Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

[REHBER] Birlik nasıl kurulur? Dikkat edilmesi gereken şeyler!

Başlatan Luanvice, 22 Temmuz 2020, 16:19:38
Okunma sayısı 3550 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Albin

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 28 Temmuz 2024, 15:59
Toplam oynama: 116 gün, 2 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: [REHBER] Birlik nasıl kurulur? Dikkat edilmesi gereken şeyler!
« Yanıtla #10 : 12 Ağustos 2020, 17:51:07 »
Son Güncelleme: 22.07.2020 | 16:26

1.3 Kemik Kadro
Birlik kurarken tek başınıza birlik kurmaya çalışmayın.Kesinlikle bir kadronuz olsun.Kuracağınız kadroda herkes CS6 edit bilmeli, bilmeyen varsada öğrenmeli.

Bu konuya kesinlikle katılmıyorum. Eğer bir birlik kuracaksanız sayınız 3 kişiyi geçmesin, ekiple kurulan birlikler şu ana kadar tüm SAMP'da DM'e kayan ve birliğin ana konseptinden sapmış birliklerdir. Günümüzde buna çok şahit oluyoruz. Ekipçe rollere başlayacağız diyen tüm birlikler ertesi gün sobeitten banlanıyor. SAMP'da eğer gerçekten rol birliği kuruyorsanız sayınız 3 kişiyi GEÇMESİN. bu konuda ciddiyim.
Haklısın kanka

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 05 Mart 2021, 16:28
Toplam oynama: 109 gün, 0 saat
« Yanıtla #11 : 13 Ağustos 2020, 01:16:51 »
Son Güncelleme: 22.07.2020 | 16:26

1.3 Kemik Kadro
Birlik kurarken tek başınıza birlik kurmaya çalışmayın.Kesinlikle bir kadronuz olsun.Kuracağınız kadroda herkes CS6 edit bilmeli, bilmeyen varsada öğrenmeli.

Bu konuya kesinlikle katılmıyorum. Eğer bir birlik kuracaksanız sayınız 3 kişiyi geçmesin, ekiple kurulan birlikler şu ana kadar tüm SAMP'da DM'e kayan ve birliğin ana konseptinden sapmış birliklerdir. Günümüzde buna çok şahit oluyoruz. Ekipçe rollere başlayacağız diyen tüm birlikler ertesi gün sobeitten banlanıyor. SAMP'da eğer gerçekten rol birliği kuruyorsanız sayınız 3 kişiyi GEÇMESİN. bu konuda ciddiyim.
DM ve Sobeit'e kayacak kişiler zaten bu rehberi hiçbir zaman okumaz, ana konsept vs. belirlemez.Rol birliği açacak adamlar gerçekten herşeyi detayına kadar düşünür.Rol birliği yapacak kişiler kemik kadroda 10 tane kurucu olarak başlamaz.Gerçekten rol birliği kurmak istiyorsanız sayınız fazla olmalı çünkü bu rollerinizi fazlalaştırır, rollerinizi arttırır.Bir birlik kurucaksanız 5 kişi aynı soyisim yapmamalı.Mesela birisi birliğin ana kurucusu olmalı ve en kötü aynı soyisimle IC'de kardeş olmalılar.Diğer kişi birliğin bağlantılarını yöneten kişi olmalı, diğer kişi sekreter olmalı vs. vs.Yani gerçekten rol birliği açmak istiyorsanız bir ekibiniz olmalı ve ekibiniz yaptığınız konsepte göre görev dağılımları yapmalı.

Örnek verecek olursak eski birliğim Drei Farben Industries kemik kadrosu olan bir birlikti.Yaklaşık 7 kişi civarı birlik kurmuştu ve herkesin bir görevi vardı, 7 kurucu yoktu yani.Ben sonradan katıldım ve kemik kadroda Outsider'dan R5'e yükseldim.Rollerin akıcı olması için NC atıp birliğe yeni katılmış personel olarak geldim kısaca Outsider.Birlikte Outsider adam yoktu diye gittim NC attım ve Outsider rolleri yaptım.Outsider sayımız artıncada bende yükselmeye başladım.
Yani şimdi ne alaka diyiceksin, gerçekten rol birliği yapmak isteyen adam zaten bu tür şeylere dikkat eder, ben Outsider rolü yapmam demez.7 kişilik bir ekip misiniz? 2 kişi Outsider olur, 1 kişi ortalama bir rütbe olur, bir kişi en yüksek rütbe olur ve bu rollerinizi arttırır. 3 kişilik ekipte ne mi olur? 3 Kurucu olarak başlarsınız ve üye almaya çalışırsınz, üye almakla uğraşırsınız.Belli bir düzen olmaz, rollerin devam etmesi için birkaç üye beklersiniz, rolleriniz duraksar.

Rol birliği kurmak isteyenler kemik bir kadro oluşturmalı.Gerçekten rol yapacak adam varını yoğunu ortaya koymalı.3-5 kuruşun hesabını yapmamalı, ihanet etmemeli, kolay kolay birlikten çıkmamalı, rol yapmalı.Bizim DFI'da bile rol olsun diye birkaç birliğe 20-30 silah verdik, 2-3 kilo uyuşturucu verdik.Drei Farben Industries tanıtımına bak, videolara ve rollere bak.Gerçekten rol birliği kuracak adam bu tür şeylere hazırlıklı olur, rol için 500-600k para verir.Örnek olarak sadece eski birliğim Drei Farben Industries'i verdim fakat örnek olarak Marino Industries,    
Diaj Bastardoj | Reviviĝo gibi birliklerin tanıtımlarına ve rollerinede bakabilirsiniz.Bu birlikleride örnek alabilirsiniz, gerçekten rol yapan birliklerdir.

Rol birliği kurmak istiyorsanız ekibiniz olmalı, sağlam bir kemik kadronuz olmalı.Kolay kolay ayırlan olmamalı, gerektiğinde 300-400k vermeli, gerektiğinde NC atmalı, gerektiğinde CK olmalı. Öyle 3 kişi aynı soyisim yapıp 3-5binin hesabını yapacak adam zaten rol birliği değil dm birliği kurmuş olur.

Çevrimdışı arminus

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 29 Eylül 2023, 22:34
Toplam oynama: 79 gün, 10 saat
« Yanıtla #12 : 14 Ağustos 2020, 01:51:42 »
Kanka başarılı ama discord kısmına herkesin uyacağını dusunuyorum .d

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #13 : 14 Ağustos 2020, 02:02:47 »
Kanka başarılı ama discord kısmına herkesin uyacağını dusunuyorum .d
:D

Çevrimdışı fortyfour

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Fransız
Son giriş: 28 Eylül 2024, 18:23
Toplam oynama: 337 gün, 2 saat
Son giriş: 17 Temmuz 2024, 13:48
Toplam oynama: 12 gün, 20 saat
Birlik: ** 212
Köken: Meksikan
Son giriş: 19 Mayıs 2024, 22:50
Toplam oynama: 10 gün, 17 saat
Son giriş: 29 Kasım 2023, 00:30
Toplam oynama: 0 gün, 22 saat
Son giriş: 00/00/0000
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #14 : 14 Ağustos 2020, 02:17:29 »
güzelmiş

Çevrimdışı TayipxD

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Çinli
Son giriş: 21 Ocak 2022, 12:07
Toplam oynama: 83 gün, 15 saat
« Yanıtla #15 : 15 Ağustos 2020, 00:46:32 »
Başarılı, tebrik ederim.

Çevrimdışı Feick

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Emily Reece Lv.16
Son giriş: 21 Şubat 2024, 20:39
Toplam oynama: 3 gün, 22 saat
Köken: İtalyan
Son giriş: 01 Mart 2024, 00:40
Toplam oynama: 29 gün, 14 saat
« Yanıtla #16 : 15 Ağustos 2020, 02:15:56 »
eyw

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #17 : 15 Ağustos 2020, 17:44:55 »
Yorumlar için teşekkürler.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 13 Mart 2022, 18:50
Toplam oynama: 20 gün, 3 saat
« Yanıtla #18 : 16 Ağustos 2020, 20:23:17 »
çoğu doğruda hiyerarşi olmasına gerek yok çete yapıyorsanız, para için birbirini vuran adamlara emir vermek pek mantıklı değildir herhalde

Çevrimdışı timeformurder

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 28 Nisan 2023, 15:39
Toplam oynama: 139 gün, 15 saat
« Yanıtla #19 : 16 Ağustos 2020, 20:38:00 »
çoğu doğruda hiyerarşi olmasına gerek yok çete yapıyorsanız, para için birbirini vuran adamlara emir vermek pek mantıklı değildir herhalde
aynen öyle hiyerarşi sadece liderler için geçerlidir(emreabiminlafları)