Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

karakter tanıtımlarında manken kullanan arkadaşlar

Başlatan resmiyetabidesi, 15 Ağustos 2020, 03:21:33
Okunma sayısı 998 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: ******TTI
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: karakter tanıtımlarında manken kullanan arkadaşlar
« Yanıtla #30 : 15 Ağustos 2020, 19:30:36 »
500mb lik oyun diye cevap verip oyuna bu kadar emek veren arkadaşlar için bi konferans düzenlemek lazım :dd
Oyun dediğimiz şey boş vaktimizi eğlenerek öldürmek için olan bir şey değil mi? Emek dediğiniz şey tüm oyunlarda var zaten. Minecraft'te bir yapı inşa ettiğinizi ve 3 gün sürdüğünü düşünün. Bunu yaparken emek harcıyorsunuz ama önemli olan nokta bu bol vakti eğlenerek geçiriğ geçirmediğiniz olur.
"500 mblik oyun" yazısı yazılırken amaç; bunun bir oyun olduğunun ve bu tip şeylere fazla takıntı yapılmaması gerektiğinin dile getirilmesidir. Adam oyununu o şekilde oynuyor, demek ki o şekilde keyif alıyor.

ister dünya güzelini koyar ister dünya çirkinini koyar niye taktınız bu kadar anlamıyorum
bu tür uzun yazılardan hiç haz etmem ama nedense yazmak zorunda hissettim
genelde polis rolü yaptığım için ve işin içinde olduğum için polisler üzerinden örnek vermek istiyorum
rina forumunda olan lspd birlik tanıtımında yazan ooc hedefin oyunculara en iyi polis rolünü sunmak olduğunu söylüyor
hedef en iyi polis rolünü sunmakken bir büronun yarısı nasıl manken olabilir?
bunları söylememizin sebebiyse platformu iyileştirmek, daha iyi bir hâle getirmek. murat bu konuyu açtığı için bir şey kazanmıyor, bir şey elde etmiyor

isteyen bunu yapar, isteyen şunu yapar dediğiniz platformun freeroam değil de roleplay sunucusu olduğunu aklınıza getirdiğiniz zaman bu konu hakkında neden konuştuğumuzu anlarsınız. iyi forumlar

Karakter tanıtımları son dönemde karakter tanıtımı olmaktan çıktı zaten. Millet karakterini tanıtacağı yere bir fotoğraf bir de yaş yazıp başlıyor rol paylaşmaya. Karakter tanıtımları oyun içi ekran görüntüleri ve sohbet bölümüne dönmüş durumda, gerçek karakter tanıtımı kültürü yıllar önce bitmiş. Hal böyleyken tek takıldığınız şeyin karakter fotoğrafı olmasını anlayabiliyorum çünkü tanıtımlarda fotoğraf dışında bir içerik yok zaten. Yine de bir kişinin ne kadar gerçekçi rol yaptığını karakter fotoğrafı üzzerinden belirlemek tamamen saçmalık. Bu aynı "800x600 0 font editlemeyen lowdur morq" kıtlığına benziyor.
Bırakın insan kendi karakterini nasıl hayal etmek istiyorsa öyle hayal etsin. Oyun içinde görsellik olarak hatta belki emotelerde bile karşınıza çıkmayacak, tanıtımdan çıktıktan 5 aaniye sonra unutacağınız bir görsel için bu kadar takılmaya gerçekten değmez. Yapılacak şey PD içerisinde manken ve fit bir güzeli canlandırıyor olmasını eleştirmekten ziyade bunun inceliklerini (bakımına dikkat etmek, sağlıklı beslenmek, spor yapmak zart zurt) rolüne yansıtabiliyor mu, yoksa sadece /do güzeldir yazıp geçiyor mu diye incelemek olmalı. Yapılan konsepti ve karakter yapısını bu kadar bağdaştırmak yanlış. İnsanlar istediği karakteri yaratmakta özgür, önemli olan karakteri yansıtabilmek.

Edit: Bu açıklamayı yapma gereği duydum çünkü muhtemelen yazım yanlış anlaşılacak. Ben demiyorum ki karakterlerin konsepte göre yaratılıp yaratılmamasının hiçbir gerçekçilik payı yok. Bir karakterin konsepte göre yaratılması gerçekten önemli bir unsur ve gerçekçiliği arttırıyor. Bunu "roleplay nedir" başlıklı rehberimde de dile getirmiştim zaten. Fakat biz üçüncü gözden bir kişinin rolünü inceleyecek kişiler olarak karakter-konsept uyumundan ziyade karakter-yansıtabilme ve geliştirebilme yeteneğine dikkat etmeliyiz. Çünkü karakter yaratma konusunda herkes özgür, istediği karakteri oynayabilir. Manken olması saçma dediğiniz LAPD'de bir tane bile mi güzel kadın veya yakışıklı erkek yok?

Çevrimdışı Gwyndolin

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Haziran 2023, 19:40
Toplam oynama: 87 gün, 5 saat
Birlik: ******** ***ily
« Yanıtla #31 : 15 Ağustos 2020, 19:44:25 »
500mb lik oyun diye cevap verip oyuna bu kadar emek veren arkadaşlar için bi konferans düzenlemek lazım :dd
Oyun dediğimiz şey boş vaktimizi eğlenerek öldürmek için olan bir şey değil mi? Emek dediğiniz şey tüm oyunlarda var zaten. Minecraft'te bir yapı inşa ettiğinizi ve 3 gün sürdüğünü düşünün. Bunu yaparken emek harcıyorsunuz ama önemli olan nokta bu bol vakti eğlenerek geçiriğ geçirmediğiniz olur.
"500 mblik oyun" yazısı yazılırken amaç; bunun bir oyun olduğunun ve bu tip şeylere fazla takıntı yapılmaması gerektiğinin dile getirilmesidir. Adam oyununu o şekilde oynuyor, demek ki o şekilde keyif alıyor.

ister dünya güzelini koyar ister dünya çirkinini koyar niye taktınız bu kadar anlamıyorum
genelde polis rolü yaptığım için ve işin içinde olduğum için polisler üzerinden örnek vermek istiyorum
rina forumunda olan lspd birlik tanıtımında yazan ooc hedefin oyunculara en iyi polis rolünü sunmak olduğunu söylüyor
bunları söylememizin sebebiyse platformu iyileştirmek, daha iyi bir hâle getirmek. murat bu konuyu açtığı için bir şey kazanmıyor, bir şey elde etmiyor

isteyen bunu yapar, isteyen şunu yapar dediğiniz platformun freeroam değil de roleplay sunucusu olduğunu aklınıza getirdiğiniz zaman bu konu hakkında neden konuştuğumuzu anlarsınız. iyi forumlar

Karakter tanıtımları son dönemde karakter tanıtımı olmaktan çıktı zaten. Millet karakterini tanıtacağı yere bir fotoğraf bir de yaş yazıp başlıyor rol paylaşmaya. Karakter tanıtımları oyun içi ekran görüntüleri ve sohbet bölümüne dönmüş durumda, gerçek karakter tanıtımı kültürü yıllar önce bitmiş. Hal böyleyken tek takıldığınız şeyin karakter fotoğrafı olmasını anlayabiliyorum çünkü tanıtımlarda fotoğraf dışında bir içerik yok zaten. Yine de bir kişinin ne kadar gerçekçi rol yaptığını karakter fotoğrafı üzzerinden belirlemek tamamen saçmalık. Bu aynı "800x600 0 font editlemeyen lowdur morq" kıtlığına benziyor.
Bırakın insan kendi karakterini nasıl hayal etmek istiyorsa öyle hayal etsin. Oyun içinde görsellik olarak hatta belki emotelerde bile karşınıza çıkmayacak, tanıtımdan çıktıktan 5 aaniye sonra unutacağınız bir görsel için bu kadar takılmaya gerçekten değmez. Yapılacak şey PD içerisinde manken ve fit bir güzeli canlandırıyor olmasını eleştirmekten ziyade bunun inceliklerini (bakımına dikkat etmek, sağlıklı beslenmek, spor yapmak zart zurt) rolüne yansıtabiliyor mu, yoksa sadece /do güzeldir yazıp geçiyor mu diye incelemek olmalı. Yapılan konsepti ve karakter yapısını bu kadar bağdaştırmak yanlış. İnsanlar istediği karakteri yaratmakta özgür, önemli olan karakteri yansıtabilmek.
Minecraft dediğin oyunun gerçek hayatta bağlantısı yok, Roleplay dediğin kavramda gerçek hayatta canlandıramadığın karakterleri canlandırırsın.Bunun yanında mutluluk ve hüzün gibi duygular yaşarsın.Bir yandan para sıkıntısı bir yandan vergiler derken bu oyundan herkes eğlenmez ama oynar.Bu bir oyun türü olsaydı gerçek hayat Simulasyonu olurdu, ondada sadece eğlenmessin.

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: ******TTI
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
« Yanıtla #32 : 15 Ağustos 2020, 19:52:57 »
Spoiler:

Minecraft dediğin oyunun gerçek hayatta bağlantısı yok, Roleplay dediğin kavramda gerçek hayatta canlandıramadığın karakterleri canlandırırsın.Bunun yanında mutluluk ve hüzün gibi duygular yaşarsın.Bir yandan para sıkıntısı bir yandan vergiler derken bu oyundan herkes eğlenmez ama oynar.Bu bir oyun türü olsaydı gerçek hayat Simulasyonu olurdu, ondada sadece eğlenmessin.
Minecraft örneğini emek konusu için verdim. Oynadığımız her bir oyunda geçirdiğimiz her bir dakika emek zaten. Roleplay oynayıp karakterini tasarlamak da emek Minecraft oynayıp maden kasmak da. CSGO oynayıp ELO puanı kasmak da emek. Konuyu yanlış anlamışsınız

Çevrimdışı KADERVKEDER

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 11 Ekim 2024, 05:43
Toplam oynama: 21 gün, 14 saat
« Yanıtla #33 : 15 Ağustos 2020, 19:54:21 »
ammannn siktir et yaaa erp dewamkeeeee :P :P :P

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jin Akihiro Lv.24
Köken: Japon
Son giriş: 18 Şubat 2024, 00:11
Toplam oynama: 176 gün, 20 saat
Millie Pitts Lv.24
Köken: Amerikan
Son giriş: 14 Temmuz 2023, 20:36
Toplam oynama: 0 gün, 2 saat
« Yanıtla #34 : 15 Ağustos 2020, 20:01:49 »
ben hic takmıyom benım gıbı olan var mıasfSA:fAF:A

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 31 Mayıs 2020, 22:42
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #35 : 15 Ağustos 2020, 20:04:19 »
ya harbi boş konuymuş ne uzun uzun yazıyonuz boşverin gitsin

Çevrimdışı in chains

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 30 Mayıs 2024, 01:14
Toplam oynama: 176 gün, 4 saat
« Yanıtla #36 : 15 Ağustos 2020, 20:04:34 »
karakter yüzü hic önemli degıl, rol onemlı bruh   ;D

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 26 Ağustos 2024, 23:37
Toplam oynama: 43 gün, 16 saat
Adam Mullen Lv.16
Son giriş: 26 Ağustos 2024, 22:27
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #37 : 15 Ağustos 2020, 20:11:37 »
ya harbi boş konuymuş ne uzun uzun yazıyonuz boşverin gitsin

Burada benim eleştirdiğim arkadaşlar, karakter tanıtımlarında sürekli ergen kullananlar veya aynı rolden hiç sıkılmayan; ülkücü bıyığı ile takım elbise alıp aslan akbeyli ve polat alemdar gibi gezinen tiplemeler. Evet, bunlar ile karşılaştım.

Roleplay dediğimiz oyun modu, insanların farklılıklar ile karakterler oluşturması veya gerçek hayatı birebir örnek alarak roleplay yapması. Geowic'e cevabım, herkes manken koymak zorunda değil. Ben bir kere kullandım çünkü koyabileceğim ergen fotoğrafı bulamadım. Zaten bütün konularımdan açığımı arayan Deniz(Margo) arkadaşımız atmış;
Artık denilecek söz kalmadı, herkes manken koyduğu için değeri bilinecek roleplay yapan arkadaşları bulamıyorum. Her neyse, son sözümü ekleyip konuyu kilitleyeceğim yoksa konu cidden amacı dışına çıkmaya başladı.

Roleplay eskiden kartlarla oynanırdı, orada maskeler yoktu ve insanlar kendi aklından karakter oluştururdu. Sunucuya girerken karakterinin hikayesini, görünümünü, psikolojisini, geçmişini belirleyen kimsecikler kalmadı. Bir süre sonra zaten ben de platformdan ayrılmayı düşünüyorum. Konuda bana destek çıkan bütün arkadaşlara kucak dolusu sevgiler.

Bu arada, Deniz(Margo) arkadaşımız on altıncı forum hesabı ile yine bana sallamış; banlandığı için mutluyum ama on yedinci hesabını açıp tekrar geleceği için ¯\_(ツ)_/¯.