LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

RK (hastaneye gönderme) sistemi hakkında iyileştirme

Başlatan Garen, 05 Nisan 2026, 18:56:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Community Advisor
Kadın

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 23:55
Toplam Oynama: 36 gün, 15 saat
Mevcut RK sistemi şu şekilde çalışıyor; Bir oyuncu silahla yaralandığında ve tekrar saldırıya uğradığında olay yerinden hastaneye gönderiliyor ve yaralı süresi bitiyor. Önerimi aşağı belirtiyorum.

RK edilen oyuncunun hastanede spawnlanması yerine, üzerindeki yaralı yazısı "Ağır yaralı" olarak değiştirilip, yaralı süresinde bir miktar artışa gidilebilir.

(Yaralı: 180 saniye > Ağır yaralı: RK edildiği an başlayacak şekilde 240 saniye)

Ayrıca uyuşturucu, silah gibi eşyaların silinmesi engellenmemeli, bu itemlerin kaybı devam edecek. RK edilen bir oyuncu bu şeyleri yine kaybetsin fakat hastaneye spawn edilme işi ortadan kaldırılıp, "Ağır yaralı" ibaresi eklensin.

Roleplay açısından daha kaliteli olacağını düşünüyorum.

Politikadaki RK kuralları aynen devam eder, tek fark RK edilen oyuncunun olay yerinden roleplaye aykırı şekilde kaybolması yerine uygun formatta ağır yaralanması yönünde.

Temsili görseller:

Forum Moderator
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 17:18
Toplam Oynama: 196 gün, 12 saat
Birlik: Rhein Syndikat
Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 7 gün, 22 saat
Birlik: ULSA
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 22:23
Toplam Oynama: 56 gün, 23 saat
Birlik: ULSA
hastane rolleri pek mantıklı olmaz, birisinin 24 saat aralıklarla ağır yaralı durumda vücudundan mermi çıkarıldığını düşünmek bile garip. mevcut sistem yeterli gibi

Community Advisor
Kadın

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 23:55
Toplam Oynama: 36 gün, 15 saat
Alıntı yapılan: schubert - 05 Nisan 2026, 19:00:10hastane rolleri pek mantıklı olmaz, birisinin 24 saat aralıklarla ağır yaralı durumda vücudundan mermi çıkarıldığını düşünmek bile garip. mevcut sistem yeterli gibi

Fikrin için teşekkür ederim ancak önerim hastane rollerinin artması veya zorunlu ameliyat rolleri için değil. Sadece tüfekle vurulup öldürülen birisinin olay yerinden hastaneye spawn edilmesi ve hiç bir şey olmamış gibi devam etmesi yerine bu sistemin gelmesini daha mantıklı buluyorum.

LSFMD

Lv.19

Kadın

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 23:46
Toplam Oynama: 67 gün, 21 saat

Lv.19

Erkek

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 17:38
Toplam Oynama: 7 gün, 15 saat

RP Quality Moderator
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 14:49
Toplam Oynama: 94 gün, 16 saat
Erkek

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 00:44
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 31 Ocak 2026, 20:07
RK'lama sistemi direkt kalkmalı gerçekle uzaktan yakından bağlantısı yok, RK sistemi kaldırılıp kişinin rollerine orada devam etmesi amaçlanmalı. Ağır yaralı sistemi gelmeli, polis ne işe yarıyor gelip yaralıları tutuklamayacaksa vesaire. İtemler silinsin, RK sistemi kalsın cart curt deyip bir de gerçekçi olur diyorsunuz. Komik komik şeyler, saçma sistemlere saçma deyin artık. RK direkt kalkmalı, herkes rolüne kaldığı yerde devam etmeli.

Helper
Kadın

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 18:27
Toplam Oynama: 6 gün, 20 saat
Mevcut sistemde bir oyuncu RK edildiğinde aniden hastaneye ışınlanması, rolün sürekliliğini ve gerçekçiliğini olumsuz etkilemektedir. Karakterin olay yerinden bir anda kaybolması yerine, görseldeki gibi "Ağır Yaralı" statüsüne geçmesi çok daha kaliteli bir rol ortamı sağlayacaktır. Buna ek olarak LSFMD oyuncularına daha çok rol imkanı tanınacaktır.

Erkek

Son Giriş: 31 Mayıs 2026, 14:24
Toplam Oynama: 224 gün, 8 saat
Alıntı yapılan: realvayden - 06 Nisan 2026, 01:52:59Mevcut sistemde bir oyuncu RK edildiğinde aniden hastaneye ışınlanması, rolün sürekliliğini ve gerçekçiliğini olumsuz etkilemektedir. Karakterin olay yerinden bir anda kaybolması yerine, görseldeki gibi "Ağır Yaralı" statüsüne geçmesi çok daha kaliteli bir rol ortamı sağlayacaktır. Buna ek olarak LSFMD oyuncularına daha çok rol imkanı tanınacaktır.

Doğru, kullanıcının doğrudan hastaneye gönderilmesi rol bütünlüğünü tamamen bozuyor. Kullanıcı yaralıyken onu fark eden birisi veyahut çevreden geçen bir kolluk mensubunun müdahalesi gibi roller oluşabilecekken sistem tamamen rolü blokluyor. Ateşli veya delici, kesici herhangi bir silah ile ağır yaralanmış olan oyuncu kendisine müdahale etmek isteyen başka sivil karakterler, doktorlar veyahut kolluk mensubundan yardım alabilir. /hasarlar üzerinde silahla yaralandığı taktirde kolluk oyuncularına ek roller doğabilir (bölgedeki kameraların izlenmesi, olayın sorgu süreci vs.) Bu sayede sivil oyunculara da şikayet süreci daha iyi bir rol örüntüsüyle imkanlanmış olur.

Yaşadığım bir olay örneklemem gerekirse, aracımla takip edildim. Bu sırada ihbar verdim lakin kolluk kuvvetleri gelene kadar ben vuruldum ve hastaneye gönderildim. Haliyle takip süreci hastaneye gönderilmemle bozuldu ve rol örgüsü benim bir anda hastaneye ışınlanmam ile garip bir hal aldı. Bunun yerine karakterim olduğu yerde ağır yaralı olarak kalsaydı ihbara yönelen ekipler karakterimi ağır yaralı halde bulur, gereken ilk yardım uygulamaları ve akabinde ambulans talebini yapar ve soruşturma sürecini başlatabilirdi. Hal böyle olunca, tüm bu durum es geçildi.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 31 Ocak 2026, 20:07
Alıntı yapılan: realvayden - 06 Nisan 2026, 01:52:59Mevcut sistemde bir oyuncu RK edildiğinde aniden hastaneye ışınlanması, rolün sürekliliğini ve gerçekçiliğini olumsuz etkilemektedir. Karakterin olay yerinden bir anda kaybolması yerine, görseldeki gibi "Ağır Yaralı" statüsüne geçmesi çok daha kaliteli bir rol ortamı sağlayacaktır. Buna ek olarak LSFMD oyuncularına daha çok rol imkanı tanınacaktır.
:like: :like: :like: :like: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: