:12:47 »
destekledim

Çevrimdışı mertorino

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #5 : 13 Ağustos 2026, 22:50:31 »
para cezasının gelmesi daha iyi oldu, yediğin 300-400dk jaili bi gece bilgisayarı açık bırakıp halledebiliyorsun ama yediğin para cezası öyle olmuyor. Bu yüzden para cezası bence kalkmamalı  :red: :red:
1

Çevrimiçi marstral

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 15 Ağustos 2026, 13:15
Toplam oynama: 167 gün, 18 saat
Kent Rydberg Lv.29
Köken: Amerikan
Son giriş: 04 Ağustos 2026, 21:24
Toplam oynama: 6 gün, 20 saat
« Yanıtla #6 : Bugün, 12:16:03 »
Katılmıyorum, bana kalırsa para cezaları daha da arttırılarak caydırıcılık en üst seviyeye çıkarılmalı. Burası DM sunucusu veya MTA sunucusu değil. Eğer ben yapabiliyorsam, diğer oyuncular da politikalara bağlı rolünü yapmak zorunda. Sunduğun önerinin benim tarafımdan en kabul edilebilir hali 10 seviye altı oyuncular için politikaları öğrenme süreci içerisinde cezai yaptırımların azaltılması olabilir.