Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Axel Leibniz Ar&Ge önerisi (DM, SKİ, silahlar, illegal hk.)

Başlatan menace, 11 Temmuz 2020, 04:10:45
Okunma sayısı 1611 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı duhan

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Haley Riddle Lv.26
Köken: İtalyan
Son giriş: 03 Haziran 2022, 01:51
Toplam oynama: 92 gün, 21 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Axel Leibniz Ar&Ge önerisi (DM, SKİ, silahlar, illegal hk.)
« Yanıtla #50 : 14 Temmuz 2020, 10:43:59 »
Düzeni bozmayın, servera dmci lazım.

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: ******TTI
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
« Yanıtla #51 : 14 Temmuz 2020, 10:58:20 »
Desteklemiyorum.
Eskiden sevkiyat sisteminin bulunduğu sunucuda (çoğunuz biliyordur) bu sevkiyat sisteminin kalkmasının hemen öncesinde yaşanan olayları anlatarak Hard RP olarak nitelendirilen bir sunucunun bile silah kıtlığı yüzünden nasıl TDM sunucusuna döndüğünü açıklayacağım.

Bu sunucuda sevkiyatlar ile ilgilenen yetkilinin pasifliği sonucunda 1 yıl boyunca sevkiyat rolü gerçekleşmedi ve sunucuda gerçekten çok büyük bir silah kıtlığı oluştu. Sadece son sevkiyatta hayvani bir silah stoğu yapan kişilerde silah bulunuyordu. Silah almak için de önünüze dört seçenek çıkıyordu;
- ya taşaklı bir birliğe girecektiniz, aylarca uğraşıp belli bir kademeye yükselecektiniz
- ya silahı olan taşaklı bir adama silah almak için onaylı birlik lideri bile olsanız paspas çekip yağcılık yapacaktınız
- ya silahı olması gereken fiyatın aşırı üstüne, rina ekonomisinden bakarsak 800-900k ile bir deagle alacaktınız
- ya da ooc ticaret yaparak 30-40 tl gibi paralarla silah alacaktınız
Bunları niye anlattım?

Şayet dediğiniz gibi sunucuda bir silah kıtlığı olursa oyuncuların silah almak için üstte yazdığım 4 seçenekten başka seçeneği kalmayacak. Sunucuda belli kişilerde silah olacak ve bu kişiler de kendini Allah zannedip "zaten bu herifin silahı yoktur, sıksam napacak" mantığıyla en ufak sebepten sıkmaya başlayacak. Olay bu kadar basit. Silah kıtlığı DMyi düşürmez daha da arttırır, test edildi denendi onaylandı üstelik Türkiye'de rol zirvesi olarak gösterilen sunucuda yaşandı bunlar.

Çevrimdışı Gwyndolin

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Haziran 2023, 19:40
Toplam oynama: 87 gün, 5 saat
Birlik: ******** ***ily
« Yanıtla #52 : 14 Temmuz 2020, 11:02:18 »
Destekliyorum,ama yeni gelen oyunculara haksızlık olur bu sistem varken biz okadar Ak-47 Deagle tonla silah depoladık şimdi silah sayısını azaltırsak yeni gelen birlikler silah alamaz ve sürekli ezilir yeni gelenlerede şans vermek gerekiyor

Çevrimdışı nbadword

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 30 Ocak 2023, 23:35
Toplam oynama: 39 gün, 4 saat
« Yanıtla #53 : 14 Temmuz 2020, 11:22:30 »
Yani kısaca, silah alma zorlaştırılsa bile DM'i durduramazsınız. Olsa olur olmasada.

Çevrimdışı Gwyndolin

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Haziran 2023, 19:40
Toplam oynama: 87 gün, 5 saat
Birlik: ******** ***ily
« Yanıtla #54 : 14 Temmuz 2020, 11:23:59 »
Bir sunucuda dm azalması için silah almanın zorlaştırılması en ucuz yöntemdir zaten daha yaratıcı şeyler bulabiliriz dm'nin azalması için.

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
« Yanıtla #55 : 14 Temmuz 2020, 11:26:35 »
Destekliyorum, sunucuda herkeste silah var. O yüzden kimse diyalog kurmaya tenezzül etmiyor. Rol yapılmasına bile mani bu kadar fazla silah olması. En ufak celallenmede herkes askeri operasyon timine dönüşüyor. Belki şey yapılabilir, birliklerde sadece ilk 3 4 rütbe kısıtlı bir şekilde silah çekebilir. Bununda bir günlük sınırı olur. Her silah onaylı birlik üyesinin silah alması da o birliğe sadece silah almak için girmeleri gerçeğini doğuruyor. Role katılan ilk üç dört rütbenin bu sistemi kendileri, ekibi ve diğer birlikler için yönlendirmesi daha mantıklı. Onun dışında arkadaşların dediği gibi PD çok güçlü. Ani bir baskında silahlar kaybedilebiliyor. Ama en azından bu DM'yi azaltabilir. Silah kullanım seviyesi de 15 lv'e çekilmeli.

Çevrimdışı menace

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Axel Leibniz Lv.23
Köken: Alman
Son giriş: 17 Eylül 2021, 23:08
Toplam oynama: 104 gün, 23 saat
« Yanıtla #56 : 14 Temmuz 2020, 12:24:57 »
Desteklemiyorum.
Eskiden sevkiyat sisteminin bulunduğu sunucuda (çoğunuz biliyordur) bu sevkiyat sisteminin kalkmasının hemen öncesinde yaşanan olayları anlatarak Hard RP olarak nitelendirilen bir sunucunun bile silah kıtlığı yüzünden nasıl TDM sunucusuna döndüğünü açıklayacağım.

Bu sunucuda sevkiyatlar ile ilgilenen yetkilinin pasifliği sonucunda 1 yıl boyunca sevkiyat rolü gerçekleşmedi ve sunucuda gerçekten çok büyük bir silah kıtlığı oluştu. Sadece son sevkiyatta hayvani bir silah stoğu yapan kişilerde silah bulunuyordu. Silah almak için de önünüze dört seçenek çıkıyordu;
- ya taşaklı bir birliğe girecektiniz, aylarca uğraşıp belli bir kademeye yükselecektiniz
- ya silahı olan taşaklı bir adama silah almak için onaylı birlik lideri bile olsanız paspas çekip yağcılık yapacaktınız
- ya silahı olması gereken fiyatın aşırı üstüne, rina ekonomisinden bakarsak 800-900k ile bir deagle alacaktınız
- ya da ooc ticaret yaparak 30-40 tl gibi paralarla silah alacaktınız
Bunları niye anlattım?

Şayet dediğiniz gibi sunucuda bir silah kıtlığı olursa oyuncuların silah almak için üstte yazdığım 4 seçenekten başka seçeneği kalmayacak. Sunucuda belli kişilerde silah olacak ve bu kişiler de kendini Allah zannedip "zaten bu herifin silahı yoktur, sıksam napacak" mantığıyla en ufak sebepten sıkmaya başlayacak. Olay bu kadar basit. Silah kıtlığı DMyi düşürmez daha da arttırır, test edildi denendi onaylandı üstelik Türkiye'de rol zirvesi olarak gösterilen sunucuda yaşandı bunlar.

Tamam da, sevkiyat yapılmaması sistemin değil, adminin kusuru. Bir sistemin bir aktif, bir de pasif tarafı olur. Aktif kısmı uygulanmazsa pasif kısmı nasıl çalışabilir?

Bir sunucuda dm azalması için silah almanın zorlaştırılması en ucuz yöntemdir zaten daha yaratıcı şeyler bulabiliriz dm'nin azalması için.

Fikrini bekliyorum.

Destekliyorum,ama yeni gelen oyunculara haksızlık olur bu sistem varken biz okadar Ak-47 Deagle tonla silah depoladık şimdi silah sayısını azaltırsak yeni gelen birlikler silah alamaz ve sürekli ezilir yeni gelenlerede şans vermek gerekiyor

Adminler kişi başına 2-3 silah kalacak şekilde diğer silahlara el koyar ve bunun karşılığında silahın para olarak karşılığını verir, böylece önceden silah depolamış insanlar piyasayı bozmaz.

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: ******TTI
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
« Yanıtla #57 : 14 Temmuz 2020, 14:21:32 »
Olay sevkiyat değil, sevkiyatların gerçekleşmemesi sonucunda oluşan silah kıtlığının bir sunucuyu nasıl zarara uğrattığını anlattım sadece. Yazının tamamını okumadan bu algıyı yapmak yanlış.

Silah kıtlığı yaratmayı denemek/yaratmak DM'yi önlemeyecektir. Sunucunun sadece %20'sinde silah olduğunu düşünün. 800 kişide 150 kişiye yakın demek. Silahı olan bir kişi kendisini yenilmez zannedecek böylelikle. "Nasıl olsa karşıdaki adamın silahı yok, benim var" diyerek oynayacak. Sonuç olarak bu 150 kişi; ben üstünüm, ben tanrıyım moduna girecek; her yerde olay çıkartıp silahına davranmayı deneyerek egosunu tatmin etmeyi deneyecek. Böyle bir şey olmaz demeyin, üstte anlattığım gibi daha önce yaşandı oluyor böyle şeyler.

Ben demiyorum ki silah almayı kolaylaştırmak DM'yi azaltacak. Böyle olursa da silahın değeri kalmıyor, vurulan adam yeniden silah alıyor ve yeniden çatışıyor. DM'nin azalmasını istiyorsanız silahlara ERİŞİM kolay olmalı ancak silahların DEĞERİ de pahalı olmalı. İllegal rol yapan adam bırakın silahını alsın ama silahını da kaybetmek istemesin. Bu açıdan bakıldığında önerinizi desteklemiyorum. Çünkü sistem zaten dengelenmiş, vurulduğu zaman silahını kaybetmemek için Q atan adamlardan bunu net bir şekilde anlayabiliyoruz. Silahlara erişebilmek için de silah satan birisini bulmak veya 15 kişilik bir birliğe girmek yetiyor.

Çevrimdışı menace

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Axel Leibniz Lv.23
Köken: Alman
Son giriş: 17 Eylül 2021, 23:08
Toplam oynama: 104 gün, 23 saat
« Yanıtla #58 : 14 Temmuz 2020, 16:12:56 »
Olay sevkiyat değil, sevkiyatların gerçekleşmemesi sonucunda oluşan silah kıtlığının bir sunucuyu nasıl zarara uğrattığını anlattım sadece. Yazının tamamını okumadan bu algıyı yapmak yanlış.

Silah kıtlığı yaratmayı denemek/yaratmak DM'yi önlemeyecektir. Sunucunun sadece %20'sinde silah olduğunu düşünün. 800 kişide 150 kişiye yakın demek. Silahı olan bir kişi kendisini yenilmez zannedecek böylelikle. "Nasıl olsa karşıdaki adamın silahı yok, benim var" diyerek oynayacak. Sonuç olarak bu 150 kişi; ben üstünüm, ben tanrıyım moduna girecek; her yerde olay çıkartıp silahına davranmayı deneyerek egosunu tatmin etmeyi deneyecek. Böyle bir şey olmaz demeyin, üstte anlattığım gibi daha önce yaşandı oluyor böyle şeyler.

Ben demiyorum ki silah almayı kolaylaştırmak DM'yi azaltacak. Böyle olursa da silahın değeri kalmıyor, vurulan adam yeniden silah alıyor ve yeniden çatışıyor. DM'nin azalmasını istiyorsanız silahlara ERİŞİM kolay olmalı ancak silahların DEĞERİ de pahalı olmalı. İllegal rol yapan adam bırakın silahını alsın ama silahını da kaybetmek istemesin. Bu açıdan bakıldığında önerinizi desteklemiyorum. Çünkü sistem zaten dengelenmiş, vurulduğu zaman silahını kaybetmemek için Q atan adamlardan bunu net bir şekilde anlayabiliyoruz. Silahlara erişebilmek için de silah satan birisini bulmak veya 15 kişilik bir birliğe girmek yetiyor.

Öncelikle, senin bahsettiğin senaryo, SİLAH SEVKİYATININ OLMAMASIndan kaynaklanıyor, eğer sevkiyat olmaz ise, sevkiyat sisteminde bir hata vardır. Tıpkı ayaklarını hareket ettirmeden bir yere gitmeye çalışmak, daha sonra "Bir yere gitmek saçmalık! Ellerimle mi gideceğim ben?! Yoksa kendimi yere atıp yuvarlanayım mı?!" demek gibi.

Erişimi kolay olay bir şeyin değeri de az olur. Eğer telefondan sniper sipariş edilebilseydi, fiyatı 3m,4m olmazdı. Veya m4 almak için hak gerekmeseydi fiyatı daha az olurdu. Bir insanın q atması için bazı sebepler, 1- kaçırılmak ve 90 dk beklemek istememesi, 2- orda aşağılayıcı role maruz kalmak istememesi, 3- adamlar gittikten sonra oyuna girip geri saldırmayı denemek istemesi, 4- silahını kaybetmek istememesi

Silahını kaybetmemek, bu dört sebepten sadece birisi.

Diyelim ki bu sistemle birisi silaha ulaştı ve sürekli kullanmaya çalışıyor. Bu senaryonun devamı, 1- hiçbir şey olmaz 2- adam silahını korkutmak için kullanır 3- çatışma çıkar ve adam silahını kullanır herkesi düşürür rk eder 4-adam çatışmayı kaybeder ve rk olur 5- brawl çıktığı için silah kullanamaz 6- polis çevirmesine yakalanır silahını kaybeder.

Bu senaryolardan sadece ikisinde silahını kendi yararına kullanabiliyor. diğer ikisinde, silahını kaybediyor ve tamamıyla zarara giriyor. diğer ikisinde ise tamamıyla şansa bağlı.

Çevrimdışı Beryroxwell

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Tony Butcher Lv.26
Son giriş: 04 Kasım 2023, 14:15
Toplam oynama: 170 gün, 12 saat
Montay La Lv.26
Son giriş: 04 Kasım 2023, 11:45
Toplam oynama: 0 gün, 7 saat
Montay Whebs Lv.26
Köken: {FFFFFF}Amerikan
Son giriş: 04 Kasım 2023, 11:44
Toplam oynama: 33 gün, 2 saat
« Yanıtla #59 : 14 Temmuz 2020, 16:32:22 »
Baksana Dm'ciler halinden memnun kanka, sonuna kadar destekliyorum en kötü silah fiyatlarının iki katına çıkartılması kanaatindeyim.