LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

[LSPD] Zane Renlow, Cherise Roseraine, Alejandro Menendez

Başlatan Nativitas, 26 Haziran 2026, 00:21:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Alıntı yapılan: Nativitas - 26 Haziran 2026, 00:00:36

SAN ANDREAS GOVERNMENT

Çevrimiçi İşlemler — Kamu Personeli Şikayet Formu

İlgili Kurum Seçimi

[X] LSPD

[ ] LSSD

[ ] LSFMD

Lütfen şikayetinizin ilgili olduğu kurumu yukarıdaki kutucukların içine [X] koyarak işaretleyiniz.

1. Şikayetçi Bilgileri

Ad Soyad: Esme Kincaid

Telefon: 4100211

Adres: Vespucci Hotel

2. Şikayet Edilen Personel

Ad Soyad: Zane Renlow, Cherise Roseraine, Alejandro Menendez

Rozet No: Bilinmiyor

3. Olay Bilgisi

Tarih & Saat: 23/06/2026 - 17.45

Detaylar: Vespcuci Market'in önünde arkadaşlarımla sohbet ediyordum. Önce bir şerif aracı bir anda dibimizdeki bir araca çarptı, sonra da bir polis aracı çarptı. Peş peşe yaptılar. Şerif olan arkadaş hiçbir şey olmamış gibi devam etti. Polis sağ olsun, durdu ama ne özür dileme var, ne kaza yapmış gibi bir tepki verme var... Yaptıkları saçmalığa ve ortamımıza bir anda pat diye girmelerine rağmen ilk sözü "GEÇİN KALDIRIMA".

Kaza yapmalarına, hatta duran arabaya çarpıp ortama çok garip bir giriş yapmalarına rağmen mahcup olacağına; bir de üste çıkınca sinirimi bozdu. Konuşmak istedim, ısrarla direktif verip durdu. En son onun robot olduğuna kanaat getirip tutuklamasın, diye kenara geçtim. Beni geçiştirdiğini, kaza yapmasına rağmen inmeyeceğini anlayıp yaklaştım. Arabasından indi, üzerime atladı. Biraz durdu durdu, tekrar üzerime atladı. Kelepçeledi, araca attı. Bütün bunları da bir anda yaptı, bu arada.

Suçumun ne olduğunu anlamaya çalışıyorum, kendisine dil döküyorum. Nafile. Ya kalıp cevaplar veriyor ya da beni umursamıyor. Haklarımı falan okumadı ki zaten suçlu değildim. Garajda kendisiyle konuşmaya çalıştıkça bana "Evet, hayır, tamam, teşekkürler." gibi cevaplar verip umursamadığını ekstra belli etmeye çalıştı. Garip birisi olduğunu anlayınca çareyi supervizör çağırmakta buldum.

Supervizör çağırdığımı söyleyince, cezamı aranmaya çevireceğini söyledi. (?) Polislik böyle mi oluyor, vatandaşın tepkisine göre veya hakkını kullanması sonucu ona zorbalık mı yapılıyor? (Kendisine dair sorun olarak bu olay yeter.) Süpervizörün de telsiz anonslarına dönesi yokmuş, dönmedi. Şans o ya, adam beni sevk ederken supervizörü yolda gördü. Görülünce mecbur kaldı da beni o araca aktardılar.

Tekrar garaja girdik, başta onun süpervizör olduğunu bilmiyordum ama anlayınca durumu kendisine anlattım. Önce anlamadı, sonra haklı olduğuma nihayet kanaat getirdi.

Biz süpervizörü beklerken adam dibimden dibimden yürüyor, laf atıyor. Kadın polis dibime girip beni sinir etmeye çalışıyor; burnumun dibinde yiyor, içiyor. İkisi birden yapabilecekleri tüm görgüsüz hareketleri yaptılar.

Dışarıya çıkarıldım, kelepçem çözüldü. Suçsuz yere oraya getirildim, değil mi? O zaman polisin taksi olduğu falan yoktu. Geri alındığım yere götürülürken mi taksi olası tuttu? Beni eski yerime bırakacaklar; adam çıkıp diyor ki: Biz taksi miyiz? Getirirken getirmeyi biliyorsunuz ama?

O esnada yine kadın, çavuşunu gram umursamadan beni sinir etmeye devam etti. Sırf beni tutuklamak için tekrar kaldırıma geçmemi istedi vesaire... Süpervizörleri müdahale etti, durdu.

Sözle anlatamadığım, aklıma gelmeyen birçok şey bodycam kayıtları incelenirse ortaya çıkacaktır. Bu gerçekten Polis Departmanı mı? Ben böyle bir olayın sonucunda yalnız bir kişinin değil, büyük bir grubun departman içerisinde çetecilik oynadığını düşünüyorum.

İki arkadaşın ne yaptığı sabit. Süpervizörün olayıysa, bazı kısımlara göz yumması ve onun yanında bile bu hareketlere cesaret edebilmeleri.

Ceza almamış olabilirim fakat gördüğüm muamele çok açık. Olayın başından sonuna kadar kibar davrandım, elimden geleni yaptım. Karşılık olarak sadece robotluk, umursamazlık, küçümseme ve alay etmeyle karşılaştım. Nedensiz tutuklanmamdan tut, boşa giden zamanıma; umursamaz hareket, küçümseme ve alay etmelerden tut, orada bırakılmama kadar hem maddi hem de manevi zarar gördüm. Hem bunun giderilmesini istiyorum hem de buna sebep olanların işlem görmesini rica ediyorum.

Benim suçlamalarım:
Zane Renlow:
Sivil bir arabaya çarpıp bir de üste çıkarcasına insanlara, "GEÇİN KALDIRIMA." diye bağırması, biz ona tepki gösterince üzerime atlaması, beni kelepçelemesi, araca bindirmesi ve bütün bunları bir anda ve adeta odaklanmış şekilde yapması. Araçta dahi kendisiyle konuşulmaya çalışırken oralı olmadan devam etmesi, haklarımı bildirmemesi, garaja girdikten sonra ben iletişim kurmaya devam etmeme rağmen "Evet, hayır, tamam, teşekkürler." gibi cevaplar verip bu hareketlerini beni sinir etmek için yapması ve bu yolla görevinin bilincinin dışında hareket etmesi. Sırf süpervizör talep ettiğim için cezamın yerine bana aranma kaydı oluşturması, beni kimsenin kurtaramayacağını ve hapse gireceğimi söylemesi. Süpervizör geldikten ve kayıtları incelemeye gittikten sonra sinir etme amaçlı dibimden yürümesi, laf atması.

Cherise Roseraine:
Süpervizörle iletişimim boyunca küçümseyici bakışlar, hareketler ve tavırlar takınması; süpervizör delilleri incelemeye gittiğinde sinir bozma ve üstünlük kurma amaçlı nezaketsiz şekilde yemek yiyişi, içişi. Bunu daha ileriye götürüp dibime kadar gelip benzer hareketlerini sürdürerek laf atması. Dalgacı, küçümseyen ve saygısız hareketlerini olay boyunca sürdürmesi. Ben bırakıldıktan sonra sırf beni tutuklayabilmek için kaldırıma geçmemi söylemesi, bu yolla yetkisini kötüye kullanması.

Alejandro Menendez:
Kendisi yani bir süpervizör talep edilmesine rağmen anonsları umursamaması ama tesadüf eseri karşılaşınca mecburen beni dinlemesi, astlarına söz geçirememesi ve bundan da öte onların kötü polis olmasına izin vermesi. Departman içi çeteleşmeye göz yumması.

4. Kanıtlar

Kanıtları aşağıya ekleyiniz. Görseller tam ekran olmalı ve oynama içermemelidir.

Kanıtları Görüntüle

5. Bildirim ve Onaylama

Personel şikayetini belirten taraf, bu formu göndererek ve belirtilen yerde kendisine ait imzasını bırakarak ilgili kuruma (LSPD/LSSD/LSFMD) personeli hakkında soruşturma ve inceleme hakkı sunar. İlgili kurumlar soruşturma haklarını tamamen gizli tutmaktadır.

Ben Esme Kincaid, doldurduğum şikayet formunda hiçbir yalan bilgi ve görüntü vermediğimi onaylıyorum.

İmza: E. Kincaid

Tarih: 26/06/2026

Bu form San Andreas Hükümeti (SAGOV) Çevrimiçi İşlemler portalı üzerinden resmî olarak kayıt altına alınmaktadır.