LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

RK (hastaneye gönderme) sistemi hakkında iyileştirme

Başlatan Garen, 05 Nisan 2026, 18:56:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Partner
Erkek

Son Giriş: 29 Mayıs 2026, 18:44
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat
Birlik: (Yok)
 :like:  hastaneye gidip merdivenlerden aşağı inerek otobüs kiraladıktan sonra tekrardan olay yerine dönmek veya en yakın arabaya gitme işi çok saçma ya

VIP+
Alıntı yapılan: Garen - 05 Nisan 2026, 19:05:20
Alıntı yapılan: schubert - 05 Nisan 2026, 19:00:10hastane rolleri pek mantıklı olmaz, birisinin 24 saat aralıklarla ağır yaralı durumda vücudundan mermi çıkarıldığını düşünmek bile garip. mevcut sistem yeterli gibi

Fikrin için teşekkür ederim ancak önerim hastane rollerinin artması veya zorunlu ameliyat rolleri için değil. Sadece tüfekle vurulup öldürülen birisinin olay yerinden hastaneye spawn edilmesi ve hiç bir şey olmamış gibi devam etmesi yerine bu sistemin gelmesini daha mantıklı buluyorum.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 26 Nisan 2026, 21:25
Toplam Oynama: 80 gün, 17 saat
Bu sistemin gelmesi için silah kullanımının azaltılması veya zorlaştırılması lazım, yasa dışı silah taşıyan bir kişi veya sıkan kişi hem rol içinde/dışında oynarken silahının bakkaldan alınan bir sakız değerinde olduğunu düşünürse bu asla olmaz. Derinlik gelmesi için insanların o heyecanı yaşaması lazım, silahlar ne kadar değersiz olursa insanlar da bunu o kadar role yansıtmaz ve o ortam oluşmaz. Toplu bir çatışmada 10-15 kişi yaralansa onlarla ilgilenecek kadar yeterli sayıda medikal personel yok hem de memurlar için daha zorlayıcı bir durum olacak. Şu anlamda, rolün ilerleyişi kilitlenecek. Siviller için bir farklılık olmaz diye düşünüyorum, bir il-legal RK olup tamamen rolden silinmesi yerine bölgeye gelen polisler tarafından yakalanabilir. Hem de rol faslı olur, ifade alma vs. vs. Hastaneye ışınlanınca silahına el koyuluyor ama serbest bırakılıyor :D

Game Moderator

Lv.25

Erkek

Son Giriş: 26 Nisan 2026, 23:35
Toplam Oynama: 0 gün, 5 saat

Oyuncu
Ben de bununla ilgili bir AR-GE konusu açacaktım ama unutmuşum. Yıl olmuş 2026, adamı iki kere düşürünce hastaneye gönderiyorsunuz; bu çok saçma. Kolluk kuvveti olarak olay bölgesine gidiyoruz, olayda silahlar patlamış, her şey olmuş ama yerde bir tane yaralı yok; hepsini RK etmişler, RK edenler de kaçıp gitmişler. Ne adamları sorguya alabiliyoruz ne de adamın üzerindeki silahları toplayabiliyoruz. Baştan aşağı roleplay mantığına ters bir durum.
Bunun yerine o adam ağır yaralıya düşsün ve dediği gibi 240 ya da 360 saniye beklesin. Kolluk kuvveti olay yerine gelince o adamın üzerindeki silahı alsın, yaralı rolü yapsın, sorguya alsın. Direkt hastaneye yollamasıyla birlikte bir çok kişi onunla rol yapabilecekken yapamamış oluyor.

Community Advisor
Kadın

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 36 gün, 13 saat
Alıntı yapılan: SPEX - 08 Nisan 2026, 14:19:58Bu sistemin gelmesi için silah kullanımının azaltılması veya zorlaştırılması lazım, yasa dışı silah taşıyan bir kişi veya sıkan kişi hem rol içinde/dışında oynarken silahının bakkaldan alınan bir sakız değerinde olduğunu düşünürse bu asla olmaz. Derinlik gelmesi için insanların o heyecanı yaşaması lazım, silahlar ne kadar değersiz olursa insanlar da bunu o kadar role yansıtmaz ve o ortam oluşmaz. Toplu bir çatışmada 10-15 kişi yaralansa onlarla ilgilenecek kadar yeterli sayıda medikal personel yok hem de memurlar için daha zorlayıcı bir durum olacak. Şu anlamda, rolün ilerleyişi kilitlenecek. Siviller için bir farklılık olmaz diye düşünüyorum, bir il-legal RK olup tamamen rolden silinmesi yerine bölgeye gelen polisler tarafından yakalanabilir. Hem de rol faslı olur, ifade alma vs. vs. Hastaneye ışınlanınca silahına el koyuluyor ama serbest bırakılıyor :D

Aslında LSFMD bünyesinde bolca personel var, mevcut kolluk kuvveti sayısını da ele alırsak 50 vs 50 bir senaryo olmadığı durumda LEO tarafı bu olayın üstesinden tamamen gelebilir. Silah rollerinde bir azalmaya da gerek yok açıkçası.

Community Advisor
Kadın

Alıntı yapılan: gdsholigan - 08 Nisan 2026, 15:23:10Ben de bununla ilgili bir AR-GE konusu açacaktım ama unutmuşum. Yıl olmuş 2026, adamı iki kere düşürünce hastaneye gönderiyorsunuz; bu çok saçma. Kolluk kuvveti olarak olay bölgesine gidiyoruz, olayda silahlar patlamış, her şey olmuş ama yerde bir tane yaralı yok; hepsini RK etmişler, RK edenler de kaçıp gitmişler. Ne adamları sorguya alabiliyoruz ne de adamın üzerindeki silahları toplayabiliyoruz. Baştan aşağı roleplay mantığına ters bir durum.
Bunun yerine o adam ağır yaralıya düşsün ve dediği gibi 240 ya da 360 saniye beklesin. Kolluk kuvveti olay yerine gelince o adamın üzerindeki silahı alsın, yaralı rolü yapsın, sorguya alsın. Direkt hastaneye yollamasıyla birlikte bir çok kişi onunla rol yapabilecekken yapamamış oluyor.

Tam olarak kast ettiğim şey bu, bir çatışma bölgesinde oyuncular birbirini vuruyor ama bölgede geriye hiç bir şey kalmıyor, kovanlar ve izler hariç. Bölgede ağır yaralanmış oyuncular da olsa, merminin ne taraftan ateşlendiği vb. gösteren kolluk sistemleri ile muhteşem çalışır, olası senaryolar çok daha iyi yorumlanır ve role vurulur. Her şeyin başında oyuncunun hastaneye tp olmaması gerektiğini düşünüyorum ve bu sistem entegre edilirse roleplay açısından oldukça iyi olacaktır.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 25 Mayıs 2026, 17:57
Toplam Oynama: 12 gün, 0 saat
Birlik: Southside 28
Erkek

Son Giriş: 30 Mayıs 2026, 12:50
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat
Bu sekilde lsfd'nin her yere kosmasi gerekicek. İnsanlarla daha hizli iletisim haline gecmesi gerekecek. Sampdan beri ayni sistem daha da degistirilmesine gerek yok, kalsin boyle

Community Advisor
Kadın

Alıntı yapılan: collerinho - 08 Nisan 2026, 16:06:15Bu sekilde lsfd'nin her yere kosmasi gerekicek. İnsanlarla daha hizli iletisim haline gecmesi gerekecek. Sampdan beri ayni sistem daha da degistirilmesine gerek yok, kalsin boyle

LSFMD üyeleri de rol yapabilir, oluşumun temel amacı yaralılar ile ilgilenmek & tıbbi rolleri yansıtmak. Ayrıca bunu sadece LSFMD olarak kısıtlamamalıyız, çevredeki diğer oyuncular, vurulan karakterin dostları gibi faktörler de bu rolü sürdürebilir & yardım edebilir. Ama yine de fikrin için teşekkür ederim.