LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

[PERSONEL ŞİKAYETİ] Sophia Harris, Stefan Calegari

Başlatan lovera, 09 Nisan 2026, 21:20:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ULSA
Kadın

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 20:30
Toplam Oynama: 5 gün, 12 saat
Birlik: ULSA

LOS SANTOS POLICE DEPARTMENT
PERSONEL ŞİKAYET FORMU

1. Şikayetçi Bilgileri
Ad Soyad: Mae Carver   
Telefon: 5165158
Adres: Vinewood Hills, No: 616, Los Santos, San Andreas

2. Şikayet Edilen Personel
Ad Soyad: Sophia Harris, Stefan Calegari 
Rozet No: 067490, 066274

3. Olay Bilgisi
Tarih & Saat: 08.04.2026 22:30   
Detaylar: 08.04.2026 tarihinde Mission Row Polis İstasyonuna adli yardım talebi üzerine yönelim sağladım. Süreç içerisinde yaşananlar, basit bir usul hatasının ötesinde, görevli personellerin bilinçli şekilde prosedür ihlalinde bulunduğunu göstermektedir. Özellikle Çavuş Sophia Harris'in konumu dikkate alındığında, bu durum bilinçsiz bir şekilde gerçekleştirilmiş bir ihmal olarak değerlendirilemez.

Sürecin başında müvekkilin darp sonrası hastaneye götürülüp götürülmediğini sorduğumda, Memur Calegari tarafından "Öyle bir talebi yoktu" şeklinde cevap verilmiştir. Darp iddiası bulunan bir şüphelinin sağlık kontrolünden geçirilmesi talebe bağlı değil, zorunlu bir prosedürdür. Bu yaklaşım, ya temel usul bilgisinin eksik olduğunu ya da bilerek göz ardı edildiğini göstermektedir.

Olay hakkında bilgi ve delil talep edilmesi üzerine süpervizör olarak sürece dahil olan Çavuş Sophia Harris, gerekli şeffaflığı sağlamamış, delilleri sunmamış ve süreci gereksiz şekilde tartışmaya çekmiştir.

Devamında, tarafımca yasal bilgilendirmesi yapılmış olan müvekkilin yanına, herhangi bir gerekçe olmaksızın ve tarafıma bilgi verilmeksizin girilmiş ve sorgu odasının kapısı kilitlenerek birebir görüşme gerçekleştirilmiştir. Avukatın erişiminin fiziksel olarak engellenmesi, savunma hakkına doğrudan müdahaledir ve sürecin denetim dışına çıkarıldığını açıkça göstermektedir.

Çavuş Sophia Harris ile müvekkil arasında yasal olmayan bir şekilde gerçekleştirilen görüşme sonrasında Çavuş Sophia Harris'in sorgu odasından ayrılması ardından müvekkil, sorgu odası içerisinde Çavuş Sophia Harris tarafından yaşadığı psikolojik baskı üzerine sinir krizi geçirmiştir. Memur Calegari tarafından müvekkilin yaşadığı sağlık sorunu doğrulanmış, fakat herhangi bir şekilde ilk yardımı yapılmamış, tıbbi destek sağlanmamıştır.

Sicil numarasını sormam üzerine Çavuş Harris'in öfkelenmesi ve bağırarak departmandan kovma eylemi, sahip olduğu idari gücü kişisel bir saldırı aracına dönüştürdüğünü ve adli yardım talebi kapsamında görevli savunma personelinin görevini yapmasını engelleyecek derecede psikolojik sorunları olduğunu göstermektedir.

Süreç içerisinde Çavuş Harris'in akabinde bulunan diğer memurlar, Carter, Nachtwayer, Calegari bulunmaktadır. Memur Calegari, Çavuş Harris'in sorgu odasının kapısını kilitleyerek avukatın görevini yapmasını engellediğini ve yasal temsilciyi departmandan kovduğunu bizzat gözlemlemiş ve Harris'in kendisine verdiği, departmandan çıkarması yönündeki emirleri uygulamıştır. Bir memur, vardiya amirinin verdiği "hukuksuz" talimatlara veya gerçekleştirdiği "anayasal ihlallere" karşı sessiz kalma, doğrudan uygulama hakkına sahip değildir. Calegari'nin bu hukuksuzluğa müdahale etmemesi, onu hiyerarşik olarak üst'ü tarafından verilen emri yerine getiren bir memur değil, gerçekleştirilen ihlallerin birer ortağı haline getirmektedir.

Ek olarak, Memur Stefan Calegari, sevk sürecinde müvekkile karşı aşağılayıcı tavırlar (jest ve mimik şeklinde, el sallamak gibi) sergilenmiş ve kışkırtıcı söylemlerde bulunulmuştur. Bu davranışlar, bir eğitmen memurdan beklenmeyecek nitelikte stajyer memurlara kötü örnek teşkil etmiş ve bir polis memurunun yapmaması gereken hareketlerden birçoğunu gerçekleştirmiştir.

Yaşananlar bir ihmal değil, açık şekilde prosedür ihlali ve yetki suistimalidir. Çavuş Sophia Harris ve Memur Stefan Calegari hakkında gerekli idari işlemlerin başlatılmasını arz ederim.

4. Kanıtlar
Kanıt

Kanıtları buraya ekleyiniz. Görseller tam ekran ve oynama içermemelidir.

5. Bildirim ve Onaylama
Personel şikayetini belirten taraf, bu formu göndererek ve belirtilen yerde kendisine ait imzasını bırakarak Los Santos Police Departmanına personeli hakkında soruşturma ve inceleme hakkı sunar. Los Santos Police Departmanı soruşturma haklarını tamamen gizli tutmaktadır.

Ben Mae Carver, doldurduğum şikayet formunda hiçbir yalan bilgi ve görüntü vermediğimi onaylıyorum.   

İmza: Mae Carver   
Tarih: 09.04.2026