Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Şirketler Hakkında

Başlatan Tostcuefqar, 31 Ekim 2022, 06:55:21
Okunma sayısı 12302 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tostcuefqar

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Hintli
Son giriş: 01 Şubat 2024, 02:32
Toplam oynama: 1 gün, 20 saat
Birlik: (Yok)
Köken: Amerikan
Son giriş: 01 Şubat 2024, 17:58
Toplam oynama: 101 gün, 3 saat
Şirketler Hakkında
« : 31 Ekim 2022, 06:55:21 »
Bu Arge sadece can sıkıntısından açılmıştır lütfen beni tilt edecek düşünceleriniz varsa yazmayın beğenmedim yok gibi şeyler yazıp geçin teşekkürler

Rinada bir sürü aşırı fazla şirket var Los Santos aşırı büyük bir metropol değil bence bölgesel anlamda ekonominin daha farklı akması taraftarıyım kısaca aklımdaki fikiri anlatmak gerekirse şirketlerin 3-4 konsepti olduğunu biliyorsunuz
Legal hiç bir işe yaramayan birlik şirketler
Film şirketleri
Araba şirketleri
Oyun şirketleri
bence şirketlerin konseptinin artması taraftarıyım çünkü aynı konseptten 10 15 tane şirket var rekabeti nasıl arttırabiliriz sorusuna iyi bir cevap olabilir gibime geldi örnek olmak gerekirse
Gıda konusunda çalışan bir şirket açılacak olursa şehirde tam 100 tane gıda şirketi olursa şirketin edeceği kar fazla üretimden dolayı piyasada fazla malın ortaya çıkmasına sebep olacaktır buda şirketlerin malı daha ucuza satma gibi bir durumuna sebep olacaktır, bu sistem ne işimize yarayacak dediğinizi duyar gibiyim artık şirketler /reklam 350 dolara işçi arıyorum, yok iş arıyorum mantığı yerine piyasa da birbirleriyle rekabete girebilecek şekillere girecektir bu sayede şirketi sadece para kazanmak için açan elamanlar kaybeder sunucu ekonomisine denge gelir. Yani kısaca aylık bilanço hesaplanırsa güzel olur bunu sisteme nasıl dökebiliriz dediğinizi duyar gibiyim bunun içinde oyuncular ve ya yetkililer arasında ekonomi sorumlusu tarzı bir kişi çıkarılırsa, tabi ki birlikler gibi kişisel görüşle bilanço mal arz talep üzerinde çalışmayacak bu elaman sadece kurallar dahilinde çalışacak yoksa aşırı bir açık olur, bu kişi şirketlerin ne kadar mal ürettiğini sistemsel olarak aylık olarak ölçecek , bu haftalıkta olabilir, piyasada ki mal miktarı örneğin santos nüfusu 10 Milyon olsa, 10 milyon kişi için örnek vermek gerekirse çok basit kaçacak 1 tonluk bir mal akışı gerektiğini düşünelim piyasada ki mallar 2 3 m olduğunda otomatiken 2 milyon fazlalık mal olacaktır her ürünü 1 dolardan hesaplarsak tahminen yarı fiyatına satmak zorunda kalan şirketlerin dağıtılmış şekilde 500 bin dolar kar etmesi gibi kullanılabilir. Yani artık saatlik olarak değil hafta mantığı ne kadar üretim yapmış şirket mantığıyla ilerlesin diyorum karışık ama imkansız değil bir film şirketinde 30 kişi varsa hepsi saatlik çalışıyorsa en basitinden saat başı 3 ürün ürettiklerinin hesabını falan yaparız hatta bazı şirketleri diğerleriyle orantılı yaparız örnek vermek gerekirse bir Araba şirketinin hammaddesi nedir en gerekli hammaddesi lastik ve metaldir desek üretim için piyasa içerisinde lastik ve metallerin olması şartı gerekir, bu konseptte uğraşan şirketlerin ne kadar ucuza ayarladığını falan onların karını etkiler

Lojistik Şirketlerinin Etkisi
Sunucuda kamyonculuk ve lojistik şirketleri mevcut üretilen malların dağıtımını rolsel olarak lojistik şirketleri yaparsa lojistik şirketlerinin kanka bir lojistik alayım AFK bırakayım dan çok mantığı olur sistemsel açıdan malları götürme ücretini belirlerler böylece oyuncular birbirlerinin mallarının taşırlar

BUNUN LSCH Agalarıma Etkisi

Ekonomi sorumlusu olarak belirlenen elaman LSCH nin yaptığı faaliyetleri denetleyecek bu sayede üretimin ne kadar değiştiğini falan belirleyebilecekler yani sunucu ekonomisinde etkili olacaklar sadece bar açıp herkese benden 20 k 100k rpsi yerine burada gerçekten ekonomik katkı sağlayacaklar örneğin sanayi bölgesinin en kısa yolunun birden yönetim kadrosu tarafından belirlenip arızalandığını düşünelim bunun tamir edilmemesi durumunda o bölgede ki üreticiler lojistik açıdan büyük kayıplar verebilir lsch ticareti ayarlar başkan arada sırada benzin fiyatlarını falan belirliyor bunlar çok güzel etkiler sağlar bence bu sistem aşırı eğlenceli olur

Şirket İcraatleri

Şirketlerin yaptığı rolsel olarak etkili şeyler  mesela yapılan anlaşmalar üretim üzerine uğraşmak, yapılan şirketle alakalı roller oyunda kal kasayım yerine ufak bonuslar sağlayabilir üretim konusunda daha eğlence getireceğini ve rekabeti arttıracağını düşünüyorum şuan ki duruma göre sadece sadece araba şirketleri birbiriyle rekabet içinde gibi bir şey bununla birlikte rekabet artar gibime geldi

Zor ama imkansız değil zor çok gereksiz medium rp burası gibi şeylere karşı diyeceğim medium rp nin geniş rol olanaklarını sunduğunu Hera'nın bizzat kendisi söylemişti Türkiye içerisinde Hard konseptin yanlış anlaşılması bunun medium konseptin bir işe yaramadığı anlamına gelmez.

Ayrıca yabancı sunucularda gördüğüm kadarıyla tüm kamyoncu meslekleri mallarını iş yerlerine taşıyorlardı iş yerleri bu sayede çok daha güzel çalışıyorlardı arada sırada ek para bile kazanabiliyorlardı başka sunucularda böyle bir sistem varken Türkiyeye ilk şirket sistemini getiren sunucunun daha gelişmişini yapması bence çok daha güzel olurdu

Lütfen tekrar ediyorum çoğunuz zaten okumayacak çok uzun oldu farkındayım ama boş kırıcı tilt edici toxic düşüncülerini kendinize saklayın, adam gibi düşünceniz varsa eleştirin

Çevrimdışı Chavellier

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Fransız
Son giriş: 11 Şubat 2025, 18:01
Toplam oynama: 78 gün, 16 saat
Köken: Fransız
Son giriş: 25 Mayıs 2024, 00:18
Toplam oynama: 0 gün, 10 saat
Ynt: Şirketler Hakkında
« Yanıtla #1 : 03 Kasım 2022, 02:07:48 »
Fikir, özgünlük ve vizyon açısından cidden çok başarılı.  Ben destekliyorum. Sistemler ne kadar derin olursa o kadar keyif alınıyor bu da bir gerçek. Ancak bunların kodlanması vs. çok meşakatli olacağından (kendi fikrim) kabul edileceğini sanmıyorum. Gene de söylediğim gibi tam destek!

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 20 Ocak 2024, 15:01
Toplam oynama: 45 gün, 23 saat
Köken: İtalyan
Son giriş: 20 Ocak 2024, 14:58
Toplam oynama: 60 gün, 22 saat
« Yanıtla #2 : 07 Kasım 2022, 21:37:32 »
okumaya üşendim ama şirketler daha somut bir hal alırsa daha güzel olur oyuna para atıp kazanılmaması daha iyi olur mesela ve aktiflik dışında daha farklı bir şey ile şirkette çalışma gibi bir şeyler falan düşünülebilir

Çevrimdışı FenerbahceLee

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Pacho Tevez Lv.26
Son giriş: 21 Aralık 2023, 22:11
Toplam oynama: 105 gün, 5 saat
Köken: Avustralyalı
Son giriş: 20 Kasım 2023, 01:20
Toplam oynama: 4 gün, 2 saat
Birlik: ******** *eam
« Yanıtla #3 : 08 Kasım 2022, 17:41:14 »
Fikir, özgünlük ve vizyon açısından cidden çok başarılı.  Ben destekliyorum. Sistemler ne kadar derin olursa o kadar keyif alınıyor bu da bir gerçek. Ancak bunların kodlanması vs. çok meşakatli olacağından (kendi fikrim) kabul edileceğini sanmıyorum. Gene de söylediğim gibi tam destek!

Çevrimdışı UnknownCMD

Management
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken:
Son giriş: 00/00/0000