LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Savcılık - Gözaltı H.K

Başlatan kerimcinaroz39ރ, 28 Şubat 2026, 17:27:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lv.23

Kadın

Son Giriş: 09 Mart 2026, 03:33
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Suç işleyen oyuncuların gözaltına alınıp savcının gelmesini beklemesi ve bekleme süresinin cezalardan düşürülmemesi.

Mevcut Sistem:

Oyuncu suç işlediğinde gözaltına alınıyor.

Savcı gelene kadar oyuncu aktif rolde beklemek zorunda.

Gözaltı süresince geçen zaman ceza süresinden düşülmüyor.

Bekleme süresince oyuncular bilgisayar başında aktif rolde bulunması gerekiyor.

Oyun Mantığı Bozulması: Oyunun akışı ve adalet mekanizması, bekleme süresi boyunca devre dışı kalıyor.

Haksızlık: Ceza süresinden düşmeyen gözaltı zamanı, oyuncuyu çifte mağduriyet durumuna düşürüyor.

Aktif Rol Zorunluluğu: Savcı gelene kadar aktif rolde bulunmak zorunlu tutuluyor; bu, hem gerçek zamanlı insan kaynaklarını hem de oyuncu verimliliğini olumsuz etkiliyor.

Önerilen Çözümler:

Gözaltı süresinin ceza süresinden düşülmesi, böylece oyuncu zaman kaybı yaşamaz.

Alternatif olarak, direkt hapis sisteminin geri getirilmesi, bekleme süresini ortadan kaldırır ve oyun akışını hızlandırır.

Savcı bekleme süresince oyuncuların aktif rolde tutulma zorunluluğunun kaldırılması veya sistemin otomatik simülasyonla ilerlemesi, gerçek zamanlı bekleme ihtiyacını ortadan kaldırır.

Yani hem cezadan düşmüyorsunuz, hem de savcının keyfini bekletiyorsunuz. Savcı yani bu alt tarafı başka bir şey değil bari hiç bir şey yapmıyorsunuz oyuncuları umursamıyorsunuz bari savcının geleceği belirli bir saat olsun ki, o saat aktif rolde olalım. Boşuna günlerce haftalarca bilgisayarımızı açık tutmak zorunda kalmayalım.

Oyuncu

Lv.28

Erkek

Son Giriş: 21 Nisan 2026, 20:12
Toplam Oynama: 35 gün, 4 saat
Birlik: ********* ********* ***** Org
Kadın

Son Giriş: 03 Mart 2026, 23:11
Toplam Oynama: 0 gün, 19 saat
Erkek

Son Giriş: 10 Şubat 2026, 18:29
Toplam Oynama: 2 gün, 11 saat

Lv.28

Kadın

Son Giriş: 08 Şubat 2026, 16:31

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 15 Kasım 2024, 15:47
Toplam Oynama: 0 gün, 6 saat
Birlik: ****** **ock

Lv.15

Erkek

Son Giriş: 01 Mart 2024, 00:11
Toplam Oynama: 18 gün, 21 saat
Birlik: ****** ***cks

Lv.15

Kadın

Son Giriş: 24 Aralık 2023, 17:47
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat
Yıllarımı roleplay, rina platformlarına vermiş birisi olarak böyle illegal rol yapan insanları köpek seviyesine düşürecek bir sistem ben daha görmedim. Ya kalkacak ya düzeltilecek başka yolu yok böyle sistem olmaz yani.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 14 Mart 2026, 22:31
Toplam Oynama: 759 gün, 13 saat
Birlik: ****** Inc

Lv.23

Kadın

Alıntı yapılan: MacbetH - 28 Şubat 2026, 17:56:49
O zaman savcının belirli bir günü veya saati olsun benim karakterim düşmanını gördü sıktı diye bir hafta sistemi açık bırakmak zorunda mıyım?

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 14 Mart 2026, 22:31
Toplam Oynama: 759 gün, 13 saat
Birlik: ****** Inc
Alıntı yapılan: kerimcinaroz39ރ - 28 Şubat 2026, 18:01:33
O zaman savcının belirli bir günü veya saati olsun benim karakterim düşmanını gördü sıktı diye bir hafta sistemi açık bırakmak zorunda mıyım?
Hera'nın dediğini özetleyim. "İllegal bir eylem gerçekleştiriyorsan onun sonuçlarına katlanmayı göze almışsındır." Bak bu sunucuda 2023 yazından beri oynuyorum. Ben bir kez bile gözaltına alınmadım. İllegal rol de yaptım legal rol de. Karakterlerim hapse de girdi ama hiç gözaltında olmadım.

Lv.23

Kadın

Alıntı yapılan: MacbetH - 28 Şubat 2026, 18:10:04
Alıntı yapılan: kerimcinaroz39ރ - 28 Şubat 2026, 18:01:33
Hera'nın dediğini özetleyim. "İllegal bir eylem gerçekleştiriyorsan onun sonuçlarına katlanmayı göze almışsındır." Bak bu sunucuda 2023 yazından beri oynuyorum. Ben bir kez bile gözaltına alınmadım. İllegal rol de yaptım legal rol de. Karakterlerim hapse de girdi ama hiç gözaltında olmadım.
O ZAMAN SAVCININ BELİRLİ BİR GÜNÜ VEYA SAATİ OLSUN BOŞA BEKLEMEYELİM

Oyuncu

Lv.15

Erkek

Son Giriş: 07 Nisan 2026, 19:28
Toplam Oynama: 18 gün, 9 saat
Kadın

Son Giriş: 06 Nisan 2026, 22:57
Toplam Oynama: 0 gün, 2 saat
Alıntı yapılan: Mcdikmen - 21 Şubat 2026, 21:49:19Bence şu noktada bir düzenlemeye gidilmesi gerekiyor. "Gözaltına giren herkes zaten suçlu olarak orada duruyor" yaklaşımı. Genel anlamda geçen konuşmalar ve tartışmalarda, Amerikan sistemine atıf yapılıyor ama orada dahi gözaltı, suçluluğun kesinleştiği anlamına gelmiyor. Masumiyet karinesi gereği kişi mahkeme kararı olmadan suçlu sayılmaz. Polis beyanı elbette önemlidir, ancak bu beyan mutlak doğru kabul edilmez. Yargı denetimine açıktır. Eğer memurun yaptığı işlem hatalıysa bunun yaptırımı vardır. Aynı şekilde gözaltına alınan kişi de haklılığını ispatlayarak serbest kalabilir ve gerekli şikâyet yollarına başvurabilir. Sistem zaten bunun için vardır. Ve bu şekilde zaten çalışıyor sistem.

Ancak burada asıl sorun teoriden çok pratikte yaşanan durum. DOJ tarafında özellikle ağır suç isnadıyla gelen kişilerin uzun süre içeride bekletildiğine dair ciddi bir şikâyet var. İnsanlar saatlerce içeride bekletiliyor, dosyalarının incelenmesini veya ifadelerinin alınmasını bekliyor. Bu durum rol kalitesini artırmak yerine zaman zaman rolü tıkayan bir hale geliyor. Oysa kişinin ifadesi alınarak salıverilmesi ve soruşturmanın tutuksuz şekilde devam etmesi mümkün. Gözaltı, savcının işini kolaylaştıran bir araçtır; zorunlu bir tek yol değildir.

Bir kişinin ifadesi alınır, deliller dosyaya eklenir, savcı değerlendirmesini yapar. Gerekirse iddianame hazırlanır ve mahkemeye sunulması gerekir. Hali hazırda kararları bile savcılar veriyor. Mahkeme kağıt üzerinde karar verebilir; ve bu mahkeme başkanlığı veya hakim rolünü yapan kişi savcılar dışında birisi olmalıdır. Suç sabit görülürse IC jail uygulanabilir ya da tutuklama emriyle aranma kaydı açılabilir (savcı tarafından - infaz sorumlusu savcı olduğu için- gerçekte de bu şekildedir). Bu yöntem hem soruşturma–kovuşturma–infaz ayrımını daha sağlıklı işletir hem de kişilerin saatlerce içeride pasif şekilde beklemesinin önüne geçer.

Burada savunulan şey "kimse gözaltına alınmasın" değildir. Elbette kaçma şüphesi, delil karartma ihtimali veya kamu güvenliği açısından açık risk varsa kişi içeride tutulabilir. Ancak her dosyada otomatik ve standart bir bekletme pratiği uygulanması bence mantıklı değil. Hele ki sistemde teknik olarak kaçmanın neredeyse imkânsız olduğu, aranma ve takip mekanizmalarının güçlü olduğu bir yapıda tutuksuz yargılama seçeneğinin tamamen devre dışı bırakılması sorgulanmalıdır.

Sonuç olarak önerdiğim şey suçluyu korumak değil. Süreci daha işlevsel hale getirmektir. İnsanların saatlerce içeride bekletilmesi yerine ifadelerinin alınıp soruşturmanın tutuksuz şekilde sürdürülmesi, hem rol üretir hem savcılık rolünü güçlendirir hem de keyfi uygulama algısını azaltır. Çünkü hali hazırda insanların içerde ne kadar bekleyeceğine dair savcılığın elinde yazılı bir kurallar bütünü yok. Bu tavsiyelerin hukuk rolü yapanlar açısından ve suçluların oyunda gereksiz yere beklememesi açısından faydalı olacağını düşünüyorum.

Bir de hangi suçların ağır suç kapsamına girdiği ve soruşturma - kovuşturma - infaz gerektirdiğiyle ilgili yargılama hukuku başlıklı kurallarda detaylandırılması gerektiğini düşünüyorum.

Böyle bir konu açmıştım bu da olabilir.

Göz altı kaldırılsın. Rolün akışını ve oyundan soğutuyolar 7 gün bekleme nedir?

Aynı zamanda sadece memurun canına kast etmeyenlerde suçsuz yere burda tutuluyor!

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 12 Nisan 2026, 18:36
Toplam Oynama: 0 gün, 5 saat