Şikayet kurallarında yalnızca finansal uzlaşma yasaklı durumda. Eğer tarafınıza şikayetinizi çekme karşılığında maddi bir şey (silah veririm, ev araba veririm, para veririm) teklif edildiyse, bu teklifin gerçekleşip gerçekleşmediği önemli değil. Sizin maddiyat üzerinde oynama yapılmasını istemeniz/bu teklife yanaşmanız bile finansal uzlaşma girişimi olarak kabul edilir ve şikayet reddedilir. Finansal uzlaşma tekliflerini kale almamanız, yanıt vermemeniz en doğru hareket olur. Lakin "pdye giricem şikayeti çeker misin sicil yazılmasın" tarzı istekler maddi bir şey teklif edilmediği için finansal uzlaşma değildir, bu teklifler üzerinden şikayet reddedilmez. Şikayet kurallarına finansal uzlaşma yazılmasının nedeni de bu. Kişiyle konuşup anlaştıktan sonra uzlaşabildiyseniz (finansal uzlaşmayı kastetmiyorum, konuştuktan sonra anlaşabildiyseniz ve kişinin anlattıkları doğrultusunda şikayeti çekmeye karar verdiyseniz) şikayeti çekersiniz veya çekmezsiniz. Verdiğiniz örnekteki gibi bir ricadan dolayı şikayet reddedilmez.
Onu bana değil iki kere şikayet açmama rağmen Red veren Stajyer Forum Görevlisi arkadaşlarımıza söyleyeceksiniz. Ortada eğer bir uzlaşma var ise uzlaşma olduğuna dair kanıt sunulması gerekir, kanıt olmaz ise ortada bir uzlaşma yoktur bence, kişisel düşüncem budur.
Forum görevlilerini stajyer diye bilgisiz görmek manasız. Vakti zamanında günde 20 şikayet bakmasına rağmen stajını hiç hata yapmadan tamamlayan forum görevlisi arkadaşlarım da oldu, stajyerler tecrübe kazanmak için staj yapıyor.
Anlatmaya çalıştığınız şeyi tam olarak anlamadım. Kuralda maddi uzlaşmalar ve talepler yasaklı yazıyor. Eğer maddi bir uzlaşma teklifine yanaştıysanız şikayetin reddedilmesi doğaldır ki zaten böyle bir durumda forum görevlisinin ilaveten yapabileceği bir şey yok. Kurallar ne gerektiriyorsa onu uyguluyor. Uzlaşma her halükarda gerçekleşmek zorunda değil, şikayetçi taraf uzlaşmaya yanaşamaz. Şikayetçi tarafın konuşmaları uzlaşmaya yatkın olursa şikayet reddedilir. Eğer maddi olmayan, sadece konuşup anlaşma içeriğinde olan bir uzlaşma söz konusuysa bu şikayeti reddedemez. Ticket açabilir veya TS3 üzerinden şikayet yetkilisiyle görüşebilirsiniz.
dm yersen zararın var ise zararın kapanır, birde özür dilenir şikayet geri çekilir buda mı yasak artık
İşi ticarete dökenler olduğu için, bu kişilerin bunny tarzı şeylere dahi şikayet açıp 40k-50k geri çekim ücreti talep ederek buradan para kastıkları için böyle bir kural geldi. Geleli çok oluyor zaten. Zarar karşılama konusunda ise, finansal karşılıklı uzlaşma olarak geçtiği için şu an bu da yasak fakat bana kalırsa uzlaşma bağlamında zarar karşılamak serbest olmalı. Bu kapsamda AR-GE oluşturulabilir. Uzlaşmalar ticaret amaçlı ve uzlaşma amaçlı ikiye ayrılır. Ticaret amaçlı yapılan anlaşmalar görülürse şikayet reddedilir. Zarar karşılama kapsamında yapılan uzlaşmalar ise yasaklı sayılmaz.