Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Nick Schwertner | MAAŞ BAĞLAMA!

Başlatan Luanvice, 11 Eylül 2020, 22:54:11
Okunma sayısı 960 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 31 Aralık 2020, 21:12
Toplam oynama: 44 gün, 4 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Nick Schwertner | MAAŞ BAĞLAMA!
« Yanıtla #10 : 12 Eylül 2020, 11:02:25 »
Şirket sistemi mevcut.

Çevrimdışı Jaxie

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 02 Mayıs 2025, 12:31
Toplam oynama: 550 gün, 11 saat
Son giriş: 20 Nisan 2025, 21:02
Toplam oynama: 11 gün, 7 saat
Birlik: ******* *ews
« Yanıtla #11 : 12 Eylül 2020, 11:16:30 »
Gerek yok, para kasmak yeterince kolay.

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 05 Mart 2021, 16:28
Toplam oynama: 109 gün, 0 saat
« Yanıtla #12 : 12 Eylül 2020, 11:28:45 »
Bazı arkadaşlar hala işin para ile alakalı olduğu sanıyor.O arkadaşları AR-GE'yi düzgün bir şekilde okuyup, kavradıktan sonra ileti atmaya davet ediyorum.

Çevrimdışı LilPeep

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 19 Nisan 2025, 02:12
Toplam oynama: 18 gün, 22 saat
Köken: Rus
Son giriş: 23 Şubat 2025, 04:27
Toplam oynama: 179 gün, 11 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 08 Mart 2025, 22:33
Toplam oynama: 33 gün, 15 saat
Köken: İspanyol
Son giriş: 19 Nisan 2025, 02:05
Toplam oynama: 27 gün, 23 saat
Köken: Fransız
Son giriş: 19 Nisan 2025, 02:14
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
« Yanıtla #13 : 12 Eylül 2020, 11:36:01 »
Legal birlikler için güzel olur. Değişiklik kazandırır ama şirket sistemi varken başka bir maaş sisteminin gelmesi biraz zor olur.

Çevrimdışı Pudin

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 08 Mayıs 2024, 00:49
Toplam oynama: 90 gün, 18 saat
Sarah Almira Lv.20
Köken: İngiliz
Son giriş: 27 Haziran 2023, 16:53
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
« Yanıtla #14 : 12 Eylül 2020, 11:40:44 »
İstismar edilir, desteklemiyorum. Devlet oluşumları dışında yasal birliklere bu verildiğinde şirketlerin pasif hale getirilmesi için ilgili kişiler birliğe alınır ve saatlik paydaydan yararlanarak afk bırakılarak haksız kazanç sağlarlar. Bu durumun sadece devlet birliklerinde yer alması genel işleyiş açısından önemli. Çünkü kolluk kuvvetlerinin sayısı illegali idare edebilmesi için fazla olması gerekiyor. Dolayısıyla ayrıcalıkları çok fazla olması lazım ki insanlar illegal yerine oraları tercih etsin. Ek olarak legal birliklerin teşviki için daha farklı yöntemler geliştirilmeli. Erken onay zaten veriliyor bildiğim kadarıyla, onun haricinde araç temini yapılabilir. Belki lojistik açması için fiyat kolaylığı sağlanabilir, belli bir raddeden sonra. Ancak maaş sistemini desteklemiyorum. Zaten yüzlerce afk bırakan insan var, rol olmayacak bir ortamı doğuracak bir sisteme daha hayır.

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: ******TTI
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
« Yanıtla #15 : 12 Eylül 2020, 12:02:37 »
Nasıl suistimal edileceğini ben anlamadım. Sanırım maaş verildiği zaman parayı sistem verecek, oyuncular değil. Eğer böyleyse zaten bu sistem gelmez. Bunun yerine;

Banka sistemine bir özellik eklenir. Bu özellik sayesinde bazı hesap numaralarını banka hesabımıza ekleriz. Eklediğimiz her bir hesap numarası için ayrı bir para değeri gireriz ve her 24 saatte bir (saat başı da olabilir) banka hesabımızdan ilgili hesap numarasına havale yapılır. Bu özellik maaş rolü için kullanılabilir. Sistem onayı ve limitlere ihtiyaç olacağını da düşünmüyorum.

Gerekliliği tartışılabilir çünkü önerdiğim sistemi manuel olarak her günün sonunda yapabiliriz. Ama otomatik olması da fena olmaz.

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #16 : 12 Eylül 2020, 12:45:22 »
Nasıl suistimal edileceğini ben anlamadım. Sanırım maaş verildiği zaman parayı sistem verecek, oyuncular değil. Eğer böyleyse zaten bu sistem gelmez. Bunun yerine;

Banka sistemine bir özellik eklenir. Bu özellik sayesinde bazı hesap numaralarını banka hesabımıza ekleriz. Eklediğimiz her bir hesap numarası için ayrı bir para değeri gireriz ve her 24 saatte bir (saat başı da olabilir) banka hesabımızdan ilgili hesap numarasına havale yapılır. Bu özellik maaş rolü için kullanılabilir. Sistem onayı ve limitlere ihtiyaç olacağını da düşünmüyorum.

Gerekliliği tartışılabilir çünkü önerdiğim sistemi manuel olarak her günün sonunda yapabiliriz. Ama otomatik olması da fena olmaz.
Heh anlayan çok şükür çıktı.

Parayı sistem vermeyecek, oyuncu verecek. Şirket sistemi gibi kasaya para atıyor ve o para her saat oyunculara gidiyor mantığı. Onaylı legal birlik sahibi kendi ATM hesabını girecek ve belirlediği üyelere belirlediği miktar da para verecek.Para ise oluşum sahibinin ATM'sinden kesilecek, sistem felan vermeyecek.

Şirket ile alakası yok bu durumun.Şirket ne alaka yani.Suistimal edileceği birşey de yok hani sırf para almak için birliğe giremezler.Birlik Sahibi neden tanımadığı birine her hangi bir kazanç elde etmeden saatlik maaş versin? Yani şirket sistemi mantığı olsun demiyorum yazdıklarımı okumadan ileti atmayın.Genel söylüyorum bunu.Şirket sistemi gibi oyuncular oyun da durdukça saat gelip film/oyun çıkarma hakkı vs. felan gelmeyecek yani Şirket mantığını unutun.

Gerçekçi düşünün, siz Üniversite mezunusunuz ve bir işe girdiniz.Size işveren adam aylık maaş veriyor değil mi? Mantık böyle olacak işte.Payday geldiğin de birlik sahibinin belirlediği ATM hesabından kişiye belirlediği miktar da para gidecek.Aylık maaş gibi düşünün.Bazı arkadaşlar paranın sistemin vereceğini vs. düşünüyor.Parayı oluşum sahibi verecek.

Hadi diyelim neden onaylı birliklere gelmeli veya neden ayrı onay gelmeli.Çünkü legal birlikler sunucu da çok az bulunuyor ve doğru düzgün legal oluşum yapan, ilerleten kişi sayısı çok çok az.Çünkü legale teşvik eden birşey yok adam biliyor illegalden daha çok kazanacağını.Yani legallere özel birşey yok sunucu da bu tür şeyler de sistem onayı olarak gelebilir bu sayede sistem onayı veya legal oluşumlar bir nebze işe yarar.

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #17 : 12 Eylül 2020, 12:52:25 »
Yani aşırı bir gereği yok ama legal oluşumlar için gerçekten renk katacağını düşünüyorum, roller için de güzel olabilir. $200 limiti bile bence olmamalı ama suistimal edileceğini düşünüyorsanız olsun farketmez.Ama eklenmesi güzel olur diye düşünüyorum.

Yanlış anlayan arkadaşlar atılan iletileri tam okuyup kavradıktan sonra ileti atarsanız sevinirim.Parayı sistem felan vermeyecek yanlış anlamayın.

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
« Yanıtla #18 : 12 Eylül 2020, 12:55:36 »
Dediğini anladım bir sistem var o sistem üzerinden örneğin Nickin maaşı 2000 Rosettanın 1000. Bin ve iki bin olarak veriyor. Bu sistemin aynısı şirket sisteminde var. Eğer sistem değil oyuncu verecekse şirket kasasını adminlerin düzenli doldurması gerek. Adminlerin doldurmasıyla sistemin saatlik vermesinde zaten bir fark yok. Bu ikisi olmayacaksa oyuncu verecekse sisteme ne gerek var? Çağırsın rol yapmak için ic olarak dağıtsın. Mesela kumarhane işletiyorum, açılışımız bitince çağırıyorum paraları dağıtıyorum. Böyle bir sistemin varlığı yapılacak potansiyel rolleri de ortadan kaldırır. Maaş verme rolünü göremeyiz.

Şirket açanların hiçbirinin şirket rolü yapmadığını gördüğümüz için bununda bir rol alanı oluşturmayacağını düşünüyorum.

Gıcık oluyorsunuz belki biliyorum ama bunu demem lazım :D Sisteme gerek yok rolü yapılabilir.

Çevrimdışı Yoda

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 27 Mart 2023, 17:27