Olay sevkiyat değil, sevkiyatların gerçekleşmemesi sonucunda oluşan silah kıtlığının bir sunucuyu nasıl zarara uğrattığını anlattım sadece. Yazının tamamını okumadan bu algıyı yapmak yanlış.
Silah kıtlığı yaratmayı denemek/yaratmak DM'yi önlemeyecektir. Sunucunun sadece %20'sinde silah olduğunu düşünün. 800 kişide 150 kişiye yakın demek. Silahı olan bir kişi kendisini yenilmez zannedecek böylelikle. "Nasıl olsa karşıdaki adamın silahı yok, benim var" diyerek oynayacak. Sonuç olarak bu 150 kişi; ben üstünüm, ben tanrıyım moduna girecek; her yerde olay çıkartıp silahına davranmayı deneyerek egosunu tatmin etmeyi deneyecek. Böyle bir şey olmaz demeyin, üstte anlattığım gibi daha önce yaşandı oluyor böyle şeyler.
Ben demiyorum ki silah almayı kolaylaştırmak DM'yi azaltacak. Böyle olursa da silahın değeri kalmıyor, vurulan adam yeniden silah alıyor ve yeniden çatışıyor. DM'nin azalmasını istiyorsanız silahlara ERİŞİM kolay olmalı ancak silahların DEĞERİ de pahalı olmalı. İllegal rol yapan adam bırakın silahını alsın ama silahını da kaybetmek istemesin. Bu açıdan bakıldığında önerinizi desteklemiyorum. Çünkü sistem zaten dengelenmiş, vurulduğu zaman silahını kaybetmemek için Q atan adamlardan bunu net bir şekilde anlayabiliyoruz. Silahlara erişebilmek için de silah satan birisini bulmak veya 15 kişilik bir birliğe girmek yetiyor.
Öncelikle, senin bahsettiğin senaryo, SİLAH SEVKİYATININ OLMAMASIndan kaynaklanıyor, eğer sevkiyat olmaz ise, sevkiyat sisteminde bir hata vardır. Tıpkı ayaklarını hareket ettirmeden bir yere gitmeye çalışmak, daha sonra "Bir yere gitmek saçmalık! Ellerimle mi gideceğim ben?! Yoksa kendimi yere atıp yuvarlanayım mı?!" demek gibi.
Erişimi kolay olay bir şeyin değeri de az olur. Eğer telefondan sniper sipariş edilebilseydi, fiyatı 3m,4m olmazdı. Veya m4 almak için hak gerekmeseydi fiyatı daha az olurdu. Bir insanın q atması için bazı sebepler, 1- kaçırılmak ve 90 dk beklemek istememesi, 2- orda aşağılayıcı role maruz kalmak istememesi, 3- adamlar gittikten sonra oyuna girip geri saldırmayı denemek istemesi, 4- silahını kaybetmek istememesi
Silahını kaybetmemek, bu dört sebepten sadece birisi.
Diyelim ki bu sistemle birisi silaha ulaştı ve sürekli kullanmaya çalışıyor. Bu senaryonun devamı, 1- hiçbir şey olmaz 2- adam silahını korkutmak için kullanır 3- çatışma çıkar ve adam silahını kullanır herkesi düşürür rk eder 4-adam çatışmayı kaybeder ve rk olur 5- brawl çıktığı için silah kullanamaz 6- polis çevirmesine yakalanır silahını kaybeder.
Bu senaryolardan sadece ikisinde silahını kendi yararına kullanabiliyor. diğer ikisinde, silahını kaybediyor ve tamamıyla zarara giriyor. diğer ikisinde ise tamamıyla şansa bağlı.