LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Savcı beklemek, personel eksikliği.

Başlatan world is yours, 17 Eylül 2026, 20:31:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Merhabalar, bu sunucuda şahsen 2023'ten beridir rol yapıyorum. Bu savcılık sistemini ilk kez gördüm. Kendi problemimi açıklayayım, burada işi gücü olan insanlar var. Gün içerisinde sadece 2-3 saat ayırabiliyor. Düşmanımız olan tarafa ateş açtığımız sırada polisler geliyor ve onlara ateş açmak zorunda kalıyoruz bize karşı bir ateş açılınca. Amacımız LEO'ya karşı bir DM değildi. Sonrasında taktiksel ekip geliyor ve kaçıyoruz. Kaçtıktan sonra polisler araç plakasından bulup tutukluyor. Buraya kadar herhangi bir sorun yok fakat devamında gözaltına alınıyoruz ve 1 hafta bekletilmek zorunda kalıyoruz. Minimum 3 gün, maksimum 1hafta dedikleri politikayı gözden geçirmiyorlar.
Bu gözaltı sürecinde insanların (oyuncuların) işleri güçleri oluyor, gün içerisinde yapmak zorunda olduğu işler oluyor ve oyuna maksimum 2 saatliğine kafa dağıtmaya giriyorlar fakat bu gözaltı sürecine yeni bir durum personel ekleniyor. 5. günün sonunda savcıya PM yoluyla ulaşıp artık gelmesi gerektiğini akabinde yalvara yalvara yarın altıda kalkıcam gibi günlük hayatımızdan bilgiler vererek çağırıyoruz. Oyunda 3-4 saat bekleyenler olsun sunucunun en aktif saatinde bakmaya savcılar gelmiyor. Geliyorsa bile personel olmadığı için Story RP yapmana izin vermiyorlar. Ben soruşturmaya karşı değilim fakat hayatımız RINA değil, aksine buraya eğlenmeye ve vakit geçirmeye geliyoruz. Sonuç olarak gözaltı sürecine soruşturma için giriyoruz, artık soruşturmada LEO rolcüleri bilerek 1 hafta mı soruşturuyor, 2 gün mü soruşturuyor bilemiyoruz fakat bu süreç aşırı bir şekilde rol blokluyor. Bu sürecin tamamen değişmesi gerekmekte, bilgisayar başında savcı beklemekten gözlerimiz kuruyor nerdeyse. Uykumuz geliyor vesaire, bu konu için yeni bir adım atılmalı. Zaten sunucuda Legal yapan kitle azken birde SADCR ekliyorsunuz ve iyice ILLEGAL rol yapan oyuncuları mağduriyet yaşanıyor. RINA yönetimi biraz öz eleştri yapıp bu sunucu SADCR rollerini, soruşturma süreçlerini ve bu savcıların keyfine bağlı olarak belki bu sunucuya legallerden daha çok para yatıran oyuncuların mağduriyetine görmezden mi geliyorlar?

Oyuncu

Lv.12

Erkek

Son Giriş: 20 Eylül 2026, 15:26
Toplam Oynama: 12 gün, 9 saat
Birlik: ***** ***na
Kadın

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 2 gün, 3 saat
Birlik: (Yok)
Kesinlikle katılıyorum. Sunucuda aktif olarak rol yapan oyuncuların ve ekiplerin, günlük hayatlarındaki yoğunluklar nedeniyle her zaman aynı saatlerde oyunda bulunamaması gayet normal. Ancak bu durumun, savcılık veya benzeri birimlerde personel eksikliği yaşanmasına ve mevcut oyuncuların da sürekli beklemek zorunda kalmasına neden olması, özellikle soruşturma ve rol süreçlerini ciddi şekilde aksatıyor.

Buradaki mesele soruşturma sisteminin kaldırılması değil; sistemin oyuncuların aktiflik durumuna göre daha esnek ve uygulanabilir hâle getirilmesi. Personel bulunmadığında soruşturmaların günlerce beklemesi, oyuncuların rol yapma hevesini de olumsuz etkiliyor.

Umarım yetkililer bu konuyu dikkate alır ve hem soruşturma sürecini koruyacak hem de oyuncuları mağdur etmeyecek bir çözüm getirir. Desteğim tam.

VIP+
 :onay:  :onay: Kesinlikle muhalif düşüncelere katılıyorum, il-legal oyuncu kalmayacak.

VIP+
Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat

ULSA
Erkek

Son Giriş: 20 Eylül 2026, 11:28
Toplam Oynama: 2 gün, 14 saat
Birlik: ULSA
2saat verilen gözaltı kararı gerçekten çok saçma adam beni sevgilisinin yanında kışkırtıyor sonra ikisi bana saldırıyor bende karşılık veriyorum polisleri görüncede kaçıyorum beni dinlemeden direk hapishaneye attılar.

Oyuncu

Lv.18

Erkek

Son Giriş: 19 Eylül 2026, 23:49
Toplam Oynama: 49 gün, 10 saat

Lv.18

Kadın

Son Giriş: 19 Eylül 2026, 12:44
Toplam Oynama: 1 gün, 22 saat
İllegal oynamamıza neden anlamış değilim pek izin verilmiyor, fakat bu gözaltı işlerine bi el atmak gerekiyor. Uplayalım.

Oyuncu

Lv.19

Erkek

Son Giriş: 18 Eylül 2026, 21:08
Toplam Oynama: 1 gün, 22 saat
Konuyu açan arkadaşa ve destekleyenlere sonuna kadar katılıyorum. Kimse bilgisayar başında saatlerce olmayan bir savcıyı beklemek zorunda değil, hepimizin reel hayatında sorumlulukları var. Soruşturma sistemi güzel bir fikir olabilir ama personel yetersizliği yüzünden oyuncular mağdur ediliyorsa burada sistemsel bir hata var demektir. Yönetimin en kısa sürede bu 'rol bloklama' durumuna bir çözüm getirmesini ve süreleri esnetmesini bekliyoruz. Destek!

ULSA
destekledim ya çok doğru. Ben evde değilken savcı geliyor ve gidiyor, bir süre verilip bittikten sonra kendimiz İC jaile gitsek ne olacak?

2 saat bekledik ve aynı sonuç savcılar keyfine göre girmiyor, bu sistem varsa savcılarda o zaman giriş saatlerini bir discord adresinden duyursun ki girip bekleyip çıkalım