Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Evleniyorum.

Başlatan ardaxll, 14 Ekim 2020, 01:32:44
Okunma sayısı 4593 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ilcare

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Kanadalı
Son giriş: 12 Kasım 2023, 15:24
Toplam oynama: 453 gün, 20 saat
Birlik: (Yok)
Köken: İskandinav
Son giriş: 22 Temmuz 2023, 11:15
Toplam oynama: 2 gün, 9 saat
Köken: Amerikan
Son giriş: 12 Nisan 2023, 23:40
Toplam oynama: 1 gün, 16 saat
Köken: İspanyol
Son giriş: 23 Temmuz 2023, 03:11
Toplam oynama: 2 gün, 17 saat
Ynt: Evleniyorum.
« Yanıtla #40 : 14 Ekim 2020, 13:18:21 »
Konu üzerinde bulunan gereksiz ve tartışma yaratacak yorumlar kaldırıldı, ihlallere devam edilirse konu kilitlenip arşive alınacak.

Çevrimdışı merdovich

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 20 Şubat 2021, 01:22
Toplam oynama: 17 gün, 0 saat
« Yanıtla #41 : 14 Ekim 2020, 13:44:50 »
NAMIK KEMAL KİMDİR ?

21.12.1840 yılında Tekirdağ'da doğdu. 02.12.1888'de Sakız Adası'nda öldü

Namık Kemal Türk milliyetçiliğinin öncülerinden, Genç Osmanlı hareketi mensubu, gazeteci, devlet adamı, ünlü yazar ve şairdir. Özellikle "İntibah" isimli romanı ve "Vatan, Yahut Silistre" isimli tiyatro oyunu ile tanınır. Asıl adı Mehmed Kemal'dir.

Hayatı
Türk Edebiyatında öncü niteliği bulunan şair ve tiyatro yazarıdır. "Vatan şairi" olarak da anılır.Namık adını ona şair Eşref Paşa vermiştir. Babası, II. Abdülhamid döneminde müneccimbaşılık yapmış olan Mustafa Asım Bey'dir. Annesini küçük yaşında yitirince çocukluğunu dedesi Abdüllâtif Paşa'nın yanında, Rumeli ve Anadolu'nun çeşitli kentlerinde geçirdi. Bu yüzden özel öğrenim gördü. Arapça ve Farsça öğrendi. 18 yaşlarında İstanbul'a babasının yanına döndü.

1863'te Babıali Tercüme Odası'na kâtip olarak girdi. Dört yıl çalıştığı bu görev sırasında dönemin önemli düşünür ve sanatçılarıyla tanışma olanağı buldu.1865'te kurulan ve daha sonra Yeni Osmanlılar Cemiyeti adıyla ortaya çıkan İttifak-ı Hamiyet adlı gizli derneğe katıldı. Bir yandan da Tasvir-i Efkâr gazetesinde hükümeti eleştiren yazılar yazıyordu. Gazete, Yeni Osmanlılar Cemiyeti'nin görüşleri doğrultusunda yaptığı yayın sonucu 1867'de kapatıldı.Namık Kemal, İstanbul'dan uzaklaştırılmak için Erzurum'a vali muavini olarak atandı.

Bu göreve gitmeyi çeşitli engeller çıkarıp erteledi ve Mustafa Fazıl Paşa'nın çağrısı üzerine Ziya Paşa'yla birlikte Paris'e kaçtı. Bir süre sonra Londra'ya geçerek M. Fazıl Paşa'nın parasal desteğiyle Ali Suavi'nin Yeni Osmanlılar adına çıkardığı Muhbir gazetesinde yazmaya başladı. Ama Ali Suavi'yle anlaşamaması üzerine Muhbir'den ayrıldı. 1868'de gene M. Fazıl Paşa'nın desteğiyle Hürriyet adı altında başka bir gazete çıkardı.

Çeşitli anlaşmazlıklar sonucu, Avrupa'da desteksiz kalınca, 1870'te zaptiye nazırı Hüsnü Paşa'nın çağrısı üzerine İstanbul'a döndü.Nuri, Reşat ve Ebüzziya Tevfik beylerle birlikte 1872'de İbret gazetesini kiraladı. Aynı yıl burada çıkan bir yazısı üzerine gazete hükümetçe dört ay süreyle kapatıldı. Namık Kemal gene İstanbul'dan uzaklaştırılmak için Gelibolu mutasarrıflığına atandı. Orada yazmaya başladığı Vatan Yahut Silistire oyunu, 1873'te Gedikpaşa Tiyatrosu'nda sahnelendiğinde halkı coşturup olaylara neden oldu. Bu haberi İbret gazetesinin yazması üzerine o sırada İstanbul'a dönmüş olan Namık Kemal birçok arkadaşıyla birlikte tutuklandı. Bu kez kalebentlikle Magosa'ya sürgüne gönderildi.

1876'da I. Meşrutiyet'in ilanından sonra İstanbul'a döndü. Şura-yı Devlet (Danıştay) üyesi oldu. Kanun-î Esasi'yi (Anayasa) hazırlayan kurulda görev aldı. 1877 Osmanlı-Rus Savaşı çıkınca II. Abdülhamid'in Meclis-i Mebusan'ı kapatması üzerine tutuklandı. Beş ay kadar tutuklu kaldıktan sonra Midilli Adası'na sürüldü. 1879'da Midilli mutasarrıfı oldu. Aynı görevle 1884'te Rodos, 1887'de Sakız Adası'na gönderildi. Ertesi yıl burada öldü ve Gelibolu'da Bolayır'da gömüldü.

Sanatsal Özellikleri
Tanzimat döneminin en önemli düşünce, sanat ve siyaset adamlarından birisidir. ”Toplum için sanat” anlayışı benimsemiştir. Sanatı, toplumun Batılılaşması için bir araç olarak kullanmıştır. Eserlerini halkın anlayabileceği sade bir dille yazmayı amaçlamıştır. Divan edebiyatının süslü-sanatlı düz yazısı yerine, belli bir düşünceyi iletmeyi amaçlayan yeni bir düzyazıyı kullanmıştır. Eserlerinde noktalama işaretlerini kullanmıştır.

Gençliğinde
Divan Edebiyatı tarzında şiirler yazmış, Avrupa’ya gittikten sonra yeni edebiyatı benimsemiş ve o yolda yapıtlar vermiştir. Namık Kemal, Fransız edebiyatını örnek almış, romantizmin etkisinde kalmıştır. Şiirleri biçim bakımından eski, konu bakımından yenidir. Yurt, ulus, özgürlük gibi konuları işlemiştir. Ayrıca şiirlerinde mücadeleci tipte bir insan yaratmıştır. Tiyatroyu “eğlencelerin en faydalısı” olarak nitelemiş, halkın eğitilmesinde okul gibi görmüş, sahne dili ve tekniği yönünden başarılı yapıtlar vermiştir.

HAYKIRDIM Namık Kemal diyince aklıma bir sözü gelmişti
at yalanı severim inananı :)) - Namık Kemal

Çevrimdışı scythe.

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 13 Haziran 2024, 21:56
Toplam oynama: 231 gün, 16 saat
Son giriş: 04 Mart 2023, 15:23
Toplam oynama: 0 gün, 11 saat
Son giriş: 27 Kasım 2023, 21:34
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #42 : 14 Ekim 2020, 13:49:30 »
Sence namık kemal gerçek olabilir mi?

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #43 : 14 Ekim 2020, 13:50:14 »
yaşı 19 olup beyin yaşı 2yi geçmeyen insanlara ilgi göstermezseniz bunlar zamanla yok olur zaten, uğraşmayın şunla ki forum daha düzgün hale gelsin  :)

Çevrimdışı DEXTER 23 CM

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jamal McRae Lv.28
Son giriş: 01 Aralık 2024, 18:26
Toplam oynama: 1 gün, 18 saat
Son giriş: 01 Aralık 2024, 18:28
Toplam oynama: 188 gün, 17 saat
Birlik: *** ***zzy
Jamal McRave Lv.28
Son giriş: 02 Mayıs 2024, 01:09
Toplam oynama: 4 gün, 21 saat
« Yanıtla #44 : 14 Ekim 2020, 15:22:20 »
Hem amca hem DAYI oluyorum :d

Çevrimdışı emrerv

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 16 Nisan 2024, 04:54
Toplam oynama: 83 gün, 18 saat
« Yanıtla #45 : 14 Ekim 2020, 16:32:55 »
Sence namık kemal gerçek olabilir mi?

Çevrimdışı Xairon

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 12 Kasım 2023, 23:55
Toplam oynama: 25 gün, 16 saat
« Yanıtla #46 : 14 Ekim 2020, 16:39:21 »
Dayı seni sert sert pompalayacağım
senin töbeesTAFİRULLAH tobesta firullah töbestav firullağh

Çevrimdışı TheTask

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 03 Aralık 2020, 12:05
Toplam oynama: 18 gün, 17 saat
« Yanıtla #47 : 14 Ekim 2020, 17:00:10 »

Çevrimdışı viteD

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 11 Şubat 2024, 20:13
Toplam oynama: 53 gün, 3 saat
Birlik: ********tal
« Yanıtla #48 : 14 Ekim 2020, 18:13:41 »
vay be çorlu da yaşayıp rina oynayıp bide üstüne üslük hamile bırakıp bide üstüne üslük evlenip bir de üstüne üslük konu açan mı varmış şeyhsinan da oturuyorum

Çevrimdışı Kratos78

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Arthur Bryne Lv.24
Son giriş: 08 Eylül 2024, 20:55
Toplam oynama: 170 gün, 22 saat
David Lemina Lv.24
Son giriş: 06 Mart 2024, 21:12
Toplam oynama: 1 gün, 22 saat
« Yanıtla #49 : 14 Ekim 2020, 18:25:28 »
HAYDİ BAKALIM HOCAM MUCİZE ARIYORUZ EHEĞ 2 DEFA WALKOUT ARJANTİN NOLUYO LAN LAN NOLUYO LAN NEEĞH OOOOAAAHHAAAAAA NEEĞH ARKADAŞLAR BU KAMERA ŞAKASI MI NEEĞ MESSİ Mİ DANDİK BİR PAKETTEN MESSİ Mİ OHAAAA