Ekibini güzel kullanman adına Rina forumuna ilk defa adam akıllı bir eleştiri yazacağım umarım, bu yazdığımdan bir şeyler kaparsın, yada bu eleştiriye hırçınca cevap verirsin, bu senin kararın eleştirime geçiyorum;
Öncelikle kafanız biraz geride kalmış, bunu açık ve üzülerek söylüyorum, insan öğrenmeye aç birisidir fakat kişilikler bunun önüne geçer. Bir insana bir şey öğretmek istersin o sadece kendi bildiğini okur, işte rina topluluğundaki 500+ oyunucun çoğunun kültürüsüz, bilgisiz rol yapma sebebide bu, bunu bu tanıtıma yazmamın sebebini soracak olursan hem youtubede bir namın var, hem de eleştirilere açık olduğunu düşündüğüm için buraya yazıyorum ^^, her neyse Mesut. Sanırım sistemsel olarak baktığımda "31" kişi birlik üyen durumunda ve kimse gücenmesin ama çoğu kültür hakkında bilgisi yok. gangbangin' dediğimiz olayı sadece uyguluyorlar yani, "Uyuşturucu satışı kullanımı, silah satışı kullanımı" arkadaşlar çeteci olmak bu değil. Çeteci olan bir insanın hayatı olabilir, ne bileyim sevgilisi vardır onu becerir ailesinden dayak yer psikolojisi bozuk olur, zaten çeteye çoğu insan kendi isteği ile girmez SS'leri incelediğimde "Size girebilir miyim?" gibi tavırlar ile karşılaştım. Arkadaşlar siz zaten bir çeteye girmek istiyorsanız maksimum 16 yaşındasınızdır, yada ne bileyim daha az, adam gelmiş 21-22 yaşına çeteye girmeye çalışıyor. Böyle bir şey olamaz, 22 yaşında çeteye girmeye çalışan bir adam zaten çete hakkında bilgisi felan vardır, kendi sokağı vardır onun için başka bir sokağa girmesi etik olmaz saygınlığı olan birinin küçük düşmesidir bu, çeteye girmek isterseniz OOC olarak fakat IC karakteriniz çoğu zaman bunu istemez, sokakta örneğin Jordan Little tarafından yönlendirilirsiniz yani, bu boka alışmanızı anlatır sizlere, sokak kavramını her haltı anlatır size iyi bir şeymiş gibi gösterir çetesindeki üye sayısı arttırı, sizi sigara içmeye teşvik eder böyle işler alım işleri bu alım işlerini düzeltmeni öneriyorum Mesut.
SS'ler konusunda oldukça cebelleştin sanırım ama ben değinmessem gerçekten olmaz Mesut, özür dilerim fakat bu önerimi gerçekten dikkate al. Neden diyeceksin? Senin şu anki bu sokağın IC olarak bir şeyi var saygınlığı var, fakat OOC platformlarda Rina forumu üzerinden buna estetiklik katıp atmayı öğrenmelisiniz. Birlik tanıtmın yahu bu senin, kaliteli görünmesini istemez misin? Buraya bunları yazıyorum bir yere gelen bir birliğin belki yalnışlarını görmesini sağlarım diye yazıyorum Mesut, art niyet arama sakın. SS konusuna bak derim.
Sokak argosundan bahsetmek istiyorum sana Mesut, çünkü buda berbat durumda. Neden? diye sordun değil mi içinden, evet sormalısın. Bak Amerika'da rol döndürüyoruz kabulüm bu konuda fakat, chatlogumuz Türkçe, hani sen "Dogg, dawh, homie" gibi kavramları lafları kullanırsan özür dilerim fakat low gözükürsün. Bunu da istemessin değil mi? Onun için bu argoları düzeltmeni öneriyorum. Bunu türkçeleştirip, "Kanka, kardeşim, kuzen, adamım" felan kullanmalısınız. Bunuda bir el at bir sürü sokak argosu ile rehber biliyorum. Ha bu arada anlamadığım şey bu argolar yabancı sunucularda bile neredeyse kullanılmıyor, burada kullanılması ayrı ilginç.
Uzun zamandır türkçe ile münakaşaya girmiyorum yazım hatası oldukça vardır farkındayım, yazıma bakıp ya kız ya çekiş, ama bir şeyler kap Mesut, ki anlayışlı bir insan olduğunu düşünüyorum. Bana aklına gelebilecek her şeyi PM üzerinden sorabilirsin.