Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

[REHBER] Gazeteci/Haber Ajansı rolleri vs. |

Başlatan Luanvice, 17 Haziran 2020, 03:33:58
Okunma sayısı 1734 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 05 Mart 2021, 16:28
Toplam oynama: 109 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
[REHBER] Gazeteci/Haber Ajansı rolleri vs. |
« : 17 Haziran 2020, 03:33:58 »

Haber Ajansı ve Gazeteci Rolleri

Haber Ajansı

Haber ajansı açmak isteyenler için bir Rehber hazırlamak istedim.Daha öncesinde bir Haber ajansı açıp onay almıştım. (99 Global News adında bir haber ajansı kurdum ve kuzenimle beraber güzel roller çıkartmıştık.Şimdi sizlerede nasıl Haber ajansı yöneteceğinizi , nasıl haber yapacağınızı vs. anlatmak istiyorum.

Kemik Kadro

İlk öncelikle Haber Ajansı kurucaksanız kemik kadronuz olması gerekiyor.En az 4 kişilik bir kadroya sahip olmanız en iyisidir.İlk olarak o 4 kişi farklı görevler almalı.Mesela 1 kişi haberler yapar, diğer kişi Reklam anlaşmaları yapar, diğer kişi Tanıtım hazırlar, haber taslakları oluşturur vb. gibi herkes farklı görevler üstlenmelidir.Kemik kadronuz sağlam olmalıdır ve kolay kolay ayrılıcak kişiler olmamalıdır.Sürekli olarak kadroda görev değiştirmemeniz gerekir herkesin kalıcı olarak yaptığı görev olmalıdır.

Tanıtım&Taslaklar

En önemli olan konularımızdan birisi.Eğer haber ajansı açacaksanız mutlaka göze hitap edecek , güzel bir tanıtım konunuza ihtiyacınız var.Ek olarak birde haber taslağı.Tanıtım konunuz göze hitap edecek, sade ve düzgün olmalıdır.Ek olarak haberlerinizi yapabiliceğiniz kalıcı bir taslakta olmalıdır.Kalıcı taslakta mutlaka olması gerekenler; Haber tarihi ve saati, haberin yaşandığı bölge, habere ait fotoğraflar , haber açıklaması gibi şeyler kesinlikle olmalıdır ve bu taslak göze hitap edecek bir biçimde olmalıdır.

Fotoğraflar

Evet, önemli olan bir diğer konu ise Fotoğraflar.Fotoğraf çekerken mutlaka bir fotoğraf makineniz olmalıdır, F8 veya farklı programlar ile kesinlikle SS almamanızı öneriyorum.Fotoğraf makinesi ile sağ tıklayıp F8'lede almayın.Fotoğraf makinesi ile fotoğraflarınızı çekin, fotoğraflar Belgelerim\GTA San Andreas User Files\Gallery kısmına gitmektedir.Ek olarak bazı durumlarda araç içerisinden farklı açılar ilede fotoğraf alabilirsiniz.Örneğin GTA'da araçta iken 2 kez V tuşuna basınca havadan aracınızı farklı açılar ile göstermekte.Ayarlar sekmesinden çözünürlüğünüzü fulleyip, 2 kez V tuşuna basarak haberi yapacağınız yeri F8 tuşuyla havadan net bir görüntü alabilirsiniz.
Fotoğraf makinesi ile aldığınız görüntülere gelecek olursak; Aldığınız görüntüler farklı açılardan , farklı yerlerden olayın tamamını gösterecek bir biçimde olmalıdır.Bu sayede haber fotoğraflarınız göze hitap edecek şekilde olur.

Haber Doğruluğu

İlk öncelikle bir haber yaparken o haber mutlaka doğru olmalıdır.Söylentiler ve iddalardan oluşan haber yapmamalısınız.Haber hakkında detaylı bilgi öğrenmek istiyorsanız diyelim LSPD ile bir çatışma oldu.Müsait bir LSPD memurunun yanına yaklaşıp basın kartınızı göstererek olay hakkında bilgi edinmelisiniz.Olayı LSPD öğrenmeseniz bile o an bölgeden geçen ve olaya şahit olmuş siviller ile röportaj yapıp olay hakkında bilgi sahibi olmalısınız.Haberi yaparken haberi iyice incelemelisiniz, olay varsa olayı kendiniz anlamaya çalışmalısınız.

LSPD

İlk öncelikle unutmayın, siz bir Gazetecisiniz ve Haber ajansınız var.LSPD IC olarak sizin asla düşmanınız olmamalıdır.LSPD'lik bir durum olduğu zaman kesinlikle LSPD memurlarını dinlemelisiniz ve saygı göstermelisiniz.Eğer memur uzaklaş diyorsa uzaklaşmalı ve olayı fotoğraflarını uzaktan almalısınız ve olay hakkında bilgiyi olaya bakınarak öğrenmelisiniz.LSPD memurlarını olay için rahatsız etmeniz ya da olayı öğrenecem diye memuru dinlemeyip sağa solda koşuşturmanız pek realistic olmaz ve aşırı saçma bir rol çıkartır.

Haber yaparken dikkat etmeniz gerekenler!

Her boş şeyin haberini yapmamalısınız.Mesela bir sivil yolda durdurulmuş memur ceza kesiyor bu tür boş haberler yapmamalısınız.Ek olarak sadece LSPD'nin bulunduğu, çatışmalı vs. haberler yapmamalısınız.Spor olur Giyim olur Yangın olur bu tür haberler yapmalısınız.Mesela bir spor haberi yapacaksanız açık olan GYM'lere gidin, sahipleri ile reklam anlaşması yapın ve spor salonu tanıtın, spor haberleri yapın.Haber demek sadece çatışma demek değildir.Haber yaparken farklı haberler yapın, farklı ajanslardan görüntü veya haber almayın.Kendiniz fotoğraf çekin, kendinize özgü açıklama yapın.Ek olarak haberleriniz sadece karadan olmamalıdır, bütçeniz var ise bir yat , bir helikopter ve bir yayın aracı alın.Haberlerinizi hem havadan, hem sudan, hem karadan yapın.Yayın aracı ile canlı haberler yapın, ajansınıza farklılık katın.
Önemli bir konu ise siz bir gazetecisiniz ve legalsiniz, illegal-yasadışı olan herşeyden kesinlikle ama kesinlikle uzak durmalısınız.Yasadışı iş çeviren aileler ile arkadaşlık etmemelisiniz, silah ve uyuşturucu ile işiniz olmamalıdır.İllegal olan herşeyden uzak durmalısınız.

Reklam Anlaşmaları

Reklam anlaşmalarına gelecek olursak; Farklı ofislere gidin, farklı haber yapacak yerler bulun.Mesela bir bar'a gidin ve reklam anlaşması yapın.Anlaşma hep paralı reklam olacak diye birşey olmamalı kesinlikle.Mesela şöyle anlaşmalar yapabilirsiniz, anlaştığınız Bar her parti yaptığında sizin reklamınızı yapacak ve sizde o barın reklamını forumda IC bölümlerin hepsine yapacaksınız, sponsor olduğunuzu belirtmelisiniz.Ek olarak sadece Bar değil, mesela GYM olur, danışmanlık ofisleri olur, Taksi istasyonları olur, Legal iş yapan aileler olur vs. vs.

Röportajlar ve Rol editleri.

Tanıtıma sürekli olarak haber atmamalısınız.Haber ajansısın tamam kardeşim ama rol editi vs. atmalısınız.Örneğin haber yaparken iş arkadaşlarınızla konuşmalarınızı düzgün bir şekilde ss'ler alıp rol editi foruma atmalısınız.Ajansınıza renk katması için röportajlar yapmalısınız.Mesela bir LSPD memuru olur, ya da ünlü bir iş adamı, bir kumarbaz , bir bar sahibi , ünlü bir oyuncu , danışman bir doktor , sokaktan geçen siviller ile anketler/röportaj , farklı türde röportajlar yapmalısınız.Bu röportajları SS'lerini alıp rol edit olarak foruma atmalısınız ki bu sayede ajansınıza renk katar.

Vizyon ve Misyon

Haber ajansı açarken ilk olarak temel bir amacınız, vizyob ve misyonunu olmalıdır.Belirli bir amacınız olmalı ve bir sloganınız kesinlikle olmaldır.Sürekli olarak belirlediğiniz amaç üzerine çalışmalısınız, sloganınızın hakkını vermelisiniz.Temel amacınızdan asla sapmamalı ve pes etmeden yolunuza devam etmelisiniz.

Şimdilik rehber bukadar pek resimli vs. detay bilerek eklemedim.Kendim daha önce kurmuş olduğum 99 Global News (Tıkla) Haber Ajansına bakınabilirsiniz.Üstte anlattığım hemen hemen herşeyi bu ajansta yapmıştım, deneyim ve tecrübe kazanmıştım.Rehberi gün geçtikçe geliştirmeyi planlıyorum.

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ynt: [REHBER] Gazeteci/Haber Ajansı rolleri vs. |
« Yanıtla #1 : 17 Haziran 2020, 03:36:01 »
Tanıtımı gece 03:20 civarları hazırladım bu yüzden Tanıtımda bazı ufak hatalar olabilir, yakın zamanda düzeltrim.

Çevrimdışı şimaykıl

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 21 Aralık 2023, 17:25
Toplam oynama: 134 gün, 17 saat
Köken: Yunan
Son giriş: 17 Aralık 2023, 20:57
Toplam oynama: 0 gün, 14 saat
« Yanıtla #2 : 17 Haziran 2020, 15:16:59 »
Yararlııııı

Çevrimdışı mvo

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jairo Inoue Lv.19
Son giriş: 11 Ağustos 2022, 23:07
Toplam oynama: 58 gün, 11 saat
Birlik: ****** *ANG

Çevrimdışı Krusher

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Nisan 2021, 22:56
Toplam oynama: 93 gün, 4 saat

Çevrimdışı Majesty

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Betty Walsh Lv.29
Son giriş: 28 Haziran 2022, 21:42
Toplam oynama: 191 gün, 8 saat
« Yanıtla #5 : 29 Haziran 2020, 16:19:20 »
Yararlı.

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #6 : 01 Temmuz 2020, 03:30:20 »
Alıntı yapılan: şimaykıl link=topic=109994.msg1239738#msg1239738
[quote author=morminder ve ötesi link=topic=109994.msg1247776#msg1247776 date=1592591044
Yararlııııı
date=1592396219]
Yararlııııı
[/quote]
Yararlııııı
Yararlı.
::)

Çevrimdışı fieL

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR: