LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

LOKI'S OLD BIKER RADIO

Başlatan E L O, 13 Mayıs 2026, 12:23:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Partner

Lv.33

Erkek

Son Giriş: 01 Temmuz 2026, 11:55
Toplam Oynama: 1 gün, 23 saat
Birlik: ****** ********** *LUB
Erkek

Son Giriş: 01 Temmuz 2026, 16:55
Toplam Oynama: 197 gün, 6 saat
Birlik: (Yok)
Erkek

Son Giriş: 30 Haziran 2026, 23:24
Toplam Oynama: 11 gün, 2 saat

Lv.33

Erkek

Son Giriş: 18 Nisan 2026, 13:37
Toplam Oynama: 8 gün, 9 saat

Bir Vago'nun kızından sözler.

"Ben daha küçücük bir bebekken babam beni motosikletinin arkasına alır, mahallede dolaştırır ve Victorville'deki en sevdiğimiz yerde dondurma almaya götürürdü. Babamın motosikletinin arkasında olmak... (bu arada motosiklette arka koltuk bile yoktu, ben sürekli çamurluğun üstünde oturuyordum) zamanla bir gün ona soru sormama sebep oldu. Okuldan beni motosikletiyle almaya geldiğinde, üstünde renklerini taşıdığı yeleği vardı ve ben ona hep giydiği o ceketi sordum. Eski püsküydü, yağ lekeleri içindeydi ve açıkçası korkunç kokuyordu. Ona, 'Baba neden şu ceketi değiştirmiyorsun da başka bir şey almıyorsun?' diye sordum. Bana dedi ki, 'Tatlım, dünyadaki herkes şu ceketten bir sebepten dolayı hoşlanmıyor olabilir. Ama ben kimse için değişmem, bütün dünya için bile. Neyeye inanıyorsan onun arkasında dur, neyi seviyorsan onu sev. Bu hayatta ne yapmak istiyorsan onu yap güzelim.' Ben de 'Tamam baba ama bari yıkasana şunu!' dedim. Gülümsedi ve 'Hayır' dedi. Eskiden anlamazdım ama şimdi anlıyorum. O, olduğu kişiydi ve bana da aynı şekilde yaşamayı öğretti. Kulübün içinde büyüdüm ve size şunu söylemek isterim ki onlar tanıyabileceğiniz en iyi insanlardan bazılarıdır. Bir insanın ayakkabılarıyla yürümemişseniz ya da onu gerçekten içten dışa tanımıyorsanız kimseyi yargılamayın. Babamı özlüyorum. O, full patch bir üye olarak hayatını kaybetti ve biliyorum ki benim dışımda kulüp onun hayatında başına gelen en iyi şeydi. Savaştan döndükten sonra ona bir yuva verdi. Sonra da beni oldu. Kulüp olmasaydı belki ben bile hiç var olmayacaktım."

Oyuncu

Massachusetts, motosiklet kulüpleri açısından oldukça zengin bir geçmişe sahip. Cambridge bölgesinden çıkan kulüplerden biri Headsmen'di. Bunun dışında Devil's Disciples, Slaves, Victors, Renegades ve Barons gibi kulüpler de vardı. Duyduğuma göre Headsmen, diğer bazı kulüpler gibi artık aktif değil. Özellikle bugün yaşadığımız dünyada bu tarihin yaşatılması çok önemli.

Courtesy Card, basıldığı dönemin kendine özgü ve biraz da gölgede kalmış outlaw biker kültürüne ait objelerden biriydi. Küçük bir kâğıt ya da karton parçasıydı; bazen lamine edilirdi. Üretimi son derece ucuzdu ama taşıdığı anlam ve ağırlık oldukça gerçekti.

Bugün çoğu Courtesy Card koleksiyonluk bir eşya hâline geldi; daha sert, daha analog bir dönemin hatıraları olarak görülüyorlar. Bazı kulüpler hâlâ bunları dağıtıyor olsa da eski kartlar daha çok koleksiyon ve hatıra çevrelerinde karşımıza çıkıyor.

Bu kartlar, medya anlatısının aksine outlaw dünyasının yalnızca motosikletlerden ve şiddetten ibaret olmadığının somut kanıtlarıydı. Bu dünyanın kendi ritüelleri, kendi sembolleri ve sadakate dayalı kendi sosyal düzeni vardı. Eğer elinizde böyle bir kart varsa, bu "tamamdır, pek yabancı sayılmazsın" anlamına geliyordu.

Oyuncu

Paganların olayı bağımsız, içe dönük duruşları ve Doğu Yakası kimliğiyle anılmaları. Buna karşılık Cehennem Melekleri daha geniş ölçekli etkileriyle öne çıkıyor. Bu da yıllar boyunca motosiklet kültürünü takip eden insanların iki kulübü sürekli karşılaştırmasına neden olmuş. Kimileri bir tarafı daha disiplinli bulurken, kimileri diğerinin kültürel etkisini daha büyük görüyor. Bugün bu rekabet konuşulurken de insanlar çoğu zaman doğrudan çatışmalardan çok sembolleri, hikâyeleri ve kulüp kültürünü konuşuyor; çünkü zamanla bu mesele Amerikan motosiklet folklorunun bir parçasına dönüşmüş durumda.

Günümüzde Paganlar, "Mavi Dalga" olarak adlandırılan hareketle önce Orta-Batı'ya, ardından Batı Yakası'na doğru hızlı bir büyüme gösteriyor. Bu bölgeler aynı zamanda Cehennem Meleklerinin de güçlü şekilde varlık gösterdiği alanlar. Bu yüzden iki taraf arasındaki rekabet yeniden daha görünür hâle geliyor. Ancak burada mesele sadece motosiklet sürmek değil; yılların oluşturduğu bir kimlik, etki alanı ve prestij mücadelesi söz konusu.

Bir tarafta tartışmalı da olsa dünyanın en büyük motosiklet kulüplerinden biri olarak görülen Cehennem Melekleri, diğer tarafta özellikle Amerika'nın Doğu Yakası'nda güçlü bir kültürel kimlik oluşturan Paganlar bulunuyor. Uzun yıllar boyunca farklı alanlarda büyümüş olsalar da yolları kesiştikçe rekabet daha belirgin hâle geliyor. Outlaw motosiklet kültüründe mesele yalnızca sayısal üstünlük değil, hiçbir zaman olmadı.  Esas olarak kimin hangi bölgede daha etkili ve daha görünür olduğu düşüncesi etrafında şekilleniyor.

Lv.20

Kadın

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 17 gün, 2 saat
Erkek

Son Giriş: 30 Haziran 2026, 15:36
Toplam Oynama: 28 gün, 23 saat
LOKI'S OLD BIKER RADIO
GÜVENİLİR HABER, BAĞIMSIZ YORUM • EST. 2018

ANASAYFA  |  ŞEHİR  |  DERGİ  |  POLİTİKA & ADALET  |  YAŞAM

Little Seoul'da Polise Şiddet!
Little Seoul bölgesindeki yerel bir benzin istasyonunda sıradan bir gün, LSPD memuruna yönelik gerçekleştirilen vahşi bir saldırıyla kaosa sürüklendi.

Yazar: Hazel Sutton  •  Tarih: 18 Haziran 2026  •  Kategori: Şehir Gündemi

Fotoğraf: LOBR Medya / © 2018 Loki's Old Biker Radio

LOS SANTOS — Little Seoul bölgesindeki yerel bir benzin istasyonunda sıradan bir gün, Los Santos LSPD memuruna yönelik gerçekleştirilen vahşi bir saldırıyla kaosa sürüklendi. Çıkan tartışmanın ardından polis memurunu darbeden mavi gömlekli bir şüpheli, olay yerinden kaçarak izini kaybettirdi.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, olay öğleden sonra saatlerinde polis ekiplerinin rutin bir devriyesi veya ihbar üzerine benzinliğe gelmesiyle başladı. Mavi gömlekli ve eşkâli henüz tam olarak belirlenemeyen bir erkek şahıs ile memurlar arasında bilinmeyen bir sebeple sözlü tartışma çıktı.

Tartışmanın alevlenmesiyle birlikte şüpheli, aniden polis memuruna fiziksel saldırıda bulundu. Aldığı darbelerle yere yığılan memur ağır yaralanırken, saldırgan kargaşadan faydalanarak bölgeden hızla uzaklaştı. Şüphelinin yaya olarak mı yoksa bir araçla mı kaçtığı henüz netlik kazanmadı.

Yetkililer, "mavi gömlekli" şüphelinin son derece tehlikeli olabileceği konusunda halkı uyarırken, olaya veya şahsın kaçış güzergahına dair bilgisi olan vatandaşların acilen 911'i aramaları veya en yakın polis merkezine başvurmaları gerektiğini bildirdi.

© 2018 Loki's Old Biker Radio. Tüm hakları saklıdır. Bu sayfa içeriği izinsiz kopyalanamaz.

Lv.20

Kadın

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 17 gün, 2 saat
Erkek

Son Giriş: 30 Haziran 2026, 15:36
Toplam Oynama: 28 gün, 23 saat
LOKI'S OLD BIKER RADIO
GÜVENİLİR HABER, BAĞIMSIZ YORUM • EST. 2018

ANASAYFA  |  ŞEHİR  |  DERGİ  |  POLİTİKA & ADALET  |  YAŞAM

Los Santos'ta Hareketli Dakikalar
Polise Silah Çeken Şahıslar Etkisiz Hale Getirildi!

Yazar: Hazel Sutton  •  Tarih: 18 Haziran 2026  •  Kategori: Şehir Gündemi

Fotoğraf: LOBR Medya / © 2018 Loki's Old Biker Radio

LOS SANTOS - Bugün şehrin endüstriyel inşaat bölgesinde yaşanan silahlı gerginlik, Los Santos Polis Departmanı'nın anında ve etkili müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Edinilen bilgilere göre olay, rutin devriye görevini sürdüren bir polis memurunun şüpheli hareketler sergileyen kimliği belirsiz ve maskeli şahıslara yaklaşmasıyla başladı. Şahısların uyarılara uymayarak aniden polis memuruna silah çekmesi üzerine, soğukkanlılığını koruyan memur hızlıca silahına davranarak saldırganları etkisiz hale getirdi.

Çatışmanın hemen ardından telsizden geçilen acil durum anonsuyla birlikte bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi, olay yerine hızla intikal eden destek ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Çatışmaya giren polis memurunun herhangi bir yara almadığı ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Yerde yatan şüpheliler, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında bölgede tutuklandı.

LSPD yetkilileri, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığını ve şahısların bağlantılarının araştırıldığını duyurdu.

© 2018 Loki's Old Biker Radio. Tüm hakları saklıdır. Bu sayfa içeriği izinsiz kopyalanamaz.

Oyuncu

Onlar bir anda ortaya çıkmadılar, zaten kimse öyle çıkmaz. Güney San Andreas'ın dumanla boğulmuş otoyollarından ve kavurucu asfaltından tırnaklarıyla kazıya kazıya çıktılar; yıl 1968'di ve barışla sevgi hayali çoktan daha sert, daha karanlık bir şeye dönüşmeye başlamıştı. Hippiler Golden Gate Park'ta yalınayak dans ederken, Hessians bar tezgâhlarının üstünde bilardo sopaları kırıyor ve dünyaya her motosiklet hikâyesinin Hollywood için yazılmadığını gösteriyordu.

Bu fotoğraf, kulüp 1968'de kurulduktan yaklaşık bir ay sonrasına ait.

Hayal et: 60'ların sonları. Gençler askerlik celplerini yakıyor, polisler protesto hatlarında sertleşiyor ve motosiklet dünyası ikiye ayrılıyordu. Bir tarafta gerçek armalı sürücüler vardı; yolu yaşam biçimi kabul eden, onun için yaşayan ve gerekirse ölen gerçek "one-percenter"lar. Diğer tarafta ise turistler; banliyölerde motor depolarını parlatan, hafta sonu sürücülerinden ibaret insanlar. Hessians kendilerini kesin olarak ilk grubun içinde konumlandırdı. Amaçları Easy Rider posterleri için poz vermek değildi.

Ve bugün hâlâ Hessians burada. Hâlâ sürüyorlar ve hayatlarını kendi istedikleri şekilde yaşayabilmek için mücadele etmeye devam ediyorlar.

Bölüm Moderatörü
Erkek

Son Giriş: 30 Haziran 2026, 21:16
Toplam Oynama: 8 gün, 19 saat
Birlik: *** ***** ****** ***ter

Lv.39

Erkek

Son Giriş: 28 Haziran 2026, 17:28
Toplam Oynama: 5 gün, 22 saat
Kadın

Son Giriş: 24 Haziran 2026, 22:46
Toplam Oynama: 21 gün, 1 saat

Lv.39

Erkek

Son Giriş: 08 Haziran 2026, 00:09
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
BİRLİK GÖREVİ

Radyo frekanslarındaki sinyal kalitesini artırmak ve daha geniş bir dinleyici kitlesine ulaşmak adına şehrin en yüksek noktalarına mobil yayın röleleri kurun. Ekip, belirlenen kulelere ve çatılara fiziksel erişim sağlayarak donanımları yerleştirmeli, yayının kesintisiz olduğundan emin olmalıdır. Yayın kalitesini test etmek için bölge halkından canlı anlık geri bildirimler toplayın.

Görevi tamamlamak için 72 saatiniz bulunmaktadır.