LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

(Prob) San Andreas Eyaleti - Suç ve Ceza Kanunları düzetlmesi.

Başlatan exson, 07 Nisan 2026, 16:58:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

VIP+
Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 157 gün, 3 saat
1-) "Cinayet", "Cinayet Girişimi" ve "Cana Kast" maddeleri çakışıyor (1(03) ve 1(04))

Şuanda bu maddeler birbiriyle çakışıyor, 1(03) hem cinayet hem de cinayete girişimi kapsıyor. 1(04) de cinayete teşebbüs ve cana kast diyor. Bu iki madde birbirini biraz da olsa karıştırarak cezaların belki de biraz daha keyfi bir şekilde uygulanmasını sağlıyor. Benim bu konuda fikrim, 1(03) kanunu sadece işlenmiş suç olan cinayet olsun, 1(04) de teşebbüs (ölüm gerçekleşmemiş ama kast var) olsun. Çünkü bu iki kanun birbiriyle çakışırsa memur insiyatifine kalıp biraz da kanundan çıkmış oluyor iş.

2-) 1(05) "Yardım ve Yataklık" maddesi aşırı geniş ve riskli

Şuan bu kanunda diyor ki "Cinayeti görüp polise bildirmemek de aynı kapsamda", bu çok hatalı bir kanun benim açımdan. Pasif bir davranış, örneğin gördüğümüz şeyi bildirmemekle aktif yardım aynı kefeye konuyor. Gördüğümüz şeyi bildirmemekle adamın silahını kaçırmak, onun arkasını kollamak aynı olmalaı. Madde ikiye bölünüp tekrardan yazılmalı; Yardım ve Yataklık ayrı, Suçu Bildirmemek. Bu ayrım hem gerçekçiliği artırır hem de adaletli ceza dağılımı sağlar, gerçekçi rol ortmaı sağlanır.