LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Turf Sistemi Hk.

Başlatan norje, 25 Haziran 2026, 05:04:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Partner
Öncelikle illegal birlikler için getirilen Turf Sistemi sunucudaki rekabeti ve rol çeşitliliğini artırmak adına çok güzel bir adım oldu, bunun için teşekkür ederiz. Ancak sistemin mevcut işleyişinde, illegal rol kalitesini ve aktifliğini olumsuz etkileyen, gözden kaçtığını düşündüğümüz bazı aksaklıklar mevcut.

1. Aktiflik Yerine Sadece "Süre" Kriterinin Aranması

Şu anki sistemde, 3 ayını doldurmuş ancak tamamen pasif olan bir birlik 200 şöhret puanıyla turf alabiliyorken 1-2 aydır onaylı olan her gün aktif şekilde rol çeviren ve sunucuya canlılık katan birlikler sadece "zaman" barajı yüzünden bu sistemin dışında kalıyor. Bu durum, aktif birliklerin motivasyonunu fazlasıyla kırıyor.

2. "Hayalet Bölgeler" ve Savaş Sebebinin Oluşamaması

Bazı pasif birlikler, aldıkları turf bölgelerinde hiçbir hakimiyet rolü sergilemiyor. Turf sisteminin temel mantığı bölgeler için savaşmak ve rekabet etmek üzerine kuruluyken, karşı tarafta rol yapacak kimse bulunamadığı için yasal bir savaş sebebi üretilemiyor. Pasif birlikler rol yapmadıkları için hata da yapmıyorlar ve bu sayede bölgeleri adeta "rezerve" etmiş gibi süresiz olarak ellerinde tutuyorlar. Bu durum haritanın kilitlenmesine ve illegal rollerin durma noktasına gelmesine sebep oluyor.

Turf sahibi olan birliklerin o bölgede belirli bir rol aktifliği göstermesi zorunlu kılınabilir. Bölgede rol yapmayan, "hayalet" konumdaki birliklerin turfları boşa çıkarılabilir.
Sunucuda yüksek aktiflik gösteren, şöhret puanı yeterli ve rollerini nizami yapan 1-2 aylık birliklere de turf alma hakkı tanınabilir.
Bir bölge sahibi birlik, bölgesinde uzun süre aktif rol sergilemiyorsa, bu durumun kendisi o bölgede rol yapan diğer aktif birlikler için doğrudan bir savaş sebebi sayılabilir.

VIP+
Aktiflik önemli değil, Rolss önemli değil, yaptığımız kültür önemli değil, kişi sayımız önemli değil (yan karaktersiz), sayfa sayısı önemli değil. Açıkcası aktif sistemde benim rol yapma isteğim bile bulunmuyor çünkü hiçbir önemi olmadığını düşünüyorum. Üç ay yattıktan sonra ve ek onay sırası bana geldiğinde alacağım onay için çok fazla efor sarfetmeme emek vermemek gerek yok. Sonrasında da pasifliğimi artırarak bunları elimde tutarak devam edebilirim.  Neden şöhret puanıyla, rolssle veya kaliteli rol pasıyla uğraşacam ki?

Partner
Erkek

Son Giriş: 30 Haziran 2026, 21:37
Toplam Oynama: 217 gün, 10 saat
Birlik: MORNINGWOOD
Erkek

Son Giriş: 30 Haziran 2026, 17:44
Toplam Oynama: 3 gün, 5 saat
Birlik: Lampadati
Erkek

Son Giriş: 26 Haziran 2026, 19:38
Toplam Oynama: 1 gün, 20 saat

Lv.35

Kadın

Son Giriş: 22 Haziran 2026, 23:52
Toplam Oynama: 1 gün, 14 saat
Birlik: (Yok)
Erkek

Son Giriş: 14 Haziran 2026, 20:50
Toplam Oynama: 0 gün, 3 saat
destekliyorum.

1 yılda 50 sayfa olan birlikle 1 haftada 50 sayfa kasabilen bir birlik aynı olmamalı.

İstersem bir birliği 1 yıllık yaparım hiç problem değil ki, dünyanın en kolay şeyi olabilir. 2 günde bir 1 tane rol ss atar geçerim 1 yıl hiç aktif olmayan birliğim paşalar gibi u ve hood alır.

Partner
Erkek

Son Giriş: 30 Haziran 2026, 21:37
Toplam Oynama: 217 gün, 10 saat
Erkek

Son Giriş: 30 Haziran 2026, 17:44
Toplam Oynama: 3 gün, 5 saat
Birlik: Lampadati
Erkek

Son Giriş: 26 Haziran 2026, 19:38
Toplam Oynama: 1 gün, 20 saat

Lv.35

Kadın

Son Giriş: 22 Haziran 2026, 23:52
Toplam Oynama: 1 gün, 14 saat
Erkek

Son Giriş: 14 Haziran 2026, 20:50
Toplam Oynama: 0 gün, 3 saat
Ayrıca aktiflik aramayan arkadaşlarımız neden rol ssleri kaçar iletide atacağıma karışıyor ya, matematik problemi çözer gibi bir iletide şu kadar ss yok şu kadar ssi şu kadar iletiye böl cart curt. Önem vermiyorsanız sayfa sayısına ne diye ileti kuralı koydunuz be kankam yarmayın ya

Partner
Destekliyorum. Aktif şekilde rol yapan birliklerin yalnızca süre şartı nedeniyle sistem dışında kalması pek adil değil aynı şekilde bölgede hiçbir varlık göstermeyen birliklerin turfleri uzun süre elinde tutması da rekabeti azaltıyor, aktifliği ön plana çıkaran bir sistemin sunucu için daha faydalı olacağını düşünüyorum.

VIP+
Kabul edildi  :onay:

VIP+
Destekliyorum, sırf eski olduğu için aktif olmayan birliklere bu konuda destek veriliyor. Bunun yerine aktif birlikler desteklenmeli ve sunucudaki illegal rol kalitesi daha baskın olmalı. :like:

VIP+

Lv.21

Erkek

Son Giriş: 30 Haziran 2026, 18:27
Toplam Oynama: 36 gün, 11 saat
Kesinlikle katılıyorum.