Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

[Rehber] Rolde istenmeyerek kullanılan Türkçe terimler ve İngilizce gramer hk.

Başlatan Suchashame, 07 Mart 2022, 03:30:38
Okunma sayısı 4082 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Suchashame

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Yuan Wu Lv.23
Köken: Çinli
Son giriş: 05 Nisan 2022, 16:32
Toplam oynama: 153 gün, 4 saat
Birlik: (Yok)
rehberin kenarına türkçe kullanımını da eklemelisin
insanlardan çok net bir İstanbul türkçesi beklemiyorum fakat kolay şeyleri de bilmeleri gerekiyor (yaparmısın / yapar mısın) gibi soru eklerinin ayrılması gibi

Bence bunun için direkt farklı konu oluşturulmadı da bi insan ilkokulda öğrendiği rica/emir kiplerini takmıyorsa burada ne kadar rehber yapsak boş kanka

Çevrimdışı Vilgefortz

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 30 Ocak 2023, 22:07
Toplam oynama: 42 gün, 12 saat
Kısaca Türkçe dublaj film izleyip rol yapmaya çalışırsanız yobaz gibi konuşursunuz. İşe yarar bir rehber.
1

Çevrimdışı ReturnOfTheKing

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 11 Ekim 2023, 21:58
Toplam oynama: 105 gün, 22 saat
Son giriş: 25 Mart 2023, 11:57
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Son giriş: 25 Haziran 2023, 12:00
Başarılı
1

Çevrimdışı Black Man

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 05 Mayıs 2022, 23:41
Toplam oynama: 24 gün, 20 saat
Bence herkes için uygun.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 29 Mayıs 2024, 00:21
Ottis Verne Lv.25
Son giriş: 20 Eylül 2024, 23:57
Toplam oynama: 190 gün, 13 saat
Bobby Reed Lv.25
Son giriş: 13 Ocak 2024, 15:06
Toplam oynama: 1 gün, 1 saat
Birlik: ********** MC
Bu yazdığın kelimelerin İngilizcede birebir karşılığı olmasını bekleyemezsin zaten. Üstte Türkçe dublaj rolü yapmayın demiş bir de biri :D Rolde karakteriniz İngilizce konuşsa da Türkçe yazıyorsunuz, bir de büyük kardeşim büyük kız kardeşim falan yazmışsın. Rolde önemli olan İngilizce kelimeleri birebir Türkçeye çevirmek değil ki zaten öyle bir durumda birkaç kelimeyi değil tüm cümleyi değiştirmek gerek, önemli olan güzel bir Türkçe ile karakterinize ve konseptinize göre gerçekçi rol yapmak.

"Ay, böyle oldu diye bir şey yok. Kadın rolü yapanların daha kadın görünmek için " Ay " kelimesini kullandığını görüyorum ama İngilizce'de asla böyle bir şey yok, kullanmayınız.

22:00, 15:00 gibi saatler yok. Gündüzü belirtmek için Öğleden sonra saat üç gibi buluşalım. Geceyi belirtmek için ise sabaha karşı saat üç gibi buluşalım. kullanabilirsiniz. Amerikada saat kavramı AM/PM üzerine döner.

Bay ve Bayan kullandıktan sonra soyisim gelir. Bazı kişiler atıyorum Bayan Yuan diyor, bu yanlış. Bayan Wu, Bay Sanders gibi soy isimlerin kullanılması gerekiyor. Aynı zamanda sizden yaşça büyük birine abi abla demek yerine bu şekilde hitap ederek saygınızı belli edebilirsiniz."

Bu kısma katılıyorum bu arada

Çevrimdışı w a x n

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 19 Şubat 2025, 22:07
Toplam oynama: 216 gün, 21 saat
Ares Hofer Lv.33
Son giriş: 23 Nisan 2023, 21:32
Toplam oynama: 11 gün, 13 saat
Daisy Blandt Lv.33
Köken: Alman
Son giriş: 18 Mayıs 2023, 21:32
Toplam oynama: 3 gün, 10 saat
Selamlar, buraya ufak şekilde giriyorum denk geldiklerimi yazacağım kaçırdığım olduysa lütfen yorumlarda belirtin.
Öncelikle hepiniz hoş geldiniz, hoş buldum demeyin çünkü İngilizce'de hoş buldum diye bir şey yok. Bununla başlayalım.

-Hoş geldin.
-Hoş buldum. (Bu yanlış.)

-Hoş geldin.
-Teşekkür ederim. (Bu doğru.) Welcome'ın karşılığında thank you denir, başka bir şey denmez.

-Afiyet olsun diye bir şey yok. Kısaca enjoy denir. (Enjoy your meal, Enjoy your drink.) Afiyet olsun demek yerine; Tadını çıkarın. diyebilirsiniz.

Abi, abla diye bir şey yok. Büyük kız kardeş, küçük kız kardeş, büyük erkek kardeş ve küçük erkek kardeş var. İngilizce'de sadece amcaya Uncle olarak hitap ederler. Abinizden yada ablanızdan bahsederken " O benim büyük erkek kardeşim / Kız kardeşim. " olarak bahsetmeniz gerekir.

Ay, böyle oldu diye bir şey yok. Kadın rolü yapanların daha kadın görünmek için " Ay " kelimesini kullandığını görüyorum ama İngilizce'de asla böyle bir şey yok, kullanmayınız.

22:00, 15:00 gibi saatler yok. Gündüzü belirtmek için Öğleden sonra saat üç gibi buluşalım. Geceyi belirtmek için ise sabaha karşı saat üç gibi buluşalım. kullanabilirsiniz. Amerikada saat kavramı AM/PM üzerine döner.

Bay ve Bayan kullandıktan sonra soyisim gelir. Bazı kişiler atıyorum Bayan Yuan diyor, bu yanlış. Bayan Wu, Bay Sanders gibi soy isimlerin kullanılması gerekiyor. Aynı zamanda sizden yaşça büyük birine abi abla demek yerine bu şekilde hitap ederek saygınızı belli edebilirsiniz.

Hayırlı olsun. gibi bir şey yok. Bunun yerine Tebrikler, tebrik ederim. kullanabilirsiniz.

Geçmiş olsun. diye bir şey yok. Bunun yerine; Get well, get well soon vb yani; Yakın zamanda sağlığına kavuş/kavuşmanı dilerim. Umarım yakında iyileşirsin. kullanabilirsiniz.

Kolay gelsin. diye bir şey yok. Bunu yerine; İyi çalışmalar, başarılar dilerim. vb kullanılabilir.

Aklıma gelenler bunlar, ufak bir yazı oldu fakat eklemek istedikleriniz olursa muhakkak yorumda belirtin. Eminim atladığım şeyler vardır.

Güzel bir anlatım olmuş, başarılar.