FBI, Dedektif gibi birliğin içerisine girip birliğin üstüne oynayabilecek rollerin zaten bu tarz riskleri var. FBI da olsa dedektif de olsa rozeti kapalıyken hedef alınabilir. Yani bir memurla husumetiniz rozeti kapalıyken başladıysa aynı memurla husumetinizi rozeti kapalıyken sürdürebilirsiniz, o memur da ben kolluk kuvvetlerindenim diye bir savunma yapamaz herhangi bir şikayet durumunda. Sonuç olarak ajanlarla ve/veya dedektiflerle zaten çoğunlukla rozetsiz karşılaşıyorsunuz, kişi ile rozetsizken bir tartışmanız olur ve bunun sonucunda husumetiniz olursa o noktada kişide dokunulmazlık olmaz ve sorununuz devam ettiği sürece kişiyle sivilde kurallar çerçevesinde kişibdokunulmaz değilmiş gibi rol yapabilirsiniz.
Aksini iddia edecek arkadaşlar etmesin çünkü sivildeyken ben kolluk kuvvetlerindenim bana dokunulmasın diyorsanız bu doğrudan karşı tarafa "metagaming / mixing yap" demektir. Sizi sivil olarak gören bir oyuncu kolluk kuvveti olduğunuzu bilemez, siz bilsin diyorsanız gidip politikaları bir baştan okuyun derim.
Dipnot: DKI ve Mix / Mg politikaları zaten bir noktada bu mantık çerçevesinde çevrelendi. Emsal olaylar oldu bu konuda, yönetim içerisindeki mantık da dediğim gibi zaten.
Demek istediğim konuyu anlamamışsınız veyahut farklı bir şekilde yorumlamışsınız.
Bir oyuncuyla husumetinin başlaması rozet çerçevesinde gelişebilir, bir karakterin veyahut bir leonun sizi hedef alması sadece rozetsizken yapabileceği bir eylem değil. İlgili karakterlerin görevleri boyunca sürekli olarak bir hooda yönelik görevlendirilmesi, belirgin ve apaçık bir şekilde bölgeyi taciz etmesi (bu olmaz demeyin, oluyor hatta yaşadım) bunlardan sadece bir örneği. Ticket izni alındığında veyahut karakterlere saldırı düzenlendiğinde, ilgili karakterlerle yönelik herhangi bir yasadışı eylem sonrasında tamamen *rozeti açıkken yaptığı/sağladığı rollere kin besleyemezsiniz* şeklinde bir kural bize söylendi. Bunu söyleyen ve ileten, senin LSPD yönetim döneminde olan o zamanın OG'si veya FG'si olmalıydı. Bu tür rollerin mantığa sığmadığını bilmelisiniz.
FBI'ın direkt tükürükle böcek koyması ve bu böceğin hiçbir şekilde silinmemesi gibi platform içinde sözde kılıf uydurulmuş roleplaye zerre uymayan mantıklar var. Sizin kanınızca bunlar sunucuyu dengede tutuyor fakat hiçbir şekilde dengede tuttuğu yok, oyuncuların rollerini kısıtlamaktan başka bir duruma yaramıyor.
Rozetliyken veya göreviniz başındayken yaptığınız eylemler sonrasında CK olabilmelisiniz. Bunun sebebi, ilgili karakterlerin belirli bir /sınırı/ aşmasından geçiyor olması. Kafasını işle bozan bir karakter yöneten insanlar bol, unmarked araçta rozetsiz; keyiflerince devriye atan kişilerde bol. Kolluk kuvveti kapsamında değil, artık illegal oyuncuların kapsamında düşünülme yolu açılmalı.