Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Toplu ARGE önerisi.

Başlatan atha, 04 Mart 2026, 05:15:13
Okunma sayısı 3338 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı darknesseren

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Josef Eldon Lv.14
Köken: Amerikan
Son giriş: 16 Mart 2025, 02:52
Toplam oynama: 32 gün, 6 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Toplu ARGE önerisi.
« Yanıtla #10 : 04 Mart 2026, 22:06:21 »
Destekliyorum. Güzel konulara deyinmişsin.

Çevrimdışı blanq

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 14 Nisan 2025, 22:20
Toplam oynama: 278 gün, 10 saat
Son giriş: 04 Ocak 2025, 12:35
Toplam oynama: 181 gün, 10 saat
Birlik: ***XNG
Köken: Polonyalı
Son giriş: 03 Ocak 2025, 23:22
Toplam oynama: 15 gün, 10 saat
Son giriş: 15 Şubat 2025, 11:48
Toplam oynama: 30 gün, 6 saat
Birlik: ****** *ews
Son giriş: 03 Ocak 2025, 23:28
Toplam oynama: 10 gün, 18 saat
« Yanıtla #11 : 05 Mart 2026, 23:23:51 »
Spoiler:
1- Rinanın son zamanlarında oyuncu azlığından dolayı silah-ve uyuşturucu gibi şeylere aşırı ulaşımın zorlaşmasından dolayı çoğu kişi oyunu bırakmasına yardmıcı oldu, maalesef sunucu geri açıldığında 2 3 gün sonrada tekrar bu olayın tekrarı yaşanacağı düşüncesindeyim, bu dolaylı bir şekilde kısır  döngüye sokuyor silah az olduğu için oyuncu az olmuyor oyuncu az olduğu için kimse silah ticareti yapmıyor kendi için kullanıyor. bu yüzden Silah ve uyuşturucunun ki illegal rolün %95ini oluşturan bu ikisinin sistemsel olması yönündeyim. NPC olur başka bir şey olur orası size kalmış sadece oyunculardan yapılırsa eskisi gibi 3 4 gün sonra gene eski sıkıntılar olucak.

2-Kesinlikle meslek kazançları çok düşük 2x hatta 2,5x 3x bile olabilir çünkü eskiden hepimizin yaşları küçük olduğundan tırdır veya öbür türlüdür kasınca bir şekilde ayakta kalabiliyorduk lakin şimdi çoğu kişi iş olsun okul olsun meşgul olduğundan dolayı günde maksimum oynayacağı saat belli ondada tır veya otobüscülük kasmasın ayriyetten meslek seviyeleri kesinlikle düşmeli veya komple kaldırılmalı

3-Çoğu kişinin boş vakti ve ortak olacak zamanı olan 20-00 00-00 arası 4 saat yani 2x ve her saat başı hediye

4-Şehir dışı aktivitelerin (tırcılık, kelepçe kırma vb) gibi şeylerin şehir içine çekilmesi gerek, zaten az olan oyuncu sayısı şehir dışına çıkılınca gerçektne sunucu hayalet oluyor, şehir içine az oyuncu sayısı çekilip sd devre dışı kalıp komple pd bakabilir

5-Eski usül grotti'de tüm araçların 0ının olması

6-Sunucunun geri açıldıktan sonraki oyuncu tekrarı için genel ban affı

1; Bu arge biraz mantıklı eskisi gibi birlik-telefon menüsünden rahatça onaylı birlik ve vip üyeleri silah alabilsin, fakat npc işi gerçekten sarpasardı, çok fazla gıkını çıkarırlar gibi duruyor. Aynısını bir çok sunucuda birlik sahiplerinin evlerine ya da işyerilerine girerek (üyelere para teklifiyle) içeriden istediğim kadar mermi ve silah elde edebiliyordum. Bununda suistimal edileceğini düşünüyorum bu yüzden desteklemiyorum.  :red:

2; Bunu destekliyorum hatta bunun için bir arge bile açtım. Oyuncuları mesleğe itmek ve rolsel olarak (çimentoculuk yapıyorum, tırcılık yapıyorum, taşımacılık yapıyorum) yaptıkları işi sohbete vurabilmeleri için dikkate çekilmesi gereken bir konu olarak düşünüyorum. Zam getirilebilir fakat abartılmadan tabi. 2-3 taşımacılık yapıp ev alacak raddeye gelmeyelim. Ama zam yapılabilir. Bu yüzden destekliyorum. :onay:

3; Hayır, zaten eski sistem gibi olacağı için para ve level kasmak isteyenler bilgisayarına acımadan açık bırakacak. Bunun gibi hediye sistemlere gerek yok. İnsanlar sıfır hesap açar. VDS'ten 10 level yapıp dmcilere satar. Hem pasif gelir kazanır. Hemde sunucuda bir dm kargaşası yaratmış oluruz. Bu yüzden desteklemiyorum. :red:

4; Şehir içine herşeyi tıkmak mantıklı değil. İnsanları şehir dışına da role itebiliriz. Bu şekilde hem insanlar kafa dağıtmaya yer bulabilirler. Hemde şehir dışı kasabalarda dükkan açtıklarında daha ferah bir ortam elde edebiliriz. Mesela bardan çıkıyorsun kelepçe kırmaya çalışan 2-3 genç. Polise haber veriyorsun gibi gibi desteklenebilir. Şehir içine herşeyi tıkmak pdlerin rolünün önüne geçmek olur. Bu yüzden desteklemiyorum. :red:

5; Evet, destekliyorum. Sonuçta troller ucuz arabalar alıp bu işi trole vurabilirler. Zamanı geldiğinde bir rolcü araba almak isterse alamayacak stok olmadığı için. Bu da rol yapılmamasına, trollerin artmasına yol gösterecek. Eski sistem desteklenebilir bir durumda. Bu yüzden destekliyorum. :onay:

6; KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE reddediyorum. Bir çoğu sunucuda banlanırken zaten genelde herayla kavga ederek banlanıyor. Birde heraya kin beslemiş insanların sunucuda barınarak daha çok sunucuya zarar vermeleri saçma olurdu. Eski hesaplar sobeit, air gibi hileler ile sunucuyu rahatsız etmekten hiç çekinmezler. Bu yüzden reddediyorum. :red:

Çevrimdışı atha

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 02 Ocak 2024, 10:53
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Son giriş: 11 Ekim 2024, 00:18
Toplam oynama: 31 gün, 19 saat
« Yanıtla #12 : 06 Mart 2026, 06:36:01 »
Spoiler:
1- Rinanın son zamanlarında oyuncu azlığından dolayı silah-ve uyuşturucu gibi şeylere aşırı ulaşımın zorlaşmasından dolayı çoğu kişi oyunu bırakmasına yardmıcı oldu, maalesef sunucu geri açıldığında 2 3 gün sonrada tekrar bu olayın tekrarı yaşanacağı düşüncesindeyim, bu dolaylı bir şekilde kısır  döngüye sokuyor silah az olduğu için oyuncu az olmuyor oyuncu az olduğu için kimse silah ticareti yapmıyor kendi için kullanıyor. bu yüzden Silah ve uyuşturucunun ki illegal rolün %95ini oluşturan bu ikisinin sistemsel olması yönündeyim. NPC olur başka bir şey olur orası size kalmış sadece oyunculardan yapılırsa eskisi gibi 3 4 gün sonra gene eski sıkıntılar olucak.

2-Kesinlikle meslek kazançları çok düşük 2x hatta 2,5x 3x bile olabilir çünkü eskiden hepimizin yaşları küçük olduğundan tırdır veya öbür türlüdür kasınca bir şekilde ayakta kalabiliyorduk lakin şimdi çoğu kişi iş olsun okul olsun meşgul olduğundan dolayı günde maksimum oynayacağı saat belli ondada tır veya otobüscülük kasmasın ayriyetten meslek seviyeleri kesinlikle düşmeli veya komple kaldırılmalı

3-Çoğu kişinin boş vakti ve ortak olacak zamanı olan 20-00 00-00 arası 4 saat yani 2x ve her saat başı hediye

4-Şehir dışı aktivitelerin (tırcılık, kelepçe kırma vb) gibi şeylerin şehir içine çekilmesi gerek, zaten az olan oyuncu sayısı şehir dışına çıkılınca gerçektne sunucu hayalet oluyor, şehir içine az oyuncu sayısı çekilip sd devre dışı kalıp komple pd bakabilir

5-Eski usül grotti'de tüm araçların 0ının olması

6-Sunucunun geri açıldıktan sonraki oyuncu tekrarı için genel ban affı

1; Bu arge biraz mantıklı eskisi gibi birlik-telefon menüsünden rahatça onaylı birlik ve vip üyeleri silah alabilsin, fakat npc işi gerçekten sarpasardı, çok fazla gıkını çıkarırlar gibi duruyor. Aynısını bir çok sunucuda birlik sahiplerinin evlerine ya da işyerilerine girerek (üyelere para teklifiyle) içeriden istediğim kadar mermi ve silah elde edebiliyordum. Bununda suistimal edileceğini düşünüyorum bu yüzden desteklemiyorum.  :red:

2; Bunu destekliyorum hatta bunun için bir arge bile açtım. Oyuncuları mesleğe itmek ve rolsel olarak (çimentoculuk yapıyorum, tırcılık yapıyorum, taşımacılık yapıyorum) yaptıkları işi sohbete vurabilmeleri için dikkate çekilmesi gereken bir konu olarak düşünüyorum. Zam getirilebilir fakat abartılmadan tabi. 2-3 taşımacılık yapıp ev alacak raddeye gelmeyelim. Ama zam yapılabilir. Bu yüzden destekliyorum. :onay:

3; Hayır, zaten eski sistem gibi olacağı için para ve level kasmak isteyenler bilgisayarına acımadan açık bırakacak. Bunun gibi hediye sistemlere gerek yok. İnsanlar sıfır hesap açar. VDS'ten 10 level yapıp dmcilere satar. Hem pasif gelir kazanır. Hemde sunucuda bir dm kargaşası yaratmış oluruz. Bu yüzden desteklemiyorum. :red:

4; Şehir içine herşeyi tıkmak mantıklı değil. İnsanları şehir dışına da role itebiliriz. Bu şekilde hem insanlar kafa dağıtmaya yer bulabilirler. Hemde şehir dışı kasabalarda dükkan açtıklarında daha ferah bir ortam elde edebiliriz. Mesela bardan çıkıyorsun kelepçe kırmaya çalışan 2-3 genç. Polise haber veriyorsun gibi gibi desteklenebilir. Şehir içine herşeyi tıkmak pdlerin rolünün önüne geçmek olur. Bu yüzden desteklemiyorum. :red:

5; Evet, destekliyorum. Sonuçta troller ucuz arabalar alıp bu işi trole vurabilirler. Zamanı geldiğinde bir rolcü araba almak isterse alamayacak stok olmadığı için. Bu da rol yapılmamasına, trollerin artmasına yol gösterecek. Eski sistem desteklenebilir bir durumda. Bu yüzden destekliyorum. :onay:

6; KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE reddediyorum. Bir çoğu sunucuda banlanırken zaten genelde herayla kavga ederek banlanıyor. Birde heraya kin beslemiş insanların sunucuda barınarak daha çok sunucuya zarar vermeleri saçma olurdu. Eski hesaplar sobeit, air gibi hileler ile sunucuyu rahatsız etmekten hiç çekinmezler. Bu yüzden reddediyorum. :red:

1-sunucu şuan açıldığında eskisi gibi 750 800 en kötü 600 çekmeyecek maksimum 200 çekecek ki 200 kişi çekecek sunucuda dediğin şekilde onaylı ve vip olan şekilde maksimum silah alınabilecek maksimum 2 birlik olur onlarda birbiriyle anlaşır silahları karaborsaya düşürür en az 10 birlik olmalı ki bu şekilde alacak silah fiyatalrı rekabet yaratıp insin yoksa öbür türlü karaborsaya düşer m4ün tanesini 1 milyona alırız dediğin mantıksız, npc sistemi olmayacaksada dediğin sistem kesinlikle olmamalı bu çiviye komple tabut çakar

3- vds üzerinden açılan hesaplar için xp-para engeli gibi şeyler getirilebilir zaten telefon doğrulaması geldikten sonra büyükölçüde düştü bu saydığın şeyler

4-sunucu eskisi gibi 700 800 çekmeyecek ki çetkiği zamanda şehir dışında 300 kişi varsa aktif bunların 250si sarjörcü mermici tırcı taşımacı gibi rol yapılmayan ortamlarda oluyordu kimse bir kaç azınlık hariç şehir dışına çıkmıyor gerekmedikce bunlar şehir içinde çekilirse oyuncu sayısı 150 200 civarında olsa bile dolu gözükür 150 200 kişi varken şehir dışına çekmek sunucuyu hem şehir içi bomboş hemde şehir dışı bomboş yapar

6-orası yönetime kalmış

Çevrimdışı kuna

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 16 Nisan 2025, 00:35
Toplam oynama: 187 gün, 1 saat
« Yanıtla #13 : 07 Mart 2026, 03:44:58 »
Ban affına katılmıyorum, hali hazırda eski oyun ve kısıtlı güncellemeleri olacaktır. Tekrar air görmek istemiyorum.

Çevrimdışı atha

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #14 : 13 Mart 2026, 17:44:18 »
up up upup

Çevrimdışı atha

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #15 : 09 Nisan 2026, 05:04:49 »
ıh lan ıh lan

Çevrimdışı GilberoCali

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 25 Nisan 2025, 01:28
Toplam oynama: 62 gün, 8 saat
Birlik: **** ******ity
Köken: Rus
Son giriş: 21 Nisan 2025, 20:08
Toplam oynama: 1 gün, 8 saat
« Yanıtla #16 : 09 Nisan 2026, 17:55:34 »
Hileden cleodan ban yiyenlerin banı açılmasın sürekli sicilden ban yiyenlerin açılsın hile hariç tüm banlar açılabilir uğraşamam

Çevrimdışı atha

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #17 : 10 Nisan 2026, 20:03:29 »
Hileden cleodan ban yiyenlerin banı açılmasın sürekli sicilden ban yiyenlerin açılsın hile hariç tüm banlar açılabilir uğraşamam
ona bakılır sen diğerlerine bak

Çevrimdışı kuna

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify: