abi allaha inanmayan birine mucizelerin gercek olduguna nasil inandiririz gecenlerde bitane arkadasim mucizeler gercek olamaz diyip ateist oldu onu dogru yola sokacagim insallah
Kamer Suresi 1. Ayette Allah azze ve celle söyle buyuruyor.
“Kıyamet yaklaştı ve ay yarıldı.”
Kamer Suresi 1
Ayın yarılması bir mucizedir. Bir mucize Rasulullah diyorki
Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:
“Nebilerden her bir Nebiye muhakkak ki, iman edilen ayetlerin mucizelerin benzeri veya insanların kendisine iman ettiği mucizelerden verilmiştir. Hiç şüphesiz ki bana ihsan olunan mucize, Allah’ın bana vahyettiği Kur’an’ı Kerim’dir!”
Buhari 5076, 7140, Müslim 152/239
Ayın yarılması mucizesinde Rasulullah söyle diyor.
Abdullah ibni Mes’ud (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
Biz, Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ile beraberdik. Ay ortadan bölündü ve iki parça haline geldi. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bize şöyle buyurdu:
“Şahid olunuz! Şahid olunuz!”
Buhari 4812, Müslim 2801
Enes bin Malik (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
“Mekke ehli Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’den bir mucize göstermesini istediler. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’de kendilerine ayın ikiye bölünmesini gösterdi.”
Buhari 3404, Müslim 2802/46
Suyun çok az bulunduğu birçok kereler Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in parmaklarının arasından su fışkırması neticesinde onlarca ve yüzlerce kişinin suya kanacak kadar içmeleri ve ondan abdest almaları.
Buhari 3353, 3359, Müslim 2279/4, 7
Bir çöl bedevisi Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’e şöyle dedi:
Senin Nebi olduğunu nereden bileyim? Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’de şöyle buyurdu:
“Şu hurma salkımını çağırsam, benim Allah’ın Rasulü olduğuma şahidlik eder misin?”
Bunun üzerine salkım, ağaçtan indi ve Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in yanına geldi. Sonra Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ona, dön! diye emretti de o da yerine döndü.
(Tirmizi 3869, Ahmed bin Hanbel Müsned 1/223, 1954, Darimi 1/111)
Mucizeler var yine benim not ettiklerim bunlar.
Arkadaşına öner mesela deki incili tefsirli bir şekilde oku sonra tevratı oku daha sonra kuranı tefsirli oku araştır de eğer dinleri öğrenmek istiyorsa araştırır farkına varır.
Biz Rabbimizin istediğine hidayet edeceğine iman ederiz ama kul kalbini kapatırsa ona hiç bir şey vesile de olmaz hidayeti bulmaz.