neden sadece siz rol atıyorsunuz?
rolleriniz tüm birlikten kaliteli umarim iyi yerlere gelebilirsiniz basarilsr dilerim.
Evet bu cevap verilmesi gereken bir soru. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim hemen açıklayayım.
Birliğimiz hikaye tabanlı ilerlediği için rollerin hikayeyle ilişikli sürdürülmesi gerekiyor. Bu anlamda en aktif rol bana çıkıyor ekibimizde de gayet iyi rol yapan insanlar var. Benim yapamadığım pek çok rolü direkt olarak kendi becerileriyle ortaya koyabilen arkadaşlarımız var. Ama ekibin asıl kitlesinin yaş oranı büyük olduğu için oyun dışı uğraşları oldukça fazla. Bir tanesi mühendislikle uğraşırken bir başkası işletme sahibi. Dolayısıyla kimin vakti varsa o ilgileniyor bu birliği açarken de maksat sadece birlikte rol yapmak uğruna açıldı. Şu anda benim vaktim var belki bir anda da kapatabilirim hiç belli olmaz. Tamamen OOC hayatımızın gidişatının vereceği yöne bağlı. Rol yapmak keyif veriyor yani kimin ne kadar attığı önemli değil.
Oyun bir gereklilik olarak bakarsak eğer boş bir şey ve boş bir şey için insanları görüntü attırmaya zorlanmaması gerektiğinin inancındayım. İçinden geliyorsa ve o rol esnasında yapmışsa atabilir. Bu editleri yapmak beni çok fazla uğraştırmıyor. Uzun süredir edit yapıyorum artık işin yöntemini de kavramış durumdayım. Gördüğünüz rollerin her birinin editi benim için ya 5 ya 10 dakika sürüyor.
Birliğimize de OOC alım açmadık çünkü muhbir rolleri çok sık dönüyor ve güvenilecek insan bulmak gerçekten zor. Açıkçası rollerimizin gerektirdiği teknik bilgi birikimini de üstlenmek istemiyorlar. Daha önceki alımlarda koyduğumuz şartlar herkese kolay gelmedi. Bu birlikte rol yapmak istemeyen insanların bulunması gerçekten 1 ya da 2 gün en fazla. Çünkü DM birliği değil tamamıyla kültür, konsept, senaryo ve rol odaklı. Ayrıca birlik içinde ciddiyetsiz tavırlara da pek müsaade etmiyoruz. Saygı çerçevesinde her şey ilerliyor. Role Play Eğitim birliği olmasa da rol yapmak için motivasyonunu gördüğüm insanları tabii ki birliğe davet etmek isterim ki yapıyorum da bunu. Fakat zorla rol yaptığını düşünen rol bilgisi sahibi insanlarla maalesef herhangi bir rol yapılmıyor. OOC ilişkilerimizle rol döndürmüyoruz. Çünkü rolün keyfini öldürüyor. Bu bir oyun zevk alanı. Dolayısıyla birliğin ilk başından beri kimseyi sse vesaire zorlamadım. Çünkü boş bir oyun için birisinin ekstra bir de ssle zamanını almayı tavsiye eden kişi olup örnek olmak istemedim. İsteriz hep atılsın atılmasın yani bu benim için önemli değil, hmm atarlarsa memnun olurum tabii ki ama atmadılar diye de kimseye bir şey söylemem. Daha önce de söyledim verilecek onaylar da başka şeyler de yönetimin tasarrufundadır. Bir onay için burada değilim ve arkadaşlarımla burada değiliz. İsteseydik sayfa kasma uğruna roller de yapardık ama buna gerek yok, keyif alalım eğlenelim. Attığımız her rolde öğrenilecek öğretilecek kaliteli bir şeyler olsun. Yani roller okumaya değsin insanlar role girmek istesin, rol yapmaktan zevk alalım, öğrenelim öğretelim. Keyifli vakitler geçirelim. Tek temennim bu, dikkate alıp önem verdiğin için ayrıca teşekkür ederim.