Bazı silahları üzerimizde rahat bir şekilde taşımak istiyoruz ve bunun içinde Lisans olması şart.
Örneğin; Tabancalar (Deagle - Silenced Pistol - Colt45) Uzun namlulu ( Cuntgun > (Uzun mesafeli olan) Shotgun) sadece bu silahlar için lisans alabiliriz.
Diğer silahlar il-legal silah olarak tanımlanabilir.
Lisansı Polis Departmanından, belli bir ücret ve bir sebebimizin olması şartıyla almamız çok mantıklı olacak.
Örneğin;
1.) Ben bayan rolü yapıyorum, IC olarak herhangi bir soyulma, taciz/tecavüz durumunda kendimi korumam veya kişileri en azından korkutmak amaçlı silahımın olmasını istiyorum. Yani her durumda ateş etmek için bu lisansı veya silahı istemiyorum.Dışarıda rahat dolaşmam için ve kendimi de bir hayli koruyabilmek için bunu istiyorum.
2.) Legal rol yapan ve bir işyerine sahip olan arkadaşlar işyerlerinin güvenli olmasını isterler. En azından herhangi bir işyeri soygun/baskın rollerinde, işyerini ve içeridekileri koruyabilmesi adına (İşyeri sahibine ve korumalara ruhsat verilebilir, geçerli silahlar yukarıda yazıyor.)
Daha bir çok örnek verilebilir, fakat aklıma gelmiyor şuan.
Lisansın fiyatı ise, yukarıda yazılı olan silahların fiyatlarıyla orantılı veya biraz yüksek bir fiyat olabilir.