LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

"Taş Parçası" ve "Deniz Yosunu" Değeri için iş fikri

Başlatan dariusfizz123, 21 Mayıs 2026, 00:02:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kadın

Son Giriş: 20 Temmuz 2026, 05:49
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Merhaba, sunucuda balık tutarken çıkan "Taş Parçası" ve "Deniz Yosunu" itemlerinin şu an pek bir kullanım alanı veya ekonomik değeri olmadığını fark ettim. Bunun için bu itemleri değerli hale getirecek bir iş yeri sistemi önerim var.

Düşündüğüm sistemde oyuncular balık tutarak çıkardıkları taş ve yosunları bizim açacağımız işletmeye satacak. Başka NPC veya market yerine direkt oyuncu işletmesine satış yapılması, hem RP'yi hem de oyuncu ekonomisini daha aktif hale getirir.

İşleyiş örnek olarak şöyle olabilir:

Taş parçaları işletmede işlenerek içlerinden değerli fosiller, mineraller veya farklı koleksiyon ürünleri çıkarılabilir.
Deniz yosunları ise yemek, medikal ürün, banda veya farklı craft sistemlerinde kullanılabilir.
Çıkan özel ürünler tekrar oyunculara veya belirli sistemlere satılabilir.

Bu sistem sayesinde:

Şu an değersiz kalan itemler ekonomiye dahil olur.
Balıkçılık sistemi daha anlamlı hale gelir.
Oyuncular arasında ticaret döner.
Sürekli yapılabilecek farklı bir meslek RP'si oluşur.

Ayrıca ileride sunucuya madencilik veya maden işçiliği tarzı bir sistem eklenirse, bu işletme sistemi onunla bağlantılı şekilde daha da geliştirilebilir. Eklenmese bile mevcut balıkçılık sistemiyle tek başına çalışabilecek bir yapı olur.

Kısacası amacım hem ekonomiye katkı sağlayacak hem de oyunculara farklı bir RP ve ticaret alanı açacak sürdürülebilir bir sistem oluşturmak.

VIP+
Gayet güzel mantıklı fikir destekliyorum  :like:

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 05 Temmuz 2026, 23:40
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat

Bağışçı

Lv.37

Kadın

Son Giriş: 21 Temmuz 2026, 19:03
Toplam Oynama: 5 gün, 5 saat

Oyuncu

Partner
Erkek

Son Giriş: 13 Haziran 2026, 19:22
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat

Oyuncu
Taş Parçası ve Yosunun değerinin olmaması zaten normal bir şey değeri olsun diye getirildiğini de düşünmüyorum adı üstünde taş parçası, bahsettiğiniz işleyiş de biraz abartı duruyor.

Oyuncu
Taş parçaları sulu kesiciyle kesilerek içerisinde değerli parçalar bulundurabilirler. Destekliyorum.  :like:

Oyuncu
Alıntı yapılan: dariusfizz123 - 21 Mayıs 2026, 00:02:25Merhaba, sunucuda balık tutarken çıkan "Taş Parçası" ve "Deniz Yosunu" itemlerinin şu an pek bir kullanım alanı veya ekonomik değeri olmadığını fark ettim. Bunun için bu itemleri değerli hale getirecek bir iş yeri sistemi önerim var.

Düşündüğüm sistemde oyuncular balık tutarak çıkardıkları taş ve yosunları bizim açacağımız işletmeye satacak. Başka NPC veya market yerine direkt oyuncu işletmesine satış yapılması, hem RP'yi hem de oyuncu ekonomisini daha aktif hale getirir.

İşleyiş örnek olarak şöyle olabilir:  :anlas:

Taş parçaları işletmede işlenerek içlerinden değerli fosiller, mineraller veya farklı koleksiyon ürünleri çıkarılabilir.
Deniz yosunları ise yemek, medikal ürün, banda veya farklı craft sistemlerinde kullanılabilir.
Çıkan özel ürünler tekrar oyunculara veya belirli sistemlere satılabilir.

Bu sistem sayesinde:

Şu an değersiz kalan itemler ekonomiye dahil olur.
Balıkçılık sistemi daha anlamlı hale gelir.
Oyuncular arasında ticaret döner.
Sürekli yapılabilecek farklı bir meslek RP'si oluşur.

Ayrıca ileride sunucuya madencilik veya maden işçiliği tarzı bir sistem eklenirse, bu işletme sistemi onunla bağlantılı şekilde daha da geliştirilebilir. Eklenmese bile mevcut balıkçılık sistemiyle tek başına çalışabilecek bir yapı olur.

Kısacası amacım hem ekonomiye katkı sağlayacak hem de oyunculara farklı bir RP ve ticaret alanı açacak sürdürülebilir bir sistem oluşturmak.