Kesinlikle doğru söylüyorsun dostum, eline sağlık. Burada sadece eklemek istediğim birkaç şey var.
Sorun daha çok yönetimden ziyade oyuncudan kaynaklanıyor. Artık günümüz SA:MP kitlesi hemen hemen her olayı birbirine karşı kine dönüştürüyor. Oysa burada oynadığımız şey, adı üzerinde bir "oyun" bunun için birbirine düşman olmaya gerek yok. Açılan CK taleplerinin birçoğu bu sebepten açılıyor. Bana kalırsa düşmanlık ile açılan CK taleplerinin birçoğunun reddedilmesi gerekiyor. Hepsi aynı sonuca çıkıyor. Birisi diğerini kaçırıyor, zorla bir şeyler yaptırarak onun oyun huzurunu bozuyor ve öyle karakteri öldürüyor. Ya da bunun yerine diğer taraf doğrudan karakterini sistemsel CK'ya atıp NC atıyor.
Diğer yandan da CK poltikalarına güncelleme gelmesi gerekiyor. Oyuncular hatalı dedik fakat burada oyunculara yol gösterecek kişide elbette yönetim. CK olmak o kadar zorlayıcı olmamalı, sadece belirli basit kriterleri olması gerekiyor. Bir oyuncu CK olmaktan korktuğu zaman rollerini buna göre şekillendirir ve karşı tarafa ona göre rol sergiler, karşı tarafta aynı davranışı ona göre gösterir.
CK talepleri kısmında savunma kısmı bana kalırsa bir noktada olması gerekiyor, günümüz SA:MP kitlesi yüzünden. Fakat bu savunmalar şikayet savunur gibi 2-3 sayfa olmasına gerek yok. Ufak bir paragraf yazması bile yeterli olacaktır.