[Mansfield Gangster Crips]
Mansfield Gangster Crips Mansfield Gangster Crips, Los Angeles'ta kurulmuş orta büyüklüte Afro-Amerikan sokak çetesidir. Başlangıçta 1981 civarında " MansField Hustlers" (MFH) olarak adlandırılan bir grup genç olarak başladılar. Önceki kimlikleri Crip olmasa da, Play Boy Gangster Crips ve Marvin Gangster Crips gibi mahalleler büyük ölçüde etkilendikleri yerlerdir.
1988'de MansField Hustlers "Hustler" Etiketini düşürdü ve " Gangster Crips" etiketini talep etmeye başladı. Bu mahalleden çete çatışmasında ölen ilk kişi, 27 Eylül 1984'te Winchell's Donut dükkanında Olympic ve La Brea Bulvarı'nda başka bir crips üyesi tarafından bıçaklanarak öldürülen Charles " Chucky" Patterson'du. Rapçi Roderick Burton, lakabı "Dolla" bu mahalledendi.
Roderick "Dolla" Burton
Roderick " Dolla" Burton 25 kasım 1987 Chicago'da dünyaya geldi. Roderick Burton beş yaşındayken, o ve kız kardeşi, babasının kendisini vurarak intihar ettiğine tanık oldu. Burton'ın "Mansfield Gangster Crips" olarak bilinen sokak çetesiyle ilişkisi olduğu bilinmekte. Roderick Burton , ilk albümünün geri kalanını kaydetmek için Los Angeles'a uçtu ve 18 Mayıs 2009'da, 23 yaşındaki Aubrey Louis Berry tarafından yaklaşık 3: 10'da vuruldu. Burton olay meydana geldiğinde Scrapp Deleon ve arkadaşı DJ Shabbazz ile birlikteydi. Hastanede öldüğü açıklandı. Vuran kişinin kimliği ortaya çıktı, Berry suçsuz olduğunu iddia etmesine rağmen 21 Mayıs'ta cinayet ve saldırı ile suçlandı. | 
|
C-WALK Dans, öncelikle hızlı ve karmaşık ayak hareketleri yapma eylemidir.Bu dans, klasik olarak CRIP'in yazılışına göre kişinin ayaklarının hareketini içerir. C-Walk başlangıçta Güney Orta Los Angeles'ta 1980'lerin başında Crip çetesi üyeleri için sembolik bir danstı, ancak 1990'ların başında dans popüler bir hip-hop dansına dönüştü. Dans, başlangıçta Crip üyeleri tarafından adlarını ve diğer Crip sembollerini hecelemek için kullanıldı. Çete üyeleri sık sık rakip çetenin adı olan "Bloods" kelimesini ayakları çevik bir hareketle geçmeden önce söylerdi. Crip Walk'un soygunları başlatmak için bir sinyal olarak kullanıldığına inanılıyor. Ayrıca Crip Walk'un rakip bir çete üyesinin öldürülmesinden kısa bir süre sonra yapıldığına inanılıyor.
| 
|
[MFC]
Çetenin yaşadığı sokak/mahalle.
Corner
Mahallede genelde satıcıların takıldığı köşe burasıdır. Burada oturup mahalleyi kollamayı amaç edinen gençler ve daha güvenli bir şekilde ellerinde ki malları satmaya çalışan uyuşturucu satıcıları görülüyor. Aralarında silah ticareti yapan kişilerde bulunuyor, uzaktan bakıldığında hangisini neyi sattığı bilinmeyen gençlerin arasında gizli isimlendirmeler bulunmakta. Ayrıca bu köşe; mahallede yaşayanların, okuldan eve veya işten eve gelirken arkadaşlarıyla telefon sohbetinde konum bildirmek için "Nerdesin? sorusuna verilen "Köşedeyim" cevabında ki "Köşe" bu sokağın başıdır. Mahalleye yeni taşınmış gençler bu köşede satıcılık yapan gençleri hayretler içerisinde izler. Köşenin başındaki koltuklarda oturup mahallede sözü geçen biri olmak onların en büyük amaçlarından biri. | 
|