Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Birlik Tanıtımları Flood Cezası Politikası- Rina'nın Rol Kalitesini Yükseltmek

Başlatan Elif, 22 Eylül 2021, 09:23:12
Okunma sayısı 5687 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
Desteklemiyorum, şimdi şöyle bir şey var rol kalitesinin gelişmesi için forumdaki sslere değil ic rollere yüklenilmesi lazım. Herkes istediği rolü atabilir, ben editliyorum diye arkadaşım o rolü niye editleyemiyor? Aynı rolü tekrar atmaktan bahsetmişsin ama herkes şunu biliyorki tanıtım açmak, foruma ss atmak onay almaktan ibaret. Birisi onay almak için rolü farklı sslerle alıp istediği gibi editleyip foruma atabilir, herkes kendi forumuna baksın bence.

Bunu şöyle düşünebilirsin. Atılan rol farklı rol değil aynı iki chati atınca sadece ileti attırmış oluyorsun farklı rol olmuyor. Ayrıca IC olarak iyi rol yapabildiğini düşünen insanlar ve senin gibi IC rollere yüklenen insanlar için bu neden dert olsun ki? Farklı bir rol yapar onu atar. Zaten bu durumu yenmek için de sayfa artışının önemsiz hale getirilmesini savundum. Bu şekilde olduğunda öyle bir zorundalık da olmamış olacak. Güzel roller geldiğinde atılacak aktif tutmak için zaten rol atılabiliyor, ama sayfa kasmak için atmaya gerek duyulmamış olacak.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 29 Nisan 2024, 00:39
Toplam oynama: 12 gün, 17 saat
Hank Newman Lv.26
Son giriş: 13 Mayıs 2024, 22:26
Toplam oynama: 120 gün, 7 saat
Forum tanıtımımızı, rollerimizi ve editlerimizi sergilediğimiz bir yer. Bu açıdan baktığımızda bu argeye sadece edit yapan ve tanıtımla ilgilenen insanların yazmasını bekliyordum fakat henüz rol iletisi olmayanlar bile olaya dahil olmuş. Defalarca kez oluşum açmış ve tanıtım yazmış bir kişi olarak söylediklerini kısmen doğru buluyorum yalnız kaçırdığın bir nokta var. Forum üzerinden rol kalitenizi bir yere kadar gösterebilirsiniz. İnsanlar rol kalitesini oyun içi rolleriyle karşısındakilere yansıtırlar. Whatsapp konuşması gibi rol yapanları da kendi yarattığı karakterin yaşına uygun rolü yapanları da bu şekilde ayırt edebilirsin.

Ayrıca şöyle bir şey daha var. Oyun içinde kaliteli rol sergileyen bir insan aynı zamanda da forum üzerinden de kalitesini kanıtlama konusunda hiçbir problem yaşamıyor. Eğer bir kısıtlama getirilecekse tek rolden 6-7 tane edit çıkartmak yerine 1 veya 2 şekline düşürülebilir. Şu zamana kadar tek rolden bahsettiğin kadar fazla sayıda edit çıkartan bir oluşum görmedim. Böyle bir oluşum gördüğün zaman bence rina roleplay adına mutlu olmalısın. Kendi adıma konuşmam gerekirse Saifurahman çerçevesinde her üyemiz rol editi kimi zaman yeterli kimi zamanda da üst kalitede gerçekleştiriyordu. Toplu rollerimizde birkaç defa üçlü, dörtlü editler yapıldı. Aynı anda 6-7 kişi editleyip atabiliyorsa emin ol o oluşum muhtemelen rinanın en kaliteli oluşumu olur. Her neyse konumuz bu değil.

Sözgelimi söylediğin şeyi oluşumlar ve konseptler konusundaki tecrübeme dayanarak doğru buluyorum. Bu duruma getirilecek rol kısıtlamasının aynı rol içinden 2 olmasının herkes adına iyi olacağını düşünüyorum. Bu kurala uyum sağlamayacak oluşumlara yaptırım yapmaktansa sözlü uyarılar ve mantıklı açıklamalarla ikna edilmesi gerekildiğini düşünüyorum. Gelen yorumlara ithafen şunu da söylemek istiyorum. Kalite tesadüf değildir, kaliteli olan oluşumlar her alanda kalitesini göstermeyi başaracaktır. Bu yüzden bu tarz şeyleri dert etmek yerine rolünüze odaklanmanızı tavsiye ediyorum. Sonuçta işleyen demir pas tutmaz öyle değil mi?

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Forum tanıtımımızı, rollerimizi ve editlerimizi sergilediğimiz bir yer. Bu açıdan baktığımızda bu argeye sadece edit yapan ve tanıtımla ilgilenen insanların yazmasını bekliyordum fakat henüz rol iletisi olmayanlar bile olaya dahil olmuş. Defalarca kez oluşum açmış ve tanıtım yazmış bir kişi olarak söylediklerini kısmen doğru buluyorum yalnız kaçırdığın bir nokta var. Forum üzerinden rol kalitenizi bir yere kadar gösterebilirsiniz. İnsanlar rol kalitesini oyun içi rolleriyle karşısındakilere yansıtırlar. Whatsapp konuşması gibi rol yapanları da kendi yarattığı karakterin yaşına uygun rolü yapanları da bu şekilde ayırt edebilirsin.

Ayrıca şöyle bir şey daha var. Oyun içinde kaliteli rol sergileyen bir insan aynı zamanda da forum üzerinden de kalitesini kanıtlama konusunda hiçbir problem yaşamıyor. Eğer bir kısıtlama getirilecekse tek rolden 6-7 tane edit çıkartmak yerine 1 veya 2 şekline düşürülebilir. Şu zamana kadar tek rolden bahsettiğin kadar fazla sayıda edit çıkartan bir oluşum görmedim. Böyle bir oluşum gördüğün zaman bence rina roleplay adına mutlu olmalısın. Kendi adıma konuşmam gerekirse Saifurahman çerçevesinde her üyemiz rol editi kimi zaman yeterli kimi zamanda da üst kalitede gerçekleştiriyordu. Toplu rollerimizde birkaç defa üçlü, dörtlü editler yapıldı. Aynı anda 6-7 kişi editleyip atabiliyorsa emin ol o oluşum muhtemelen rinanın en kaliteli oluşumu olur. Her neyse konumuz bu değil.

Sözgelimi söylediğin şeyi oluşumlar ve konseptler konusundaki tecrübeme dayanarak doğru buluyorum. Bu duruma getirilecek rol kısıtlamasının aynı rol içinden 2 olmasının herkes adına iyi olacağını düşünüyorum. Bu kurala uyum sağlamayacak oluşumlara yaptırım yapmaktansa sözlü uyarılar ve mantıklı açıklamalarla ikna edilmesi gerekildiğini düşünüyorum. Gelen yorumlara ithafen şunu da söylemek istiyorum. Kalite tesadüf değildir, kaliteli olan oluşumlar her alanda kalitesini göstermeyi başaracaktır. Bu yüzden bu tarz şeyleri dert etmek yerine rolünüze odaklanmanızı tavsiye ediyorum. Sonuçta işleyen demir pas tutmaz öyle değil mi?

Kimin hangi konuda ne yorum yapacağına biz karar veremeyiz elbette fakat genel olarak ortada bir rahatsızlık varsa bu konuda editi yapan da yapmayan da eleştirme hakkına sahiptir. İnsanları tek tipleştirip sen bu konuya yazamazsın diye bir zorundalık içerisine sokamayız. Geçmişte tecrübesi olan olabilir, bu sunucuda olmayan insanlar olabilir. Ya da bu sunucuya ilk defa gelip 5 10 yıldır aktif rol yapabilen nitelikli rolcüler olabilir. Eğer öyle bir zorundalık olsaydı Birlik Argeleri diye bir bölüm olur sadece birlik liderlerinin tartışma içerisine gireceği bir ortam oluşturulurdu. Sunucu yönetimimiz böyle bir durum ortaya koymadığı için yapılan her yorumu kıymetli görüyorum. O yüzden hiç ss atmamış birileri bile bu yoruma cevap atsa da hepsine kıymetli vakitlerini ayırdıkları için teşekkür ediyorum. Benim açtığım argeme olumlu ya da olumsuz yorum yapan her insan, bunu önemsemiş ve cevap gereği hissetmiştir. Bu da benim gözümde onları kıymetli bir noktaya taşır.

Dediğin şeyler güzel 1 veya 2 ye de bu ss konusu düşürülebilir. Bunu da güzel bulduğum için argeye ekleyeceğim.  6 7 kişi editleyip atabiliyorsadan kastım ayrı ayrı farklı yapılan rollerin 6 kişi tarafından editlenip atılması değil. Aynı rolü hadi SS editleyelim diye girip 4 5 kişi bile editleyip atsa sonuçta flooda giriyor. Bir de şu açıdan alalım diye bakıyorsunuz fakat aynı SSLER mevcut. Aynı roller mevcut. Tanıtıma iki kere art arda değerli yorumlar için teşekkürler yazılması gibi bir şey bu. Bir ekstra değil. Bu rolü yapanlar zaten iyi bir ekibe sahip madem. O zaman daha iyisini yapmaları dediğiniz gibi işleyen demirin pas tutmaması durumu söz konusu olacaktır. Zaten dediğiniz üzere kaliteli rol yaptığınızı iddia ediyorsanız ki yazdıklarınızdan bunu anlamamak namümkün. Farklı rol çıkarmak kimse için zor olmayacaktır. Bu dediğim durum yaşanıyor ki şu anda 5 sayfa geldi ve bu konuya eleştiride bulundu. Demek ki sunucunun içerisinde belirli bir huzursuzluk söz konusu. Olumlu ya da olumsuz. Ben burada tanıtım ismi verdiğimde bu flaming ve aşağılamaya girecek. Burası tanıtımların öne çıkartılıp ya da üzerlerine istihzalarda bulunulduğu bir alan değil. Sadece bir araştırma geliştirme konusu üzerinde fikir beyanı yapıldığı bir mecra. O yüzden dediğim gibi bu duruma bir kural gelirse bu 5 sayfada 6 sayfada argeyi destekleyenler politikayı işaret edip diledikleri ticketı politika kapsamında açabilecekler.

Son olarak son dediğin cümleye yanıt vermek isterim. Ben uzun süredir bu sunucudayım ve sunucunun dinamiklerini belirli bir çerçevede okuyabildiğimi düşünüyorum. Dolayısıyla etkili olacağını düşünmediğim ve inanmadığım hiçbir konuda da boy göstermek niyetinde değilim. Rollerimize zaten odaklanıyoruz fakat forumumuz da sunucudaki olan gidişatı takip etmek için önemli bir etken. Bu etkeni de arkadaşlarımızla birlikte nasıl daha iyiye doğru sürükleyebiliriz inancında bu konularla destekliyoruz. Siz de arge açabilirsiniz. Herkes bu konuda özgür. Bu rol yapmanıza mani değil, bilakis rol yapanlar rol üzerinde arge açmalılar. Çünkü neyde ne eksik olduğunu bilirler. Yöneticilerimizin fark etmediği noktalar olabilir, ya da geliştirilmesine inandığımız konular olabilir. Siz de güzel bir arge açın, doğru olduğuna inandığım her noktada sizi desteklerim.

Kıymetli yorumun için teşekkür ederim.

Çevrimdışı MrTurktim

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 06 Ağustos 2024, 18:14
Toplam oynama: 452 gün, 6 saat
Birlik: (Yok)
Sera Shegemi Lv.46
Son giriş: 04 Temmuz 2024, 21:21
Toplam oynama: 72 gün, 9 saat
Son giriş: 04 Temmuz 2024, 21:19
Toplam oynama: 22 gün, 18 saat
Mark Parrel Lv.46
Son giriş: 13 Temmuz 2023, 01:53
Toplam oynama: 14 gün, 16 saat

Çevrimdışı Laffy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İskandinav
Son giriş: 19 Ocak 2023, 00:09
Toplam oynama: 104 gün, 1 saat
Chad Abruzzi Lv.23
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Ocak 2023, 23:45
Toplam oynama: 0 gün, 2 saat
Desteklemiyorum, şimdi şöyle bir şey var rol kalitesinin gelişmesi için forumdaki sslere değil ic rollere yüklenilmesi lazım. Herkes istediği rolü atabilir, ben editliyorum diye arkadaşım o rolü niye editleyemiyor? Aynı rolü tekrar atmaktan bahsetmişsin ama herkes şunu biliyorki tanıtım açmak, foruma ss atmak onay almaktan ibaret. Birisi onay almak için rolü farklı sslerle alıp istediği gibi editleyip foruma atabilir, herkes kendi forumuna baksın bence.

Bunu şöyle düşünebilirsin. Atılan rol farklı rol değil aynı iki chati atınca sadece ileti attırmış oluyorsun farklı rol olmuyor. Ayrıca IC olarak iyi rol yapabildiğini düşünen insanlar ve senin gibi IC rollere yüklenen insanlar için bu neden dert olsun ki? Farklı bir rol yapar onu atar. Zaten bu durumu yenmek için de sayfa artışının önemsiz hale getirilmesini savundum. Bu şekilde olduğunda öyle bir zorundalık da olmamış olacak. Güzel roller geldiğinde atılacak aktif tutmak için zaten rol atılabiliyor, ama sayfa kasmak için atmaya gerek duyulmamış olacak.
Benim için zaten dert değil ve olamaz zamanında 10 tane rolü tek ssde birleştirip attığımda oldu bir rolden 5 farklı ss çıkarttığımda artık sunucuda oynamıyorum oynayan arkadaşlarım var kimisi 2 rolü tek ssde birleştirir kimisi bir rolden 4 ss çıkartır bence herkes özgür olmalı bu konuda, kimse kısıtlama altına alınmamalı istersen sende bir rolden 5 ss çıkartabilirsin kimse bir şey diyemez umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:

Benim için zaten dert değil ve olamaz zamanında 10 tane rolü tek ssde birleştirip attığımda oldu bir rolden 5 farklı ss çıkarttığımda artık sunucuda oynamıyorum oynayan arkadaşlarım var kimisi 2 rolü tek ssde birleştirir kimisi bir rolden 4 ss çıkartır bence herkes özgür olmalı bu konuda, kimse kısıtlama altına alınmamalı istersen sende bir rolden 5 ss çıkartabilirsin kimse bir şey diyemez umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir

Flood kapsamına girip fazla sayfa çıkarttığı için bu öneride bulundum. Sayfa sayısı onayda etki ederse hoş olmayan bir görüntü gereksiz sayfa arttırıyor. Ayrıca ek olarak aynı ssi iki aynı birlikteki farklı üyelerin atmasının ekstra rol olmadığını dile getirdim. Tabii ki herkes ssleri istediği gibi editleyebilir. Ama konuları tartışma ve goygoy ortamlarına düzensiz bir hale getirdiğimizde okunası bir tablo ortaya çıkmıyor.

Çevrimdışı Parlak Ahmet

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 23 Nisan 2022, 17:48