LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Savcı beklemek, personel eksikliği.

Başlatan world is yours, 17 Eylül 2026, 20:31:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: hissizlestim - 17 Eylül 2026, 22:18:39İşlenen suçun arka planında yürütülen soruşturma dosyalarını, toplanan delilleri, personelin kendi içerisinde yaptığı işlemleri ve dosyanın hangi aşamalardan geçtiğini görmüş olsaydınız muhtemelen bu sürecin neden birkaç saat içerisinde sonuçlandırılamadığını daha rahat anlayabilirdiniz. Dışarıdan bakıldığında gerçekten "polis geldi, tutukladı, savcı da gelip iki soru sorsun bitsin" gibi görünüyor olabilir. Fakat legal tarafta olay bundan ibaret değil.

Buradaki asıl mesele bence soruşturmanın varlığı değil, soruşturmanın oyuncunun oyun deneyimini ne kadar bloke ettiği. Bu konuda eleştiri yapılması gayet normal. Ancak "savcı keyfine göre 1 hafta bekletiyor" gibi bir noktaya gelmeden önce, her dosyanın aynı olmadığı ve personelin de kendi rolünü yürütmek zorunda olduğu gerçeğini göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Çünkü dosyanın arka planını görmeden sadece gözaltında geçirilen süreye bakıp "bu tamamen gereksiz" demek, biraz dosyanın sadece kapağına bakıp içeriği hakkında karar vermeye benziyor.

Eskiden ben aktif oynadığım karakter ile metropolitan divizyonunda rol yapıyordum. Ben bu sistem geleli belli hiç bir oyuncunun memnun olmadığını gördüm, biz eskiden böyle bir şey yokken her şey tam takır isleniyordu. Su an sizin yaptığınız rapor yazıp süpervizöre tutuklamayı onaylatıp jaile atmak olmalı. Savcı eklemişsiniz mahkeme rolü yok, bu ne saçma sistem. Arka plan diyorsun, ben leo rolü yaptığım zaman bu sistem gayet iyiydi. Ne zamandan beri yapıyorsun bilmiyorum ama ben bu sistemden şikayetçi olup bırakan çok kişi biliyorum. Hatta sunucunun sırf bu yüzden kötüye gidiyor diyende var. Bu kadar arka plan, soruşturma zorsa o zaman sistemi kaldırın dostum bir arge açıp. Senin yapman gereken video kayıtlarında hangisi sıkıyor, hangisi kaçıyor araştırıp süpervizöre yani ooc olarak onaylatıp 1 gecede ortalama bir rapor yazıp kişiyi göndermek. 1 hafta sürecek ne yapıyorsunuz ki karakterler ne görüyor???? Yaptığın LEO savunması  :dislike: Eski sisteme geri dönülmeli.

Alıntı yapılan: world is yours - 17 Eylül 2026, 22:41:36
Alıntı yapılan: hissizlestim - 17 Eylül 2026, 22:18:39İşlenen suçun arka planında yürütülen soruşturma dosyalarını, toplanan delilleri, personelin kendi içerisinde yaptığı işlemleri ve dosyanın hangi aşamalardan geçtiğini görmüş olsaydınız muhtemelen bu sürecin neden birkaç saat içerisinde sonuçlandırılamadığını daha rahat anlayabilirdiniz. Dışarıdan bakıldığında gerçekten "polis geldi, tutukladı, savcı da gelip iki soru sorsun bitsin" gibi görünüyor olabilir. Fakat legal tarafta olay bundan ibaret değil.

Buradaki asıl mesele bence soruşturmanın varlığı değil, soruşturmanın oyuncunun oyun deneyimini ne kadar bloke ettiği. Bu konuda eleştiri yapılması gayet normal. Ancak "savcı keyfine göre 1 hafta bekletiyor" gibi bir noktaya gelmeden önce, her dosyanın aynı olmadığı ve personelin de kendi rolünü yürütmek zorunda olduğu gerçeğini göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Çünkü dosyanın arka planını görmeden sadece gözaltında geçirilen süreye bakıp "bu tamamen gereksiz" demek, biraz dosyanın sadece kapağına bakıp içeriği hakkında karar vermeye benziyor.

Eskiden ben aktif oynadığım karakter ile metropolitan divizyonunda rol yapıyordum. Ben bu sistem geleli belli hiç bir oyuncunun memnun olmadığını gördüm, biz eskiden böyle bir şey yokken her şey tam takır isleniyordu. Su an sizin yaptığınız rapor yazıp süpervizöre tutuklamayı onaylatıp jaile atmak olmalı. Savcı eklemişsiniz mahkeme rolü yok, bu ne saçma sistem. Arka plan diyorsun, ben leo rolü yaptığım zaman bu sistem gayet iyiydi. Ne zamandan beri yapıyorsun bilmiyorum ama ben bu sistemden şikayetçi olup bırakan çok kişi biliyorum. Hatta sunucunun sırf bu yüzden kötüye gidiyor diyende var. Bu kadar arka plan, soruşturma zorsa o zaman sistemi kaldırın dostum bir arge açıp. Senin yapman gereken video kayıtlarında hangisi sıkıyor, hangisi kaçıyor araştırıp süpervizöre yani ooc olarak onaylatıp 1 gecede ortalama bir rapor yazıp kişiyi göndermek. 1 hafta sürecek ne yapıyorsunuz ki karakterler ne görüyor???? Yaptığın LEO savunması  :dislike: Eski sisteme geri dönülmeli.

Toplam 2 polis yaralanır, tutuklanırız 5 kişinin video kayıtında bu görünür. Sonrasında rapor yazılması ve soruşturma dersiniz. 2 polisin yaralanıp sadece bu dosya da 1 hafta bekleniyor üzerine savcılık sisteminde de savcının keyfine bağlı rol bloke ediliyorsa bize yazık. Siz çok zor iş yapıyorsunuz...  :laugh:

Oyuncu

Lv.19

Erkek

Son Giriş: 18 Eylül 2026, 21:08
Toplam Oynama: 1 gün, 22 saat
Birlik: (Yok)
İçeride savcı beklerken ağaç oluyoruz, sebil oluyoruz ama kimsenin kılı kıpırdamıyor

VIP
Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 15 gün, 23 saat

Lv.14

Erkek

Son Giriş: 20 Eylül 2026, 19:05
Toplam Oynama: 1 gün, 19 saat

ya neyin dosyası neyin şeyi arkadaşım ciddi misin sen? Ben mi size gidin polis olun rol yapın diyorum? Size seçim hakkı veiryorlar siz isityorsunuz polis olmayı. OCC bir ihlal yapmışız gibi burada neyin rollenmesini yapıyorsun sen? IC role yaptık diye occ hapisden daha berabt bir durumdayız anlamıyor musun? Bana girerken dediler mi sen illegal yap seni atalım içeride 5000  dakika bekleticez erkan başında saatlerce savcı gelmesini bekleyeceksin diye? Lütfen cevap ver ya okuyorsan. Söyle bana sence sizin bu kadar belge hazırlamanızdan dolayı 5000 dakika ben bu durumda beklemeli miyim? Sorunu sanki biz sizden çıakrtıyormuş gibi yazı yazıyorsun. Senin işine laf eden yok sistem değişsin diyoruz. Bunu anlamıyor musun?

VIP
Erkek

Toplam Oynama: 15 gün, 23 saat

Lv.14

Erkek

Son Giriş: 20 Eylül 2026, 19:05
Toplam Oynama: 1 gün, 19 saat
Adminler konuyu inceliyor gösteriyor. Yazın abi 1 kişi yazsın. RinaV olarak oyuncularımızın mağduriyetini giderkem için elimizden geleni yapacağız.

Oyuncu

Lv.12

Erkek

Son Giriş: 20 Eylül 2026, 15:26
Toplam Oynama: 12 gün, 9 saat
Birlik: ***** ***na
Kadın

Toplam Oynama: 2 gün, 4 saat

Oyuncu

Lv.19

Erkek

Son Giriş: 18 Eylül 2026, 21:08
Toplam Oynama: 1 gün, 22 saat

Kimse bizim ne çektiğimizi takmıyor. Bu umursamaz tavır değişene kadar tam destek!

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 20 Eylül 2026, 00:40
Toplam Oynama: 115 gün, 1 saat
Birlik: SanFieVen
Kadın

Son Giriş: 20 Eylül 2026, 19:22
Toplam Oynama: 167 gün, 15 saat

Lv.33

Kadın

Son Giriş: 20 Eylül 2026, 02:57
Toplam Oynama: 0 gün, 6 saat

Lv.33

Erkek

Son Giriş: 16 Eylül 2026, 18:53
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat
Spoiler:
Alıntı yapılan: world is yours - 17 Eylül 2026, 22:41:36

"Ben LEO rolü yaptım, sistem eskiden böyle değildi" argümanı açıkçası mevcut sistemin nasıl çalıştığını açıklamıyor. Eskiden yapılmıyor olması, bugün yapılmasının yanlış olduğu anlamına gelmiyor.
Üstelik "raporu yaz, süpervizöre OOC onaylat, bir gecede kişiyi jaille" şeklindeki yaklaşımın zaten neden yetersiz olduğunu gösteren şey tam olarak soruşturmanın kendisi. Her dosya "videoda kim ateş etti, kim kaçtı" seviyesinde bitmiyor. Dosyanın arka planı, olay örgüsü, şüphelilerin bağlantıları, ifadeler, deliller ve bunların birbirini doğrulayıp doğrulamadığı gibi bir sürü detay bulunabiliyor.

Hatta başsavcı karakterimle bir dosyanın onayını verebilmek için beş farklı alt dosyanın hazırlanmasını istediğim durum bile oldu. Şimdi buna bakıp "bir gecede rapor yazıp jailleyin" demek, açıkçası soruşturma RP'sinin neden yapıldığını hiç hesaba katmamak oluyor.
Ayrıca "mahkeme rolü yok, savcı niye var?" demek de sistemin mantığını biraz fazla basite indirgemek. Savcının varlığı yalnızca mahkeme salonunda hakim karşısına çıkmaktan ibaret değil. Soruşturmanın hukuki tarafının yürütülmesi, delillerin değerlendirilmesi ve yapılan işlemlerin denetlenmesi de bunun bir parçası.

Ben de oyuncuyum ve oyuncunun günlerce oyundan kopmasının problem olabileceğini gayet iyi biliyorum. Buna itiraz etmek başka bir şey, sistemi "savcılar keyfine göre insanları bir hafta tutuyor" şeklinde anlatmak başka bir şey.
üstelik ironik olan şu: Daha önce LEO rolü yaptığını söyleyip soruşturmanın arka planını bu kadar küçümsemen, savunduğun eski sistemin neden bu kadar yüzeysel kaldığını zaten açıklıyor. Artık eski sistem yok, uyan ahbap.  :rabbit: