LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

LEGAL / İLLEGAL ORANTISIZLIĞI - YAPILAN ROLLERİN RUTİNLEŞMESİ

Başlatan gdsholigan, 26 Mayıs 2026, 00:38:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

LSPD
Kadın

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 23:30
Toplam Oynama: 72 gün, 11 saat
Erkek

Son Giriş: 15 Nisan 2026, 04:49
Toplam Oynama: 2 gün, 9 saat
Birlik: (Yok)
Alıntı yapılan: OnlyWord - 02 Haziran 2026, 10:19:04madde madde gidelim.

1- oyuncular pd üyeleri ile etkileşime girmek istemiyor çünkü pd üyeleri robot gibi rol yapmak zorunda bırakılıyor. bu konuda hem pd üyeleri haklı, hem de pd üyeleriyle role girmek istemeyen oyuncular haklı. pd üyeleri en ufak bir etkileşimde soruşturma geçiriyor, bu sebeple de soruşturma geçirmemek için oyuncularla kurdukları etkileşimleri minimum seviyede tutuyorlar ve adeta aynı şeyleri tekrar eden bir robot gibi davranıyorlar. hele memur sakinliği ve sivillerle iletişim gibi bir baş belası durum var ki epey yanlış anlaşılıyor. geçtiğimiz haftalarda bir tutukluya sadece "Arkadaşım, garip sorular sorma." dedim diye soruşturma geçirdim ve T1 eğitim süreci aldım. İtiraz sonrasında eğitim süreci kaydım sicilden silindi ancak yine de karakterim eğitim süreci için eğitimi çoktan görmüş oldu ve olan benim yarım saatime oldu. Sadece yarım saat kaybetmişsin, ne diye ağlıyorsun şeklinde bakmayın çünkü bu sadece benim yaşadığım bir örnek. Daha niceleri var. Velhasıl kelam, pd yönetiminin bu tarz durumlar için adım atması ve politikaları düzenlemesi gerekiyor. PD'de yükselmek isteyen birisi, en ufak bir hareketinde soruşturma geçirecekse ve diken üstünde oynayacaksa neden kolaya kaçıp robot gibi davranmasın ki? Burada illegale de hak vermek lazım. İllegal olarak rol yapsam ben de bahsettiğim şekilde robot gibi davranan bir pd üyesiyle rol yapmak istemezdim ve ortamdan direkt uzaklaşırdım.

2- açıkçası illegal rollerin sadece silahtan ibaret olması çok mantıksız, keza gerçekte çoğu şey silah kullanmadan masa üzerinde çözülüyor ve yasa dışı işlerle haşır neşir olan insanların yakalanma korkusu var. savcılık sisteminin olmadığı zamanlarda neler olduğunu bu sunucuda bir kere kolluk kuvveti rolü yapmış herkes biliyor. bu yüzden savcılık sistemini %100 olarak destekliyorum. sadece daha aktif olmaları gerektiğini ve yapılan rollerin "sen polise niye sıktın?" tarzı sorgu rollerinin hemen ardından hapse göndermekten çok, illegal oyuncunun da etkileşime girebileceği roller olması gerektiğini düşünüyorum.

3- senaryo rolleri ve bu tarz tüm sunucunun katılabileceği etkinlikler epey önemli. bunun için görevlendirilmiş bir kadro var ancak dövüş, araç yarışı ya da iş yeri açma dışında bir etkinlik yapıldığına henüz tanık olmadım.

4- sunucuya yeni başlamış bir oyuncunun ev ve araba edinmesi çok zor, türkiye ekonomisine benziyor yani. bu sebeple yönetimin yeni oyuncular için ucuz şekilde ev ve araba edinmesinin önünü açması gerekiyor. öte yandan erp ve lezbiyen rollerine gelecek olursak, türk roleplay kitlesinde kadın rolü yapanların %80'i lezbiyen ya da biseksüel rolü yapıyor. "erkek arkadaşım beni aldattı, bu yüzden ben de lezbiyen oldum" tarzı bir yaklaşımları var. bu tarz rollerin yönetim onayı doğrultusunda, iyi bir karakter gelişimi gösterebilen oyuncular tarafından yapılmasının gerektiğini düşünüyorum ama bu kadar büyük bir kitle bu rolü yapıyorsa yasaklamaya ya da engellemeye çalışmak mantıksız. yapacak bir şey yok, elden gelen tek şey "make turkey roleplay community great again" demek oluyor.

5- savcılık için zaten fikir belirtmiştim, burada da ekleme yapayım. bence de her olay kendi bağlamında değerlendirilmeli. troll bir oyuncu yüzünden 1 hafta gözaltında kalıp rol yapamasaydım ben de iyi şeyler düşünmezdim.

6- kesinlikle bunun bir oyun olduğunun herkes farkına varmalı

Her bir maddesini adımı-adımına destekliyorum.
PD ve İllegal arasındaki düzen dengelenmeli ve her iki taraf için de keyifli roller çıkartabileceğimiz ortam yaratılmalı. Ben bir çete memuru olarak rol yapmama rağmen, daha hiçbir çete ile karşılaşıp düzgün roller gerçekleştiremedim. Bu karşılaştığım illegallerin ya benden kaçması, ya da troll bir ortamda olmasından dolayı kaynaklandı sanırım. PD, SD ve illegallerin yeniden gözden geçirilmesi konusunu öne sürüyorum.

Ek olarak, illegal roller genelde nasıl dönüyor pek bilmem. Ama kendi aralarında masa vb. rollerini ne derecede döndürüyorlar, bunu da tartışmaları gerek. Birliklerin İllegal birlik moderatörlerine ihtiyaç duymadan da kendi arasında toplanıp rol yapabilecek kalitede olması gerekiyor.

Lv.21

Erkek

Son Giriş: 31 Mayıs 2026, 16:23
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat

VIP+
Erkek

Son Giriş: 04 Haziran 2026, 04:26
Toplam Oynama: 204 gün, 23 saat
Birlik: ********OOD
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 22:15
Toplam Oynama: 1 gün, 16 saat
Birlik: ********OOD

Lv.34

Kadın

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 23:47
Toplam Oynama: 1 gün, 14 saat
Erkek

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 22:07
Toplam Oynama: 3 gün, 5 saat
Birlik: Lampadati
Erkek

Son Giriş: 18 Ekim 2025, 21:29
Toplam Oynama: 0 gün, 3 saat

Oyuncu
yanlıslıkla adama çarpıp role giriyorum iyi misin falan diye neyse işte 1 saat sonra gelip pd beni alıyor gözaltına atıyor savcı gelince ya suçu kabul ediceksin yada beklemeye devam ediceksin diyor bizde mecbur kabul ediyoruz

VIP+
Açık artırma ve zengin insanların yaptığı rol konusunda net bir fikrim yok. Fakat legal-illegal dengesi konusunu, story rolleri ve gözaltı olayını kesinlikle destekliyorum. Tabii legal taraf güçlü olmalı ama bu güç rolsel olarak değil OOC olarak rahatsız edici. Anlatıldığı gibi troll biri önümüze atladığında günlerce gözaltında beklemek bence de mantıklı değil. En ufak kalabalık görünce ortamdaki herkesin üstünü arıyan PD ve SD'lerden dolayı illegal bir oyuncu olarak role girmekten çekiniyorum. Zaten PD ve SD tarafındakilerle yaptığım gerçekçi rollerin karşılığı çoğunlukla robotik cevaplar oluyor. Örneğin "kolay gelsin" yazdığımda bile megafondan "Dağıl, uzaklaş" gibi şeyler söyleniyor. Bunun yerine daha gerçekçi roller sağlanması için kuralların dümdüz değil, daha mantıksal olması gerektiğini düşünüyorum. Bunun yanında bahsedilen story rp kesinlikle olmalı. Sunucuda çoğu kişi rol yapmıyor, tabii herkesi rol yapması için zorlayamayız. Ama rolleri işyerlerini gezip aramak dışında sunucuda topluca yapmak iyi olabilir. Herkes katılmak zorunda değil, farklı roller isteyenler için faydalı olacağını ve rol kalitesini olumlu yönde artıracağını düşünüyorum. Sunucuda sürekli aynı roller yerine, çeşitli roller dönerse daha canlı bir sunucu olacağını düşünüyorum. Rol kalitesine faydası olacağını düşündüğüm için ARGE'yi destekliyorun.

Oyuncu

Lv.13

Kadın

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 22:06
Toplam Oynama: 0 gün, 12 saat